Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3561 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מקומות שלא מחזירים תשובה? איזה מקום כן מחזיר תשובה?

שמעו אולי דווקא פה בפורום הצטברו גם מעסיקים טובים וגם עובדים טובים, אבל יש לי אינספור סיפורי גועל נפש על התנהגות מעסיקים ומראיינים, לא פחות מסיפורי עובדים גרועים

• תגובות 741
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
חכה שתראה כמה מעסיקים\אנשי HR מאחרים לראיונות עבודה, לא חוזרים, לא עונים, פשוט נעלמים... :-)

או קובעים איתך פגישה, ולא משאירים טלפון לחזרה

Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם

חברה שלי הלכה לראיון עבודה, היא הגיעה בזמן אבל הם איחרו לה בפאקינג שעה ועוד בסוף הראיון אמרו לה שהם התרשמו ממנה לטובה אבל הם מעדיפים לשכור גבר.

אבל מה הכי מפגר, אחרי שבועיים התקשרו אליה ואמרו לה שהיא התקבלה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
הם לא הפרישו שקל לחסכון שלהם. הם חיים על חשבון ילדי שנות ה-80. ההסתדרות בנתה תנאים לעובדים על חשבון הדורות הבאים למרות שהם ידעו מצויין שהמדינה לא תוכל לעמוד בהתחייבויות לפנסיה תקציבית. (הכל כתוב שחור על גבי לבן רק צריך לחפש) העובדים משתמשים "בחסכונות" בשביל לצבור נכסים שמניבים הכנסה פטורה ממס ופוגעים עוד יותר בילדי שנות ה-80.

אתה מתבלבל בין קרנות הפנסיה ההתסרותיות לבין פנסיה תקציבית.

חברי הקרנות ההסתרותיות הפרישו עשרות אחוזים משכרם לקופות. העסק עבד מצויין כל עוד תוחלת החיים לא חרגה מגבול מסויים, וכאשר פירמידת הגילים התחילה להשתנות כתוצאה מהתארכות תוחלת החיים המודל הפסיק להתאים. בשלב הזה - ב-1995 - הממשלה התערבה, חסמה את הקופות המסורתיות למצטרפים חדשים והחילה את מודל קופות הפנסיה החדשות.

בקופות החדשות יש היום שלוש בעיות: המשך התארכות תוחלת החיים, תקופת הרבית האפסית שהתפתחה בשנים האחרונות (הרבה אחרי שמודל הפנסיה הוחלף) ושוד הקופה על ידי הבעלים בצורת "דמי ניהול" גבוהים.

סיפור הפנסיה התקציבית הוא נפרד לחלוטין, כאן ניתנו הטבות מופלגות, אכן על חשבון הדורות הבאים. שים לב שהמודל הזה קיים רק בשירות הממשלתי (וכמה נספחים שלו), ולא במה שהחל כהסתדרותי.

מעבר לכך היתה בעיה של השחיתות בהסתדרות שפגעה לא רק בקופות הפנסיה, אלא בשירותים חשובים נוספים, למשל קופת החולים הכללית. אבל, שוב, לא מדובר במודל פגום מיסודו אלא בשחיתות שהתפתחה עם השנים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מקומות שלא מחזירים תשובה? איזה מקום כן מחזיר תשובה?

שמעו אולי דווקא פה בפורום הצטברו גם מעסיקים טובים וגם עובדים טובים, אבל יש לי אינספור סיפורי גועל נפש על התנהגות מעסיקים ומראיינים, לא פחות מסיפורי עובדים גרועים

יש ויש.

היו מקומות שהחזירו לי תשובה אומנם לא חיובית, אבל למחרת וזה עדיף על להשאיר אותך באוויר

או להחזיר תשובה לאחר שבועים.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם (נערך)
אתה מתבלבל בין קרנות הפנסיה ההתסרותיות לבין פנסיה תקציבית.

חברי הקרנות ההסתרותיות הפרישו עשרות אחוזים משכרם לקופות. העסק עבד מצויין כל עוד תוחלת החיים לא חרגה מגבול מסויים, וכאשר פירמידת הגילים התחילה להשתנות כתוצאה מהתארכות תוחלת החיים המודל הפסיק להתאים. בשלב הזה - ב-1995 - הממשלה התערבה, חסמה את הקופות המסורתיות למצטרפים חדשים והחילה את מודל קופות הפנסיה החדשות.

