Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3566 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה משלם אגרת רדיו?

אתה משלם מיסים שהולכים למערכת הביטחון ולגלגל"צ?

אז אתה גם משלם על הזבל של ביבר.

הטענה לא היתה שצריך להעריך יותר אומנות אזוטרית, אלא שיש הרבה אמנים יותר איכותיים מהם שמגיע להם יותר.

ביבר וכל אלו לא כותבים אפילו שירים אמיתיים אלא פשוט Corporate bullshit עם מומחים ויועצי שיווק.

זו לא אומנות אלא פשוט מוזיקה תעשייתית שכל המטרה שלה היא לעשות כסף. אין בה תוכן.

וזה בדיוק מה שקורה כששמים את הכסף במקום ראשון ולא מתייחסים לאמן באמת.

לא, זה מה שקורה כשסוציאליזם חזירי עדיין מרים את הראש המכוער שלו.

דברים כמו גלגל"ץ/גל"ץ לא צריכים להיות בצבא, אלא:

אופציה א' - להיסגר

אופציה ב' - לעבור הפרטה, ולהפוך לתחנות רדיו מסחריות לכל דבר, כן, גם אם זה אומר שיהיו פרסומות ותוכן ממומן.

כנ"ל קול ישראל.

ולהעיף את השיקוץ הזה שנקרא אגרת רדיו. רוצים כסף - שירוויחו אותו. לא עומדים בתחרות - שייסגרו.

Sent from my ASUS_Z00A using Tapatalk

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 741
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שמנזר - אתה לא קצת מתבלבל? מה הקשר בין תחנות הרדיו הממלכתיות לסוציאליזם?

שידור ציבורי נקי מאינטרסים כלכליים הוא כלי חשוב מאד. ע"ע מערת השידור הציבורי של מדינות רבות באירופה (BBC אמרנו?) ואפילו של בירת הקפיטליזם, זו בצד המערבי של השלולית. הגישה שלך נועדה למטרה אחת - להעצים את השכבה העשירה הדקה, כדי שתהיה עוד יותר עשירה על חשבון הציבור הרחב. זה שרוצה לקנות דירה ולא יכול לקנות סוכה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ראשית יש לצאת מנקודת הנחה שמדובר פה על אנשים ולא על רובוטים שחיים בתבנית חיסכון לדירה, אחד יש חלום לראות את העולם, לאחר יש משבר גיל 40 וקונה אופנוע, אחד תמיד רצה רכב בשביל להסיע בחורות, וכל אחד והסיפור שלו.

אז אני בן 33, וגדלתי בהדר יוסף, הוריי היו שניהם בקבע ולאחר המלחמה התחתנו צעירים. בתחילה היה דיור לקצינים ביפו בגרושים, לאחר מכן הם לקחו הלוואה לרכישת דירה 3 חדרים בהדר יוסף והיה חסר להם 10% נוספים לדירת 4 חדרים ברמת אביב

(שימו לב זוג צעיר בני 22 ו 26 קונה דירה בת"א בבניין חדש!!!) וכמו שהוזכר בשרשור היו דירות כאלה עם 3 ילדים ו 4 ילדים וזה בצפון ת"א...

עוד "מתנה" של דור הוריי היה שמחקו להם את ההלוואה בתחילת שנות ה-80, קבוצות של שכנים בבניין הוסיפו קצת ועברו לבניינים חדשים בשכונה עם 5 חדרים, וכן הייתה קבוצה שרכשו וילות בשיכון דן 6 חד'

(זוגות שעובדים בני 40 עם 3-4 ילדים קונה וילות בצפון ת"א)

הוריי התגרשו באמצע שנות ה90 , ולמזלה של אמי היא קיבלה את הדירה, הודות לקריירה המפוארת של אבי במשטרה ותנאי הפנסיה הנדיבים. אכן באותו שלב, הדירה בהדר יוסף עלתה כ 180K-200K דולר (ובערך 900K שקל).

בשנת 2003 - אבי מנצל תנאי פרישה מוקדמת ויוצא לפנסיה מוקדמת ולוקח הלוואה לרכישת דירת גג חדשה ברמלה, ההחלטה הכי טובה שהוא עשה אי פעם, מחיר הדירה היה נמוך ממחיר הדירה בת"א, אבל דירה חדשה וגג למה לא?

