Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3560 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
א. זה כן משנה. כי בעבר לא הייתה דרישה לאקדמיה כמו היום. החבר'ה המבוגרים (ואף הזקנים) לא רואה את הנתון הזה ואומר שאנחנו פרזיטים.

ב. החבר סיים את הצבא. כל מה שיש לו בחייו זה בערך 13,000 ש"ח מענק שחרור + 19,000 ש"ח פיקדון צבאי. החבר הזה התחיל ללמוד לפסיכומטרי, לקח קורס זול או יקר (החבר הוציא כסף), בזבז קצת זמן והתחיל ללמוד נניח בגיל 22. תוך כדאי השנה הוא עבד וקצת חסך (כמה הוא חסך אם הוא צריך גם לשבת בבית ללמוד). התחיל בגיל 22 עבודה מעודפת וקיבל מביטוח לאומי עוד 9500 ש"ח, התחיל בגיל 23 אקדמיה בלימודי בוקר (כי רוב המוסדות מלמדים רק בבוקר), הבחור הסטודנט המסכן מצא עבודה בשביל לשלם על לימודים, הסעה וקצת בילויים (הרי איפה תמצא משרה סטודנט שמתחילים לעבוד בשעה 16:00 אם לא אבטחה). חסך חסך חסך, וכמה יש לו בכיס כשהוא עם תואר? כמה עשרות שקלים (אם בכלל).

כל התיאוריה הזאת, הבחור הזה צריך להתגלגל בתחבורה הציבורית הלא הגיונית שיש בארץ (שאף אחד לא רוצה ויודע לפתור אותה), הבחור גר אצל ההורים. מה קורה לסטודנט שלומד רחוק (BGU לצורך הענין) וצריך להשכיר דירה? אז אני טוען שעדין הוא יוציא יותר.

אני לא טוען שכל אזרח צריך דירה שרשומה על שמו. יש לדעתי מספיק דירות שאפשר להשכיר בתחילת החיים. אבל להגיד "משבר דיור", אני לא רואה משבר, כי המדינה לא רוצה לכל האזרחים יהיו דירות (במיוחד לצעירים).

בנוסף בלי עזרה מההורים, אי אפשר להתקיים לפי התסריט שתיארתי.

תשמע, אני מסכים עם מה שאתה רושם אבל אתה נכנס לקטנות.

רציתי לרשום בסוף ההודעה (אבל התחרטתי) שלא באמת קיים זוג כזה כי מי שיש לו ילד יודע שאין מסגרת אחרי השעה 5 (וגם זה נדיר אבל אנחנו כרגע בעולם ורוד), ואם 2 בני הזוג גרים ב"חור" זה אומר שאחד מהם צריך לצאת מהעבודה בשעה 4. פה חשדתי, מי מכיר פה עבודה מ-8 עד 4 שמשלמת 12.5 אלף ש"ח?

אז בשביל לרצות את אדון נהג לילה, הבחור שלי גאון בנוסף לעובדה שהוא חרוץ, הוא עשה פסיכומטרי תוך כדי הצבא, הוא לא רדף אחרי בחורות עם חצ'קונים בתיכון למד כמו שצריך ולכן יש לו בגרות מעולה ובנוסף הוא עבד תוך כדי הלימודים כדי לממן את עצמו.

בסוף שנה רביעית התחתן עם בחירת ליבו והתחיל את החיים עם אפס ש"ח בחשבון אבל "עתיד מזהיר לפניו".

ד"א, נהג לילה, הפעולה שעשה העובד שלך היא גאונית. גם אני הגעתי לאן שהגעתי היום בגלל ש"קפצתי/עליתי על הרכבת" בניגוד לדעה הרווחת בזמנו.

היום כולם חכמים לכתוב שמחירי הדיור לא ירדו, אבל אם נתחיל לשלוף פה הודעות מהארכיון מלפני 5-8 שנים תראו הרבה "חכמים" שטענו שאותותו הבועה תתפוצץ בפרצוף של כולנו.