בקופות החדשות יש היום שלוש בעיות: המשך התארכות תוחלת החיים, תקופת הרבית האפסית שהתפתחה בשנים האחרונות (הרבה אחרי שמודל הפנסיה הוחלף) ושוד הקופה על ידי הבעלים בצורת "דמי ניהול" גבוהים.

סיפור הפנסיה התקציבית הוא נפרד לחלוטין, כאן ניתנו הטבות מופלגות, אכן על חשבון הדורות הבאים. שים לב שהמודל הזה קיים רק בשירות הממשלתי (וכמה נספחים שלו), ולא במה שהחל כהסתדרותי.

מעבר לכך היתה בעיה של השחיתות בהסתדרות שפגעה לא רק בקופות הפנסיה, אלא בשירותים חשובים נוספים, למשל קופת החולים הכללית. אבל, שוב, לא מדובר במודל פגום מיסודו אלא בשחיתות שהתפתחה עם השנים.

צודק. התבלבלתי. אבל אנחנו מסכימים שמאות אלפי אנשים במדינה חיים על חשבון ילדי שנות ה-80 ומשתמשים בהטבות המפליגות שהם קיבלו בשביל לצבור עוד יותר נכסים ובדרך הזאת מעמיקים את סבלם של דור ה-Y "המפונק".

דרך אגב, גם בקרנות הפנסיה ההסתדרותיות הייתה שחיתות מטורפת והסתדרות המשיכה לצרף עובדים לקרנות למרות גרעון אקטוארי מטורף כי הם ידעו שהמדינה תיאלץ להתערב (מה שאכן קרה) ותכסה את הגרעון. נחש מי משלם את המחיר... צעירים של היום שעובדים 12 שעות ביום ועוד כל מיני חוצפנים קוראים לנו "מפונקים".

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

צמע, מה אני אגיד לך, זה יותר נשמע כמו לירות יללות לכל כיוון מאשר לראות את הבעיה כמו שהיא.

מה הקשר בכלל בין המשכורת שלך ומוסר העבודה שלך לבין הפנסיה התקציבית של עובדי נמל אשדוד?

הפורמולה מאוד פשוטה, לא יוצאים לחו"ל כל שנה, לא מחליפים פלאפון כל שנה, לא יוצאים לבתי קפה 4 פעמים בשבוע, עובדים בשתי משרות שונות והאנשים הצעירים (לא בני גילי) שאני מכיר באופן אישי שנוהגים כך מגיל צעיר, הם היום בעלי דירות ובעלי חסכונות והם רק בתחילת/ אמצע שנות ה 30 שלהם.

אבל כל מי שמעדיף לשחרר סיסמאות סטייל "הפנסיה התקציבית חיה על חשבוני", "בשביל 6000 ש"ח אני לא יוצא מהבית", במקום לקרוע את התחת בגיל צעיר, מגיע בסופו של דבר לשום מקום ואז, בהתאם לאופי ולהעדפות הפוליטיות/ חברתיות, ההיסתדרות אשמה, כחלון אשם, השמאל אשם, הפנסיות התקציביות אשמות ושאר הפרחות מונפצות שכל יעודן הוא לכסות על חוסר השאפתנות והחריצות של אותו אחד (בלי שום כוונה אליך כמובן, אני לא מכיר אותך).

מה שאני מנסה להגיד הוא שגם כיום, מי שרוצה ונחוש להגיע...מגיע!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)

תעבוד 18 שעות ביום, תגור אצל ההורים, תיסע לעבודה באוטובוס ועדיין לא תגיע לדירה כי היום צריך 400-500 אלף שקל הון עצמי מינימלי לדירה במעגל השלישי של גוש דן.

אני יכול להוכיח בחשבון פשוט שחברים שלך או שעובדים במשרות מאוד מתגמלות בטווח המיידי (הייטק) ו/או שהם קיבלו סיוע מההורים. כמובן תלוי גם במקום המגורים.

וקיים קשר ישיר בין פנסיה תקציבית וצבירת נכסים בידיים של בייבי בומרס.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

אתה יודע מה זה בובה מייסאעס?

גישה תבוסתנית כמו שאתה מציג תביא אותך רק למקום אחד והוא רע.

