Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3561 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנשים מבזבזים כסף על טיולים כי אנחנו חיים פעם אחת ואני אישית לא חושב שהמטרה שלי בחיים זה לעבוד עד גיל 40 14 שעות ביום בלי לצאת לשום מקום ובלי לנסוע לשום מקום רק כדי שתהיה לי דירה למות בה בגיל 70-80.

אני לא יוצא לשום מקום בארץ כי אני לא אוהב פאבים ומועדונים אבל על התחביב שלי שזה הרכב בזבזתי המון וטיילתי קצת בחול כי בלי זה אני לא רואה טעם לחיות. 4 קירות זה לא הכל בחיים וזה לא שווה כלום אם בגיל זקנה תסתכל אחורה ותיראה שלא ראית כלום בעולם הזה כי עבדת 7 פעמים בשבוע 40-50 שנה כל היום.

בגלל זה נכון להיות אני מעדיף לקנות דירה שבורה ב350 -400 אלף שח, לשלם עליה את המשכנתה כמה שיותר מהר ואת שאר הכסף להפנות לדברים כמו ליראות עולם והנאה.

• תגובות 741
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אנשים מבזבזים כסף על טיולים כי אנחנו חיים פעם אחת ואני אישית לא חושב שהמטרה שלי בחיים זה לעבוד עד גיל 40 14 שעות ביום בלי לצאת לשום מקום ובלי לנסוע לשום מקום רק כדי שתהיה לי דירה למות בה בגיל 70-80. .

אין לי שום בעיה עם תפישת עולם שכזו. באמת שלא!

יש לי בעיה עם אלא שאומרים את זה ובאותה נשימה מתלוננים על זה שדירה נורא יקרה ובחיים הם לא יגיעו אליה.

יאללה, נוטש דיון, בדרכי לוורשה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בדיוק ככה.

אי אפשר לחסוך לדירה ובו זמנית לפזר כסף על בילויים וטיולים כשחיים ממשכורת ממוצעת.

דירה זה לא חובה, לא כל אחד חייב להיות מסוגל לקנות דירה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לדעתי? פשוט מאוד יש הרבה ירושות של דירות לותיקי הארץ, אתם יודעים דור הולך ודור בא... במשפחה מצומצמת יחסית וותיקה כנראה שאכן יורישו לפחות דירה אחת . ואז אותו סוג שחסך לבית קונה עוד דירה, ומשכיר בינתיים דירה וכן הלאה.

פורסם (נערך)

ובכן מקסיזם, מה אתה מציע לעשות בדירות של האשים שהולכים לעולמם? לעשות מעשה קומוניסטים ולהלאים אותן? להטיל מיסי ירושה\עזבון (אלה דברים שונים) שיגרמו לאנשים לבזבז את רכושם בעודם בחיים ולהבריח אותו לדורות הבאים?

אלל תשכח, אותם דורות קודמים עמלו קשה מאד למען רכישת הדירות. מכון ש"פעם היה כאן טוב" ודירה עלתה 10,000 לירות, רק שכחתם שהמשכורת היתה 100 לירות, אולי פחות. וכאשר רצית לקנות שולחן וכסאות לפינת האוכל שילמת "מס מותרות", כיון שריהוט בסיסי הוא בגדר מותרות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

רק ציינתי עובדה, לא מציע שום דבר .

2 חברים שלי ירשו דירה, התחלקו עם האח/ אחות והמשיכו הלאה בחיים .

דירה שעלתה להורים 770 נמכרה ב2.6 כל אחד קיבל 1.3

בכבוד

פורסם
דירות 5 חדרים מחכות לכולכם בחריש ב 950 אלף ש"ח.

בתים פרטים 3 חדרים על חצי דונם קרקע בטאבו מחכים לכם בקציר ב 900K ש"ח.

דירות 3 חדרים מחכות לכולכם בפרדס חנה (נכון, לא בשכונות הכי מטופחות בעולם) ב 750K ש"ח.

וכל האזורים האלה נגישים לכביש 6 ולרכבת כך שמיקום זה לא תירוץ לכלום.

