Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3567 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אתם פשוט לא מודעים לזמן וזורקים מספרים תלושים מהמציאות. מציגים לכם נתונים מוויז אתם בהכחשה. מציגים לכם חישוב מתמטי ואתם בהכחשה. ממכללת עתיד לא מגיעים לסיטי ב-38 דקות בין ראשון לחמישי. לא בנהיגה רגועה, לא בנהיגה גדושה ולא בליווי משטרת ישראל.

די, אני לא מסוגל. איך לעזאזל רכבת נוסעת מאשקלון לתל אביב -45 דקות?!?!?!?!?! מדובר בפאקינג אותו קו שנוסע דרך אשדוד לתל אביב ב-47 דקות!!!

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
  • תגובות 741
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אשתי לעתיד במקור מאשקלון, יש הרבה חסרונות לעיר .

אבל מורגש השיפור, התחלנו לצאת לפני 3 שנים ואני רואה את העיר היום- יש הבדל, הרבה חבר'ה מהעבודה שלי זוגות צעירים עוברים לאשקלון מראשון/נס ציונה/ וכן הלאה .

סופ"ש ישבנו בדרינק פוינט באשקלון, אנאערף אותה בירה/אותו אלכוהול/ אותם מחירים/ אותה אוכלוסיה...

אולי אני גם לא בליין גדול, אבל המצב שם לא נוראי כל כך .

אשתי עבדה בחברת כח אדם באשקלון, המון מעסיקים שמחפשים עובדים, המון מקומות תעסוקה שחסרים להם עובדים, יש תנועה...

לא הייתי משווה אותה לאשדוד, אבל בהחלט בדרך ...

פורסם (נערך)

תשמע, הוויכוח מיותר. כנראה שזכיתי למזל כלשהו מאלוהים, ולקח לי פחות זמן פשוט. קפצתי קדימה. כי ממש לא נסעתי 132 קמ"ש.

יותר מזה, אולי מדדתי ביום שמעבירים שעון ואז לקח לי מינוס שעה ורבע להגיע.

בקיצור, אתה לא מאמין. עניין שלך. לא יודע באיזה נהגים נתקלת בקו 21, לא יודע מתי חיכית לרכבת ואיך לקח לך להגיע לשלום 47 דק'. עניין שלך , בהצלחה עם זה. אני יודע אך אני הייתי נוסע, יום יום לצבא, לסידורים, לאחר מכן לעבודה. יודע מה פרק הזמן שהיה לוקח לי להגיע לכל מקום, בלי טיסה, בנסיעה רגועה (לא דוגל בנסיעה מעל 100, אלא אם כן זה מקרה מיוחד).

אתה גם שוכח שוויז לעתים מעדכן זמנים תוך כדי נסיעה. אבל שיהיה.

אולי גם הבלאי של הרכבת האט אותה קצת. ומכאן ה-7 דק' הפרש. אולי חלה הרעה בתנאים של נהגי האוטובוסים באגד, ועכשיו הנהגים נוסעים יותר לאט. אולי נוסף איזה פרויקט ביג'/י' שנוספו המון תושבים שעולים ויורדים בקו 21. אולי. לי פשוט נראה שאתה הולך לאט, מאחר לרכבת שלך, תופס את הרכבת שאחרי, הולך לאט בתל - אביב. באשר לבין עירוני, כנראה מאלה שנוסעים "מהר" אבל מגיעים לאט. לא פעם יצא לי לראות אנשים שנוסעים מאוד מאוד מהר, ועדיין נפגשנו ברמזור. בין אם זה בבין עירוני ובין אם בעירוני.

בכל מקרה, יש לכך סיבה. לא צריך לנסוע על 130 קמ"ש כדי להגיע מהר. לא צריך לקחת hover board כדי להגיע לרכבת ב-20 דק'.

ועכשיו ראיתי שגם נהג לילה הצטרף לחגיגה בטענה של 45 דק' ברכבת מאשקלון לתל-אביב.

תשמע, אם 3 אנשים שעושים פחות או יותר את המסלול שלך, אומרים נתון מסוים, במקומך הייתי מתחיל לחשוב מה אני עושה לא נכון.

