Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3561 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא תייצר פה מכוניות בגלל שוק מוגבל. אין לך נגישות לשוק כמו שיש לטורקיה.

מה שעוד מייצרים שם בענף המתכת זה יציקות כי בארץ איכות הסביבה עושה את המוות ואף אחד לא יקים בית יציקה במקום אלה שנסגרו (ועומדים נטושים כי הקרקע מזוהמת ולא ניתן לבנות שם). מה שנשאר אלה יציקות לחץ ויציקות מיוחדות.

בטורקיה יש גם כוח אדם מקצועי זמין (בשנים האחרונות התחיל מחסור ובגלל זה ארדואן שמח לקבל את הפליטים).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 741
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אגיד את דעתי מדוע אנחנו לא מצליחים לייצר ולייצא תעשיה מתכות:

א. שכר המינימום בישראל הוא כ-1000 אירו. שכר המינימום בטורקיה הוא 424 אירו. חצי מישראל. על כל פועל טורקי, אפשר להעביד 2 פועלים טורקים. כמובן שיתכן שתנאים סוצאלים הם לטובת העובד הישראלי לעומת הטורקי.

ב. כל אחד עם קצת ראש על הכתפים הולך ללמוד לאקדמיה. מבורך, אבל בסוף מישהו צריך ליצר את המוצר עם משכורת עלובה לאזרח מן השורה במדינה.

ג. למדינה אין איטרס להתחרות מול המזרח על יצור. יש אינטרס למדינה לתכנן/ליצור טכנולוגיות יצור חדשות, דוגמה שלקחתי שלמדתי בקורס בשנקר: לתנובה יש את המכונה הגדולה באירופה ליצור תבניות קוטג'. אנחנו הישראלים אוהבים ללמד את העולם, ולא אוהבים שהעולם ילמד אותנו.

ד. לצערי הרב, הדבר היחידי שבו אנחנו תמיד נהיה במקום הראשון הוא תעשיה הביטחונית. כי לנו יש את הניסיון עם המוצרים, לעומת למתחרים לא תמיד יש.

פורסם

לפות"ש,

במילה אחת, דור ה Y !

לא רק אתה אוכל את החרא הזה, כל העולם המערבי עומד משתאה מה לעשות עם עובדים אינפנטילים שלא ממש מעוניינים לעבוד ובהתעוררות הבעיה הקלה ביותר קמים ועוזבים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

במילה אחת, דור ה Y !

כן, דור הבייבי בומרים, שרק רצה לשבת במעגל, ולעשן סמים כל היום.

וחבל, כי בתקופה שלו אפשר היה לקנות בית ולפרנס משפחה עם משכורת של פקיד הזזת ניירות ממקום למקום, אבל לא תלך להיות עבד בשביל the man.

Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

gbguy, סתם שאלה, אתה יודע כמה אקדמאים יש שעובדים בעבודות עם שכר חרא? אקדמיה כבר מזמן לא מהווה כרטיס כניסה לאיכות חיים ולממון. אותם האקדמאים יכולים לסיים תואר, לעבוד בעבודה שלא קשורה לתואר עם אותן הבעיות שמתאר פותח השרשור, רק יותר גרוע בהרבה כי האקדמאי אכל חרא 3 שנים בשביל ללמוד ועשה תואר ועכשיו הוא יפנה זבל? וזה לא חייב להיות פינוי זבל. הרבה אנשים פשוט עובדים בחרא של עבודה "משרדית" אבל עם משכורת של 6, ולא מוכנים להניף אצבע. כי כל אחד חושב, ואני אומר כל אחד בין אם זה מוצדק ובין אם לא, שהוא שווה זהב. והעבודה שלו שווה זהב. ואם הוא מקבל 6 אלף ולא זהב, אז אין טעם לעשות מעבר. יש לא מעט אנשים שמרוויחים 10 ולא מוכנים לזוז בשביל השכר הזה. עושים טובה שהם עובדים. יש ויש. העניין הוא של מנטליות. ומנטליות, לצערנו, בישראל היא אחד הצדדים הכי חלשים. לצורך הדגמה, לך לכל מפעל ותתחיל לעבוד שם, תראה איך תוך שעה פתאום כל העובדים הפשוטים, נהיים "מנהלים" שלך וכל אחד מחלק לך הוראות וכל אחד מנסה לתפוס פיקוד. ואם איזה זב חוטם מקושר להנהלה, אז בכלל. ככה זה גם עובד בארגונים ממשלתיים אגב, ולא רק.

