Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3561 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
המשפט המודגש איננו נכון. יש בארץ חבר'ה שמרוויחים הרבה, יכולים להרשות לעצמם לשלם שכירות של 7-8-9 אלף אבל לא יכולים לקנות דירה כי אין להם הון ראשוני.

מי שיכול לשלם כזה סכום על שכירות מרוויח לפחות פי 2 מזה. אין סיבה שתוך כמה שנים הוא לא יחסוך מספיק להון עצמי לדירה. לא דירת יוקרה בת"א אבל יהיה לו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 741
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הכול יפה במספרים, על הנייר. במציאות הדברים שונים. לגמרי שונים, בטח על פני מספר כל-כך גדול של שנים. ואני אישית מכיר לא מעט זוגות צעירים/מבוגרים/ מבוססים כלכלית וגם כאלו שלא שלא היו חותמים איתך על דרך החיים הזאת.

מי שיכול לשלם כזה סכום על שכירות מרוויח לפחות פי 2 מזה. אין סיבה שתוך כמה שנים הוא לא יחסוך מספיק להון עצמי לדירה. לא דירת יוקרה בת"א אבל יהיה לו.

אני לא חושב שאדם שמרוויח 18 אלף יכול להרשות לעצמו לשכור ב-9 למשל. אבל זה אני.

לגבי חיסכון. שוב פעם, לקרוע את התחת ולחסוך ולחיות בצניעות במשך כמה וכמה שנים, כדי לקנות דירה שהיא בסיסית ביותר, לעומת לגור בפאר. זה לדעתי שיקול שהרבה יבחרו בפאר ולא יקנו דירה.

פורסם
"מבחן המציאות", "קריסות" אלה כותרות נחמדות שמשחררות את הפרט מאחריות למצבו הכלכלי.

יש לך זכויות תנועה, תעסוקה, ביטוי, בחירה, קנין, ביטחון, התאגדות, הגנה משפטית וכו. לא זכות יסוד לילדים, אוטו, או טיול.

בפועל, תשואה נומינלית שנתית של תיק "טיפש" מחקה מדד במאה שנה האחרונות עומדת על 10%. בלי לבחור מניות, בלי לנסות להכות את השוק. זה אומר משבר 1929, מלחמות שלאחריהן באה צמיחה ומשבר 2008.

אני מוכן עכשיו לעשות איתך עסק. אני משקיע עכשיו 100K בתיק שאתה קובע, אתה נותן לי ערבות בנקאית לשנה על 105K צמוד למדד וכל מה שמעבר לזה אנחנו מתחלקים חצי חצי. לפי התיאוריה שלך אלה הולכים להיות ה 2500 שקל הכי קלים שתעשה בחיים שלך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

עידן, אני רק שאלה, מה זה שווה מינימום ? אתה כל הזמן חוזר על זה. מעניין אותי גם מי שווה מקסימום לדעתך ?

אני מבין את הכוונה שלך, כן, אבל סלח לי, זו בחירה מגעילה של ניסוח.

תיזהר, מהר מאוד גם המצב שלך ושל כל אחד מאיתנו יכול להשתנות לטובה וגם לרעה, החיים זה לא לוח שפיצר כמו שאתה מתאר, כסף בא וכסף הולך - בהמון מקרים עקב דברים שכלל לא תלויים בנו.

חבל לקטלג אנשים כשווים מינימום\מקסימום על פי כסף. אני מכיר אנשים ששווים הרבה מאוד למרות שכר נמוך שהם מרוויחים, כנראה שווים הרבה יותר מכל מני "אנשי עסקים" שקיבלו כף של זהב לפיהם.

עריכה אחרונה על ידי Alon_A

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
אני מוכן עכשיו לעשות איתך עסק. אני משקיע עכשיו 100K בתיק שאתה קובע, אתה נותן לי ערבות בנקאית לשנה על 105K צמוד למדד וכל מה שמעבר לזה אנחנו מתחלקים חצי חצי. לפי התיאוריה שלך אלה הולכים להיות ה 2500 שקל הכי קלים שתעשה בחיים שלך.

פרובוקציה.

תן לעצמך ולשאר הקוראים קצת קרדיט, אתה יודע טוב מאוד שזה לא רלוונטי לשנה אחת וגם לא ל10 או 15.

עידן, אני רק שאלה, מה זה שווה מינימום ? אתה כל הזמן חוזר על זה. מעניין אותי גם מי שווה מקסימום לדעתך ?

אני מבין את הכוונה שלך, כן, אבל סלח לי, זו בחירה מגעילה של מילים.

