Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3561 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
dark muse לא side. אני קצת לא מסכים איתך, לא צריך להגזים - עובד צריך לקבל תנאים ראויים ושכר הוגן עבור עבודתו. רתך לא צריך לרתך במקום שאין בו תנאים מותאמים ובטוחים. מצד שני, אדם שקיבל על עצמו לעבוד בתנאים ידועים ותפקיד מוגדר, ראוי שיעשה את עבודתו. לגבי הרעה בתנאים יש על כך חוקי עבודה ברורים.

העבודה שלך זאת העבודה שלך

הרי בשביל לתקן צינור מים באדמה, לא יציאו לך 20 קילומטר מהאדמה רק בשביל שתרתך? אז תצטרף לרתך בבור קטן וכניראה קצת בוץ ומים ובשמש (אולי ישימו לך מטריה או שימשיה)

אף אחד לא הולך לייבש לך את הבור הזה, או לשאוב משם אבק.

לעומת זאת אם יגידו לך לחפור בור כדי להגיע לצינור. זה כבר לא העבודה שלך.

זה כמו שתגיד שרכבים שמגיעים למוסך בחורף המכונאי דורש מהבעלים לנגב את כל התחתית של הרכב ולייבש הכל ולשטוף הכל כדי שיהיה נקי ומצוחצח...

אין פה שום הרעה בתנאים, זאת העבודה שלך. כל מה שלא במסגרת המקצוע שלך\תפקיד שלך זה כבר לא עניינך.

הרעה בתנאים זה הרעה בתנאים.

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

• תגובות 741
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
תיאוריות של ילדון בן 9 עם חצ'קונים בפנים. נראה לך שבוסים מטומטים קיימים רק בעבודות של צווארון לבן ? מי אמר שאין קידום במפעלי מתכת/עיבוד שבבי ?

רק כסף לא יפתור את הבעיה !

תמשיך להתמקד בקריאה של מאמרים באינטרנט בשפה העברית או האנגלית ולחשוב שאתה באמת יודע מה קורה במפעלים.

אני חושב שלא הבנת את הפוסט שלו. הוא כתב שרוב המוחלט של העובדים יעדיפו להרוויח 7 במשרד מאשר 7 במסגריה מלוכלכלת והדרך היחידה למשוך אותם למסגריה היא לשלם 10. לדעתי הוא צודק ב-100%.

פורסם (נערך)

GSI16V...

הבחור שדרש 7 וחצי נטו צודק, גם אני מבקש נטו, ברוטו לא מעניין אותי, אני בסופר משלם עם נטו, לא ברוטו.

אין לי בעיה עם זה רק בשבילו או בשבילך או מישהו אחר זה יכול להפיל את המועמדות כבר בראיון הראשון מול HR, זאת אומרת שבנאדם צריך להגיע מחושב מראש כמה לדרוש ברוטו כדי שיצא לו אחרי מיסים/רכב וכו' הנטו המיוחל.

לך לראיון בחברת היטק תדבר איתם על נטו וסביר להניח שבאותו רגע תקבל שם גילגולי עיניים ו"אנכנו כבר נחזור אליך..."

אגב את המשרה פרסמתי באשכול הדרושים בהודעה #522.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי gsi16v

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
אין לי בעיה עם זה רק בשבילו או בשבילך או מישהו אחר זה יכול להפיל את המועמדות כבר בראיון הראשון מול HR, זאת אומרת שבנאדם צריך להגיע מחושב מראש כמה לדרוש ברוטו כדי שיצא לו אחרי מיסים/רכב וכו' הנטו המיוחל.

לך לראיון בחברת היטק תדבר איתם על נטו וסביר להניח שבאותו רגע תקבל שם גילגולי עיניים ו"אנכנו כבר נחזור אליך..."

אגב את המשרה פרסמתי באשכול הדרושים בהודעה #522.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

זאת הסיבה למה אני לא עובד בהייטק :-D

השיחות שלי עם כוח אדם מאוד קצרות וענייניות.