מצד שני לך למקומות עבודה שונים, גם טיפה "אטרקטיביים" יותר ממפעל, ועדיין אתה יכול למצוא תופעה זהה.

אנשים לא מבינים שכדי להצליח ולהשיג משהו, אתה צריך להתחיל למטה. ואם אתה מגדיל ראש ובונה לעצמך קריירה, זה לא אומר שאתה "פראייר" כי יכולת לא לעשות כלום ולהרוויח את אותה משכורת. מעטים הם האלו שמצליחים, ויש לכך סיבה. אפילו מספר סיבות. אחת מהן היא שהם לא באו בגישה של מינימום תפוקה בעבודה, כי מה יש לי להשקיע? הרי כולה 7 אלף. אנשים כאלה יישארו ממורמרים כל חייהם, ימשיכו להתלונן על יוקר המחיה ולשרוט רכבים חדשים מקנאה. זה המנטליות. אני נסיך, הכול צריך להיות מוגש לי על מגש עשוי מכסף. תן לי 40 אלף אני אתחיל להזיז את התחת. תן לי משרה ניהולית. נו באמת. כל אחד לובש פה מותגים של אלפי ש"ח, מתגאה בכך, ומהצד השני מתגאה שקנה אותם בשוק "גנוב" במחיר "משתלם" ולא יצא "פראייר". זה הכול מתקשר לאותו דבר. המנטליות פה על הפנים.

עריכה אחרונה על ידי Smiro
פורסם
לפות"ש,

במילה אחת, דור ה Y !

לא רק אתה אוכל את החרא הזה, כל העולם המערבי עומד משתאה מה לעשות עם עובדים אינפנטילים שלא ממש מעוניינים לעבוד ובהתעוררות הבעיה הקלה ביותר קמים ועוזבים.

ככל שהתנאים מחורבנים יותר, סביר להניח שהעובד לא יסכים לעבוד ולהתמודד, כי בתכל'ס - אין לו סיבה.

כמעסיק עצמאי ומאכיל לא מעט משפחות במעגל הקרוב והרחוק, זה שקוף יותר עבורי כי העובד, גם אם הוא מנקה, זקוק ליחס ועידוד.

בתקופת הקיץ, כשהעבודה נחלשת, כולנו יוצאים לטייל יחד עם המנקים (למרות שהם לא מועסקים דרכי) ואני דואג להם לתווי שי בכל חג, בסכומים שלעיתים גבוהים ממה שמקבלים העובדים שלי.

כך שאני לא חושב שקיים דור Y X או J.

זה תלוי מאוד ביחס שלך כלפי העובד.

פורסם

אבל הכי קל להגיד שזה דור מפונק שקיבל חינוך ח#א.

מעניין מי חינך את הדור הזה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
לפות"ש,

במילה אחת, דור ה Y !

קשקוש מוחלט. אני יליד דור Y ואני עובד יותר שעות מכל בייבי בומר בטלן שמגרד את הביצים במשרד ממשלתי, נהנה מקביעות בחסות מאפיה... סליחה הסתדרות ויהנה מפנסיה שלא תהיה לי בחיים. (על חשבון דור ה-Y, כמובן). כל מי שמסביבי עובד מסביב לשעון בשביל להתקדם בסביבה גלובלית סופר תחרותית בשכר על הפנים ויוקר מחייה מטורף. (באשמת הדורות הקודמים, לידיעתך)

צריך להיות ממש חצוף בשביל להכליל על דור שלם בגלל מספר עובדים עוזבים מקום עבודה מזעזע שמשלם שכר נמוך ולא מציע להם שום אפשרות להתקדם.

תלמד:

אבל הכי קל להגיד שזה דור מפונק שקיבל חינוך ח#א.

