Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3561 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני אגלה לך סוד קטן.

99% מאלה שמרויחים פי 4-3 משכר המינימום נטו לא רואים את הבית והמשפחה גם אם הם עובדים מעבר לכביש.

מציע לך לנחות למציאות ולהבין שצריך להתפשר בחיים. בתקופה הזו דיור בר השגה הוא חלום רחוק שתקבל רק במרחק שעה ויותר מתל אביב.

אתה טועה.

בכל מקרה בנושא השרשור, עכשיו לדוגמא ראיתי בשרשור "מחפשי עבודה ומעסיקים" הנעוץ הצעת עבודה למזכירה מ- 8:30-17:00 עם גמישות פעם בשבוע לצאת מוקדם אם היא סטודנטית ומשלמים בערך 7.5 (לשון המודעה). אז אתם מצפים שמישהו יעבוד בעבודה יותר קשה (אתם לא יכולים להתווכח עם זה שהעבודה שמוצעת פה מאוד פיזית ולא נעימה) בשכר של 5-6 אש"ח ?

לא אומר שלמעסיקים במדינה לא קשה וכו', אבל אם לעובדים יש אופציה יותר טובה מן הסתם הם יקפצו עליה.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

• תגובות 741
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ואתה חושב שכל אחד יכול לעבוד כמזכיר/ה במשרד עורכי דין גדול?

אני למשל שמרויח הרבה מעל לזה לא הייתי מחזיק מעמד והיו מפטרים אותי תוך שבוע כי אני בלגניסט, אחד אחר לא היה מחזיק מעמד כי הוא לא מתמצרא בחשבונאות והשלישי לוקה ביחסי אנוש. זו לא עבודה פשוטה ולא מתאימה לכל אחד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
יש לנו זוג חברים שגר באשקלון ואת האמת זה די מפתה לנסות לגור שם כי באמת יותר זול, אבל זה לא באמת חסכוני.

האשה הסתדרה עם מקום העבודה שלה אז היא יוצאת מוקדם להספיק לרכבת הבעל קיבל רכב מהעבודה והוא עובד באיזור בעבודה עם שכר ממוצע שהרכב בקושי עולה לו. המטפלת עולה מאוד זול בהשוואה לת"א. והדירה חדשה עם נוף לים (ולטילים) במחיר מפתה של 3500 ש"ח.

בפועל אני לא חושב שזה כ"כ משתלם...

אין פה שאלה של משתלם. השאלה היא מה אתה יכול להרשות לעצמך ואם מתאים לך לבנות חיים שהמרכז שלהם הוא באיזור. אין טעם לגור בתל אביב למשל וכל מרכז החיים שלך בחיפה אלא אם אתה מתכוון גם להעתיק את מרכז חייך (עבודה, חברה וכו').

לאיש היי טק שלא עובד באלתא או באינטל למשל לא הייתי ממליץ לעבור לפה אבל מצד שני למהנדס מכונות למשל כן.

פורסם
אתה טועה.

בכל מקרה בנושא השרשור, עכשיו לדוגמא ראיתי בשרשור "מחפשי עבודה ומעסיקים" הנעוץ הצעת עבודה למזכירה מ- 8:30-17:00 עם גמישות פעם בשבוע לצאת מוקדם אם היא סטודנטית ומשלמים בערך 7.5 (לשון המודעה). אז אתם מצפים שמישהו יעבוד בעבודה יותר קשה (אתם לא יכולים להתווכח עם זה שהעבודה שמוצעת פה מאוד פיזית ולא נעימה) בשכר של 5-6 אש"ח ?

לא אומר שלמעסיקים במדינה לא קשה וכו', אבל אם לעובדים יש אופציה יותר טובה מן הסתם הם יקפצו עליה.

מקום עבודה שצוין שם זה ת"א. אז שוב מה שגיא אומר: רוצים קורת גג, דורשים מאיתנו לחסוך, חסכנו. מצאנו את האידיאל באיזה עיר רחוקה מהמרכז שזמן הנסיעה הוא ארוך.

הטענה שלי לגבי אותו עבודה: לא תמצא עבודה עם שכר דומה בפריפריה. זה נחמד שאתה גר באשדוד/אשקלון/ב"ש/קרית מוצקין/קרית שמונה, בסופו של דבר אתה צריך להיות מרוצה ממקום עבודה עם שילוב שכר בשביל לחיות בצורה מינימלית (לא טיסות כל שנה או רכב חדש, מצב שבו אתה לא בלחץ למינוס בבנק).

