Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3561 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לא כ"כ מסכים איתך. נכון ש:

א. גודל אפשרויות לקניות גדל: אם לפני 50 שנה היית צריך להשקיע חצי משכורת על חתיכת בד בשביל לעשות חולצה, היום אתה קונה חולצה פשוטה ב-30 ש"ח. לכן יש לך יותר אפשרויות לקנות מוצרים עם הכסף שלך.

ב. יש אנשים בגירים שסיימו צבא, ובטלנים ולא עושים כלום. אבל זה קרה בכל דור. אני רואה אנשים מבוגרים בטלנים, כל היום מסתובבים ולא כלום עם עצמם.

בנוסף, כשהייתה המחאה החברתית ב-2011 הייתי מתנדב במשטרה. לא הבנתי מה זה המושג יוקר מחיה, לא הבנתי על מה הצעירים כ"כ בוכים שאין להם. הבטחתי למתנדב שאיתי שאני אחסוך שקל לשקל ואקנה דירה. קיימתי, חסכתי שקל לשקל וקניתי רכב בכמה גרושים בשביל שישאר לי לדירה. ולא, לא התחלתי לעבוד ולחסוך בגיל 18, אלא בגיל 14. לא הרשתי לעצמי לקנות מוצרים יוקרתיים או דברים שאני לא צריך (גם היום לא). אבל לפני שנה (בגיל 24) סיימתי צבא, קניתי רכב והתחלתי ללמוד בב"ש, בהנחה שאוכל לחסוך כמה גרושים בשביל העתיד. אני עובד קרוב למשרה מלאה בשביל לממן את עצמי, והשכר הוא מינימום. רמת החסכון החודשית היא זעירה מאוד (כמה עשרות שקלים). היום אני עדין אופטימי, כי אני מאמין שאחרי הלימודים, החיים שלי יראו אחרת: גם מבחינה תעסוקתית וגם כלכלית. אבל אני שואל: מה קורה לאדם שלא יכול ללמוד ולהתקדם בחיים וכל חייו הם מינימום? האם הוא מוכה גורל?

אני לא רוצה לרדת לפסים אישיים לכן אשאל שאלות כלליות, אשמח אם תזרום איתי.

מידה אתה מסיים את הלימודים, עובר לגור בשכירות קרוב לעבודה (אתה יודע איפה לרוב מצויים מקומות הפרנסה במקצוע שלך) ועובד תמורת שכר ממוצע עבור המקצוע והותק שלך. נגיד ואתה גם מכוון מטרה, אתה ממשיך במגמת ההצטמצמות בהוצאות כמו היום.

יש לך הערכה תוך כמה זמן ייקח לך להגיע להון עצמי של 300-500 אלף ש"ח?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תגובות 741
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

באגירה אתה לא מהדור שלנו אז לך קל להגיד "תעשו ככה ותעשו ככה" המציאות העגומה היא שגם אם תחסוך ותתכלב מחירי הדיור עולים בקצב מהיר יותר מקצב צבירת החסכון.. אז אנשים עושים קצת חשבון ואומרים לעצמם פאק איט אני גם רוצה לחיות קצת. פעם, ואני מדבר על לפני 20 שנה, הבעל יכל לעבוד והאישה יכלה להיות עקרת בית וואלה היו מגיעים לדירה גם בלי שבני הזוג יעבדו במצטבר 24 שעות ביממה. אמא שלי עלתה לארץ ב 93 אלמנה עם 3 ילדים, עבדה בכל עבודה שמצאה עד שהוכיחה פה את התואר שלה (לקח כמה שנים) אבל מה? ב 94 היא כבר הצליחה לקנות דירה. נכון שלושה חדרים קטנה בקריית גת אבל הצליחה, לבד! ובמה היא עבדה? מנקה פה וקופאית שם.. לגבי הפנסיות התקציביות, אתה משלם על זה בריבוע! המדינה לקחה על עצמה את החוב של ההסתדרות. ומאיפה היא תביא את הכסף אם לא מהמיסים ומיוקר המחיה שלנו? אגב את הותיקות סגרו כי היה שם שחיתות וניגוד עניינים ובכלל לא הסתכלו על איזון אקטוארי. אתה מוזמן לשאול את המרצה שלי שהוא סמנכ"ל בהראל.. הוא ישמח להגיד לך כמו שאמר לנו בשיעור הראשון של הקורס " חברה הדור שלכם נדפק ואף אחד לא אומר שתהיה לכם פנסיה". והערה קטנה לבחור שכתב שקרית גת היא חור למובטלים, אתה מוזמן לבדוק כמה מהמפעלים המוכרים והגדולים בארץ נמצאים אצלנו,כמה היי טק יש פה ואיזה ביקוש יש פה לדירות. אם תרצה אפרט לך.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

פורסם (נערך)

אולי תפסיקו לבלבל את המוח עם ההסתדרות. אין לה שום קשר לפנסיות התקציביות. אבל היא שק חבטות פופולרי.