מעניין מי חינך את הדור הזה.

האמת היא שהדור שלנו עובד יותר קשה מאי פעם ונאלץ להתמודד עם נזקים אדירים שגרמו הדורות הקודמים לכלכלה ולסביבה.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

ברור שעובד יותר קשה, ובלי לראות תגמול לעבודה הזאת באופק.

אחרי שאני מגיע הביתה כל יום סחוט מעייפות אחרי עוד יום עבודה של 10 שעות פלוס נסיעה של 50 ק"מ בכל כיוון (והייתי צריך להשתעבד להלוואה כדי לקנות רכב שלא יתפרק ולא יפרק אותי בנסיעות האלה), בלי לראות את עצמי קונה בית באופק (כי בייבי בומרים קונים דירות להשקעה בכספי פרישה, שמשלמים להם רק כדי שילכו כבר, ויפנו מקום למישהו שאשכרה יעבוד), אני הכי נהנה לקרוא ולשמוע דברי חוכמה של בני 50-60 על זה שהדור של היום זה דור מפונק שמרים ידיים בכל קושי הכי קטן.

פורסם

ג. למדינה אין איטרס להתחרות מול המזרח על יצור. יש אינטרס למדינה לתכנן/ליצור טכנולוגיות יצור חדשות, דוגמה שלקחתי שלמדתי בקורס בשנקר: לתנובה יש את המכונה הגדולה באירופה ליצור תבניות קוטג'. אנחנו הישראלים אוהבים ללמד את העולם, ולא אוהבים שהעולם ילמד אותנו.

דוגמה מייצגת וטובה מאוד.

בארץ יש המון נקודות קטנות ומפתיעות מהסגנון הזה. למשל, אנחנו מובילים בעולם בכל הקשור לתבניות של ייצור פלסטיק. למה? ככה.

ישקר וכיו"ב בסכינים לעיבוד שבבי.

אינטל חיפה - תכנון צ'יפים שהצילו את אינטל, פעמיים.

תוכנה - אינסוף דוגמאות.

אני לא מוצא שום סיבה הגיונית לעבור להשקיע בתעשיות מסורתיות כשיש כל כך הרבה תעשיות חדשניות שמצליחות ומייצאות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

א. שכר המינימום בישראל הוא כ-1000 אירו. שכר המינימום בטורקיה הוא 424 אירו. חצי מישראל. על כל פועל טורקי, אפשר להעביד 2 פועלים טורקים. כמובן שיתכן שתנאים סוצאלים הם לטובת העובד הישראלי לעומת הטורקי.

ב. כל אחד עם קצת ראש על הכתפים הולך ללמוד לאקדמיה. מבורך, אבל בסוף מישהו צריך ליצר את המוצר עם משכורת עלובה לאזרח מן השורה במדינה.

ד. לצערי הרב, הדבר היחידי שבו אנחנו תמיד נהיה במקום הראשון הוא תעשיה הביטחונית. כי לנו יש את הניסיון עם המוצרים, לעומת למתחרים לא תמיד יש.

מי שיש לו ראש על הכתפיים כבר מזמן לא הולך ללמוד באקדמיה, נכון להיום יש בארץ אינפלציה אקדמאית.

רוב החברה שאני מכיר שלמדו והשקיעו... מרוויחים פחות ממני...

ברור שעובד יותר קשה, ובלי לראות תגמול לעבודה הזאת באופק.

אחרי שאני מגיע הביתה כל יום סחוט מעייפות אחרי עוד יום עבודה של 10 שעות פלוס נסיעה של 50 ק"מ בכל כיוון (והייתי צריך להשתעבד להלוואה כדי לקנות רכב שלא יתפרק ולא יפרק אותי בנסיעות האלה), בלי לראות את עצמי קונה בית באופק (כי בייבי בומרים קונים דירות להשקעה בכספי פרישה, שמשלמים להם רק כדי שילכו כבר, ויפנו מקום למישהו שאשכרה יעבוד), אני הכי נהנה לקרוא ולשמוע דברי חוכמה של בני 50-60 על זה שהדור של היום זה דור מפונק שמרים ידיים בכל קושי הכי קטן.