(היום דירתה של אמי שווה כ2M ש"ח ואף יותר אם תהיה תמ"א, ודירתו של אבי שווה כ 1.5M ש"ח)

אני יודע שאם הם היו ביחד הם היו עוזרים לי לרכוש דירה כמו כל הזוגות, אך אני מתנחם בזה שאני לא צריך לדאוג לדיור להוריי ועליי לדאוג רק למשפחתי העתידית. כמובן מעודדים אותי כי אקבל ירושה, אבל זה לא העניין, להוריי לא הייתה עזרה, הם התחילו מכלום, עברו מלחמות, אבי עבד נון סטופ במשטרה ואמי ניקתה משרדים וגידלה ילדי עשירים (שהוריהם חסכו גם בתשלום למטפלת כמובן)

אני לא יכול להרשות לעצמי לרכוש את דירת השיכון שאני משכיר , היא נבנתה כאן בהדר יוסף בשנות ה 50 שהיסודות שלה כבר פגי תוקף. ואני גם לא נשאר לגור בה כי בעלת הבית (שירשה את הדירה) העלתה את שכר הדירה ב 500 שקל אחרי שנה אחת כי היא יכולה.

המדינה בעבר בנתה באמצעות שיכון עובדים דירות מגורים בצפון ת"א, את האמת היא יכולה לעשות זאת גם היום, היא פשוט לא רוצה.

שוק הדיור לא היה כמו שהוא היום, ואנשים היום לא מתפנקים ולא מבקשים דברים דמיוניים.

פורסם (נערך)

אתה רק שוכח שהדר יוסף כשנבנתה נבנתה כשיכון והאיזור לא היה מה הוא היום. כדי לסבר את האוזן, בשנת 53 סבא שלי קנה בית קרקע בשיכון צ'כים (הגבעה מעל למסעדת הפיל ז"ל. שכונה שנבנתה עבור עולים מצ'כיה שלא הסכימו לגור בה) כי לא היה לו כסף לקנות בדרום תל אביב.

בתחילת שנות השישים דודה שלי ובעלה קנו בית קרקע בתל ברוך (מול בית ספר אלחריזי) כי זה היה זול לעומת איזורים אחרים של תל אביב.

עריכה: אפשר לחסוך לא מעט אם צריך אבל השאלה אם הדירה בבעלותך היא מטרה ששווה את המחיר. כשאני נפצעתי לפני 12 שנים נשארנו פתאום עם משכנתא, ילדה בת שנתיים בגן פרטי והתחייבויות כספיות שלקחנו על עצמנו בצורה שהתאימה להכנסות ופתאום חצי שנה צריך להסתדר עם משכורת אחת ולא הגדולה מהשתיים. אז מצמצמים בהכל וצולחים את זה אפילו בלי מינוס. אם צריך כז עושים ושורדים.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
gbguy, אל תאבד תקווה.

אני בן 29.

את הפסיכומטרי עשיתי בקורס מסובסד בתיכון ואח"כ עוד פעם ללא קורס. סיימתי בגרות רגילה (4 יח"ל מתמטיקה!! :oops:) עם ממוצע רגיל. ניסיתי להתקבל לעתודה (כדי שהוריי לא יממנו מהכסף שאין להם את שכ"ל שלי) ולא הצלחתי.

אז הלכתי להיות הנדסאי (עתודה טכנולוגית). 90% מימנה המדינה/צבא, השאר אני. עשיתי פר"ח, מלגת עיריה, מלגת עתידים ועוד. לא נעזרתי בהורים.

שירתתי בצבא בתפקיד טכנולוגי ולא צרכתי כמעט כלום (כי הצבא מספק הכל אם לא מתפנקים כל יום בעזריאלי על סושי). קניתי פלאפון נוקיה יד2 מחבר פורום בזמן שלכולם היה IPHONE.

