Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3561 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אולי עובדים בשחור, אבל דמי אבטלה הם לא מקבלים כי הקריטריונים לקבלת דמי אבטלה הוקשחו מאוד בעשור האחרון. בנוסף בשביל לקבל דמי אבטלה חייבים לעבוד בלבן.

אתם משלמים קצת מעל שכר מינימום ומציעים תפקיד dead end. למה שצעיר עם ראש על הכתפיים ו/או ידיים שצמחו מהמקום הנכון ילך לעבוד אצלכם? מה אתם מציעים? אני לא אומר שאתם אשמים, חלילה, אבל זו המציאות של הענף שלכם. אם תעלו את השכר אולי תצליחו לשמר עובדים צעירים לפרק זמן ארוך יותר, אבל אני בספק אם זה ישתלם לכם.

• תגובות 741
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אולי אם זה היה באזורי פיתוח, שאין הרבה מקומות עבודה אז אנשים היו נשארים יותר זמן בתפקיד הזה.

אבל היום יש הרבה שרוצים גם שכר גלובלי ולא שעתי.

נדמה לי שיוצא ב30 לשעה 5200 או גג 5500 ברוטו לפני הורדות שזה שכר די נמוך

לעבודות מהסוג הזה.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

קודם כל, לפי דעתי, הדבר הכי חשוב שהמעסיק שלך אולי מפספס זו הצגת העבודה במודעת הדרושים, ויותר מזה הבהרה של תהליך העבודה בראיון. אם במודעה רשום א-ב, ובראיון נאמר ג-ד וכשבפועל אתה עושה א-ב-ג-ד ועוד בלת"מ של ה-ו (מה שבד"כ צף די מהר בימי העבודה הראשונים) אז זה משהו שיכול לשבור אדם שבסה"כ בא עבור משהו מאוד ברור, וכרגע לא רק שהוא חווה עצימות עבודה שהוא לא ציפה לה, אלא גם תסכול והרגשה של שרימו אותו.

זו לפחות ההרגשה האישית שלי בנושא.

נוסף על זה, צריך לדעת את מי להעסיק (שזו כמובן תורה בשם עצמה) ולתת מענק התמדה כולשהו.

אני כחייל משוחרר עבדתי במפעל שעדיף שלא אזכיר את שמו. הייתי קם בחמש, יוצא בשש, עובד מ-7 עד 7 (לפעמים יותר, לפעמים פחות, תלוי בעבודה), ימי שישי לסירוגין, ומרים ברזלים שבקלות עוברים את העשרים וחמש קילו, ואפילו כופלים זאת. וכל זה, הייתי בא אנרגטי ויוצא אנרגטי. בזמנו לא חשבתי שהעבודה הזו יצאת דופן, או קשה במיוחד, או שבכלל משהוא לא תקין בתנאים (אין אוכל, הפסקה של חצי שעה ביום, אין מיקרו, שירותים שבורים), אבל כל זה כי הייתי חייל משוחרר, וקבלתי משכורת עתק של 30 שקל לשעה (ב-2013 או 14, לא זוכר כבר :roll:)

והייתי מבסוט. בקיצור, באתי מהפחת, אל הפח, וחשבתי שאני בגן עדן. נכון לא התכוונתי לעבוד שם כל החיים שלי, וגם מלא חבר'ה צעירים שבאו אחרי-לפני עזבו בגלל שלכאורה היה מדובר בעבודה קשה מאוד, אבל עבדתי, והייתי שם תקופה ארוכה של כמעט שנה. קל להאכיל אנשים רעבים (ע"ע חיילים משוחררים, קשיי יום, לא דוברי עברית) בעבודות מהסוג הזה. בכלל, בעבודות פח שכאלו, בקלות אפשר לזהות מי "over qualified" שיצא בפניה הראשונה החוצה.

אגב, לפי דעתי, תנסו להעסיק אנשים בעלי מוגבלות. במקום שאני עובד כרגע יש אחד כזה, והוא עושה אחלה של עבודה. בכלל אם תשלמו לו את ה-30 ש"ח לשעה, זה בכלל אמור להעיף את הסכך, כי הם בד"כ מקבלים מינימום/לפי תפוקה/8 שקל לשעה.

בקיצור, הבעיה היחידה שאנשים באים והולכים היא לא בגלל האנשים, אלא בגלל שהמנהל שלך לא יודע לדוג ולפתוח אפיקים חדשים של כח אדם. להאשים את הדור הנוכחי בזה שהוא בסמארפט פון ולא מוכן לעבוד קשה זה לא פחות מטומטם מלהאשים את הדור הקודמים שהיו נכים תכנולוגית והרסו את הבריאות של עצמם בשם העבודה. זה הלך הרוח היום, ואם אתה לא יכול להשתנות איתו, תשאר בעבר ותמות לאט.