חישובים מתמטיים בתחת שלי. לחשב מתמטיקה, כלכלה וכו' בתנאי מעבדה זה נחמד. יש תאוריה ויש מציאות. כלכלנים לרוב מודעים שתאוריות כלכליות לא בהכרח מדייקות במציאות. בבית ספר אני בטוח שהיית מודע לכך שאם משה יוצא מבאר שבע בשעה מסוימת ושמחה יוצאת מבת ים בשעה מסוימת, השעה שבה יפגשו, לא רלוונטית למציאות.

עריכה אחרונה על ידי Smiro
פורסם

Chemguy85 ,

אין לי כוחות על, ואין לי אבא בעל כבישים...

זה הזמנים שלוקח לי.

יותר מזה?

אני תמיד שולח וואטסאפ כשאני יוצא מהמכללה לכיוון אשדוד, אם אני מגיע אחרי 40-45 דקות האשה כבר חופרת.

כך שאני מודע לזמנים שלי היטב .

ממכללת עתיד לעתיקות באשקלון לוקח לי 50-55 דקות .

פורסם
אתם פשוט לא מודעים לזמן וזורקים מספרים תלושים מהמציאות. מציגים לכם נתונים מוויז אתם בהכחשה. מציגים לכם חישוב מתמטי ואתם בהכחשה. ממכללת עתיד לא מגיעים לסיטי ב-38 דקות בין ראשון לחמישי. לא בנהיגה רגועה, לא בנהיגה גדושה ולא בליווי משטרת ישראל.

די, אני לא מסוגל. איך לעזאזל רכבת נוסעת מאשקלון לתל אביב -45 דקות?!?!?!?!?! מדובר בפאקינג אותו קו שנוסע דרך אשדוד לתל אביב ב-47 דקות!!!

אולי כי יש רכבות מאספות ורכבות שעוצרות רק ביבנה ובתל אביב?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בנוגע לרכבת - הוא פשוט טועה. יש זמנים באתר של רכבת ישראל. בנוגע לנסיעה ברכב - אם הוא יוצא מהבית ב-6 בבוקר אולי הוא מגיע לתל אביב בשעה. אם הוא יוצא מאוחר יותר אין מצב.

א. לאנשים יש נטייה לייפות את מציאות ולהתעלם מכל מיני פרמטרים בשביל לנצח בויכוח.

ב. אנשים פשוט לא מודעים למציאות ו/או יש להם נטייה לשקר. גם זה קורה והרבה.

פורסם
אולי כי יש רכבות מאספות ורכבות שעוצרות רק ביבנה ובתל אביב?

הרכבת הזאת בוטלה לפני שנה וגם כשהיא הייתה לא הגעת מאשקלון לתל אביב ב-47 דקות. היא עצרה באשקלון, אשדוד, יבנה, ראשון לציון משה דיין ותחנות תל אביב.

פורסם

תראה, אני מגיע לפגישות בכל הארץ ונמצא לא מעט על הכבישים. מסכים לחלוטין שבנהיגה נורמלית אין מצב לעשות את הדרך לבת ים ברבע שעה אבל גם מעולם לא לקח לי יותר משעה ועשרים להגיע למרכז תל אביב (לגני התערוכה בבוקר לוקח לי שעה וחצי עם רכב מהחנייה בבית עד החנייה שם)

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני נוסע למכללה בימים א' וה' הימים הכי קשים מבחינת עומס לדעתי .

מנס- ציונה לאשדוד לוקח לי אותו זמן להגיע כמו מתל אביב לאשדוד.

שוב פעם לא יודע מי אתה חושב שרוצה לייפות את המציאות אבל אם הייתי יכול הייתי מייפה אותה בנוגע לגודל האיבר/ חשבון בנק/ כח סוס / הרמת משקולות אבל בטח ובטח לא בנוגע לזמני הגעה מתל אביב לאשדוד.

