Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3560 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גיא, תתעורר .

כבר העליתי את זה בעבר... משפחות ותיקות, המבוגרים הולכים לעולמם... הצעירים מוכרים דירות/ משכירים וכן הלאה.

זה לא ישתנה בקרוב , העלייה של שנות ה90 הרוב עדיין צעירים מכדי להוריש משהו או חס וחלילה ללכת לעולמם.

ועם כל המחירים הללו יש רווח ענק לכולם, גם לשוק השחור שיושב עמוק בשווקי הנדל"ן .

כל פלצן ממוצע הופך לסוכן נדלן- זה לא הופך כל סוכן נדלן לפלצן ממוצע .

יש אנשים שעוסקים בזה בכבוד, לא הרבה אבל יש .

אז מה שנותר לנו לעשות? או לפתוח סטארט אפ ולמכור באקזיט מטורף .

או?

להתפשר, לא חייב גם ליסוע בפיקנטו משומשת... מכיר כאלה שמסתדרים עם קאוואליר בת 13 .

כל אחד והפשרות שלו, רק שים לב ! המצב לא ישתנה בקרוב כי- תופים* תופים * זה טוב כמעט לכולם מלבד ל "חלשים" .

אותם " חלשים" שמבינים שדירה לא תהיה, פשוט מחליטים להנות מהחיים... כי גם ככה בשלב מסוים המבוגרים ילכו לעולמם והם יתמסדו גם כן .

והפנסיה? זה בפרק הבא .

• תגובות 741
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
האפשרות הזאת נשקלת. מדהים כמה התנפחה בועת הנדל"ן הישראלית 1.3 מיליון שקל נחשב למציאה.

אני לא יודע מה מבדר אותך. לדעתי זה מאוד עצוב. לא פלא שכל מי שיכול עולה על המטוס ולא חוזר.

המצב כרגע במדינה לא מלבלב. המחירים מזנקים בלמעלה מ10% כל שנה, מה שאומר שבשנה אחת, מי שלא רכש דירה, צריך לחסוך לפחות 10k בחודש. נטו.

תפקיד המדינה הוא לספק דיור לאזרחים.

לא לפתוח להם את ה*** במיסים ושנור כמו שיילוק, עבור 4 קירות.

אני חולק על חלק מהתגובות לעיל, מהסיבה הפשוטה שהמדינה החליטה שתהיה מדינת תל אביב. המדינה גם לא מנסה לשנות את זה.

כל המשרות הכבדות מתרכזות במרכז ולצערי, לא בצפון או בדרום.

אם יש לך אפשרות לנסות את מזלך בחו"ל, רוץ.

עריכה אחרונה על ידי NirLevi
פורסם

נשיא המדינה בירושלים.

ראש הממשלה בירושלים.

שופטי בית המשפט העליון בירושלים.

120 המשרות הנחשקות ביותר בכנסת ישראל בירושלים.

הרבנים הראשיים בירושלים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
לדעתי כמעט בכול תחום שלא תבחר תמיד תמצא את המשרות הכבדות באיזור המרכז.

אפילו אם תיקח את המגזר היצרני בהיי טק רובו לא במרכז.

בתחום השירותים כן אבל איזה אחוז מהתעשייה בכלל יושה עדיין במרכז?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
אמרתי לך שיש ב1.5-1.7 מליון דירות 3 חדרים בר"ג, גם זה לא טוב?

באמת נראה לך שאני מחפש דירה ב-1.5 מיליון בתל אביב ובשבילי להתפשר זה לקנות דירה ב-1.5 מיליון ברמת גן? מדובר בסכום שלא אגייס גם עוד 40 שנה.

Night Driver, אתה נדבק לענף התעשייה כאילו אנחנו סין. במדינה מערבית רוב המוחלט של התושבים עובדים בשירותים ולא בתעשייה. בודדים עובדים בתעשייה ובחקלאות.