לא חייבים מליון וחצי-שניים לשכונת מגדלים בין פתח תקווה ליהוד.

יורד לך מהמשכורת "מס מימון פנסיות"?

איפה ואיך אתה משלם את המס הזה?

הגדילו לאחרונה מעמ, מס הכנסה בגלל שצריך לממן פנסיות?

אתה צוחק? פנסיות תקציביות זה אחד מהדברים שאתה משלם דרך מס הכנסה, מע״מ, בלו ודו״חות מהירות.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם (נערך)
דירות 5 חדרים מחכות לכולכם בחריש ב 950 אלף ש"ח.

בתים פרטים 3 חדרים על חצי דונם קרקע בטאבו מחכים לכם בקציר ב 900K ש"ח.

דירות 3 חדרים מחכות לכולכם בפרדס חנה (נכון, לא בשכונות הכי מטופחות בעולם) ב 750K ש"ח.

וכל האזורים האלה נגישים לכביש 6 ולרכבת כך שמיקום זה לא תירוץ לכלום.

לא חייבים מליון וחצי-שניים לשכונת מגדלים בין פתח תקווה ליהוד.

יורד לך מהמשכורת "מס מימון פנסיות"?

איפה ואיך אתה משלם את המס הזה?

הגדילו לאחרונה מעמ, מס הכנסה בגלל שצריך לממן פנסיות?

האוניברסיטה העברית מחויבת לפנסיה תקציבית בסך 30 מיליארד שקל. וזה רק קצה הקרחון. תעשה גוגל.

מה לי לחריש ולקציר? מה שכחתי שם? טוב שלא שלכת אותי לגור בקומונה בנגב. מיליון שקל לדירה בחור כמו קציר זה פשוט רצח. אל תשכח מדובר במקום שמחייב כל משפחה להחזיק לפחות שתי מכוניות. בדקתי את כל האפשרויות "הזולות". מדובר בשכונות עוני איומות. איומות.

בדיוק ככה.

אי אפשר לחסוך לדירה ובו זמנית לפזר כסף על בילויים וטיולים כשחיים ממשכורת ממוצעת.

דירה זה לא חובה, לא כל אחד חייב להיות מסוגל לקנות דירה.

חופשה בחו"ל יותר זולה מחופשה בארץ. אתה מצפה מאנשים לעבוד כמו נמלים 12 שעות ביום בלי לנשום אוויר? אתה יודע מה אני זורם. אני לא אצא לחו"ל, אני לא אוכל במסעדות (לא הייתי במסעדה מעל 4 שנים), אני אוכל בעבודה אוכל של אמא. כמה כסף חסכתי אקסטרה? 1,000 שקל בחודש? ההון פשוט נערם בחשבון. עוד 15 שנה אצבור מספיק בשביל לקחת משכנתא ל-30 שנה.

אתה מנסה למזער את הקטסטרופה שמתחוללת בארץ. הדור שלנו פשוט נשדד.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

האמת הפשוטה היא שזוג שמרויח משכורות חציונות (כ 6000 ש"ח נטו) לא יכול בשום מצב לקנות דירה. ואם אחד בני הזוג עובד בשתי עבודות כאלה ומקבל 9500 ש"ח נטו, אז הוא קצת יותר קרוב לקנית דירת חור בלוד. שם הוא יכול לשהות ב4 שעות ביום שנשארו אחרי עבודה.

כאחד שגם נמצא בתהליך של חיפוש דירה, כמעט בסוף כל יום עוברות לי מחשבות שפשוט כל הסיפור הזה לא שווה. עדיף לקחת את המזוודות ולעבור למקום שהיחס הכנסה/הוצאה יותר מוצלח ולהשאיר את בעלי הדירות הגאים בארץ.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נכון שלא יצליחו לקנות דירה, אבל למה לעזאזל הם חייבים לקנות דירה? הם יכולים להמשיך לגור בשכירות ליד מקום העבודה ולחיות ברמת חיים סבירה להכנסה שלהם ולחסוך בשביל העתיד שלהם (עתיד =/= דירה). אז הם לא ימותו טחונים בנכסים, מה קרה?

