Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3561 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
גב כלכלי לילדים יחד עם מאפייני עידן הסמארטפון והנגשת השכלה לכל שכבות הציבור מביאים לכך שאף אחד לא בא היום לעשות קריירה כעובד כללי או בכלל ביצור בתעשייה.

לא נכון.

זה בגלל שאין עתיד בעבודות האלה ברוב המקרים. אתה מגיע אחרי צבא לעבוד בתעשייה כעובד יצור/כללי ורואה איך אנשים בני 40 עם משפחות וילדים קורעים את התחת בדיוק כמוך בשביל משכורות מגוחכות של 6-7K ש"ח בחודש. בלי ללמוד לתואר, אפילו להנדסאי, אין לך סיכוי להרוויח משכורת שתפרנס אותך בכבוד בתחום הזה.

הייתי עובד יצור (דרך קבלן בשכר מינימום של אז, 20 ש"ח בשעה) אחרי הצבא בחברה ביטחונית ענקית, קיבלתי את המענק מביטוח לאומי אחרי 9 חודשים והמשכתי עוד 9 חודשים נוספים כי עבודה פיזית עושה לי טוב. אבל מה? גם מי שנכנס כעובד חברה מקבל תנאים גרועים ושכר נמוך. סביבת עבודה לא משתנה ואתה חשוף לחומרים כימיים מסוכנים. אי אפשר לחיות מ30 ש"ח בשעה במדינת ישראל שכנראה אחרי 10 שנים יהפכו ל40 ש"ח בשעה. תוסיף לזה את העניין שבד"כ בארגונים כאלה גדולים העלאה במשכורת מגיעה אחרי ליקוקים ופוליטיקה ואין הרבה קשר להספק ולמסירות בעבודה. פעם להיות עובד חברה היה משהו נחשק כי החוזים היו שווים, יש שם עובדי יצור שמרוויחים משכורות יפות מאד, אבל הם נכנסו בשנות ה70... היום זה שווה לתחת. כבר לא מתגמלים אנשים על עבודה פיזית קשה. זה עצוב, אני לא מסכים עם זה אבל זו המציאות. אבא שלי לא למד מקצוע, עבד באותו מקום 50 שנה מהיום שהשתחרר מהצבא בעבודה פיזית ומשמרות, התקדם בתפקידים בזכות מסירות והשקעה בעבודה וכיום יש לו פנסיה מכובדת, נכסים בבעלותו ורמת חיים טובה. היום אין סיכוי להגיע לזה כעובד יצור במפעל.

בדיעבד אני מצטער שלא עזבתי מיד אחרי שקיבלתי את המענק כדי ללמוד לתואר.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 741
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

כן אנשים לא רוצים לעבוד.

בעבר פירסמתי משרה של מתקין, המשרה כוללת רכב צמוד ולא איזה קנגו דיזל ידני אלא מאזדה3/פוקוס/אחר ברמה.

עבודה לא קשה בכלל עם הרבה חורים פנויים ביום לסידורים ולא משנה לי מה יעשה רק שיהיה אחראי, 8-17 וללא שעות נוספות.

הגיע בחור רציני, מקצועי ד-ר-ש 7.5 נטו (לא ידע לדבר על ברוטו), קיבל.

עבד חודשיים יפה ללא תלונות ממני או ממנו והחליט שהוא מתפטר!

סבבה, אבל על מה? על זה שהוא לא מוכן לתאם הגעה שלו מול הלקוחות, הוא רוצה שיתאמו לו, כאילו אני צריך להצמיד לו פקידה מתאמת הוא לא מוכן לדבר עם לקוחות, כאילו אם הוא מאחר ללקוח אז הוא מודיע לי, אני מודיע ללקוח, טלפון שבור.

הזוי... התחיל לחתום בלשכה.

מאז אני עובד עם פרילנסרים פר עבודה.

לא צריך לשבור את הראש מול עובד, לא סיים עבודה - אין כסף ובלי הוצאות רכב וכל מה שמיסביב.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי gsi16v

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
כן אנשים לא רוצים לעבוד.

בעבר פירסמתי משרה של מתקין, המשרה כוללת רכב צמוד ולא איזה קנגו דיזל ידני אלא מאזדה3/פוקוס/אחר ברמה.