ענף ההייטק מרוכז בעיקר במרכז. יש ריכוזים גם בצפון בחיפה ויוקנעם, אבל רוב החברות יושבות במרכז.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אז מה אתה רוצה, דירה במרכז של המרכז בשכונה מצויינת עם 3 כיווני אויר וחניה בטאבו בפחות מזה? :lol:

אני שואל שוב, אתה מרגיש שאתה חייב להיות בעל דירה וכל דבר אחר יחשב בשבילך ככישלון בחיים? אם כן, קנה באחד ה"חורים" (כהגדרתך, אני לא חושב שאשקלון, עפולה ואשדוד זה חורים) בסכום שאתה יכול להרשות לעצמך, תשלם את המשכנתא מדמי שכירות של ה"פראייר" שכן מוכן לגור שם עם המשפחה שלו ותמשיך לגור בשכירות בת"א מטר מהעבודה שלך. כשתסיים לשלם את המשכנתא תקבל מדבקה עם סמיילי וסטיקר לאוטו "גם לי יש נדל"ן בארץ הקודש".

בירושלים לא הייתי הולך לגור בחיים. יש אמנם היסטריה מוגזמת לביקוש בת"א אבל אף אחד לא שורף פחים/חוסם כבישים בשבת/יורה/דורס/מתפוצץ שם כי הוא חש זיקה עמוקה לעיר שלו, וגם אם כן לא בתדירות של ירושלים.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
באמת נראה לך שאני מחפש דירה ב-1.5 מיליון בתל אביב ובשבילי להתפשר זה לקנות דירה ב-1.5 מיליון ברמת גן? מדובר בסכום שלא אגייס גם עוד 40 שנה.

Night Driver, אתה נדבק לענף התעשייה כאילו אנחנו סין. במדינה מערבית רוב המוחלט של התושבים עובדים בשירותים ולא בתעשייה. בודדים עובדים בתעשייה ובחקלאות.

ענף ההייטק מרוכז בעיקר במרכז. יש ריכוזים גם בצפון בחיפה ויוקנעם, אבל רוב החברות יושבות במרכז.

ענף ההי טק כבר לא יושב ברובו בתל אביב. לך תגיע מתל אביב לרעננה, כפר סבא או ראש העין בבוקר.

לגבי תעשייה, מה לעשות שכדי להכניס כסף אתה צריך למכור משהו וההי טק לא יכול להחזי2 מדינה אם אתה מוכר את הפטנטים ולא מייצר אותם בעצמך.

אני גם לא יודע על איזה עולם מערבי אתה מדבר אבל גרמניה, ארצות הברית, איטליה, ספרד ועוד הרבה מדינות "עולם שלישי" חיות מהתעשייה. תעשייה זה לא בתי צלאכה שחורים ואפלים עם אנשים מיזעים שעובדים בשכר מינימום. גם אינטל , אלביט ואלתא הם תעשייה.

פורסם

אחרי שהגבתי אי שם בעמודים האחרונים החד ספרתי, חזרתי לקרוא והדיון התפתח למשהו קצת מעניין (ממרמור על סוג עבודה עד לבעיות נדל"ן).

כמו קודם: אני סטודנט שחי ממשרה כמעט מלאה (150 ש"ש). לפחות 75% יוצא לטובה מחיה (שיכרות, ארנונה, חשמל, מים, דלק, ביטוח, אגרה שנתית, אוכל).

להגיע בתחבורה ציבורית מב"ש לת"א זו חוויה נהדרת ומהירה (נסיעה ישירה לת"א בשעה וחצי עד ארלוזורוב או תחנה מרכזית ת"א). הבעיה היא נסיעה עירונית בתוך הערים, שדווקא כאן רכב חוסך את הזמן.

כשהייתי חייל זו התחושה הקשה שקבלתי מתחבורה ציבורית, האוטובוסים העירונים עושים סיבובים בכל דרך אפשרית. מחוץ לעיר, הכל תענוג (אולי המחיר דומה לנסיעה ברכב חסכוני).

לגבי דיור: יש שכונות שיכון בערים במרכז במחיר "רצפה". מי שרוצה להתחיל לא חייב להתחיל בדירה 4-5 חדרים בפרויקט מפואר, אפשר להסתפק במועט.