כנ''ל, אבל אני לא רואה בזה משהו שלילי למען האמת...

כל חודש מעביר לבנק 1300 שקל על ההלואה, וזהו. עוד 4 שנים ההלואה תיגמר, אקדח חדשה.

דוגמה מייצגת וטובה מאוד.

בארץ יש המון נקודות קטנות ומפתיעות מהסגנון הזה. למשל, אנחנו מובילים בעולם בכל הקשור לתבניות של ייצור פלסטיק. למה? ככה.

ישקר וכיו"ב בסכינים לעיבוד שבבי.

אינטל חיפה - תכנון צ'יפים שהצילו את אינטל, פעמיים.

תוכנה - אינסוף דוגמאות.

אני לא מוצא שום סיבה הגיונית לעבור להשקיע בתעשיות מסורתיות כשיש כל כך הרבה תעשיות חדשניות שמצליחות ומייצאות.

אתה מסתכל על הקצה של הקרחון, על המוצר המוגמר. הייטק... שמייטק, אינטל.. שמינטל...

שאלתה פעם את עצמך... איך קמו כל המפעלים האלה ובעזרץ איזה כלים? וממה אתה אוכל ויש לך מים וגז בבית? :roll:

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם
כן, דור הבייבי בומרים, שרק רצה לשבת במעגל, ולעשן סמים כל היום.

וחבל, כי בתקופה שלו אפשר היה לקנות בית ולפרנס משפחה עם משכורת של פקיד הזזת ניירות ממקום למקום, אבל לא תלך להיות עבד בשביל the man.

אני לא כ"כ מסכים איתך. נכון ש:

א. גודל אפשרויות לקניות גדל: אם לפני 50 שנה היית צריך להשקיע חצי משכורת על חתיכת בד בשביל לעשות חולצה, היום אתה קונה חולצה פשוטה ב-30 ש"ח. לכן יש לך יותר אפשרויות לקנות מוצרים עם הכסף שלך.

ב. יש אנשים בגירים שסיימו צבא, ובטלנים ולא עושים כלום. אבל זה קרה בכל דור. אני רואה אנשים מבוגרים בטלנים, כל היום מסתובבים ולא כלום עם עצמם.

בנוסף, כשהייתה המחאה החברתית ב-2011 הייתי מתנדב במשטרה. לא הבנתי מה זה המושג יוקר מחיה, לא הבנתי על מה הצעירים כ"כ בוכים שאין להם. הבטחתי למתנדב שאיתי שאני אחסוך שקל לשקל ואקנה דירה. קיימתי, חסכתי שקל לשקל וקניתי רכב בכמה גרושים בשביל שישאר לי לדירה. ולא, לא התחלתי לעבוד ולחסוך בגיל 18, אלא בגיל 14. לא הרשתי לעצמי לקנות מוצרים יוקרתיים או דברים שאני לא צריך (גם היום לא). אבל לפני שנה (בגיל 24) סיימתי צבא, קניתי רכב והתחלתי ללמוד בב"ש, בהנחה שאוכל לחסוך כמה גרושים בשביל העתיד. אני עובד קרוב למשרה מלאה בשביל לממן את עצמי, והשכר הוא מינימום. רמת החסכון החודשית היא זעירה מאוד (כמה עשרות שקלים). היום אני עדין אופטימי, כי אני מאמין שאחרי הלימודים, החיים שלי יראו אחרת: גם מבחינה תעסוקתית וגם כלכלית. אבל אני שואל: מה קורה לאדם שלא יכול ללמוד ולהתקדם בחיים וכל חייו הם מינימום? האם הוא מוכה גורל?

פורסם

וכמה עובדי שכר מינימום או קרוב לו יש בתעשייה כאחוז מהוצאות השכר?

אני עובד עם הנהלה מאוד רזה ועדיין רוב עלויות השכר הם לא עובדי הייצור.

וזה שאין לנו תעשייה מייצאת זה פשוט לא נכון. תעשיית המים, קבלנות המשנה לרכב והתעשייה הבטחונית מיצאים אחוז נכבד מהתוצרת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...