עבודה לא קשה בכלל עם הרבה חורים פנויים ביום לסידורים ולא משנה לי מה יעשה רק שיהיה אחראי, 8-17 וללא שעות נוספות.

הגיע בחור רציני, מקצועי ד-ר-ש 7.5 נטו (לא ידע לדבר על ברוטו), קיבל.

עבד חודשיים יפה ללא תלונות ממני או ממנו והחליט שהוא מתפטר!

סבבה, אבל על מה? על זה שהוא לא מוכן לתאם הגעה שלו מול הלקוחות, הוא רוצה שיתאמו לו, כאילו אני צריך להצמיד לו פקידה מתאמת הוא לא מוכן לדבר עם לקוחות, כאילו אם הוא מאחר ללקוח אז הוא מודיע לי, אני מודיע ללקוח, טלפון שבור.

הזוי... התחיל לחתום בלשכה.

מאז אני עובד עם פרילנסרים פר עבודה.

לא צריך לשבור את הראש מול עובד, לא סיים עבודה - אין כסף ובלי הוצאות רכב וכל מה שמיסביב.

אפשר לבוא לעבוד אצלך? :)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

^^ בדיוק מה שהתחלתי לכתוב.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

ישנה פתרון לבעיה המתוארת.

להעסיק עובדים גם לעבודה כללית מעל לגיל 50 ולתת להם תנאי שכר הוגנים.

למובטל לא מיקצועי מעל לגיל הזה ישנן מעט מאוד אופציות.

תן לו עבודה קבועה וחיוך בבוקר והוא שלך ללא תירוצים ו/או מעשיות.

האמן לי,

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם (נערך)
זה לא משנה מה השכר, ברגע שבן אדם מסכים לעבוד עבור שכר מסוים, ראוי שיעשה את העבודה. התשובה היא פשוטה - אנשים פה אכן עצלנים, בכיינים, עם מוסר עבודה שלא קיים. יש מעט עובדים שהם חרוצים, מגדילי ראש ויעשו את העבודה למרות השכר שהם מקבלים כי מה לעשות, יש להם מוסר עבודה.

לדעתי פשוט נפלת על עובד עצלן ובכיין. הסטטיסטיקה יכולה להגיד שיבואו כמה כאלה ברצף עד שתמצא אחד שיהיה סביר ואולי אפילו טוב.

לנין היה גאה בך.

מה זה מוסר עבודה? לעבוד כמו מכונה בפול האנרגיה לא משנה מה?

אם אתה כזה, שיהיה לך בכיף. אבל אל תתנשא מעל אף אחד. ועוד באיזה צורה? שאתה עבד מרצון וללא תנאים?

סתם לידע כללי, אני תמיד הייתי מהעובדים שדופקים עבודה ומגדילים ראש, ושנאתי את הראשים הקטנים שרק מנסים להתחמק מכול דבר. אבל ברגע שמעסיק לא שם עלייך, מתייחס בזלזול, ומקבל הכול כמובן מאילו, אז צריך שהוא יחשוב על זה.

אגב, אולי זה צירוף מקרים אבל כול מקום שעבדתי בו יש מנטליות של צה"ל- תלקק, תהיה סחבק,אל תעבוד הכול יהיה בסדר.

תהיה איש של עבודה, תגדיל ראש, מהר מאוד יקבלו את זה כמובן מאילו ויזלזלו בך.

עריכה אחרונה על ידי davemustaine87
פורסם

אנשים בגיל 50-60 פחות מפונקים עם מוסר עבודה גבוה וניסיון של מנכלים, בכיף הייתי משלם להם יותר כדי שיעבדו אצלי במשרות ניהוליות, מכירות, שירות לקוחות ואפילו עבודת ידיים במידה וצריך דיוק.

רק חבל שאין לי עסק שמצריך עובדים =]

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

נכון לכתיבת שורות אלה אנחנו נמצאים באיזה שיא של שגשוג בכל הזמנים, וזה משפיע על כל שכבות האוכלוסייה. אותה ההתנהגות שמתארים פה העצמאיים מופיעה גם ברמות שכר גבוהות יותר - באים לעבודה ולא כדי לעבוד כי הביקוש גבוה, ועד שמגייסים עובד בדם ובדמעות לא ממהרים לפטר אותו.

עד שלא יחזור לפה מיתון כלשהו, זה לא ישתנה. יהיה, זה גלגל מסתובב...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

איפה הייתם בזמנו, פרסמתי את המשרה כאן.