המזכירה: שלום קיבלנו את הקורות חיים שלך, ויש לנו משרת רתך בשבילך.

אני:מצויין, איפה זה נמצא

מזכירה: מיקום גאוגראפי כל שהוא

אני: מצויין כמה כסף?

כל מה שמתחת ל 45 לשעה (גם על זה אני לא קופץ ישר), אני אומר לה בצורה יפה שתעביר לבעל הבית שמחפש רתכים שהוא יכול לחפש בתחנה מרכזית איזה פליט, אפשר לשלם פחות ולא צריך תלוש, ומאחל לה המשך יום נעים:)

פורסם

לכל מי שאומר למה להתחיל בתעשייה בשביל 7 ולא בתחנת דלק שיחשוב עוד 5 שנים איפה הוא יהיה בתעשייה ואיפה בתחנת הדלק.

בתעשייה אפשר להפוך לבעל מקצוע (בכל מיני תחומים. החל ממסגרות דרך עיבוד שבבי ועד למנהל עבודה ולמעלה מזה). דווקא היום כשאין כוח אדם איכותי הץבתעדייה למי שלא מתכווח ללמוד זה מסלול עם עתיד.

עריכה: לכל מי שחושב שהבעלים מרויח מליונים על גבו שיחשוב שוב. הוא השקיע מליונים בעסק, עלול גם להפסיד אותם ובסוף לא תמיד התלוש שלו הוא הכי גבוה בארגון.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הכי קל לשפוט את בעל הבית...

כשאשתן נוסעת ברכב ישן הוא לא יודע להנות מהחיים.

כשאשתו נוהגת בב.מ.וו חדשה הוא פלצן .

יצא לי להתקל בהרבה שכירים צרי עין, גם כשהמנהל הוא בסדר גמור וסבבה הם מוצאים פה ריג'קטים.

מפה מתחיל הזלזול ונמשך עד סף גבול היכולת של 2 הצדדים.

פורסם
לכל מי שאומר למה להתחיל בתעשייה בשביל 7 ולא בתחנת דלק שיחשוב עוד 5 שנים איפה הוא יהיה בתעשייה ואיפה בתחנת הדלק.

בתעשייה אפשר להפוך לבעל מקצוע (בכל מיני תחומים. החל ממסגרות דרך עיבוד שבבי ועד למנהל עבודה ולמעלה מזה). דווקא היום כשאין כוח אדם איכותי הץבתעדייה למי שלא מתכווח ללמוד זה מסלול עם עתיד.

עריכה: לכל מי שחושב שהבעלים מרויח מליונים על גבו שיחשוב שוב. הוא השקיע מליונים בעסק, עלול גם להפסיד אותם ובסוף לא תמיד התלוש שלו הוא הכי גבוה בארגון.

בכל ארגון אפשר להתפתח. השאלה אם יש רצון של 2 הצדדים.

לצערי תעשיות הברזל הולכות ונסגרות. זו אחת הסיבות שלא רציתי ללמוד מכונות (ברשותי תעודה הנדסאי)

פורסם
בכל ארגון אפשר להתפתח. השאלה אם יש רצון של 2 הצדדים.

לצערי תעשיות הברזל הולכות ונסגרות. זו אחת הסיבות שלא רציתי ללמוד מכונות (ברשותי תעודה הנדסאי)

לא יודע איפה בדקתה.. אבל יש לנו כל כך הרבה עבודה, שלא ברור מתי נסיים,מי יעשה את הכל, ואיך :shock: ולמה ביממה יש רק 24 שעות.

זה לא שהתחום נסגר,פשוט לפני 50 שנה בא בחור פתח מסגריה, והוא בעצמו עבד בה, ולאט לאט התפתח, עברו 50 שנה והוא יצא לפנסיה. והעביר את העסק לבן שלו. הבן שלו שלא עבד יום אחד בתחום, רק רוצה לגרוף עוד ועוד ועוד ועוד כסף על חשבון העובדים, לתת מינימום ולקבל מקסימום.

אנשים לאט לאט עוזבים\יוצאים לפנסיה\קיצוצים.

