Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3560 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בישראל רוב הרווקים שאני מכיר גרים עם ההורים. זה הכי משתלם מבחינה כלכלית.

כלכלית כן, נפשית לא.

גם הסיכויים שלך למצוא בת זוג יורדים לרצפה, כי אין לך לאן להביא אותה (כן, לבית של ההורים, איפה שטלוויזיה על פול ווליום עם חפירות שקר כלשהו על פוליטיקה, אמא עם סירי חריימה במטבח, ואבא עם תחתונים שוכב על הספה בסלון).

Sent from my ASUS_Z00A using Tapatalk

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 741
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מצטער, אבל אתה לא מבין את ההבדל. אתה לא מבין את ההשלכות הפנסיוניות, חברתיות וכלכליות האדירות שיהיו בארץ ב-15-20 השנים הקרובות אם לא יפתרו את בעית הנדל"ן. להגיד לאנשים להתרחק מאות קילומטרים ממרכז החיים שלהם רק בשביל לקנות דירה במחיר "שפוי" זה פשוט לירוק להם בפנים.

אתה ממשיך לדחוף את האג'נדה שכולם מפונקים ומחפשים דירת פאר ומסרב להכיר בעבודה שאפילו דירה בסיסית בעיר שהיא 100% פשרה כבר לא בר השגה. בישראל יש 4 מרכזים כלכלים: תל אביב, חיפה, ירושלים ובאר שבע. ליד כל מרכז כלכלי יש ערי לווין. אני יכול להבין למה דירה בתל אביב עולה הרבה כסף, אבל אין שום סיבה במדינה מתוקנת דירה בעיר לווין לא תהיה ברת השגה לאדם שמרוויח שכר ממוצע.

כולנו בכיינים ורק אתה גבר גבר. סגרנו.

פורסם (נערך)

אתה לא יכול לקבוע שאין לי הבנה לגבי דבר מסוים כשאתה מנותק לגמרי ממה שאומרים לך. ומה שאומרים לך זו המציאות.

אני ממש לא גבר-גבר ולא טוען את זה. אני רק רואה בשרשור הזה שאתה מתבכיין על נסיעה ארוכה, על החסרונות של אשדוד ועכשיו על יוקר המחיה ומחירי הדיור. וכבר ציינתי, שאני גם הייתי יכול להתבכיין, כי יש הרבה על מה, אבל במקום זה אני בוחר בדרך החכמה - לקבל את המצב ולראות איך אני מתנהל בו. לשבת מהצד ולבכות לא יעזור לך, תהיה בטוח.

אני אישית לא מבין למה דירה בתל-אביב, שהיא לא באזורים היוקרתיים שלה, עולה הרבה כסף. לטעמי זה לא מוצדק. לא שווה בחיים לשלם על דירת 4 חדרים איזה 3 ומשהו מיל' ש"ח רק בגלל שהיא במרכז. לטעמי זה דווקא חיסרון לגור במרכז.

ואני לא אמרתי שכולם מפונקים. אני אומר שאתה מלין על מחירי דירות - 4 חד' 1.8 (וציינת גם 2 מ'). תסלח לי, אבל אתה מדבר על דירות חדשות יקרות עם כל מיני פינוקים. לא על דיור בסיסי. אז עכשיו לקנות דירה באזור חדש, בבניין חדש, נחשב למצרך בסיסי? למה למשל לא בדקת מחירי דירות באזור ה'? יג'? י'? אלו לא בניינים כל-כך ישנים. ושם אין מחירים של 1.8 או 2. ואם יש, אז כמו שציינתי זה אנשים שעפו על עצמם ויחכו הרבה זמן בשביל למכור. 1.8 ו-2 מ' ש"ח ל-4 חד' זה מחירים של דירות חדשות. אם על כך אתה מלין, אז אתה כן מחפש פאר. כנ"ל באשקלון. מחירים של 1.3 מ' זה לדירה חדשה מקבלן עם לובי מפואר וחניה לרוב תת-קרקעית. וואלה יופי, בוא תתלונן שפנטהאוז עולה 4 מ'.