E-A חוסר האיזון האקטוארי של הקרנות הותיקות נבע קודם כל מהתארכות תוחלת החיים, וגם משחיתות. השיטה של התחייבות ל-70% התאימה לתוכחלת חיים של 70 או 75 שנה עם תנאים יותר טובים לנשים (שממילא צברו פחות זכויות) ופחות טובים לגברים, לא לכזו של 82 שנה עם השוואת תנאים בין המינים. וכמובן שהיתה שחיתות, אבל זו קיימת גם כיום, גם בלי הסתדרות. שאל את המרצה שלך כמה הוא מרוויח - על חשבון הפנסיה שלך.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
נכון שלא יצליחו לקנות דירה, אבל למה לעזאזל הם חייבים לקנות דירה? הם יכולים להמשיך לגור בשכירות ליד מקום העבודה ולחיות ברמת חיים סבירה להכנסה שלהם ולחסוך בשביל העתיד שלהם (עתיד =/= דירה). אז הם לא ימותו טחונים בנכסים, מה קרה?

כי אין שכירות,לטווח ארוך במדינה שלנו במחיר מפוקח ומסודר שלא עולה כול שנה בגלל זה.

גם לגור בשכירות שכול שנה מעלים לך ולנדוד ממקום למקום זה לא פשוט.

במיוחד כשאתה נשוי עם ילדים.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא פשוט בכלל, אבל אם הפיתרון היחיד הוא לקנות דירה אז חייבים לרדת ברמת החיים כדי לחסוך. אי אפשר לקבל גם וגם. זו המציאות. היא מחורבנת אבל מה נעשה? נבכה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אני לא רוצה לרדת לפסים אישיים לכן אשאל שאלות כלליות, אשמח אם תזרום איתי.

מידה אתה מסיים את הלימודים, עובר לגור בשכירות קרוב לעבודה (אתה יודע איפה לרוב מצויים מקומות הפרנסה במקצוע שלך) ועובד תמורת שכר ממוצע עבור המקצוע והותק שלך. נגיד ואתה גם מכוון מטרה, אתה ממשיך במגמת ההצטמצמות בהוצאות כמו היום.

יש לך הערכה תוך כמה זמן ייקח לך להגיע להון עצמי של 300-500 אלף ש"ח?

אז אספר קצת על עצמי: אני סטודנט שנה ב' לחשמל ב-SCE בב"ש. עובד בשכר מינימום וגר עם החברה שלי בדירה. אני מחזיק רכב (גטס 09) ועושה פעם בשבועיים קו ב"ש - נתניה (להורים שלנו). כלומר, כל ההוצאות שלי נכנסות ויוצאות. מה שאני מצליח לצמצם, מצמצם. עבורי לקנות גבינה עמק ולא גבינה עלמה זה "פינוק", ואני מתפנק בדברים כאלה.

נניח אני מסיים, או לקראת סיום ומתחיל לעבוד במקצוע, ונניח אקבל שכר כפול ממה שאקבל (כפל שכר מינימום), אני יכול להעריך שתוך מספר שנים.

אבל החיים לימדו אותי שיש תמיד הפתעות (לטובה ולרע). יתכן שמחר אמצא משרה נהדרת או פרויקט שאשקיע והרוויח בו הרבה, או חלילה יקרה מצב שאצטרך להוציא את כל חסכונותי. בגלל זה אני אופטימי ומאממין שהכל יהיה בסדר.

בנוסף, אני יכול להגיד שאנשים בסוף מסתדרים עם מגורים והון (לפחות רובם). לא כולם צריכים דירה 10 חדרים במרכז הארץ ובריכה צמודה לחניה. אפשר בהחלט להסתפק בקצת מועט בחיים.

פורסם

לא ענית לשאלה שלי אבל מכיוון ש-E-A כבר העלה את הנושא, הדירה שמכרתי עלתה בממוצע 7000 ש"ח בחודש. את הסכום הזה תצטרך לחסוך חודש בחודשו בלי קשר לחסכון להון העצמי (נגיד עוד 5000 ש"ח).

זה נראה לך ריאלי לחסוך כאלה סכומים?

