Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3560 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מאיפה אתה יודע? אתה לא גר כאן. אני כן.

אגב, כשאני הייתי ילד בן 15-16, החבר'ה שפגשתי מאשדוד בעיקר ידעו לספר לי על מכות על רקע עדתי בין רוסים, אתיופים, מזרחיים וכו'.

ולמה מפריע לך שמתמרמרים על יוקר המחייה בתל אביב? אני מסכים שלכל דבר יש מחיר, אבל המחיר כאן עלה וממשיך לעלות (לא שזה נושא הדיון)

אני גדלתי ברמת גן בשנות השבעים והשמונים. גם אצלנוהיו דרך רףקבע מכות בין אשכנזים למזרחיים (פשוט עוד לא היו רוסים ואתיופים. אם היו בטח כולנו היינו הולכים ביחד מכות איתם) ובין בתי ספר שונים. לא היה מצב להגיע לכיכר אורדע בלי ללכת מכות בדרך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 741
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
כמה זמן אתה גר שם?

יש לי חברים ומכרים מהעבודה שגרים שם .

כן, גם כשהייתי ילד מצאנו על מה לריב .

אם זה בגלל עדות, בנות, סמלים של מכוניות... אז מה?

גר כאן כמה שנים, מגיע לכאן על בסיס יומי מאז 2003. אז אתה מאוד משקר לעצמך אם אתה חושב שיותר בטוח או טוב לגדל ילדים באשדוד מאשר בתל אביב. גם המדד סוציו אקונומי יכול להעיד על כך, וגם מדדים שונים של משרד החינוך, המעידים על כך שבתל אביב יש מגוון רחב יותר של בתי ספר טובים (ואני לא מדבר אפילו על מה עושים אחרי הבית ספר).

שוב, אתה מדבר בסטראוטיפים. 100% מחבריי גרו כאן מתישהו וחקלם גרים כאן גם עכשיו. אף אחד לא עושה את זה בשביל "לילה פרוע" ו"אספרסו עם סודה". החיים כאן זו לא אורגיה בלתי פוסקת, וזה לא מה שמניע רבים וטובים לעבור לכאן. אני אישית גר כאן מהסיבות שהזכרתי: תחושה של עיר גדולה, מקומות בילוי ותרבות מגוונים, מגוון רחב יותר של אפשרויות תעסוקה, מגוון אנושי רחב יותר ועוד. קשה להסביר את זה למי שלא מכיר את האווירה. אתמול, לדוגמא, הייתי בפתח תקווה. 90% מהאנשים שראיתי בדרך מתוך הרכב החליפו איתי מבטי "מה אתה מסתכל? רוצה דקירה?" מזכרונות הנעורים שלי בדרום, זה לא הרגיש שם שונה מדי. וזה אכן לווה גם במגוון סיפורים של קרובי משפחה שזה בדיוק מה שהם חוו. זו לא המציאות כאן בבועה. והאספרסו עם הסודה? זה סתם בונוס.

ולמה לא להתלונן על מחירי הדיור? הם עלו לא כי העיר השתנתה, אלא כחלק ממגמה כלל ישראל וגם כי חלקים ממנה נרכשו על ידי אזרחי צרפת.

עריכה: נהג לילה, כמובן, כל אחד ומה שמתאים לו. חברה מאוד קרובה שלי חזרה לגור לפני כמה שנים במושב שבו גרה המשפחה המורחבת שלה. אני אישית הייתי כנראה מת משעמום שם, אבל ברור שזה מאוד מאוד פרסונלי.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

סבבה, רק תבין מה אני אומר....

בוא נקרא לתל אביב " עיר פרימיום" (מגחך לעצמי)

בוא נחליט שבעיני כולם היא פרימיום והכל יקר ואיכותי, סבבה.

ומה מכאן ועד להתמרמרות על מחירי דיור באשדוד?

אני נמצא בתל אביב פעמיים בשבוע .

יש מקרים שאני נגנב מכמה המקום חי ותוסס, והכל...

אבל עדיין לא מבין מה ההתלהבות לגור במקום כזה .

לקום וללכת ברגל לעבודה זה חלום?

סבבה.

רק נא לא להרוס ולדרוס ערים שחיים בהם משפחות מכובדות, שכונות נאות, ואפילו אנשים משכילים .

לקרוא לאשדוד עיר עם ים, א"ת וחוף מלא במקומות בילוי "חור" לא נראה לי .