כשהשתחררתי, הלכתי לעבוד (ולא במועדפת) כדי לנצל את נק' הזכות שמגיעות לי כחייל משוחרר (במקום לתדלק ואז לטוס להודו). בעזרת התפקיד בצבא הרווחתי יפה וכמעט לא שילמתי מיסים. חסכתי לא רע, קניתי קליאו ספורט, שכרתי דירה בבניין עם 2 מעליות וכו'. אחרי שנתיים נתתי לאחי 80K כדי שהוא יקנה דירה וחזרתי ללמוד (למהנדס).

עברנו (אני ואשתי) לגור ביחידת דיור קטנה וזולה בקרית טבעון, אכלתי מהחסכונות שלי, אבל במהלך כל התואר עבדתי במשרות סטודנט (בין 4X ל5X שקלים לשעה), ורק כדי לסבר את האוזן שאין עבודה בפריפריה - עבדתי בקריות, ביקנעם, במת"מ, בציפורית, בקיסריה ועוד. מלבד זאת עשיתי פר"ח, יזמים צעירים, עתידים, מלגת עיריה וכד'.

כשסיימתי את התואר (לפני כשנה), עברנו ליחידת דיור קצת פחות קטנה וזולה, אך עדיין זולה (במושב). בשנה וקצת מאז חסכנו X כסף, הוצאנו Y על ירח דבש בפיליפינים, אבל כשזה נוסף למה שחסכתי מימי כסטודנט ונוסף למה שנשאר לי שלא אכלתי במהלך התואר. זה הספיק להון עצמי כדי לקנות דירה, אפילו 4 חד'.

להבנתי אתה לומד הנדסה, אז פשוט תנסה למזער הוצאות ולמקסם הכנסות, תעשה מלגות, תעבוד ואל תצרוך סתם, ותגיע תוך 2-3 שנים מסיום התואר ל300-400 אלף שאתה צריך.

חלילה לאיבוד תקווה. אחרת מה הטעם בציונות.

יותר מעניין אותי במה אתה עבדת במהלך התואר כשקבלת עד 50 ש"ח לשעה. גם אני רוצה להרוויח במקום 26 ש"ח לשעה.

פורסם (נערך)

כולם גם מדברים על זוגות צעירים, ואין לי מושג באיזו מדינה אני חי, לא מכיר אף אחד שהתחתן "צעיר" , ואלה שכן התגרשו אחרי שנתיים.

אני ואשתי בני 33, התחתנו רק השנה, ונסיבות החיים הובילו אותנו לכך ש

א. אין לנו הון עצמי

ב. עדיין אין לנו "קריירה" או עבודה מכניסה.

ג. יש לנו אפילו חובות.

אבל אין לנו כרגע רכב, אנחנו מצטמצמים ויכולים לשכור דירה במרכז שהיא "בסדר".

מה שכן, עד גיל 30 גרנו עם ההורים פחות או יותר, אז אנחנו רק שנתיים וחצי שוכרים דירה אז אנחנו לא מרגישים עדיין שזרקנו כסף לפח.

אבל העניין שלי הוא לא רכישת דירה, אלא שכירת דירה נורמלית... הדירות פה במצב מזעזע!, משלמים מחיר גבוה ומקבלים דירת שיכון משנות ה50, שהמטבח שבור, והכל עתיק וישן, ועל זה צריך לשלם סכום סופר גבוה.

ובגלל זה התלהבתי כל כך מלגור באשקלון כי וואלה 3500 שקל ומקבלים דירת 4 חדרים חדשה, מרפסת עם נוף לים, ו10 דקות הליכה לחוף.

איך על דירת השיכון השבורה והישנה הזו, מבקשים ומקבלים כל כך הרבה כסף איך?

לפחות בעלי הבתים שעשו כבר כמה סיבובים של רווח ישימו מטבח מעפן מאיקאה שנראה טוב, מה כבר יכול לקרות?

עריכה אחרונה על ידי moosh
פורסם

כל עוד זה לא יוצא מהכיס שלי - שיעצימו את מי שבא להם ואיך שבא להם.

אני לא רואה איך ג'סטין ביבר בגלגל"ץ מעשיר אותי תמורת 125 ש"ח בשנה, או איך אני מוציא כסף על שמיעת תחנות רדיו מסחריות. כנראה בגלל שאני לא שומע אותן, אז אני לא מוציא.