בעלי מקצוע חדשים הוא מתקשה למצוא, ככה הכל נסגר.

בקשר לאחרון, אתה צודק. בעצם גל בכל השאר אתה צודק.

הכי קל לשפוט את בעל הבית...

כשאשתן נוסעת ברכב ישן הוא לא יודע להנות מהחיים.

כשאשתו נוהגת בב.מ.וו חדשה הוא פלצן .

יצא לי להתקל בהרבה שכירים צרי עין, גם כשהמנהל הוא בסדר גמור וסבבה הם מוצאים פה ריג'קטים.

מפה מתחיל הזלזול ונמשך עד סף גבול היכולת של 2 הצדדים.

תכלס, לא אכפת לי על מה נוסעת אשתו של בעל הבית... מצידי בפרארי, מעניין אותי כמה אני מכניס לכיס בסוף החודש ביחס למה שאני עושה, וכמה אני מייצר.

פורסם
לא יודע איפה בדקתה.. אבל יש לנו כל כך הרבה עבודה, שלא ברור מתי נסיים,מי יעשה את הכל, ואיך :shock: ולמה ביממה יש רק 24 שעות.

זה לא שהתחום נסגר,פשוט לפני 50 שנה בא בחור פתח מסגריה, והוא בעצמו עבד בה, ולאט לאט התפתח, עברו 50 שנה והוא יצא לפנסיה. והעביר את העסק לבן שלו. הבן שלו שלא עבד יום אחד בתחום, רק רוצה לגרוף עוד ועוד ועוד ועוד כסף על חשבון העובדים, לתת מינימום ולקבל מקסימום.

אנשים לאט לאט עוזבים\יוצאים לפנסיה\קיצוצים.

בעלי מקצוע חדשים הוא מתקשה למצוא, ככה הכל נסגר..

ברגע שהלקוחות שלך ירצו להוזיל עלויות ולא יהיה אכפת מזמן עבודה, הם יברחו לתוצרת חוץ. התוצר כאן מאוד יקר לעומת חו"ל והאיכות לפעמים יותר טובה.

פורסם
לצערי תעשיות הברזל הולכות ונסגרות. זו אחת הסיבות שלא רציתי ללמוד מכונות

שילוב של מספר גורמים :

1. סגירת מסגרות חינוכיות בתחומים מקצועיים.

2. רצון כללי של הישראלים לעבוד בעבודות "נקיות"

3. מעסיקים שלא רוצים/ לא יכולים לשלם משכורות סבירות לעובדים

4. לקוחות שרוצים לקבל מוצר במינימום עלות.

עקב כך, יש הפנייה של ההזמנות לסין.

בסופו של דבר, המפעלים היחידים שיישארו בתחום הם אלו שמייצרים ברמה תעופתית.

נכון, כיום יש מפעלים שיש להם עבודה. לפעמים גם המון עבודה (אבל בהרבה מקרים מתמחרים את העבודה במחירי רצפה, רק כדי לקבל עבודה).

אך במקביל יש גם מפעלים שנסגרים.

פורסם

וייבוא מחו"ל? אחסנה? לוגיסטיקה? פקידה? מנהל של הפקידה?

ההוא שיבדוק שהכל תקין?

בהזמנה מחו"ל אתה לא גמיש בשינוי הגולם....

לי בנו תושבת לסופרצארג'ר בזמנו, עשיתי 14 שינויים ב24 שעות .

אורך ברגים, צורה, שינוי של זווית, אההה חריטה בעומק 8.8 מ"מ על מנת שתשמש בתור דופן לצינורית קירור שתעבור בתוכה .

למזלי היו לי פריבילגיות של סבלנות מבעל המקום, כך שיכולתי להרשות לעצמי לנדנד...

רק תאר לעצמך שמדובר בעסק אמיתי חי נושם וקיים, ולא בחור צעיר שמשדרג קאוואליר ישנה.