פורסם
זה שאדם עובד אצלך לא אומר שהוא מתחתייך כבן אדם ולא אומר שצריך להתנשא מעליו

רואים שלא עבדת בארגון גדול עם היררכיה ופוליטיקה ארגונית.

בשתי מילים - מאחורי החיוך הרחב והעניים המנצנצות זה בדיוק מה שחושב כמעט כל אחד שנמצא "מעלייך". יש כאלה שיודעים להסתיר את זה טוב, ויש כאלה שלא יודעים בכלל.

ואם יש במקום עבודה הפרדה של עובד קבלן/עובד חברה או צבע התג פה בכלל אין על מה לדבר...

פורסם (נערך)

זה כי אנשים מתעסקים בפוליטיקה יותר מבעבודה .

אין מנהל שיוותר על עובד טוב, אלא אם יש לו אילוצים או פוליטיקה לא נכונה של העובד... העובד לא צריך להתעסק בפוליטיקה .

נ.ב שמתי לה שמעטים העובדים שמפרגנים למנהלים שלהם... בייחוד מול לקוחות.

עריכה אחרונה על ידי Max.M
פורסם

בקיצור, הבעיה היחידה שאנשים באים והולכים היא לא בגלל האנשים, אלא בגלל שהמנהל שלך לא יודע לדוג ולפתוח אפיקים חדשים של כח אדם. להאשים את הדור הנוכחי בזה שהוא בסמארפט פון ולא מוכן לעבוד קשה זה לא פחות מטומטם מלהאשים את הדור הקודמים שהיו נכים תכנולוגית והרסו את הבריאות של עצמם בשם העבודה. זה הלך הרוח היום, ואם אתה לא יכול להשתנות איתו, תשאר בעבר ותמות לאט.

בדיוק, לא יכולתי לנסח את זה טוב יותר.

היום זה דור הסמארטפון, אתמול זה היה דור הMTV, לפני זה היה דור ילדי הפרחים, ולפניו היה דור הרוק אנד רול, ולפני זה היה דור תש"ח.

ותמיד, אבל תמיד, הדורות הקודמים אמרו שהדור של היום עצלן ומפונק, אנחנו עבדנו קשה, והם מקבלים הכל מוכן, ועוד מעיזים להתלונן.

אולי יש סיבה שהעובדים בורחים לך, ולא בהכרח בגלל ש"יא אללה, איפה תאילנד ואיפה אני" (למרות שיש גם כאלה), אלא יכול באמת להיות שהעבודה לא תואמת את מה שמבטיחים במודעת דרושים או ראיון עבודה, אולי אתה לא מכוון לציבור הנכון, אולי הרבה דברים.

אבל כמו שאומרים "fool me once, shame on you, fool me twice, shame on me", אם עובדים בורחים לכם, כנראה הבעיה במקום עבודה עצמו.

Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

~

היו תקופות בהיסטוריה של המדינה בהן מהנדסים עבדו בקטיף ובנקיון ובסופר בשכר בושה כי היה צריך להתפרנס והביקוש עלה על ההיצע. כיום זה כבר לא המצב, ואנשים שרוצים לעבוד בשכר מינימום עושים זאת במרכזי שירות או בחנויות בקניון, עם מזגן ופינת קפה ושירותים נקיים. הסטנדרטים השתנו, אך תעשיות מסויימות נתקעו בעבר וחיות בסרט שאצלן הכל בסדר אבל העובדים דפוקים בראש.

מה המוטיבציה של עובד ממוצע להעביר את היום שלו במסגריה/נגריה/פחחיה מלוכלכת עם בוס מטומטם, סיכונים בריאותיים, ללא אפשרויות קידום ותמורת שכר שמקבלים גם בסביבת עבודה נקיה ובטוחה יותר? אין כ"כ. אז אם רוצים למשוך אנשים לתפקידים כאלה, יש רק דרך אחת ודאית לעשות זאת:

04a7cc0c6176ac4bb1a6232c83122802acbb00cf5e77f9b031042e649c7d2a61.jpg

פורסם

זה לא משנה מה השכר, ברגע שבן אדם מסכים לעבוד עבור שכר מסוים, ראוי שיעשה את העבודה. התשובה היא פשוטה - אנשים פה אכן עצלנים, בכיינים, עם מוסר עבודה שלא קיים. יש מעט עובדים שהם חרוצים, מגדילי ראש ויעשו את העבודה למרות השכר שהם מקבלים כי מה לעשות, יש להם מוסר עבודה.

לדעתי פשוט נפלת על עובד עצלן ובכיין. הסטטיסטיקה יכולה להגיד שיבואו כמה כאלה ברצף עד שתמצא אחד שיהיה סביר ואולי אפילו טוב.

פורסם
רואים שלא עבדת בארגון גדול עם היררכיה ופוליטיקה ארגונית.