עריכה אחרונה על ידי Smiro
פורסם

אתה כותב על דירה 170 מטר שמכרת ב-2.1 מיליון שקל בפרויקט יוקרה. אתה באמת חושב שאתה משקף את האדם הממוצע? את הצעיר הממוצע? דירה 3 חדרים בי"ג עולה 1.4 מיליון שקל. דירה באשקלון באזור ללא תעסוקה עולה 1.3 מיליון. זה מחיר בר השגה? מבין שנינו, אתה המנותק מהמציאות. מנותק לגמרי.

לא רק שאתה מנותק מהמציאות, אתה דוחף מילים לפה שלי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
במדינה אחרת הייתי מחזיק ב-2 דירות, בית פרטי, ג'יפ ומרצדס ספורטיבית. בפועל זה לא המצב.

תיקנתי לך.

אה, ושכחת בריכה (כמה חברים שאני מכיר חיים ככה, עובדים באותה עבודה כמוני או פחות)

פורסם (נערך)
הבנת הנקרא: אני לא מתעקש לגור בתל אביב, אבל אני גם לא רוצה לשלם 1.2 מיליון שקל על דירה באשקלון ולבזבז לפחות 3שעות ביום על נסיעות לתל אביב. אני מסביר לך פעם אחר פעם שגם אם מתרחקים 50 ק"מ מתל אביב לא ניתן למצוא דיור בר השגה.

אשדוד קרם דלקרם? אשקלון? משרד לאיכות הסביבה צריך לעשות ביקורת במפעל שלך. לדעתי יש דליפה של חומרים נדיפים.

רובם המוחלט עובד בגוש דן ולא באשקלון. אשקלון זה פרבר שינה. מצד אחד הם קיבלו דירה במחיר שפוי יחסית (לפני מספר שנים) ומצד שני הם משלמים בבזבוז של שעות ביום על נסיעות.

אני אומר שמטורף לשלם 1.2 מיליון שקל על דירה באשקלון ולבזבז שעות כל יום בדרכים.

רע לי לשלם 1.8 מיליון שקל על דירת 4 חדרים בעיר ללא עבודה, תרבות, מקומות בילוי ובמרחק שעה וחצי נסיעה מתל אביב.

אתה מדבר על דירות חדשות מקבלן. זה לחפש פאר. בעוד שאתה ציינת שאתה לא מחפש פאר. כמו שציינת בעצמך - יש דירות ביג' בעלות של 1.4. ולא, לא דירות 3 חדרים. ואם 3 חדרים, אז דירות יחסית גדולות. או לחלופין, כמו שציינתי, אנשים הגזימו במחיר וימכרו הרבה זמן.

אבל בפועל , יש לך דירות ב-1.3-1.4 מיל' של 3-4 חדרים באזורים יפים, אמנם לא בנייה חדשה מקבלן אבל יש. אה והפלא ופלא, לכולן גם יש חניה. לסיכומו של דבר, אתה יכול למצוא דירות במחירים שפויים, דירות טובות, בבניינים מטופחים במחירים סבירים. אבל אתה מדבר על מחירים אחרים, משמע על דירות מפוארות יותר, ועל כך אתה מלין. כשבעצם אתה טוען שלא. אז לדעתי יש סתירה בדברייך.

עריכה אחרונה על ידי Smiro
פורסם

1.3 מיליון שקל זה לא מחיר בר השגה ללא הון עצמי מכובד אפילו לאדם שמרוויח הרבה מעל השכר הממוצע במשק. הוכחת סופית שאתה מנותק לחלוטין. דרך אגב, המחיר יותר קרוב ל-1.4. במקרה אני מטפל במישהו שמכר דירה בי"ג.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

להתעצבן באינטרנט שאי אפשר לקנות פה דירות לא יוריד את מחירי הדירות.

אמרתם שהממשלה נבחרה כדי להוריד את מחירי הדיור (נניח וזה נכון), מתי לאחרונה ממשלה עשתה מה שהיא נבחרה לעשות?

צריך להבין שהדור שלנו נידון לתנאים גרועים יותר משל ההורים שלנו. מי שמסרב להשלים עם זה, יהיה בבאסה כל החיים שלו.

לדעתי אפשר לגור בשכירות ולחסוך סכומים יפים לעתיד הילדים. אמנם לא סכומים שמאפשרים לקנות דירות אבל זה לא שאתה מת בחוסר כל.