כאחד שגר כרגע בב"ש (שנקראת פרירפריה לחלק מהישראלים), זו עיר מרכזית של הדרום ששם מרוכז כל שירותי הדרום: ממשרדי עו"ד עד לשירותים פרטים לתושבים. לחברות הגדולות מקבלות את השירות במשרדים המפוארים במרכז (לאו דווקא בת"א). אז מי שרוצה לגור בפירפריה, גר לא כי "זול" שם, כי נוח לו שם.

פורסם
אז מה אתה רוצה, דירה במרכז של המרכז בשכונה מצויינת עם 3 כיווני אויר וחניה בטאבו בפחות מזה? :lol:

אני שואל שוב, אתה מרגיש שאתה חייב להיות בעל דירה וכל דבר אחר יחשב בשבילך ככישלון בחיים? אם כן, קנה באחד ה"חורים" (כהגדרתך, אני לא חושב שאשקלון, עפולה ואשדוד זה חורים) בסכום שאתה יכול להרשות לעצמך, תשלם את המשכנתא מדמי שכירות של ה"פראייר" שכן מוכן לגור שם עם המשפחה שלו ותמשיך לגור בשכירות בת"א מטר מהעבודה שלך. כשתסיים לשלם את המשכנתא תקבל מדבקה עם סמיילי וסטיקר לאוטו "גם לי יש נדל"ן בארץ הקודש".

בירושלים לא הייתי הולך לגור בחיים. יש אמנם היסטריה מוגזמת לביקוש בת"א אבל אף אחד לא שורף פחים/חוסם כבישים בשבת/יורה/דורס/מתפוצץ שם כי הוא חש זיקה עמוקה לעיר שלו, וגם אם כן לא בתדירות של ירושלים.

1. המדינה מחוייבת לספק פתרונות ביקוש למגורים גם אם זה באמצע רחוב דיזינגוף. חייבת.

בשביל זה היא נבחרה.

היא לא נבחרה על מנת לתקוע לאזרח אצבע בעין ולהגיד לו - זה מה יש חביבי, לך תגור בצאלים.

2. אני נמצא על בסיס שבועי בירושלים והוריי מתגוררים בה. הקשר בין מה שכתבת למציאות הוא תלוש ולא נכון בעליל.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אפשר (וצריך) להאשים את המדינה עד מחר, בפועל האזרח הוא זה שנשאר חסר בית אם הוא מתעקש לגור באמצע רחוב דיזינגוף כשאין לו כסף לדירה בצאלים. חוץ מלהגר, שזה משהו שלא כולם יכולים לעשות, מה אפשר לעשות?

בעניין ירושלים, יש שכונות ויש שכונות. אני לא הייתי רוצה לגור בעיר שנמצאת במרכז סכסוכים דתיים כל הזמן.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
1. המדינה מחוייבת לספק פתרונות ביקוש למגורים גם אם זה באמצע רחוב דיזינגוף. חייבת.

בשביל זה היא נבחרה.

היא לא נבחרה על מנת לתקוע לאזרח אצבע בעין ולהגיד לו - זה מה יש חביבי, לך תגור בצאלים.

.

לא בשביל זה הממשלה נבחרה.

בהולנד האדם הממוצע לא יכול לגור במרכז אמסטרדם, בגרמניה במרכז ברלין, בארצות הברית בלב מנהטן ובארץ בלב תל אביב. ככה העולם בנוי, תמיד יהיו את האחוזים הבודדים שיגורו באיזורים הכי מב6קשים ואת פשוטי העם שיתפסרו במעגלים הרחבים יותר בהתאם ליכולתם הכלכלית והעדפותיהם.

פורסם

הממשלה עשתה תכנית גריטה ( לא נכנס לזה בפועל...)

האם זה בשביל שאקנה לקסוס? לא .

זה על מנת לעשות את המירב כדי שגרוטאות לא יתפסו מקומות חנייה/ יתקעו בכבישים ציבוריים וכן הלאה.

על אותו מקום לגור בדיזינגוף= לקסוס

יש בעיות ומצוקת דיור בארץ, אבל לגבי תל אביב?

מה חייב לגור בתל אביב? זה לא ששלחו פה מישהו לגור בצאלים... לוד, אשקלון, קריית גת, וכדומה' אפילו לא הגענו לירוחם ודימונה.

• תוכן חדש...