בשתי מילים - מאחורי החיוך הרחב והעניים המנצנצות זה בדיוק מה שחושב כמעט כל אחד שנמצא "מעלייך". יש כאלה שיודעים להסתיר את זה טוב, ויש כאלה שלא יודעים בכלל.

ואם יש במקום עבודה הפרדה של עובד קבלן/עובד חברה או צבע התג פה בכלל אין על מה לדבר...

כנראה שלא. מי שמתנהג ככה - פוץ. אם כי יצא לי לא מעט להיות בארגונים די גדולים (בנקים, ממשלתיים וכו') ולהיות בחברת חברי דירקטוריונים, ולא כל - כך הרגשתי פוציות ממלכתית כזאת כלפי העובדים. אם כי אולי הם הסתירו את זה יותר מדי טוב, או שפשוט לא הייתי שם מספיק זמן.

• אחראי פורום
פורסם

באמת גבורה גדולה להפיל הכל על הכסף. תעסיק אנשים יקרים יותר, תאלץ לתמחר יקר יותר ובסוף תישאר עם הז' ביד.

אבל מה אכפת לבאי השרשור השכירים. באמת ובלי ציניות, לא צריך להיות להם אכפת.

רק שכרגיל, יש גם צד שני למטבע.

לגבי עובדים מבוגרים - יש לי שתי עובדות. אחת מתקרבת לגיל 30 והשניה ל-50. הבדלי הגישות שלהן זה מזרח ומערב.

עוד סיפור - שני חבר'ה בני כ-55 ביקשו לעבוד אצלי בכל מה שאתן ואפילו לא שאלו על שכר.

אחד יכול משרה חלקית עקב מגבלות בריאותיות (מקבל קצבה על פציעה אבל הוא לא מוכן לשבת בבית)

והשני כבר עובד משרה מלאה אבל מרוויח לא טוב ורוצה עוד עבודה. בגיל 55.

טחנתי עם עצמי כמה שעות של מחשבה איך אני משלב אותם כי עובדים עם גישה כזו זה זהב, אך לצערי לא יכולתי.

לצערי, ניסיוני עם צעירים הוא בדיוק כמתואר בשרשור. אני לא ממש מקבל את גישת ה"יש עבודות נקיות עם מזגן"

כי לא כל אחד יכול לעשות כל עבודה ויש כאלה שכישוריהם מתאימים יותר לתעשייה מאשר לשירות לקוחות למשל, אבל הרבה פשוט לא רוצים.

כבר כתבתי פה על מצעד הכוכבים ששלחה לי לשכת התעסוקה. הם אפילו לא ברחו לי, באו מראש לקבל חתימה.

על השתיים שיש לי אני שומר כמו על ילדים, בעיקר באמצעים חומריים (שכר וכו' כי אם הייתי כותב יחס וכבוד, אני יודע בדיוק איזה תגובות היו פה)

כי אני יודע איך ראש של שכיר עובד, הייתי שם.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
זה לא משנה מה השכר, ברגע שבן אדם מסכים לעבוד עבור שכר מסוים, ראוי שיעשה את העבודה. התשובה היא פשוטה - אנשים פה אכן עצלנים, בכיינים, עם מוסר עבודה שלא קיים. יש מעט עובדים שהם חרוצים, מגדילי ראש ויעשו את העבודה למרות השכר שהם מקבלים כי מה לעשות, יש להם מוסר עבודה.

לדעתי פשוט נפלת על עובד עצלן ובכיין. הסטטיסטיקה יכולה להגיד שיבואו כמה כאלה ברצף עד שתמצא אחד שיהיה סביר ואולי אפילו טוב.

שטויות. ברגע שהסכמתי אני הופך לעבד? זהו? צריך למכור את התחת לעסק? אדם חרוץ ומגדיל ראש יכול למצוא עבודה יותר טובה מ-32 שקל בשעה. במשכורת שהם משלמים ובסביבת עבודה שהם מציעים אפשר לקבל רק את התחתית של החבית. זו המציאות בשוק העבודה.

פורסם

סלחו לי, יש נקודה מאוד חשובה שאני רוצה לעלות: תקשורת בין עובדים. העובד הצעיר שמחפשים כנראה יעבוד עם אנשים מבוגרים ממנו בכמה שנים טובות. לצעירים אין תקשורת טובה עם מבוגרים, קשה להם.

אני יכול להעיד שהייתי בסיטואציה הזאת. זה לא נחמד שאתה מרגיש כמו עבד שממלא פקודות. בנוסף לא היו לי קשרים מיוחדים עם העובדים, כי העובדים האחרים נמצאים במקום אחר בחיים (משפחה, ילדים, משכנתא) ומה לי יש? את הבעיות הקטנות שלי: איך לפתח את החיים שלי. הייתי יושב בהפסקות/ארוחות צהריים או לבד או עם אנשים ומרגיש מנותק חברתית כי לא היה לי על מה לדבר עם שאר העובדים.