פורסם

התעשייה לא תיעלם אלא תשתנה. מכונה שעובדת בארץ או בסין עולה אותו הדבר והיא הסכום הגדול בעלות הייצור. אם תוסיף למחיר את ההובלה והמכס הסינים לא יהיו זולים יותר למוצר מקביל.

אני בדקתי גם אפשרות של להביא חלקים מעובדים במקום לקנות מכינה חדשה ויצא שאני יותר זול מהסינים.

הסינים אלופים בתכנון על הקשקש והאיכות בהתאם. איכות מקבילה עולה דומה בכל מקום.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

התעשיה פה לא תיעלם...

אנחנו עובדים עם הרבה מאוד פרוייקטים שהמידות והתוכניות שלו משתנות ON THE FLY...

פתאום רוצים להוסיף משהו, להוריד משהו, לשנות משהו.

ותתפלא, גם במפעל הקודם, וגם המפעל הנוחכי שאני עובד בו.

מייצאים לחול.

במפעל הקודם מעבדי מזון תעשייתיים, במפעל הנוכחי, מסנני מים למתקני התפלה.

מהבחינה הזאת אין מה לדאוג.

ממה כן יש לדאוג, מהכוח אדם שמגיע לעבוד.

אני לא מכיר בן אדם אחד, שיסע 50 קילומטר כל כיוון, כדי לעבוד בערך 7-8 דקות על השעון כי זה מאוד מאוד מאוד דחוף ומחכים לתנור. בדיוק כמו שעשיתי את זה ביום שישי על הבוקר (שאני בכלל לא עובד בימי שישי)

מעבר לזה אנשים לא רוצים לעבוד, כמו שאמרתה, וזה נכון.. רמת המפעלים היום, עדיין נשארה כמו שהיתה לפני 50 שנה...

וגם אלה שכן רוצים ומוכנים ללמוד. או שמקבלים אותם לעבודה ובעצם הופכים אותם לעובדים כלליים ולא באמת מלמדים אותם (כי זה נוח יותר)

או פשוט לא נותנים לו הזדמנות ללמוד...

באמת, אני התחלתי מאוד להיתעניין בתחום הפחחות וצבע, ועברתי כמה וכמה מצבעות. היתי מוכן להיתחייב לפעם אחת בשבוע ביום שישי (אני יודע שזה מעט מאוד, אבל מעבר לזה יש לי עבודה כל יום) לבוא ולעזור וללמוד את התחום, אני לא רוצה על זה אפילו לא שקל, ואף אחד לא מוכן לקחת אותי, כי אני כימעט בטוח שמסתכלים עליי ואומרים " אה הינה עוד אחד חאפר טמבל חושב שזה קלי קלות ולא מבין שום דבר מהחיים שלו"

עריכה אחרונה על ידי Big_White

פורסם
התעשייה לא תיעלם אלא תשתנה. מכונה שעובדת בארץ או בסין עולה אותו הדבר והיא הסכום הגדול בעלות הייצור. אם תוסיף למחיר את ההובלה והמכס הסינים לא יהיו זולים יותר למוצר מקביל.

אני בדקתי גם אפשרות של להביא חלקים מעובדים במקום לקנות מכינה חדשה ויצא שאני יותר זול מהסינים.

הסינים אלופים בתכנון על הקשקש והאיכות בהתאם. איכות מקבילה עולה דומה בכל מקום.

אם אנחנו כ"כ זולים מול מדינות שונות: למה עדין מיצרים דברים בטורקיה? למה לא מקימים כאן מפעלים ליצור מכוניות? הרי זה עיבוד שבבי מאוד מתוחכם...

פורסם
אם אנחנו כ"כ זולים מול מדינות שונות: למה עדין מיצרים דברים בטורקיה? למה לא מקימים כאן מפעלים ליצור מכוניות? הרי זה עיבוד שבבי מאוד מתוחכם...

שאלה מצויינת, אולי בגלל המצב הבטחוני כאן.

אולי בכלל שיש שם כר מכונות ומפעלים ופסי ייצור.

ואולי כי מי ילך לעבוד במפעל, כולם רוצים מזגן ומחשב

• תוכן חדש...