לאחר עריכה, לגבי התגובה שלך עם הריביות. קח בחשבון ששוק העבודה היום הוא לא מה שהיה ב-85.

במידה ומר בחור שלי זוכה מחר בלוטו, עם הסכום הזה יש לו הון התחלתי לדירה, חותם על משכנתא ל-30 שנה הוא יצטרך לשלם עד גיל 55. האם לפני 30 שנה היה כזה משבר העסקה בגיל 50?

עריכה אחרונה על ידי redroze

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תגובות 741
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ועכשיו שאלה קצת שונה לחסרי הדירות. אם היום היו אומרים לכם שתקבלו משכנתא של 90% אבל הריבית תהיה 1.5% יותר גבוהה הייתם הולכים על זה?

מה זה עוזר לי?

הרי בסופו של דבר אני בכלל אשלם יותר מהסכום שגם ככה מטורף.

היום בית 4 חדרים באשדוד מתקרב בקלות ל2 מיליון, איך אמורים להשיג סכום כזה כשמתחילים מ0?

גם אם אני אקבל עזרה מההורים זה אולי יספיק לי רק להון העצמי כדי לקבל משכנתא, מה עם שאר הסכום? למה אני צריך להשתעבד ל20-30 שנה הקרובות רק בשביל שיהיה לי איפה לגור?

פעם דירה נחמדה באשקלון הייתה עולה 600K, סכום שהוא בר השגה לחלוטין ואין לי שום בעיה לגור שם אבל היום זה לא המצב, המחיר הוא כפול מזה.

פעם היו באים למושבים, ה"פריפריה" של אשדוד כדי לקבל בית זול יותר על חשבון מרחק מהעיר.

היום? רק השטח עולה כמו דירה! דונם נמכר באיזורים האלו סביב ה2 מיליון!!

שוב, אני האחרון שמחפש את הלוקסוס ואת ה"תסיסה" של תל אביב, ועדיין אין דירה נורמאלית באיזור סביר במחיר הגיוני.

They are trying to ban me...

פורסם

אם הבועה תתפוצץ אף אחד לא יוכל לקנות דירה בגלל ריביות מטורפות. אני מאמין שתהיה ירידה אבל של כ 2% לשנה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
פה קבור הכלב.

זה מאוד קל לרשום את זה אבל בפועל מחירי הדירות ממשיכים לעלות בזמן שאתה עומד במקום בתחנה והרכבת ממשיכה לנסוע.

מחירי הדיור עלו בממוצע של 5-7 אלף ש"ח בחודש בעשור האחרון, וזה בלי שום קשר להון העצמי ואיך הצלחת לגרד אותו.

בוא נקח לדוגמא זוג צעיר ממוצע, בני 25, עם ילד אחד (או בדרך) אשר מכניסים משכורות של 25 ברוטו (נטו יוצא 18 בערך).

שכירות עם כל ההוצאות מסביב 5 אלף ש"ח (ארנונה, מים, חשמל, גז), תחזוקה של 2 רכבים גם 5 אלף ש"ח (תיקונים, ירידת ערך, דלק, ביטוחים וכו') מסגרת לילד 3 אלף ש"ח, כרטיסי אשראי 5 אלף ש"ח (אוכל, קניות, בלת"מים וכו').

נגיד ותצליח לחסוך 2-3 אלף ש"ח מכל ההוצאות האלה, איך לדעתך זוג כזה יכול לשים בצד לפחות 10 אלף ש"ח בשביל שאיפשהו בעתיד יוכל לשים את היד על דירה?

איפה ראית זוג ממוצע שכזה? 25K ברוטו לחודש 3 שנים אחרי השחרור?:shock: אני גם רוצה להיות בממוצע הזה.

הזוג הממוצע בגיל 25 זה בעצם רווק שנמצא באמצע הלימודים שלו במקרה הטוב, או עדיין מחפש את עצמו בעבודות כאלה ואחרות במקרה הפחות טוב.