לא מגן על כבודה של העיר, אבל אנשים פה שמזלזלים במחירי דירות ומעולם לא קנו בית בחיים שלהם מועכים בחצי מילה מפעל חיים של אנשים אחרים.

גם אני שייך לדור הזה שמתמרמר על מחירי הדירות, רק שאני לא מאשים את תל אביב בזה .

מה יש עבודה רק בגוש דן?

יש לי שכנים שעובדים בכל מיני עבודות, חברים גם כן... וואלה אף אחד מהם לא גר בתל אביב וכולם נראים לי די מאושרים ותוססים גם בלעדיה .

פורסם

יבגני, אתה בודק סטטיסטיקות ומדדים סטטיסטיים.

מה אכפת לי שסטטיסטית ההכנסה לנפש גבוההשיש 10% מהתושבים שמשתכרים פי 100 מהממוצע וכל האחרים 0?

גם לגבי חינוך, בדוק אחוז מסיימי 12 שנות לימוד בעיר מסך כל השנתון בה. גם לא עוזר לי כל מיני סטטיסטיקות כי אני צריך בית ספר אחד מתאים שהבנות שלי יוכלו להתקבל אליו.

פורסם (נערך)
אתה טועה.

באשדוד שאותה נתת כדוגמא יש תעשייה כימית, בתי זיקוק, נמל, תחנת כוח ועוד הרבה. זה שאין היי טק לא אומר שאין עבודה.

פחות מכיר את מערך הסופרים והבילויים באשדוד אבל אצלנו באשקלון יש סופרים פתוחים בחלק לא קטן מהשכונות, היצע הפאבים והמסעדות לא מתקרב לתל אביב אבל יש היצע מספק (החל משיפודיות דרך אסיאתיות ועד למסעדות שף).

ולקביעה שלך לגבי יתרונות הפריפריה אתה טועה בגדול.

כזאני בחרתי איפה להתמקם היה ברור לי שזה יהיה במרחב בין ראשון לאשקלון כי מקום העבודה שלי באשקלון. הבחירה נפלה לפי מספר פרמטרים:

1. חינוך (יש לי כאן בית ספר מעולה שנחשב בין הטובים בארץ ועם אקלים שמאוד מתאים לתפיסת עולמי).

2. איכות חיים (אוהב לראות ירוק, שמיים ומרחבים)

3. נגישות לפרנסה ולתרבות פנאי (בשנים הראשונות כאן נבנינו בעיקר על צריכת תרבות במרכז אבל מזמן זה לא נחוץ. אנחנו הולכים להופעה/הצגה/קונצרט בממוצע פעם בחודש ומאוד נדיר שצריך לצאת מהעיר בשביל זה).

4. כל השירותים נגישים (שירותי רפואה, משרדי מ שלה וכו').

בחרנו באשקלון כי היא הציעה לנו בהתחלה את רוב הדברים והיום את כולם. השכנים בסביבה הם אנשים עובדים, טובים ומאוד לבביים וזה הרבה יותר חשוב לי משכנים פרופסורים למשל.

אני יכול בקלות לקנות היום דירה בתל אביב כמעט בלי משכנתא אבל פשוט לא רוצה. איכות החיים שיש לי פה והשקט הנפשי עם הבנות שלי הרבה יותר גבוהים מאשר בתל אביב.

אשדוד מדורגת 5/10 בדירוג חברתי-כלכלי. אפשר לטעון שהציבור החרדי (עוד בעיה קשה באשדוד) מושך את דירוג כלפי מטה, אבל מצד שני באשדוד גרים עובדי נמל/חברת החשמל שמושכים את הדירוג כלפי מעלה.

בנמל וחברת החשמל עובדים רק מקושרים. לא מדובר במקומות עבודה זמינים לכלל אוכלוסית העובדים. בתעשייה על כל מנהל שמרוויח משכורת נורמלית יש 10 פועלים שמגרדים שכר קצת מעל המינימום. במקצוע שלי, מקצוע פיננסי, השכר באשדוד נמוך ב-30-40% בהשוואה לשכר בתל אביב ואיכות המשרות יותר נמוכה בהרבה.

הייטק - אין

משרדי רואי חשבון חזקים - אין

משרדי עורכי דין חזקים - אין

משרדי אדריכלים - אין

תרבות - כמעט ואין

מקומות בילוי - קניונים ומרכז ביג. (לא נגישים בלי רכב)

מסעדות - כמעט ואין

בשבת בית קברות.