זה בדיוק מה שסוציאליזם חזירי עושה - לקחת מכולם, ולתת לאלה שיותר שווים מכולם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

חברה, קשה פה!

לא כל מי שאומר שקשה לחיות במדינה הזאת הוא בכיין, צריך להסתכל לאמת בעניים.

המצב בכבישים חרא, המדינה רק ממשיכה לעודד קניה של מכוניות עם 0 ש"ח הון עצמי, הפקקים רק גדלים והאנשים יוצאים מוקדם יותר מהבית בישביל לא להיתקע בהם. זה לא נורמלי שב6 בבוקר באותו כביש אשדוד - תל אביב שדובר עליו קודם 3 נתיבי תנועה יהיו מלאים במכוניות, פאקינג חושך בחוץ.

מחירי הדיור אין מה להוסיף, המצב חרבנה ,אבל תמיד עדיף להשכיר מהבנק ולא מאדם אחר שדורש שתעדכן אותו על כל חור באתה עושה בקיר.

זה בסדר שאנשים פה מביעים אי שביעות רצון על התנהלות המדינה ועל זה שקשה לחיות פה, אין צורך לקטלג אותם כבכיינים ולתת הרצאות איך להצליח, על כל סיפור הצלחה יש 20 כשלונות אז על כל חבר של חבר שמצליח בעבודה קשה יש עוד 20 שלא וחלקם גם יורדים מהארץ כי אנשים רוצים לחיות ברמת חיים סבירה.

אין מה להוריד אנשים "בכיינים" ולהוכיח להם שצורת החיים שלהם לא נכונה, עדיף להצטרף אליהם במעשים כי כשלהם לא יהיה על מה "להתבכיין" אז ל"מוצלחים" שבנינו יהיה עוד יותר טוב - מצד שני תמיד יש על מה להתבכיין. :roll:

פורסם
כל עוד זה לא יוצא מהכיס שלי - שיעצימו את מי שבא להם ואיך שבא להם.

אני לא רואה איך ג'סטין ביבר בגלגל"ץ מעשיר אותי תמורת 125 ש"ח בשנה, או איך אני מוציא כסף על שמיעת תחנות רדיו מסחריות. כנראה בגלל שאני לא שומע אותן, אז אני לא מוציא.

זה בדיוק מה שסוציאליזם חזירי עושה - לקחת מכולם, ולתת לאלה שיותר שווים מכולם.

כתבתי לך שהתבלבלת, ועכשיו אני עוד יותר משוכנע: מה שאתה מתאר הוא קפיטליזם, אפילו לא חזירי במיוחד.

זה בדיוק מה שקורה במדינה שלנו בעשורים האחרונים: דואגים לשכבות העשירות. ואלה, כמובן, מעשיו של ה"סוציאליסט" הדגול. נתניהו.

קרא מה שכתב חכם הפורום ישה בהודעה #519, ותבין שהלעיטו אותך בשטויות ואתה פולט אותן כעת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
חברה, קשה פה!

לא כל מי שאומר שקשה לחיות במדינה הזאת הוא בכיין, צריך להסתכל לאמת בעניים.

המצב בכבישים חרא, המדינה רק ממשיכה לעודד קניה של מכוניות עם 0 ש"ח הון עצמי, הפקקים רק גדלים והאנשים יוצאים מוקדם יותר מהבית בישביל לא להיתקע בהם. זה לא נורמלי שב6 בבוקר באותו כביש אשדוד - תל אביב שדובר עליו קודם 3 נתיבי תנועה יהיו מלאים במכוניות, פאקינג חושך בחוץ.

מחירי הדיור אין מה להוסיף, המצב חרבנה ,אבל תמיד עדיף להשכיר מהבנק ולא מאדם אחר שדורש שתעדכן אותו על כל חור באתה עושה בקיר.

זה בסדר שאנשים פה מביעים אי שביעות רצון על התנהלות המדינה ועל זה שקשה לחיות פה, אין צורך לקטלג אותם כבכיינים ולתת הרצאות איך להצליח, על כל סיפור הצלחה יש 20 כשלונות אז על כל חבר של חבר שמצליח בעבודה קשה יש עוד 20 שלא וחלקם גם יורדים מהארץ כי אנשים רוצים לחיות ברמת חיים סבירה.