וזה הדבר שהצעירים מרגישים.

יש גם טענה שאני שומע במקומות מסוימים: הצעירים אחרי הצבא נוסעים לטיול גדול אחרי הצבא. צר לי, אבל אותם צעירים הגיעו עם כסף מהבית. זה אותו כסף שהמדינה מצפה מאותם הורים להוריש לילדים בזמן קניה דירה.

פורסם

אין ספק שתרויח פחות בפריפריה אבל לא משמעותית פחות (מנהלת החשבונות שלי מרויחה יותר והיא לא חריגה בשכר שלה כאן). השאלה אם 200 שקל פחות בנטו מצדיקים 2000 שקל פחות בהוצאות השוטפות. אין פה נכון או לא נכון וכל אחד צריך לעשות את החשבון שלו ולהחליט אם שווה לו להשקיע יותר כדי לחיות במרכז או לא (יש גם כאלה שאם תציע להם פי 3 במרכז לא יסכימו לעבור ויש כאלה שגם עם פי 3 באשדוד או אשקלון לא יסכימו לעזוב את המרכז ואף אחד מהם לא טועה).

פורסם
ואתה חושב שכל אחד יכול לעבוד כמזכיר/ה במשרד עורכי דין גדול?

אני למשל שמרויח הרבה מעל לזה לא הייתי מחזיק מעמד והיו מפטרים אותי תוך שבוע כי אני בלגניסט, אחד אחר לא היה מחזיק מעמד כי הוא לא מתמצרא בחשבונאות והשלישי לוקה ביחסי אנוש. זו לא עבודה פשוטה ולא מתאימה לכל אחד.

כל אחד יכול לעבוד במרכז בתחום המסעדנות.

הרי השרשור התחיל מבן אדם שלא מוכן לנקות ולעבוד בסביבה של חומרים מסוכנים ובנוסף לעבוד בשמש בשביל 31 לשעה נכון ? צ'קר מתחיל במסעדה עושה יותר. אני בכלל לא מדבר איתך על להיות מלצר ואז מדינת תל אביב היא המצטיינת הרשמית.

רוב "הבטלנים" עושים מעל 70 שקלים לשעה, מה שנקרא בשפת הצעירים "קל", ה'טעות' היחידה שלהם זה שהם חיים היום ומרוויחים 90% מהמשכורת במזומן אז אפשר לחיות טוב. היום. אבל בעתיד תהיה בעיה.

רק שתבינו סדרי גודל - טחנת כל הסופ"ש ? אתה תצא עם השכר דירה ביד.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם
איך בדיוק הוא טועה? תראה לי מישהו אחד , בעל תפקיד בכיר שמרוויח הרבה, שאינו עסוק רוב הזמן שלו?

אמור מה אתה מחשיב כהרבה ונראה אם יש לי דוגמאות קונקרטיות

פורסם

400-300 אלף בחודש. אבל אני אהיה יותר מתון ואגיד שגם בעלי תפקידים בכירים שמרוויחים "רק" 40-50-70 אלף בחודש עסוקים חלק ענק מהזמן שלהם.

פורסם (נערך)

תמורת משכורת נמוכה יותר מ-30 אלף בחודש צריך לעבוד מסביב לשעון. בנוסף צריך לנסוע 3 שעות ביום.

אותו אחד כנראה לא יקנה דירה בי"ג בלי חסכון אגרסיבי מאוד לאורך 10 - 15 שנים. אפילו עשיריון עליון לא יכול לקנות דירה בעיר מרוחקת מהמרכז.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
אין ספק שתרויח פחות בפריפריה אבל לא משמעותית פחות (מנהלת החשבונות שלי מרויחה יותר והיא לא חריגה בשכר שלה כאן). השאלה אם 200 שקל פחות בנטו מצדיקים 2000 שקל פחות בהוצאות השוטפות. אין פה נכון או לא נכון וכל אחד צריך לעשות את החשבון שלו ולהחליט אם שווה לו להשקיע יותר כדי לחיות במרכז או לא (יש גם כאלה שאם תציע להם פי 3 במרכז לא יסכימו לעבור ויש כאלה שגם עם פי 3 באשדוד או אשקלון לא יסכימו לעזוב את המרכז ואף אחד מהם לא טועה).

א. נוותר על חוסר שוויון הזדמנויות בתחום התעסוקה בפריפריה (כי אין הרבה הרבה כמו במרכז).