אני לא אומר שאשדוד עיר גרועה, אבל 1.8 מיליון שקל לדירת 4 חדרים בעיר כזאת זה פשוט פשע.

אמרתי שאני לא מפונק ואין בעיה להתרחק. לאן אתרחק? אשקלון? עוטף עזה?

רק נא לא להרוס ולדרוס ערים שחיים בהם משפחות מכובדות, שכונות נאות, ואפילו אנשים משכילים .

לקרוא לאשדוד עיר עם ים, א"ת וחוף מלא במקומות בילוי "חור" לא נראה לי .

לא מגן על כבודה של העיר, אבל אנשים פה שמזלזלים במחירי דירות ומעולם לא קנו בית בחיים שלהם מועכים בחצי מילה מפעל חיים של אנשים אחרים.

גם אני שייך לדור הזה שמתמרמר על מחירי הדירות, רק שאני לא מאשים את תל אביב בזה .

מה יש עבודה רק בגוש דן?

יש לי שכנים שעובדים בכל מיני עבודות, חברים גם כן... וואלה אף אחד מהם לא גר בתל אביב וכולם נראים לי די מאושרים ותוססים גם בלעדיה .

שניה אני רץ להביא את הכינור... אשדוד התחילה לצמוח בשנות ה-90 בזכות העלייה מברית המועצות. רוב המוחלט של העולים קנו דירות באשדוד בגלל:

א. מענק פריפריה שהיה באותה תקופה

ב. אשדוד הייתה הרבה יותר זולה בהשוואה לכל עיר אחרת במרכז.. במחיר של דירת 2 חדרים ברמת אליהו בראשון (השכונה הכי גרועה בעיר) אפשר היה לקנות דירת 4 חדרים חדשה באשדוד.

בגלל זה רוב העולים הגיעו לעיר. בגלל זה הורים שלי הגיעו לאשדוד ובגלל זה הורים שלך הגיעו לאשדוד. אשדוד הייתה פשוט זולה ולא ממש רחוקה מתל אביב.

רוב המשרות האיכותיות בארץ נמצאות בגוש דן. על זה ממש אי אפשר להתווכח.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

maxizem, אוקיי. אני לא חושב שמישהו מעך את מפעל החיים שלך, מצטער אם הרגשת אחרת.

שוב, כל אחד ומה שעושה לו טוב. כמו שבעינך תל אביב זו עיר של אורגיות ואספרסו עם סודה, בעייני אשדוד היא די... חור של שכונות עמידר משנות ה-60.

זה לא אומר שאין סיכוי שמחרתיים אני אעבור לגור שם, אבל צריך להכיר בעובדות: לרוב, אנשים בוחרים במקומות כמו אשדוד כי זה מה שהם יכולים להרשות לעצמם, ואני לא חושב שזה צריך להעליב. רובינו לא חיים חיי זוהר, אלא פשרה במגוון תחומים. אני מבין למה זה מעצבן ויכול גם להעליב כשמצביעים על זה, אבל זה לא אישי נגד אף תושב אשדוד.

נהג לילה, אני חושב שאתה יוצא מן הכלל המעיד על הכלל. אתה בחנת את כל האפשרויות ובחרת במה שנראה לך כהכי טוב עבור המשפחה שלך. אבל רוב האנשים בוחרים את מקום מגוריהם לפי שני מדדים: קרבה למשפחה ויכול לעמוד בהוצאות. וכמו עם רוב הדברים, אין הפתעות. אם החיים בישוב X עולים פחות, כנראה שגם התמורה בממוצע היא בהתאם. בדיוק כמו שבאנלוגיות של מקסיזם, אף אחד לא מצפה לקבל פרארי קליפורניה במחיר של פיאט פנדה. ברור לי, אגב, שגם באשדוד ואשקלון ובאר שבע יש שכונות יוקרה ובתי ספר שיכולים להתחרות באלו של הרצליה או תל אביב. אבל אני לא חושב (ואתה מוזמן לתקן אותי אם אני טועה) שזה הממוצע של העיר. ושוב, זה עוד לפני כל הדברים מסביב.

פורסם

ממש לא מפעל חיים שלי...

רק לא לזלזל בכל דבר שחוץ מהבועה התל אביבית הפלצנית .

אני לא צריך בתור שכן טוב איזה פרופסור או עורך דין ברמת אביב .

אני גם לא מוכן לגור בדירת סטודנטים מתפוררת בתל אביב דרום.

ואשדוד היא פשרה לא רעה באמצע . באמת .