חופשה בחו"ל יותר זולה מחופשה בארץ. אתה מצפה מאנשים לעבוד כמו נמלים 12 שעות ביום בלי לנשום אוויר? אתה יודע מה אני זורם. אני לא אצא לחו"ל, אני לא אוכל במסעדות (לא הייתי במסעדה מעל 4 שנים), אני אוכל בעבודה אוכל של אמא. כמה כסף חסכתי אקסטרה? 1,000 שקל בחודש? ההון פשוט נערם בחשבון. עוד 15 שנה אצבור מספיק בשביל לקחת משכנתא ל-30 שנה.

אתה מנסה למזער את הקטסטרופה שמתחוללת בארץ. הדור שלנו פשוט נשדד.

חו"ל באמת יותר זול מבארץ. אם רוצים חופשה הרבה יותר כלכלי לטוס, אבל הכל עניין של מינון.

אני מצפה מאנשי הדור שלנו להבין שדירה כיום ודירה בתקופת ההורים שלנו זה לא אותו הדבר ולא כל אחד חייב שתהיה דירה בבעלותו כאילו זו זכות מולדת להיות בעל נדל"ן בגוש דן ישראל. אנחנו חיים בתקופה שונה. היום אי אפשר לחסוך לדירה ובמקביל לבלות כל סופ"ש ממשכורת ממוצעת, זו המציאות. אפשר לבכות על זה באינטרנט ואפשר להשלים עם זה ולראות איך מתנהלים כלכלית במציאות הזו.

הדבר היחיד שמפריע לי בהודעה שלך זה ההתייחסות כ"חור" לכל מקום שהוא לא מרכז העניינים של המדינה. אתה סתם מבטל המון אופציות רק בגלל שזה לא מספיק נחשב או נח. נוחות והישרדות לא הולכים ביחד.

פורסם

סלורייד - מחיר הדירות עלה, מחיר הכסף ירד. ב-1996 קניתי דירה תמורת 750 אש"ח (בחיפה) - והריבית ששילמתי היתה מציאה - 5.2% צמוד מדד. אתה יכול להבין כמה שילמתי רבית במהלך 17 שנות המשכנתא. שנתייים אחרי סיום המשכנתא הדירה נמכרה תמורת 1.4 מיליון אש"ח (אני מעריך שבעת סיום המשכנתא הדירה היתה יכולה להמכר תמורת 1.1-1.2 מש"ח, אבל זו הערכה גסה, אפילו לא guesstimate. אפשר לחשב, קרוב לודאי שבמהלך השנים הפסדתי כסף או ש"הרווחתי" מעט מאד, למרות עליה נומינלית בערת הדירה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אין ספק שהכסף כיום קונה פחות מבעבר, אבל זו המציאות והיא כנראה לא תשתנה בין לילה.

מי שחשוב לו להיות בעל נדל"ן, צריך להבין שחיי חסכנות קיצוניים זה העתיד שלו אם אין לו הכנסה גבוהה מאד או גב כלכלי מההורים.

פורסם

גם אם על אדם נחתה משכורת גבוהה אך ללא גב כלכלי זה בעיה להגיע לדירה. אולי לדירה כן, אבל למשהו מעפן. אדם למשל שמרוויח 20 בחודש לא ירצה לחיות פשוט כל כך, וגם לא ירצה לקנות דירת 3 חד׳. לא חושב שאדם עם משכורת 30 ירצה לחסוך כמה שנים ולא ליהנות מהכסף. וגם בשביל דירה מעפנה. לכן גם לאנשים עם משכורת גבוהה קשה. למי שיש הון מההורים וכו׳ , זה כבר משהו אחר.

פורסם

לא בונים דירות 3 חדרים. בכל פרויקט חדש בונים דירות 4 חדרים ומעלה כאילו במדינה אין רווקים, צעירים, קשישים, גרושים, אלהורים. בישראל אדם שלא הולך בתלם חיים שלו מאוד קשים. אני מסכים שלא כל אחד צריך לקנות דירה, אבל בישראל אין דיור להשכרה לטווח ארוך. עוד בעיה שאף אחד אפילו לא מנסה לפתור.

• תוכן חדש...