תקים עסק ותוריש אותו לילדים.

אם אתה סוגר כל חודש בצד 500 ש"ח ושוכח מהם באיזה פק"מ, אחרי 30 שנה תוכל להוריש לבן שלך סכום שיכול לעזור לו להתחיל את החיים.

גם לא צריך להביא 3-4 ילדים אם אין איך לדאוג להם.

כמו שאמר ההוא שעוקף בתור, זו המציאות כרגע.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אתה לא יכול לקבוע שאין לי הבנה לגבי דבר מסוים כשאתה מנותק לגמרי ממה שאומרים לך. ומה שאומרים לך זו המציאות.

אני ממש לא גבר-גבר ולא טוען את זה. אני רק רואה בשרשור הזה שאתה מתבכיין על נסיעה ארוכה, על החסרונות של אשדוד ועכשיו על יוקר המחיה ומחירי הדיור. וכבר ציינתי, שאני גם הייתי יכול להתבכיין, כי יש הרבה על מה, אבל במקום זה אני בוחר בדרך החכמה - לקבל את המצב ולראות איך אני מתנהל בו. לשבת מהצד ולבכות לא יעזור לך, תהיה בטוח.

אני אישית לא מבין למה דירה בתל-אביב, שהיא לא באזורים היוקרתיים שלה, עולה הרבה כסף. לטעמי זה לא מוצדק. לא שווה בחיים לשלם על דירת 4 חדרים איזה 3 ומשהו מיל' ש"ח רק בגלל שהיא במרכז. לטעמי זה דווקא חיסרון לגור במרכז.

ואני לא אמרתי שכולם מפונקים. אני אומר שאתה מלין על מחירי דירות - 4 חד' 1.8 (וציינת גם 2 מ'). תסלח לי, אבל אתה מדבר על דירות חדשות יקרות עם כל מיני פינוקים. לא על דיור בסיסי. אז עכשיו לקנות דירה באזור חדש, בבניין חדש, נחשב למצרך בסיסי? למה למשל לא בדקת מחירי דירות באזור ה'? יג'? י'? אלו לא בניינים כל-כך ישנים. ושם אין מחירים של 1.8 או 2. ואם יש, אז כמו שציינתי זה אנשים שעפו על עצמם ויחכו הרבה זמן בשביל למכור. 1.8 ו-2 מ' ש"ח ל-4 חד' זה מחירים של דירות חדשות. אם על כך אתה מלין, אז אתה כן מחפש פאר. כנ"ל באשקלון. מחירים של 1.3 מ' זה לדירה חדשה מקבלן עם לובי מפואר וחניה לרוב תת-קרקעית. וואלה יופי, בוא תתלונן שפנטהאוז עולה 4 מ'.

הבעיה לדעתי הוא לא המספר של ערך הדירה, אלא ההון ההתחלתי שהצעירים צריכים להגיע. לגור בתור התחלה בדירה שיכון כי זה מה שיש, אנשים יקנו דירות שיכון לצורך התחלה (כמו שיש צעירים שלא קונים רכב, אלא משומש וזול, כי זה מה שיש להם בכיס). אבל כבר רשמתי: הצעירים של היום לא יכולים לחסוך. הם מתחילים את החיים עם הון של 40,000 ש"ח וכאן הוא נעצר. מי שהצליח לחסוך לפני כן, הידד לו. מי שלא רץ ללמוד, חסך. מי שרוצה ללמוד, צריך לחסוך אחרי גיל הלימודים.

גם צעירים שהתחילו את החיים לא חייבים להשיג דירה, אפשר גם להשכיר, גם בשכונות שיכון.

הבעיה הגדולה שצעיר רוצה דירה, המדינה אומרת לו: קח מהורים כסף לצורך קניה. אני טוען שזו גישה לא נכונה לצעירים.

אולי אני רואה שחור, לא רואה אופק, כי אני תקוע במקום בגלל הלימודים. אולי אחרי הלימודים אראה את המציאות יותר ורודה.

פורסם

לטיפוס מחירים יש שלל סיבות, תאוריות כלכליות וכל מה שתרצה. אני לא אומר שזה מחיר הוגן ושזה לדעתי המחיר הנכון, אבל במציאות הנתונה זה מחיר שפוי בהתחשב במה מקבלים, וביחס למחירים במרכז הארץ. מחיר שפוי מבחינה הגיונית? ממש-ממש לא.