ככה זה בפרפריה, אולי בפלורנטין זה אחרת.

פורסם

אגב, מה רע במשכנתא? ל20 שנה?

אנשים משלמים הלוואות על רכבים 5 שנים . אז על בית לא?

אגב יש גם דברים חיוביים למשכנתא, לאנשים כמוני למשל שלפעמים קצת אימפולסיבים.

ומי שזה נראה לו לא אמיתי, שישאל את עצמו טוב טוב למה המעסיק שואל אם הוא נשוי עם ילדים או לא .

פורסם (נערך)

נהג לילה, ממש לא מסכים אתך.

ההורים שלי רכשו את הדירה שלהם ב- 2001 בשיא של המשבר.

בזמן משבר למי שיש רזרבות או עבודה יציבה הוא המלך.

הם אומנם מכרו גם את הדירה הקודמת בשיא המשבר ולכן ב-10 שנים שהיא הייתה בבעלותם (1991-2001) הם לא הרוויחו שקל (מכרו במחיר שקנו). אבל בגלל המשבר הדירה החדשה, שהייתה יקרה משמעותית מהדירה החדשה, גם נמכרה במחירי זנות כי הקבלן היה צמא למזומנים.

אילוקסה, אנא קרא את תגובה מס' 406.

ברור לי שלא קיים כזה דבר. בכוונה הקצנתי כדי להוכיח עד כמה המצב אבסורדי שגם זוג הכי מצליח בעולם רחוק שנות אור מדירה.

עריכה אחרונה על ידי redroze

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

תלוי בגובה ההחזר ומה מקבלים בתמורה. אל תשכח שהיום אתה צעיר, חזק ויפה. עוד 20 שנה יתרחשו מספר דברים:

א. ילדך יצטרכו כסף

ב. הוריך יזקקו לטיפול סיעודי

ג. יהיה לך הרבה יותר קשה למצוא עבודה טובה

בעבודה אני רואה אנשים שפשוט מתאבדים על דירה. לדעתי ברמת מחירים מסוימת עדיף כבר לא לקנות, אבל כל אחד עושה את השיקולים שלו.

בנוגע למעסיק:

א. אם הוא שואל שאלות כאלה הוא לא חכם כי אפשר לתבוע על זה

ב. אם מדובר במועמדת הוא מנסה להעריך תוך כמה זמן היא תיכנס להיריון

ג. אם מדובר במועמד הוא כנראה רוצה לדעת אם הוא יוכל לעשות שעות נוספות

פורסם
אגב, מה רע במשכנתא? ל20 שנה?

אנשים משלמים הלוואות על רכבים 5 שנים . אז על בית לא?

אגב יש גם דברים חיוביים למשכנתא, לאנשים כמוני למשל שלפעמים קצת אימפולסיבים.

ומי שזה נראה לו לא אמיתי, שישאל את עצמו טוב טוב למה המעסיק שואל אם הוא נשוי עם ילדים או לא .

הנקודה של משכנתא זו לא הבעיה, הבעיה הוא ההון העצמי שאתה צריך לקנות דירה. אני לא מכיר זוג אנשים שצברו ביחד הון של 200K בשביל משכנתא. צר לי.

אם יש מישהו שהצליח בגיל צעיר לרכוש דירה (אם היא מפוארת או בשיכון) זה כי הוא הצליח לקבל ביום בהיר אחד את הכסף. לא כי הוא עבד קשה.

פורסם
נהג לילה, ממש לא מסכים אתך.

ההורים שלי רכשו את הדירה שלהם ב- 2001 בשיא של המשבר.

בזמן משבר למי שיש רזרבות או עבודה יציבה הוא המלך.