כבר יש לי קבלני משנה שעושים את העבודה, עמכם הסליחה ;)

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
~

מה המוטיבציה של עובד ממוצע להעביר את היום שלו במסגריה/נגריה/פחחיה מלוכלכת עם בוס מטומטם, סיכונים בריאותיים, ללא אפשרויות קידום ותמורת שכר שמקבלים גם בסביבת עבודה נקיה ובטוחה יותר? אין כ"כ. אז אם רוצים למשוך אנשים לתפקידים כאלה, יש רק דרך אחת ודאית לעשות זאת:

נראה לך שבוסים מטומטים קיימים רק בעבודות של צווארון לבן ? מי אמר שאין קידום במפעלי מתכת/עיבוד שבבי ?

רק כסף לא יפתור את הבעיה !

תמשיך להתמקד בקריאה של מאמרים באינטרנט בשפה העברית או האנגלית ולחשוב שאתה באמת יודע מה קורה במפעלים.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)
לנין היה גאה בך.

מה זה מוסר עבודה? לעבוד כמו מכונה בפול האנרגיה לא משנה מה?

אם אתה כזה, שיהיה לך בכיף. אבל אל תתנשא מעל אף אחד. ועוד באיזה צורה? שאתה עבד מרצון וללא תנאים?

סתם לידע כללי, אני תמיד הייתי מהעובדים שדופקים עבודה ומגדילים ראש, ושנאתי את הראשים הקטנים שרק מנסים להתחמק מכול דבר. אבל ברגע שמעסיק לא שם עלייך, מתייחס בזלזול, ומקבל הכול כמובן מאילו, אז צריך שהוא יחשוב על זה.

אגב, אולי זה צירוף מקרים אבל כול מקום שעבדתי בו יש מנטליות של צה"ל- תלקק, תהיה סחבק,אל תעבוד הכול יהיה בסדר.

תהיה איש של עבודה, תגדיל ראש, מהר מאוד יקבלו את זה כמובן מאילו ויזלזלו בך.

לנין לא היה גאה בי כי אני קפיטליסט ליברלי בדעותיי. לפי מה שהבחור בשרשור תיאר, כן אני מרשה לעצמי להתנשאות מעל הרבה כלומניקים שנמצאים בשוק העבודה. אולי יותר נכון לומר שאני לא מתנשא, אלא פשוט מציין עובדה. אני מכיר הרבה עובדים חרוצים וגם יצא לי לפגוש את הסוג של אלו שהוא תיאר.

מי שנכנס לעבודה יודע שני דברים - מה הוא צריך לתת ומה הוא צריך לקבל. ברגע שהוא מסכים לכך, שיעשה את עבודתו ויתן מעצמו. ברגע שהוא מקטין ראש מתחת למינימום ומתנהג כפי שפותח השרשור תיאר, גם אם התנאים לא נראים לו, ניכר שהוא בלי מוסר עבודה. יצא לי לעבוד במחסן עבודה פיזית למרות שהובטח לי שאעשה עבודה משרדית. לא אמרתי לא - עבדתי ועשיתי הכל כפי שצריך. ברגע שהמעסיק ביקש שאשאר מעבר לשעות כבר סירבתי והוא החליט לא להעסיק אותי יותר. אבל את העבודה שהתבקשתי לעשות עשיתי, ובסופו של דבר אם זה היה ממשיך ככה גם הייתי עוזב מרצוני - מבלי לדפוק לבן אדם את העסק.

עכשיו אם המעסיק הוא בגדר חלאת אדם שאי אפשר לעבוד איתו, אז קום ותעזוב. אל תעשה קונצים כמו ילדה קטנה ותעשה טובה שאתה מגיע. ברוב המקרים המעסיקים הם נוקשים בגלל שהעובדים מראש הם חסרי מוסר עבודה שחושבים שמגיע להם הכל. עובדים חרוצים שעושים את העבודה ונותנים למעסיק שקט, אין סיבה שלא יתן מרחב ויפנק את העובדים שלו, אלא אם כן הוא מנהל לא יוצלח בעצמו.