יש הכל מהכל לדעתי, ברור שיש קצת " ערסיות" והרבה ילדים שמושפעים מעולם הפשע והרשע...

בתור חבילה כוללת זה מתאים לי .

ומסתבר שלעוד הרבה אנשים, לקנות דירה מעופשת בתל אביב ב1.5 מיליון עם פחות מ3 חדרים ולהגיד שאתה חי את הרמה התל אביבית זה ממש לא לעניין.

בטח לא בהשוואה לדירה 4 חדרים באיזור יפה באשדוד באותו מחיר .

ים-יש

תיירות-יש (בעיקר אחלה תיירות)

יש יותר מקומות בילוי ממה שאני מכיר,כנראה לא בליין גדול.

ולגבי עבודה?

אמרתי כבר מה הזמן הגעה שלי לתל אביב, למרות שאני בכלל עובד בנס - ציונה .

כך שלא להשתגע יותר מדי עם תל אביב זה עדיין לא ה big apple

פורסם
אשדוד מדורגת 5/10 בדירוג חברתי-כלכלי. אפשר לטעון שהציבור החרדי (עוד בעיה קשה באשדוד) מושך את דירוג כלפי מטה, אבל מצד שני באשדוד גרים עובדי נמל/חברת החשמל שמושכים את הדירוג כלפי מעלה.

בנמל וחברת החשמל עובדים רק מקושרים. לא מדובר במקומות עבודה זמינים לכלל אוכלוסית העובדים. בתעשייה על כל מנהל שמרוויח משכורת נורמלית יש 10 פועלים שמגרדים שכר קצת מעל המינימום. במקצוע שלי, מקצוע פיננסי, השכר באשדוד נמוך ב-30-40% בהשוואה לשכר בתל אביב ואיכות המשרות יותר נמוכה בהרבה.

הייטק - אין

משרדי רואי חשבון חזקים - אין

משרדי עורכי דין חזקים - אין

משרדי אדריכלים - אין

תרבות - כמעט ואין

מקומות בילוי - קניונים ומרכז ביג. (לא נגישים בלי רכב)

מסעדות - כמעט ואין

בשבת בית קברות.

אני לא אומר שאשדוד עיר גרועה, אבל 1.8 מיליון שקל לדירת 4 חדרים בעיר כזאת זה פשוט פשע.

אמרתי שאני לא מפונק ואין בעיה להתרחק. לאן אתרחק? אשקלון? עוטף עזה?

סתם שאלה, אתה יודע מה המרחק בין אשקלון לאשדוד?

אתה טועה מאוד לגבי הניתוח שלך. נכון שאין משרדי רו"ח מפורסמים וגדולים בערים האלה אבל יש הרבה אחרים (בדוק למשל איפה יושב המשרד שמטפל במכרזי הנמל). אני מציע לך לבדוק גם מאיפה באים העובדים של דלויט למשל (רמז: מאשקלון בדרום, ירושלים במזרח וחיפה במערב. רובם כולל חלק מהשותפים מגיעים ברכבת וזו גם הסיבה שבחרו לשבת בעזריאלי).

אתה החלטת שכולם מרויחים מינימום בתעשייה. כסאי לך להתעורר. נכון שעובדי ייצור לא מרויחים עשרות אפים אבל עובד ייצור מקצועי יכול ללכת בשקט עם קרוב ל 10 הביתה.

פורסם

יבגני,

באשקלון הממוצע של מערכת החינוך גם ממש לא רע והוא כולל גם שני בתי ספר תעשייתיים לנוער שבמקומות אחרים היה מגיע לרחוב.

מבחינת אוכלוסיה יש הפרדה מאוד ברורה בין השכונות הדרומיות לצפוניות כשהדרומיות הן החלשות.

פורסם
סתם שאלה, אתה יודע מה המרחק בין אשקלון לאשדוד?

אתה טועה מאוד לגבי הניתוח שלך. נכון שאין משרדי רו"ח מפורסמים וגדולים בערים האלה אבל יש הרבה אחרים (בדוק למשל איפה יושב המשרד שמטפל במכרזי הנמל). אני מציע לך לבדוק גם מאיפה באים העובדים של דלויט למשל (רמז: מאשקלון בדרום, ירושלים במזרח וחיפה במערב. רובם כולל חלק מהשותפים מגיעים ברכבת וזו גם הסיבה שבחרו לשבת בעזריאלי).