הם אומנם מכרו גם את הדירה הקודמת בשיא המשבר ולכן ב-10 שנים שהיא הייתה בבעלותם (1991-2001) הם לא הרוויחו שקל (מכרו במחיר שקנו). אבל בגלל המשבר הדירה החדשה, שהייתה יקרה משמעותית מהדירה החדשה, גם נמכרה במחירי זנות כי הקבלן היה צמא למזומנים.

אילוקסה, אנא קרא את תגובה מס' 406.

ברור לי שלא קיים כזה דבר. בכוונה הקצנתי כדי להוכיח עד כמה המצב אבסורדי שגם זוג הכי מצליח בעולם רחוק שנות אור מדירה.

מצד שני מי שיש לו כסף קונה גם היום.

Chem guy,

המעסיק שואל שאלות כאלה כי אדם נשוי עם ילד יותר יציב ולא בא לעבודה כשמתחשק לו. אם זו עובדת צריך לקחת בחשבון לא רק היריון אלא גם מחלה של הילד ודברים דומים. זה ממש לא פוסל אותה אבל צריך להיות מודע לדברים ולהתארגן בהתאם.

ד"א, גם עובדים גברים גרושים יוצאים לפחות יום בשבוע יותר מוקדם כדי לפגוש את הילדים. זו לא בעיה וזה בסדר גמור אם יודעים על זה מראש.

פורסם
הנקודה של משכנתא זו לא הבעיה, הבעיה הוא ההון העצמי שאתה צריך לקנות דירה. אני לא מכיר זוג אנשים שצברו ביחד הון של 200K בשביל משכנתא. צר לי.

אם יש מישהו שהצליח בגיל צעיר לרכוש דירה (אם היא מפוארת או בשיכון) זה כי הוא הצליח לקבל ביום בהיר אחד את הכסף. לא כי הוא עבד קשה.

בגלל זה שאלתי אם יהיו מוכנים לשלם עוד 1.5% ריבית. פשוט כדי להבין אם זה רק ההון העצמי או גם יכולת החזר.

פורסם
בגלל זה שאלתי אם יהיו מוכנים לשלם עוד 1.5% ריבית. פשוט כדי להבין אם זה רק ההון העצמי או גם יכולת החזר.

נניח ונלך לפי התוכנית שלך בנקודה זמן הזאת (לא בעוד שנה). ההחזר לבנק יכול להיות גבוה משמעותית משכר דירה על אותו נכס. הישראלי שוב יתלונן ויגיד שזה פתרון לא טוב.

איך שאני רואה בנקודה מבט שלי: המדינה טוענת שיש לאנשים המבוגרים הון גבוה, אנשים עובדים ואבטלה נמוכה. במקום שהצעירים יתחילו לצבור עוד הון, שהמבוגרים יורישו לצעירים את ההון שלהם. לכן אני טוען: צעיר עובד קשה, צריך ללמוד בשביל שיהיה לו אופק בחיים, צריך להקים משפחה וקורת גג, ובסוף הוא צריך להתחנן להורים שיתנו לו את ההון. לשמחתי יש גם צעירים שלא רוצים לבקש מהורים, שרוצים דירה בזכות עבודה קשה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אף אחד לא רוצה לטפל בזה, כי זה יגרום לירידה במחירי הדיור. אתמול דוד של אבא (שהוא איש השכלה והיו לו תפקידים חשובים בחברות הגדולות במשק), טען שיש ל-80% מהאוכלוסיה דירה, אם או בלי משכנתא (לא יודע מאיפה הוא הביא את הנתון), שאלתי אותו איך יתכן מצב כזה? הרי יש אנשים שמשכרים בשכר מינימום. אז לטענתו, פועל פשוט יכול להרוויח בסביבות 10,000 ש"ח כאשר הוא עובד 12 שעות משמרות בוקר/ערב. אז מה הבעיה בזה?

כלומר, לפי דבריו, אם יש להרבה מאוד אנשים שיש להם דירה, למה צריך לבנות עוד דירות? הרי בעלי הדירות לא יצביעו שוב לשר האוצר שיוריד להם את ערך הנכס (שלטענתו 80% מאוכלוסיה).