פורסם

אני אישית לא מזהה פה ויכוח. מלבד זאת, איזה אינטרס יש לי, למקסים ולנהג לילה לשקר? האם נקבל על זה תמלוגים מחברת הרכבת על PR חיובי? אני מציג עובדות, כיצד אני הייתי נוסע יום יום. אני אמנם לא בעל ניסיון כמוך של 200 אלף ק"מ בכבישי ישראל, אבל הייתי נוסע בקו הזה לא מעט, מביתי לשעבר לשעבר בי"ג, באוטובוסים, רכבות, לאחר מכן ברכב מביתי לשעבר בט"ז, ואלה הם הנתונים. אם "אנצח" או "אפסיד" בוויכוח הזה, לא אקבל שום דבר. לא כבוד, לא שם יותר טוב, לא תשלום וכלום. מה המניע שלי לשקר במצב כזה? גם אם והיה מתגלה שאני טועה ובעצם לקח לי 45 דק' להגיע מבת-ים לאשדוד, ולא 15 דק', הרי מדובר בטעות אנוש שכנראה לא ייחסתי חשיבות לעניין ומכאן חוסר התשומת לב לפרטים (כדברייך), וזה המקור לטעות. הרי לא יחשבו עכשיו פתאום שאני אהבל שלא מבין כלום מהחיים שלו, בגלל טעות זו. אז גם את טענת הפחד מהפסד ב"ויכוח" הורדנו. מה נשאר?

בניגוד למה שנאמר על-ידך, לדעתי בצורה אירונית, מי שבהכחשה זה אתה. והרי מי שיכול להועיל לעצמו מכל הסיפור, זה אתה. אני כבר לא מתגורר שם, רחוק משם. אני מתנייד ברכב כבר שנתיים. מי שיכול לקצר זמני הגעה ולחסוך זמן זה אתה. תחשוב מה אתה עושה לא בסדר שלוקח לך כל-כך הרבה זמן להגיע לרכבת, וברכבת וגם בתל-אביב עצמה. אולי תחסוך רבע שעה ביום.

פורסם (נערך)

ההסבר היחיד שאני יכול לעלות על הדעת זה שאני סובל יותר מכם בנסיעות וסופר כל דקה בזמן שאתם לא. אבל המספרים עדיין נכונים ומגובים במקורות. (וויז, לו"ז רכבת ישראל, מתמטיקה)

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
אתה מדבר על תנאי מעבדה, אני מדבר על נתונים בשטח. רוצה לבדוק? כנס לאוטו, סע, תתחיל למדוד מהיציאה מאשדוד עד קוממיות , נסיעה של 100 קמ"ש, תראה כמה זמן ייקח לך להגיע.

נמסיס-33 ק"מ עד הבית של זוגתי. מעריך שזה כ-3-4 ק"מ פחות אם נחשב רק עד הכניסה לבת-ים.

המתמטיקה לא משקרת.

אבל אם רשמתם נתונים לא נכונים, מה אני אשם?

לאחר בדיקה במפה, ממחלף עד מחלף ללא רמזורים מדובר ב 24 קילומטר, לא 33.

גוגל מפות מראה 15 דקות בשעה זו ללא רמזורים.

פורסם

מתמטיקה לא תמיד נכונה במציאות, בטח לא בכבישים שזו סביבה דינמית עם משתנים דינמיים שאתה לא יכול לחשב את כולם באותו מקרה. המקסימום שאתה יכול לעשות זה לעשות ממוצע של כל המצבים שאותם חישבת במודל שלך, ולהגיד שזה סטטיסטית, זמן ההגעה שלך. על סטטיסטיקות ומודלים והקשר שלהם למציאות לא ארחיב.

פורסם

ויכוח מיותר, הרי שמהויכוח הזה לא chemguy85 יגיע יותר מהר הביתה ולא אני אגיע מהר יותר הביתה .

כנראה שיש לי מסלול סודי שלא אספר לאף אחד.

פורסם (נערך)

ועוד דבר, מהירות ממוצעת זה בולשיט. אני יכול לנסוע מתוך ה-30 ק"מ , 18 ק"מ בזחילה על 60 קמ"ש, והופ ב-12 האחרונים להאיץ ל-240. אתה צריך, אם כבר, לחשב מהירות ממוצעת ביחס לקטע הדרך אותו עברת במהירות הזאת. אם כבר. והרי בזמן האצה, המהירות משתנה כל הזמן, כך שכל קטע אותו אתה עובר מתייחס למהירות נקודתית ספציפית. ולכל אלו יש פקטור בחישוב הרי, לא?

אתה לא יכול לדעת מה המהירות שלך לאורך כל הדרך. לפי כך אתה לא יכול לדעת כמה זמן, ע"פ חישוב מתמטי, לוקח לך להגיע. ז"א בתאוריה כן. במציאות לא. בממוצע כולם מרוויחים 9 אלף ש"ח בחודש. במציאות זה לא כך.

עריכה אחרונה על ידי Smiro

• תוכן חדש...