כלומר אם אתה חוסך עד 7000 ש"ח בחודש אתה עדיין דורך במקום ורק מעבר לזה אתה כביכול מתקדם לכיוון הדירה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
לא פשוט בכלל, אבל אם הפיתרון היחיד הוא לקנות דירה אז חייבים לרדת ברמת החיים כדי לחסוך. אי אפשר לקבל גם וגם. זו המציאות. היא מחורבנת אבל מה נעשה? נבכה?

ואם אין לאן לרדת? אם יש לך ילד, תגיד לו "היי, אנחנו חוסכים לדירה עכשיו, אז היום אוכלים את התוכי שלך לארוחת ערב, כי אין לנו כסף לאוכל יותר"?

Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
אולי תפסיקו לבלבל את המוח עם ההסתדרות. אין לה שום קשר לפנסיות התקציביות. אבל היא שק חבטות פופולרי.

E-A חוסר האיזון האקטוארי של הקרנות הותיקות נבע קודם כל מהתארכות תוחלת החיים, וגם משחיתות. השיטה של התחייבות ל-70% התאימה לתוכחלת חיים של 70 או 75 שנה עם תנאים יותר טובים לנשים (שממילא צברו פחות זכויות) ופחות טובים לגברים, לא לכזו של 82 שנה עם השוואת תנאים בין המינים. וכמובן שהיתה שחיתות, אבל זו קיימת גם כיום, גם בלי הסתדרות. שאל את המרצה שלך כמה הוא מרוויח - על חשבון הפנסיה שלך.

אל תרתח אדון עזריאל, את המשכורות שלו הוא לא מרוויח על חשבון הפנסיה שלי.. מהסיבה הפשוטה שאני יכול לבחור איפה להיות מבוטח. כמו כל אדם בישראל (חוץ מהקומבנים) רוצה לשמוע מה היו עושים בהסתדרות? עבדת 35 שנה במשכורת של 5k ? יאללה בוא נפנק אותך במשכורת של 10 בשנה שנתיים אחרונות וככה תקבל פנסיה כל החיים לפי השכר האחרון. זאת שחיתות! לגבי תוחלת החיים, שוב שחיתות! אקטואריה וסטטיסטיקה תמיד היו בעולם הביטוח.. הבעיה שהם בחרו להתעלם מהעליה המתמדת בתוחלת החיים. העליה לא קרתה בין לילה בשנת 95.

שנה טובה ידידי

פורסם

מסכים עם fat.

אתה צריך להבין, כמה שתרד ברמת החיים זה לא יועיל לך אם השכר שלך הוא נמוך והכול יקר.

מה שלא תעשה תמיד תיהיה במינוסים ולא תתקדם ותתקע במקום.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם
אל תרתח אדון עזריאל, את המשכורות שלו הוא לא מרוויח על חשבון הפנסיה שלי.. מהסיבה הפשוטה שאני יכול לבחור איפה להיות מבוטח. כמו כל אדם בישראל (חוץ מהקומבנים) רוצה לשמוע מה היו עושים בהסתדרות? עבדת 35 שנה במשכורת של 5k ? יאללה בוא נפנק אותך במשכורת של 10 בשנה שנתיים אחרונות וככה תקבל פנסיה כל החיים לפי השכר האחרון. זאת שחיתות! לגבי תוחלת החיים, שוב שחיתות! אקטואריה וסטטיסטיקה תמיד היו בעולם הביטוח.. הבעיה שהם בחרו להתעלם מהעליה המתמדת בתוחלת החיים. העליה לא קרתה בין לילה בשנת 95.

שנה טובה ידידי

אני רק אוסיף שההסתדרות ידעה כבר בשנות ה-60 (!) שקרנות הפנסיה לא יעמדו בהתחייבויות, אבל הם סירבו לבצע את איזונים הדרושים משיקולים פוליטיים.

פורסם
איך מאנשים בכיינים שלא רוצים לעבוד הגענו ליוקר המחייה שוב?

חחח גם אני לא יודע..

נכון שלא יצליחו לקנות דירה, אבל למה לעזאזל הם חייבים לקנות דירה? הם יכולים להמשיך לגור בשכירות ליד מקום העבודה ולחיות ברמת חיים סבירה להכנסה שלהם ולחסוך בשביל העתיד שלהם (עתיד =/= דירה). אז הם לא ימותו טחונים בנכסים, מה קרה?

חו"ל באמת יותר זול מבארץ. אם רוצים חופשה הרבה יותר כלכלי לטוס, אבל הכל עניין של מינון.

אני מצפה מאנשי הדור שלנו להבין שדירה כיום ודירה בתקופת ההורים שלנו זה לא אותו הדבר ולא כל אחד חייב שתהיה דירה בבעלותו כאילו זו זכות מולדת להיות בעל נדל"ן בגוש דן ישראל. אנחנו חיים בתקופה שונה. היום אי אפשר לחסוך לדירה ובמקביל לבלות כל סופ"ש ממשכורת ממוצעת, זו המציאות. אפשר לבכות על זה באינטרנט ואפשר להשלים עם זה ולראות איך מתנהלים כלכלית במציאות הזו.