שני בני זוג, גרים אצל ההורים, האשה בעבודה אחת, הגבר בשתי עבודות, קצת חסכנות, קצת צניעות וקצת עזרה מההורים ומגיעים להכל.

הכל!!!

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה לא חייב לקנות דירה בגוש דן, just saying.

פורסם
אתה יודע מה זה בובה מייסאעס?

גישה תבוסתנית כמו שאתה מציג תביא אותך רק למקום אחד והוא רע.

שני בני זוג, גרים אצל ההורים, האשה בעבודה אחת, הגבר בשתי עבודות, קצת חסכנות, קצת צניעות וקצת עזרה מההורים ומגיעים להכל.

הכל!!!

אני מציג לך עובדות, אתה מדבר בסיסמאות.

א. אתה לא יודע מי אני וכמה אני משקיע בשביל להתקדם.

ב. לגור אצל הורים עם או בלי בת זוג = לקבל כסף מההורים

ג. בהנחה ואותו זוג לא מרוויח שכר ממש טוב, יקח להם שנים לצבור מספיק הון עצמי לדירה קטנה וישנה במעגל השלישי של גוש דן.

ד. דירה בחור מוכה אבטלה כמו עפולה או קריית גת עולה מיליון שקל. לאן נתרחק? מצפה רמון?

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

בקשר לסעיף האחרון שלך יש לי כמה הערות.

1. עפולה היא לא חור מוכה אבטלה, את קרית גת אני לא מכיר.

2. אני יודע באזור הקריות (צפון) על כמה דירות בפחות ממליון ש"ח. אמנם זה לא הקרם-דה-לה-קרם אבל זו קורת גג עם קישוריות טובה לחיפה, נכס.

3. בשביל דירה במליון ש"ח צריך 300K ולא 400-500K הון התחלתי למשכנתא.

4. משום מה המון אנשים מסרבים לקבל את זה שמדינת ישראל ממשיכה גם מעבר לגבולות גוש דן.

חוץ מזה, יש יותר מדי אנשים ומעט מדי דירות כרגע. כדי לחיות ברמה סבירה לא חייבים לצבור הון בשביל לקנות דירה. אם אתה מסוגל להרוויח משכורת שתאפשר לך לגור בשכירות באזור העבודה, לחיות ברמה סבירה ולשים קצת בצד כל חודש, מה הבעיה?

לרכוש דירה זה לא חובה, דור ההורים שלנו רכש דירות אבל לא חי ברמה גבוהה במיוחד בתחילת דרכו. היום לכל פלוץ יש רכב חדש, סלולרי חדש, בוקים בפרצוף ספר עם תמונות ממועדונים כל שישי וטיסה שנתית לחו"ל שמשאירים אותו בתשלומים והלוואות עד לנכדים שלו. זו תרבות אחרת עם סדר עדיפויות שונה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

אני אוהב את המנטרות האלה שחוזרות על עצמן בכל שרשור שני באופטופיק של קארספורום. בעצם כמו בכל פורום ישראלי אחר.

פעם הייתי יותר צעיר ותמים ובאמת האמנתי למשפטים כאלה -

שני בני זוג, גרים אצל ההורים, האשה בעבודה אחת, הגבר בשתי עבודות, קצת חסכנות, קצת צניעות וקצת עזרה מההורים ומגיעים להכל

ואז אתה קצת גודל, ולאט לאט מתחיל להבין מה באמת קורה פה ומי נגד מי.

אז אתה מבין בעצם שאותו אחד שמתגאה שהוא גר אצל ההורים עד גיל 31, גר בעצם ביחידת דיור נחמדה בוילה 8 חדרים של ההורים.

את ה100K שאותה אחת חסכה היא באמת חסכה מעבודות כאלה ואחרות, אבל שכחה לספר שגם בגיל 30 האבא עדיין קונה לה כל דבר שהיא רק תבקש, מפלאפון ועד ארון חדש לחדר.

אותו אחד שיש לו קצת חסכונות זה בעצם תוכנית חיסכון כלשהי שהוא קיבל מההורים.

קצת צניעות זה אומר להתאפק ולהשתמש באחד משלושת רכבי המשפחה, במקום לקנות אחד נוסף רק בשבילך.

קצת עזרה מההורים זה מתנות חתונה משני הצדדים בסכונים של 200K וצפונה.

הכל מבוסס סיפורים אמיתיים.