לעומת זאת, בעבודות שאני נמצא בה (מתדלק בתחנה דלק) שכולם צעירים, יש לי על מה לדבר איתם. אנחנו נמצאים באותה סיטואציה בחיים עם קצת שוני. לכן הטענה "הצעירים מחפשים מזגן ותנאים טובים", זו אמירה הזויה. אנשים צעירים מחפשים חברויות מעבר לרשתות החברתיות.

פורסם
שטויות. ברגע שהסכמתי אני הופך לעבד? זהו? צריך למכור את התחת לעסק? אדם חרוץ ומגדיל ראש יכול למצוא עבודה יותר טובה מ-32 שקל בשעה. במשכורת שהם משלמים ובסביבת עבודה שהם מציעים אפשר לקבל רק את התחתית של החבית. זו המציאות בשוק העבודה.

לא שטויות בכלל. לא משנה מה העבודה, ברגע שהסכמת אתה חייב לעשות את העבודה הנדרשת. הוא לא כתב שהוא נהיה עבד של בעל הבית, אבל כן צריך למלא אחר ההוראות, אני לא מבין את כל ההצטדקויות פה בגלל השכר הנמוך. ברגע שנתת הסכמתך לעבודה ולשכר אתה מחוייב לתת את המירב, יש ימים טובים יותר ויש פחות כי אנחנו בני אדם אבל לזרוק מלכתחילה זה גזל במובן הבסיסי מבעל הבית.

פורסם
באמת גבורה גדולה להפיל הכל על הכסף. תעסיק אנשים יקרים יותר, תאלץ לתמחר יקר יותר ובסוף תישאר עם הז' ביד.

אבל מה אכפת לבאי השרשור השכירים. באמת ובלי ציניות, לא צריך להיות להם אכפת.

רק שכרגיל, יש גם צד שני למטבע.

יותר כסף לא יפתור את כל הבעיות, אבל הוא ימשוך יותר מועמדים מתוכם תוכל לברור את אלו שמתאימים לך. אם זה הופך את העסק ללא משתלם - סגור את העסק, או תעבור לעיר אחרת, או תפתח עסק נוסף בתחום אחר, או תתחיל להעלים מיסים. זה לא משהו אישי, ככה ביזנס עובד, לכוחות השוק אין רחמים או סנטימנטים ומי שבוחר להיות עצמאי צריך לדעת להתמודד.

מקריאה בין השורות במקרה הספציפי הנ"ל עולה תמונה של עסק ללא כיוון או אופי ברור, ללא DNA משלו, עם הנהלה בינונית מינוס שפשוט רוצה להמשיך להתקיים מתוקף איזו זכות מולדת. החיים לא עובדים ככה, ומי שלא מסוגל לבדל את עצמו ולהתחרות (במחיר, באיכות, בשיווק או בכל היבט אחר) - אין לו זכות קיום.

אז כן, שיסגר. ואז שבעל הבית ילך בעצמו ללשכת התעסוקה וישלח למקומות כאלה, ונראה איך הוא ינהג בסיטואציה דומה.

פורסם
ממליץ לך לראות את התוכנית של אמנון לוי על הפועלים המודרנים. תראה איך אמנון מיצג אותם (מבחינתי הייצוג של אמנון הוא הדעה הישראלית הממוצעת): עבדים מודרנים. אף צעיר לא ירצה להיות עבד, כי מבחינתו זה הסתיים בצבא. כל ישראלי צעיר רוצה להרגיש שהוא מנכ"ל היי-טק, ויש לו דעה ויחליט מה שבא לו. שמישהו יגיד לו מה לעשות? זו כבר התחלה של בדיחה טובה.

אמנם אני בן 25, עובד בתחנה דלק קרוב לשנה. עברתי מתחנה דלק שאסרה להשתמש בטלפונים בזמן העבודה, לתחנה שמחייבת להשתמש בטלפון בזמן העבודה (לתקשר עם המנהל במקרים חריגים). אני יכול להעיד שיש הבדל משמעותי חברתי בין צעיר שיש לו טלפון לבין צעיר בלי טלפון. לפיכך לדעתי אתה צריך לדרוש שבזמן העבודה הוא יהיה נטול מטכנולוגיה, כך הוא יפיק את העבודה כמו שצריך. כי אחד הגורמים שיגרמו לתוצר טוב, הוא תקשורת בין העובד לבוס. לפי דבריך (פות"ש) כאן הבעיה.

פחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

Dead end job, פיזית, שכר נמוך וגם אסור להשתמש בטלפון?

איחלתי למעסיק בהצלחה

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.

• תוכן חדש...