אבל אם תיקח את האנלוגיה שלך ותשווה אותה לחו"ל, מחיר קורולה בארץ עולה כמו מחיר פאסאט בחו"ל ואף יותר מכך. אבל על הקורולה אתה לא מלין שמחירה 120 אלף ש"ח.

פורסם

slowride- ומה תעשה שבעוד מספר שנים, שכירות תעלה ותעלה ותגיע למחירים עוד יותר מטורפים

מעכשיו?

יש ביקוש לשכירות לא רק לקנייה וגם בשוק השכירות המחירים עולים כול הזמן והשכר לא עולה מי יודע מה.

כנ"ל גם מוצרי היסוד מזון ועוד דברים נוספים.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם
1.3 מיליון שקל זה לא מחיר בר השגה ללא הון עצמי מכובד אפילו לאדם שמרוויח הרבה מעל השכר הממוצע במשק. הוכחת סופית שאתה מנותק לחלוטין. דרך אגב, המחיר יותר קרוב ל-1.4. במקרה אני מטפל במישהו שמכר דירה בי"ג.

ואני מכיר מישהו שמכר לפני קרוב ל-7 שנים דירה ב1.1 מיל' , 4 חד', ביג' כשהמחירים היו לגמרי אחרים. אגב הדירה בלי מרפסת גם. המחירים אז היו סביבות, כמה? 800? 750? באזור הזה. אז מה? זה מייצג? ממש לא.

ואתה פספסת אגב את מה שאני מנסה להגיד. אני אומר שאתה מתלונן על מחירים של דירות שהן לא "מצרך בסיסי" אלא יותר לכיוון דירות מפוארות, בעוד שאתה מכחיש את זה וטוען שאתה מלין על מוצר בסיסי ביותר . וציינתי מחירים של דירות זולות יותר, שהן דירות טובות, כן? לא חורבה, שיש באשדוד.

פורסם
לטיפוס מחירים יש שלל סיבות, תאוריות כלכליות וכל מה שתרצה. אני לא אומר שזה מחיר הוגן ושזה לדעתי המחיר הנכון, אבל במציאות הנתונה זה מחיר שפוי בהתחשב במה מקבלים, וביחס למחירים במרכז הארץ. מחיר שפוי מבחינה הגיונית? ממש-ממש לא.

אבל אם תיקח את האנלוגיה שלך ותשווה אותה לחו"ל, מחיר קורולה בארץ עולה כמו מחיר פאסאט בחו"ל ואף יותר מכך. אבל על הקורולה אתה לא מלין שמחירה 120 אלף ש"ח.

מי אמר שאני לא מלין?

אבל לפחות יש לי אפשרות גם לקנות קורולה ב-5 אלף, או שלא לקנות רכב בכלל.

פורסם
ואני מכיר מישהו שמכר לפני קרוב ל-7 שנים דירה ב1.1 מיל' , 4 חד', ביג' כשהמחירים היו לגמרי אחרים. אגב הדירה בלי מרפסת גם. המחירים אז היו סביבות, כמה? 800? 750? באזור הזה. אז מה? זה מייצג? ממש לא.

ואתה פספסת אגב את מה שאני מנסה להגיד. אני אומר שאתה מתלונן על מחירים של דירות שהן לא "מצרך בסיסי" אלא יותר לכיוון דירות מפוארות, בעוד שאתה מכחיש את זה וטוען שאתה מלין על מוצר בסיסי ביותר . וציינתי מחירים של דירות זולות יותר, שהן דירות טובות, כן? לא חורבה, שיש באשדוד.

עוד הפעם אתה מתחיל לעוות נתונים כדי שיתאימו לאג'נדה שלך. קיימים נתונים באתר של מס הכנסה. אפשר לראות בכמה נמכרות דירות באזור.

אני מבין לחלוטין את המניפולציה שאתה מנסה לעשות ואתה לא תצליח לעוות את דברי. הנקודה שלי שדירות חדשות וישנות בעיר שהיא 100% פשרה לא ניתנות להשגה אפילו לאנשים שמרוויחים שכר הרבה מעל הממוצע.

• תוכן חדש...