חירטט אותך או שלא שמעת טוב. 83% ממשקי הבית בעשירון העליון הם בעלי דירות. אבל אם מסתכלים על כל משקי הבית בארץ, רק ל 68% יש דירה בעלותם.

מבחינת גילאים, אנשים בגיל שלנו (20-29) הם בסבירות הכי נמוכה להיות עם בעלות על דירה. הגיל עם אחוז הבעלות הכי גבוה - 50-59. שזה דור ההורים שלנו.

אי אפשר להתווכח עם הטענה שללא עזרה כלכלית זוג צעיר לא יכול לקנות דירה בארץ. אולי יש מקרי קיצון של דירות זולות במיוחד אבל שום דבר לא זול בלי סיבה, שמעתי על בחור שקנה דירה בחורבה בעיר התחתית בחיפה בגרושים, אבל המקום לא ראוי למגורים והוא משפץ את זה בעצמו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מעבר לכל הדיון פה, אני מתקשה להבין משהוא בקשר לאשדוד, הנתונים פה רציניים שדירת 4 חדרים נושקת ל 2 מליון או שזה נתון מופרך? למה, מה יש לעזאזל באשדוד? באור עקיבא בשכונת מגדלים חדשה לחלוטין, 5 חדרים עולה 1.2 מליון.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בשנת 97 נקנתה דירת 6 חדרים של מכרים, 186 מ"ר מרובע.

נקנתה ב970 עם חנייה בטאבו .

נמכרה לפני שבוע ב2.6 מיליון .

ההורים קנו דירת 3 חדרים ב1 מיליון, חילקו 1.6 בין 2 הבנות שיקנו דירה בישראל כי קיבלו הון עצמי מההורים.

אהלן אהלן.

פורסם
חירטט אותך או שלא שמעת טוב. 83% ממשקי הבית בעשירון העליון הם בעלי דירות. אבל אם מסתכלים על כל משקי הבית בארץ, רק ל 68% יש דירה בעלותם.

מבחינת גילאים, אנשים בגיל שלנו (20-29) הם בסבירות הכי נמוכה להיות עם בעלות על דירה. הגיל עם אחוז הבעלות הכי גבוה - 50-59. שזה דור ההורים שלנו.

אי אפשר להתווכח עם הטענה שללא עזרה כלכלית זוג צעיר לא יכול לקנות דירה בארץ. אולי יש מקרי קיצון של דירות זולות במיוחד אבל שום דבר לא זול בלי סיבה, שמעתי על בחור שקנה דירה בחורבה בעיר התחתית בחיפה בגרושים, אבל המקום לא ראוי למגורים והוא משפץ את זה בעצמו.

סבבה, 68%.

אפשר להניח שחלק מבעלי הדירות הצביעו לכחלון? כן.

נניח כחלון יוריד מחר בבוקר את ערך הדירות בצורה דרסטית (לדוגמה: הוא יגדיל את היצע בהקמת פרויקטים גדולים). כך הוא גורם לירידת ערך ההון העצמי לבעלי הדירות.

האם האזרחים שיש להם דירה (שיכול להיות דירה יחידה) יצביעו לו שוב? כנראה שלא.

זאת הנקודה: הוא הבטיח משהו שידע מראש שלא יוכל לעשות. בגלל זה הוא מנסה תוכנית סבסוד (תוכנית למשתכן) או לפגוע במי שיש הרבה דירות. הוא בעצמו יודע שמחירי הדירות יעלו גם בשנה הבאה, אבל הוא רוצה גם שאזרחים ימכרו את הדירות שלהם מהפחד של המס. בשביל שאם יש לי או לך קצת כסף, שאני אקנה משומש ולא חדש. כך הוא גורם לי ולך להצביע לו שוב.

זאת העבודה של פוליטיקאי, להאכיל אותי בדברים שאני צריך להאמין בהם.

• תוכן חדש...