אין מה להוריד אנשים "בכיינים" ולהוכיח להם שצורת החיים שלהם לא נכונה, עדיף להצטרף אליהם במעשים כי כשלהם לא יהיה על מה "להתבכיין" אז ל"מוצלחים" שבנינו יהיה עוד יותר טוב - מצד שני תמיד יש על מה להתבכיין. :roll:

נכון. קשה פה ואפילו קשה מאוד. אנחנו לא אפריקה אבל גם לא אירופה.

הנקודה היא לא הקושי אלא ההתמודדות. אם קשה אז תתמודד ואל תרים ידיים.

פורסם

יש לזה סייג. רוב בני האדם מוכנים בהחלט לעבוד קשה אם מצפה להם משהו בסוף התהליך.

אם נאבד כעם תקווה שהדברים ישתנו לטובה עוד 20 שנה (כי עכשיו זה די קטסטרופה), הכל יתפרק.

זה משהו שקשור כבר למדיניות ממשלתית שמכוונת את העתיד לעבר אפשרויות טובות, לדעתי.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם (נערך)

אז אני בן 33, וגדלתי בהדר יוסף, הוריי היו שניהם בקבע ולאחר המלחמה התחתנו צעירים. בתחילה היה דיור לקצינים ביפו בגרושים, לאחר מכן הם לקחו הלוואה לרכישת דירה 3 חדרים בהדר יוסף והיה חסר להם 10% נוספים לדירת 4 חדרים ברמת אביב

(שימו לב זוג צעיר בני 22 ו 26 קונה דירה בת"א בבניין חדש!!!) וכמו שהוזכר בשרשור היו דירות כאלה עם 3 ילדים ו 4 ילדים וזה בצפון ת"א...

עוד "מתנה" של דור הוריי היה שמחקו להם את ההלוואה בתחילת שנות ה-80, קבוצות של שכנים בבניין הוסיפו קצת ועברו לבניינים חדשים בשכונה עם 5 חדרים, וכן הייתה קבוצה שרכשו וילות בשיכון דן 6 חד'

(זוגות שעובדים בני 40 עם 3-4 ילדים קונה וילות בצפון ת"א)

הוריי התגרשו באמצע שנות ה90 , ולמזלה של אמי היא קיבלה את הדירה, הודות לקריירה המפוארת של אבי במשטרה ותנאי הפנסיה הנדיבים. אכן באותו שלב, הדירה בהדר יוסף עלתה כ 180K-200K דולר (ובערך 900K שקל).

בשנת 2003 - אבי מנצל תנאי פרישה מוקדמת ויוצא לפנסיה מוקדמת ולוקח הלוואה לרכישת דירת גג חדשה ברמלה, ההחלטה הכי טובה שהוא עשה אי פעם, מחיר הדירה היה נמוך ממחיר הדירה בת"א, אבל דירה חדשה וגג למה לא?

(היום דירתה של אמי שווה כ2M ש"ח ואף יותר אם תהיה תמ"א, ודירתו של אבי שווה כ 1.5M ש"ח)

אני יודע שאם הם היו ביחד הם היו עוזרים לי לרכוש דירה כמו כל הזוגות, אך אני מתנחם בזה שאני לא צריך לדאוג לדיור להוריי ועליי לדאוג רק למשפחתי העתידית. כמובן מעודדים אותי כי אקבל ירושה, אבל זה לא העניין, להוריי לא הייתה עזרה, הם התחילו מכלום, עברו מלחמות, אבי עבד נון סטופ במשטרה ואמי ניקתה משרדים וגידלה ילדי עשירים (שהוריהם חסכו גם בתשלום למטפלת כמובן)

אני לא יכול להרשות לעצמי לרכוש את דירת השיכון שאני משכיר , היא נבנתה כאן בהדר יוסף בשנות ה 50 שהיסודות שלה כבר פגי תוקף. ואני גם לא נשאר לגור בה כי בעלת הבית (שירשה את הדירה) העלתה את שכר הדירה ב 500 שקל אחרי שנה אחת כי היא יכולה.