אתה החלטת שכולם מרויחים מינימום בתעשייה. כסאי לך להתעורר. נכון שעובדי ייצור לא מרויחים עשרות אפים אבל עובד ייצור מקצועי יכול ללכת בשקט עם קרוב ל 10 הביתה.

לא, רק אתה חכם. אני לא יודע מה המרחק.

מה בדיוק ניסית להוכיח בטענה שעובדים מגיעים מאשקלון לתל אביב? זו בדיוק הנקודה שלי! אין משרדים טובים באשקלון ובאשדוד.

כל הביג 4 נמצאים בתל אביב. לדעתי 95% מ-100 המשרדים הטובים בארץ נמצאים בגוש דן. השאר נמצאים בירושלים וחיפה. כמעט כל ענפי השירותים נמצאים בתל אביב והסביבה.

פורסם

מקסיזם, תל אביב דווקא לא כל כך רחוקה מהתפוח הגדול מבחינת ההיצע והמגוון.

כמו שאמרת, אשדוד זו פשרה באמצע. בדיוק כמו שחלק מחבריי שעשו רילוקיישן לארה"ב, לא חיים בסאן פרנציסקו או במנהטן, אלא בניו ג'רזי או בפרברים שונים בקליפורניה.

אף אחד לא צריך שכן פרופסור. אף אחד גם לא צריך לטוס לחול כל שנה, או לקנות רכב חדש. כולם מתפשרים. חבר טוב שלי מהצבא גדל באיזו עיר מחורבנת בצפון ועשה 4 יח' מתמטיקה, למרות שהוא גאון, כי לא הייתה מגמה של 5 בתיכון שלו. גם זו פשרה. אני לא צריך וילה בארסוף או סביון, אבל אני מודה בעובדה שאין לי כזו (וגם אין ולא תהייה דירה במרכז תא) לא כי זה לא יותר טוב, אלא כי אני פשוט לא אוכל להרשות את זה לעצמי. החיים של כולנו מורכבים מפשרות. ואני, האמת, חושב שבמצב נתון, בו לקנות דירה גם בעיר, שהיא 100% פשרה, הופך לבעייתי - אין סיבה לא להתמרמר.

פורסם
לא, רק אתה חכם. אני לא יודע מה המרחק.

מה בדיוק ניסית להוכיח בטענה שעובדים מגיעים מאשקלון לתל אביב? זו בדיוק הנקודה שלי! אין משרדים טובים באשקלון ובאשדוד.

כל הביג 4 נמצאים בתל אביב. לדעתי 95% מ-100 המשרדים הטובים בארץ נמצאים בגוש דן. השאר נמצאים בירושלים וחיפה. כמעט כל ענפי השירותים נמצאים בתל אביב והסביבה.

כנראה שאתה לא יודע אם אשדוד זה בסדר ואשקלון זה סוף העולם. הן כבר כמעט מחוברות.

לגבי הנחרצות שלך ש"אין" אז אתה טועה. אין גדולים ואין בעלי שם מוכר אבל בהחלט יש טובים.

פורסם

מצד אחד לא להשקיע כדי לחיות שם-ומצד שני לפנטז לחיות שם.

בעקבות השרשור הזה המחירים לא ירדו ידידי.

מה כן? למצוא עוד עבודה, להשלים הכנסה .

עבדתי במשרה של 5 ספרות ועבדתי כמתדלק בלילה על מנת לקנות רכב שבא לי .

אם היה חשוב לי לגור בתל אביב הייתי בודק את כל האופציות של הכנסה שתספק אותי כולל שותפים אבל לא מתמרמר על זה.

כי זה פשוט חסר כל תועלת... בטח שלא בראש השנה ;)

ואם כבר, אז שנה טובה וחג שמח.

פורסם

בקיצור, אם נחזור לנושא השרשור, מוסר עבודה, אנשים מצליחים ומשגשגים גם בראש פינה וגם ברמת הגולן וגם בערבה ובכיינים שרק בודקים כל הזמן כמה האחר מרוויח ואם השכיר מצדיק או לא מצדיק יציאה לעבודה, הם בדכ כשלונות, גם אם גרים בלב גוש דן או לב תל אביב. זה יפה שהם גם מאשימים את כל העולם ואחותו, את עצמם...לעולם לא!!!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בגירה איך אפשר להצליח ולשגשג בערבה ?

חוץ מלהשקיע את כל חסכונות חייך בחקלאות ולקוות כל יום ולילה שהמדינה לא תדפוק לך פארטיות באיזשהו שלב.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)

• תוכן חדש...