אני עובד במקום שאני בתקופות מסוימות נמצא תחת לחץ אדיר והשכר שאני מקבל לא שווה את זה. אז מה, אני אדפוק בתקופה הלחוצה הזו את כל המערכת רק כי זה לא נראה לי? לא. אני אעבוד ואעשה את מה שהוגדר בתפקידי בצורה הטובה ביותר. תוך כדי אחליט אם זה מתאים לי לעבוד בשכר כזה, בתנאים כאלו ואעשה את צעדיי - לא תוך כדי לדפוק את העבודה. מעולם לא נתקלתי במעסיק שלא מעריך עובד חרוץ וטוב. לא אומר שאין, אבל קשה לי להאמין שזה הכלל. התנשאות או לא, זאת המציאות.

עריכה אחרונה על ידי Dark Muse

• אחראי פורום
פורסם
יותר כסף לא יפתור את כל הבעיות, אבל הוא ימשוך יותר מועמדים מתוכם תוכל לברור את אלו שמתאימים לך. אם זה הופך את העסק ללא משתלם - סגור את העסק, או תעבור לעיר אחרת, או תפתח עסק נוסף בתחום אחר, או תתחיל להעלים מיסים. זה לא משהו אישי, ככה ביזנס עובד, לכוחות השוק אין רחמים או סנטימנטים ומי שבוחר להיות עצמאי צריך לדעת להתמודד.

מה שחוזר פה בכלליות הוא הרעל האוטומטי ששכירים מעיפים על מנהלים/בעלים. ראיה צרה ותוקפנית לא תביא אף אחד לאף מקום.

"תסגור" "תעבור" "תעלים", כאילו אין בעסקים האלה שום כלום מלבד מנהל תאב מזומנים ושליטה.

אין שנים של התאבדות על העסק, אין לחצים שבחיים לא תרגישו, אין פגיעה בחיי משפחה ופנאי, אין התמחות בעסק הספציפי. כלום.

אז מה עושים? ממשיכים בכל זאת, עוברים 10 בכיינים, מבזבזים עליהם זמן וכסף, עד שמגיע אותו אחד שמבין שזו הפוזיציה שלו וזה לא הולך להשתנות

וככה הוא צריך לעשות כדי לפרנס. אלה שבוכים הם אותם אנשים שיבכו בכל מקום, שחושבים שעם פוזה מגיעים לאנשהו בחיים.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

בקשר לבעלי מקצוע כמו שאחד החברה פה כתב..

בעל מקצוע אצלינו מקבל 50 שקל לשעה על ההתחלה, לא כולל בונוסים (כימעט כל חודש אני מקבל בונוס)

אני מסכים עם DARK SIDE עם הדעה שלו.

אם הסכמתם על ההתחלה לעבודה. אז תעשו אותה.

אגב לכל מי שתהה, לבחור הוסבר בדיוק, מילה במילה מה הוא יצטרף לעשות, אפילו הראו לו פיזית את העבודה ולא רק במילים.

אין יותר מדי שם מה לעשות, לטאטא מדי פעם, לנקות עם מברשת על מקדחה, זה לא תורה מסיני...

המקצוע שלי זה רתך. ורתך זה רתך, צריך אז צריך, ואם זה לשכב בשלולית מים ולרתך, ככה זה יהיה. ואם זה לעמוד על הראש ולרתך עם הזרת ברגל, ככה זה יהיה.

בקשר למילויי הוראות ועבד וכו...

חברים, בסופו של יום מדובר בעובד כללי, עכשיו אתה מטאטא, עוד שעה מנקה את המסור, עוד שעתיים שואב אבק במדבר, בבוקר של יום למחורת צובע את השער כניסה ואחרי זה משחיז מה שיגידו.

זאת ההגדרה כעובד כללי.

עם בעלי מקצוע זה לא עובד ככה.

GSI16V...

הבחור שדרש 7 וחצי נטו צודק, גם אני מבקש נטו, ברוטו לא מעניין אותי, אני בסופר משלם עם נטו, לא ברוטו.

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם

dark muse לא side. אני קצת לא מסכים איתך, לא צריך להגזים - עובד צריך לקבל תנאים ראויים ושכר הוגן עבור עבודתו. רתך לא צריך לרתך במקום שאין בו תנאים מותאמים ובטוחים. מצד שני, אדם שקיבל על עצמו לעבוד בתנאים ידועים ותפקיד מוגדר, ראוי שיעשה את עבודתו. לגבי הרעה בתנאים יש על כך חוקי עבודה ברורים.

• תוכן חדש...