המדינה בעבר בנתה באמצעות שיכון עובדים דירות מגורים בצפון ת"א, את האמת היא יכולה לעשות זאת גם היום, היא פשוט לא רוצה.

שוק הדיור לא היה כמו שהוא היום, ואנשים היום לא מתפנקים ולא מבקשים דברים דמיוניים.

מתנצל מראש אין כוונה למשהו אישי. אלא משתמש בדוגמה הזו ...

במצב המואדם הזה הורים רבים גם שהם גרושים זה מזה , הם לא התגרשו מהילדים שלהם בד"כ.

ואז ילד חמוד שלי, כסף מזומן אין לי ( נניח ) אבל נלכה לבנק, נמשכן את הדירה שלי על 300-500K והנה לך הון התחלתי לרכישת דירה.

אין צורך "להתפלל" למות הורינו כדי לזכות בירושה.

בהנחה שיש לכם מקורות מחיה גם לקחת משכנתא לדירה שלכם.

זו אחת מיני דרכים רבות, בהם הורים עוזרים לילדיהם כדי לרכוש את הדבר הבסיסי הנדרש לחיי משפחה.

המצב הזה קיים במשפחות רבות, לצערינו הוא לא נחלת כולם, ולכן המדינה היא שזו שצריכה לשנס מותניים ולדאוג ליצירת הכלים שיאפשרו לזוג צעיר את הדבר המובן מאליו.

דיור הולם.

עריכה אחרונה על ידי ישה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
מתנצל מראש אין כוונה למשהו אישי. אלא משתמש בדוגמה הזו ...

במצב המואדם הזה הורים רבים גם שהם גרושים זה מזה , הם לא התגרשו מהילדים שלהם בד"כ.

ואז ילד חמוד שלי, כסף מזומן אין לי ( נניח ) אבל נלכה לבנק, נמשכן את הדירה שלי על 300-500K והנה לך הון התחלתי לרכישת דירה.

אין צורך "להתפלל" למות הורינו כדי לזכות בירושה.

בהנחה שיש לכם מקורות מחיה גם לקחת משכנתא לדירה שלכם.

זו אחת מיני דרכים רבות, בהם הורים עוזרים לילדיהם כדי לרכוש את הדבר הבסיסי הנדרש לחיי משפחה.

המצב הזה קיים במשפחות רבות, לצערינו הוא לא נחלת כולם, ולכן המדינה היא שזו שצריכה לשנס מותניים ולדאוג ליצירת הכלים שיאפשרו לזוג צעיר את הדבר המובן מאליו.

דיור הולם.

תודה על התגובה.

אני לא בונה על הירושה, אני מאלה שהיו עובדים אצל פות"ש אם זה היה רלוונטי, תקופה ארוכה בחיי עבדתי בשתי עבודות, מהבוקר עד הערב, ועוד יוצא אחר כך, ומסתפק ב 6 שעות שינה כשכל היתר מנוצלות!

עניינית - אבי למזלו עדיין עם הכנסה חודשית קבועה מהפנסיה, אך ממנו אני לא מצפה לעזרה כלשהי, אמי הייתה שמחה לעזור, אך לה אין פנסיה מלבד קצבת זקנה וכמה פירורים...

ועכשיו לשאלה, נניח ונעשה זאת, צריך להחזיר את שתי ההלוואות במקביל, אחת על הדירה החדשה, והשנייה על הדירה קודמת ואני מניח שזו הכוונה לשלם בעזרת ההורים לא כך ?

פורסם

ישה, אני לא הייתי נותן להורים שלי או של אשתילמשכן את הדירה בה הם גרים גם אם הייתי חי באוהל. זה הביטחון שלהם ולא מוכן לסכן את זה בשביל כלום.

פורסם
ישה, אני לא הייתי נותן להורים שלי או של אשתילמשכן את הדירה בה הם גרים גם אם הייתי חי באוהל. זה הביטחון שלהם ולא מוכן לסכן את זה בשביל כלום.

בדיוק!

• תוכן חדש...