הדבר היחיד שמפריע לי בהודעה שלך זה ההתייחסות כ"חור" לכל מקום שהוא לא מרכז העניינים של המדינה. אתה סתם מבטל המון אופציות רק בגלל שזה לא מספיק נחשב או נח. נוחות והישרדות לא הולכים ביחד.

כשאתה צעיר ורווק, אין בעיה לגיר בשכירות.

אבל כשכבר יש לך ילדים... זה תיהיה קצת יותר בעיה לדעתי, לי עדיין אין ילדים ואני רווק.. אבל בכל זאת ניראה שזה לא יהיה כזה פשוט..

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם

א-ב בכלכלה אומר שבשביל להניע אותה, לפרט צריכה להיות הכנסה פנויה. עכשיו הפרט בישראל חוסך שנים לדירה ובנתיים הכלכלה מתחילה לדשדש כי וואלה אנשים לא קונים.. וכשקונים אז מה קונים? אייפון ? גלאקסי ? קצת בגדים ואוכלים במסעדות.. אבל זה לא מה שמניע כלכלה. הוזלת מחירי הדיור תשחרר המון כסף לכלכלה המדשדשת שלנו. כרגע כמו שאני מסתכל על זה הכסף עושה תשואה שלילית. אנשים חוסכים אבל לא מדביקים את הקצב. נכון לא כל אחד נולד עם הזכות לנדלן בגוש דן אבל הבעיה היא שאותם חזירים שדאגו לעצמם לבניינים בגוש דן ולפנסיות תקציביות להם ולמשפחותיהם יושבים כרגע על השאלטר של מחירי הדיור. אפילו ביבי בלי בושה מספר שיש לו מעל 3 דירות והעיקר שהוא יודע מהם החיים עצמם. אסור לחשוב בגישה שלך. מגיע לך ולי ולכל אחד ולא רק לפונקציונרים מגעילים ומדושנים.

פורסם

לאחרונה התחלתי לעבוד בעבודה שניה בשעות הערב. עבודה פיזית של העמסת משאיות בחברת משלוחים גדולה. משלמים לי 30 ש"ח/שעה. שמתוך זה אני משלם עוד 27% מס. אני היחיד שמתקרב לגיל 40 בצוות. כל השאר עדיין מדברים על המ"מים שלהם בצבא.

עבודה לא קלה, יש חבילות ששוקלות 40 ק"ג שצריך במהירות להוריד מהמסוע ולהעמיס למשאית מתאימה בלי להתבלבל ואז לרוץ לחבילה הבא לפני שעברה אותך.

עבודה עם הפסקה של 15 דקות. תוך כדי העבודה אין לך זמן לשבת. אין זמן לשיחות חולין, ואם יצאת להשתין אז זה רק במרווח שהחבילות עוד לא הגיעו אליך.

אני עובד שם כי זה קרוב לי לבית, וזה נוח לי מבחינת שעות העבודה, יש לי שעה הפרש מהעבודה ראשונה שלי עד השניה.

אני מסתכל על החבר'ה הצעירים ואני לא מבין למה שהם יעבדו שם? אבל הם עדיין עושים את זה. אני בגילם בוודאות הייתי מתעצל והולך לעבוד באבטחה או שמירה, כמו שבעצם עשיתי. היו לי 9 חודשים שעבדתי במפעל ליצור אגזוזים, אבל זה נמאס לי מהר מאוד וברחתי לאבטח את אינטל.

בקיצור יש עדיין צעירים שלא מפחדים מעבודה קשה. יש עוד תקווה.

פוסט עם כל הלוחיות היפות http://bit.ly/1w7byAl

מנהל קבוצת "לוחיות רישוי יפות" בפייסבוק

זה חתיכת פריק שואו מה שהולך פה
פורסם

רומוש, קודם כל מחזיק ממך .

רק שבאותו שכר הם יכולים להרוויח כנהגי חברת השכרה בלילה בלי לקרוע את עצמם ולהצדיק ב "עבודה קשה" .

אני עצמי עבדתי בתפקיד מכובד מאוד ביום עם משכורת שמתקרבת ל5 ספרות וגם עבדתי בלילה כמתדלק.

לא פשוט... לא קל,אבל כשיש רצון יש יכולת .

הכיף? לצאת לבלות, לקנות קצת בגדים, לחדש את הרכב .

• תוכן חדש...