פורסם (נערך)
צודק. התבלבלתי. אבל אנחנו מסכימים שמאות אלפי אנשים במדינה חיים על חשבון ילדי שנות ה-80 ומשתמשים בהטבות המפליגות שהם קיבלו בשביל לצבור עוד יותר נכסים ובדרך הזאת מעמיקים את סבלם של דור ה-Y "המפונק".

דרך אגב, גם בקרנות הפנסיה ההסתדרותיות הייתה שחיתות מטורפת והסתדרות המשיכה לצרף עובדים לקרנות למרות גרעון אקטוארי מטורף כי הם ידעו שהמדינה תיאלץ להתערב (מה שאכן קרה) ותכסה את הגרעון. נחש מי משלם את המחיר... צעירים של היום שעובדים 12 שעות ביום ועוד כל מיני חוצפנים קוראים לנו "מפונקים".

זה בדיוק הבלאגן שההסתדרות עושה עם ״דור א״ ו״דור ב״. הם עושים בלאגן כדי לשפר את התנאים של הוותיקים (א) על חשבון עובדים חדשים (ב) ואז משתמשים בהם כדי לאמלל את אזרחי המדינה עם עוד שביתות ומציצת כספים בניסיון לתקן את העיוותים שהם עצמם יצרו.

צמע, מה אני אגיד לך, זה יותר נשמע כמו לירות יללות לכל כיוון מאשר לראות את הבעיה כמו שהיא.

מה הקשר בכלל בין המשכורת שלך ומוסר העבודה שלך לבין הפנסיה התקציבית של עובדי נמל אשדוד?

הפורמולה מאוד פשוטה, לא יוצאים לחו"ל כל שנה, לא מחליפים פלאפון כל שנה, לא יוצאים לבתי קפה 4 פעמים בשבוע, עובדים בשתי משרות שונות והאנשים הצעירים (לא בני גילי) שאני מכיר באופן אישי שנוהגים כך מגיל צעיר, הם היום בעלי דירות ובעלי חסכונות והם רק בתחילת/ אמצע שנות ה 30 שלהם.

אבל כל מי שמעדיף לשחרר סיסמאות סטייל "הפנסיה התקציבית חיה על חשבוני", "בשביל 6000 ש"ח אני לא יוצא מהבית", במקום לקרוע את התחת בגיל צעיר, מגיע בסופו של דבר לשום מקום ואז, בהתאם לאופי ולהעדפות הפוליטיות/ חברתיות, ההיסתדרות אשמה, כחלון אשם, השמאל אשם, הפנסיות התקציביות אשמות ושאר הפרחות מונפצות שכל יעודן הוא לכסות על חוסר השאפתנות והחריצות של אותו אחד (בלי שום כוונה אליך כמובן, אני לא מכיר אותך).

מה שאני מנסה להגיד הוא שגם כיום, מי שרוצה ונחוש להגיע...מגיע!

יש קשר עצום. מי משלם את הפנסיות ההזויות האלו עם כל מיני חבילות פרישה הזויות עוד יותר אם לא הצעירים שנאלצים לעבוד קשה יותר, בשכר נמוך יותר כדי לממן את הלוקסוס של חיים הסתדרותיים?

עריכה אחרונה על ידי Keyser

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

דירות 5 חדרים מחכות לכולכם בחריש ב 950 אלף ש"ח.

בתים פרטים 3 חדרים על חצי דונם קרקע בטאבו מחכים לכם בקציר ב 900K ש"ח.

דירות 3 חדרים מחכות לכולכם בפרדס חנה (נכון, לא בשכונות הכי מטופחות בעולם) ב 750K ש"ח.

וכל האזורים האלה נגישים לכביש 6 ולרכבת כך שמיקום זה לא תירוץ לכלום.

לא חייבים מליון וחצי-שניים לשכונת מגדלים בין פתח תקווה ליהוד.

יש קשר עצום. מי משלם את הפנסיות ההזויות האלו עם כל מיני חבילות פרישה הזויות עוד יותר אם לא הצעירים שנאלצים לעבוד קשה יותר, בשכר נמוך יותר כדי לממן את הלוקסוס של חיים הסתדרותיים?

יורד לך מהמשכורת "מס מימון פנסיות"?

איפה ואיך אתה משלם את המס הזה?

הגדילו לאחרונה מעמ, מס הכנסה בגלל שצריך לממן פנסיות?

• תוכן חדש...