ב. נוותר על המשכורת למען הבית.

ג. איך לעזאזעל זוג (לא תושב/אזרח, זוג) יכול להביא להון עצמי של לפחות 200,000 ש"ח הון עצמי בלי עזרה מהורים? נניח שהחלטתי לגור בפריפריה הרחוקה, משתכר בקצת מעל שכר המינימום, קורע את התחת, איך אני אמור לחסוך? לעזוב את הרכב? לא לצאת למסעדות פעם בחודש? לעבוד 7 ימים בשבוע ב-2 עבודות? להפסיק את הלימודים?

זאת לדעתי הבועה האמיתית: המבוגרים למדו רק לעבוד ולא ללמוד, עבדו כל החיים והמדינה נתנה להם הזדמנות. מי שקצת הבין בכלכלה, הצליח בזמנו לקנות בית גדול (כחלק מתוכנית 7 הכוכבים בשנות ה-90), ומכר וקנה 2 בתים. היום הצעירים צריכים לגור בדירה שיכון בתור התחלה.

פורסם (נערך)
איך בדיוק הוא טועה? תראה לי מישהו אחד , בעל תפקיד בכיר שמרוויח הרבה, שאינו עסוק רוב הזמן שלו?

אני מכיר המון חברים קרובים שהם לא בתפקיד בכיר (מתכנתים). ועונים להגדרה מבחינת שכר אך עובדים "רק" 9 שעות ביום (משרה מלאה).

עריכה:

אחרי שהמשכתי לקרוא את התגובות הבאות. התייחסת להגדרה שונה ממה שהוא הגדיר. הוא התייחס ל- פי 3-4 משכר המינימום בנטו. לא ל 300-400 אלף בחודש וגם לא ל 50-60-70 בחודש.

עריכה אחרונה על ידי wa11a

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם
400-300 אלף בחודש. אבל אני אהיה יותר מתון ואגיד שגם בעלי תפקידים בכירים שמרוויחים "רק" 40-50-70 אלף בחודש עסוקים חלק ענק מהזמן שלהם.

"מתון"...

לוקח את השאלה חזרה ומפנה את התגובה לנהג לילה- זה לא נכון. אני וחברי מרוויחים נטו פי 4 משכר מינימום ורואים את המשפחה, החברים, הים וכו. הכל שאלה של ניהול סדרי עדיפויות.

מזכיר את השרשור של הבחור ששאל מה עושים כשכל הצוות עובד 15 שעות והוא מרגיש לא בנוח לצאת אחרי 10 שעות עבודה בלבד. תהיה מקצוען, חיובי ועם יחסי אנוש טובים (בכל מחיר) וכשתתקדם לתפקיד הבא לא יזכרו אם טחנת שעות עם הניאון או לא.

פורסם
אני מכיר המון חברים קרובים שהם לא בתפקיד בכיר (מתכנתים). ועונים להגדרה מבחינת שכר אך עובדים "רק" 9 שעות ביום (משרה מלאה).

עריכה:

אחרי שהמשכתי לקרוא את התגובות הבאות. התייחסת להגדרה שונה ממה שהוא הגדיר. הוא התייחס ל- פי 3-4 משכר המינימום בנטו. לא ל 300-400 אלף בחודש וגם לא ל 50-60-70 בחודש.

אז הצעירים חייבים לעבוד בהיי-טק בשביל לרכוש דירה? מה קורה עם אדם שהוא לא בעל איטילגנציה גבוהה? הוא חייב לעבוד במפעל 12 שעות + משמרות ערב או מוצ"ש בשביל להשתכר במשכורת כזאת.

אז המדינה גורמת לנו אך ורק לעבוד מבלי לראות מעבר. כי זה מה שהיא רוצה.

אחרי שקראתי ראיון בגלובס עם מנכ"ל פרוטרום בגלובס שמשקיעים בורחים מישראל, וזו לא הכתבה היחידה שמצהירים בה שמשקיעים בורחים מכאן, המדינה לא רוצה לשנות את המצב. בלי כל המשקיעים האלו, לא יהיו כאן עבודות. כי המדינה דואגת שאנחנו נעבוד קשה כל החיים ולא נתקדם. (מה שמביא אותי לתחילת השרשור - אדם רואה שהוא לא יכול להתקדם, גם אם העבודה מאוד קלה, לא ירצה לעבוד).

• תוכן חדש...