תיזהר, מהר מאוד גם המצב שלך ושל כל אחד מאיתנו יכול להשתנות לטובה וגם לרעה, החיים זה לא לוח שפיצר כמו שאתה מתאר, כסף בא וכסף הולך - בהמון מקרים גם עקב דברים שכלל לא תלויים בנו.

חבל לקטלג אנשים כשווים מינימום. אני מכיר אנשים ששווים הרבה מאוד למרות שכר נמוך שהם מרוויחים, כנראה שווים הרבה יותר מכל מני "אנשי עסקים" שקיבלו כף של זהב לפיהם.

שווה מינימום בשוק, לא כאדם.

רוב השכר שלך בכלל לא תלוי בך אלא בשוק בו אתה עובד.

אם הייתי עובד בשוק ההון כמו חברי ללימודים, הייתי מרוויח חצי. אם הייתי עובד בשוק הפרסום כמו החצי השני לחברי ללימודים, הייתי מרוויח שליש.

כן הכל יכול להשתנות, בגלל זה אני משאיר רזרבות בצד ומשקיע, אבל אני לא הדיון פה.

ואם אתה לא מצליח להרוויח יותר ממינימום כי אתה לא מתאמץ או לא מצליח לקבל העלאה, לפחות תחסוך ממה שיש ואל תביא ילדים כאילו זו זכות יסוד.

פורסם

וואוו, עידן. מתלבט אם אפשר לענות לך בלי להתנשא. כנראה שלא. אתה עתיד להתנפץ אל קרקע המציאות, ואני מקווה שזה לא יהיה כואב מדי.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

פורסם

עידן, אתה ממש-ממש טועה. יש לא מעט שווקים שבכלליות הרווח בהם מאוד נמוך, אבל יש בודדים שמצליחים. הטענה שרוב השכר תלוי בשוק ולא בך, פשוט לא נכונה. גם בעת משברים בשוק ההון כשכל השוק מפסיד כסף, יש כאלו שעושים כסף. כנ"ל בנדל"ן, כנ"ל במסעדנות וכנ"ל בזנות. אני לא יודע במה אתה עובד (אגב מעניין במה), אבל אתה טועה.

פורסם
זו הדוגמה, לטעמי, לבעיית מחירי הדיור בארץ.

גם אני הייתי קונה שם בית קרקע אם היו הרים, שדות ירוקים ואגמים ליד :wink:

לא רואה שום סיבה פיזיבילית להתקרב לשם אלא אם כן ההורים\משפחה ואתה במקור משם.

הערים שהוזכרו פה בשרשור (אשדוד, אשקלון, רמלה) זה ניו-יורק ופרנקפורט בהשוואה לבית שאן.

הפעם האחרונה שהייתי שם זה היה כשהיה לי רובה, זה היה מזמן וגם אז זה היה חם מדי.

אתה מבין את ההבדל בין איכות חיים גבוהה בדמות הרים שדות ואגמים, לבין אקלים שפשוט לא נותן לך לנשום חצי שנה, הביל וחם באופן קיצוני, כן?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)

ממליץ לך מאוד לראות אותו.

אשתדל.

בכל מקרה, מסילות נוטות להכפיל את עצמן כשצריך. ואם אין לי 2M לקנות ברמת אביב, אקנה עם 750K איפה שנראה שיש סיכוי שיצמח משהו (בין אם זה אור עקיבא/אופקים/בית שאן או שלומי).

הדירה שקניתי היא בקריות וגם אנחנו חוזרים בשביל ובגלל ההורים. אבל רבאק, במקום דירת 3 חד' ברח' ז'בוטינסקי אפשר לקנות צמוד קרקע על חצי דונם באזור מתפתח. אינשאללה המחירים יקפאו לכמה שנים כדי שנוכל לעבור (לא בהכרח בית שאן, אבל למשל) לכשיתאפשר.

עריכה אחרונה על ידי Fitch

משכנתא זה קל

פורסם
אתה מבין את ההבדל בין איכות חיים גבוהה בדמות הרים שדות ואגמים, לבין אקלים שפשוט לא נותן לך לנשום חצי שנה, הביל וחם באופן קיצוני, כן?

נסחפת. לא חצי שנה. אני מסכים שבין יוני לספטמבר מאוד מאוד חם. בגלל זה יש מזגנים, ועדיין, גם אני כילד וגם הילדים שלי שיחקנו כדורגל ב40 מעלות. יש מלא מעיינות, יש בריכה, ו... נכון. ממש חם.

מצד שני,עוד שישה חודשים ממש סבבה, בלי הוצאות על חימום ונעים.

הנה מה שכתבה מישהי מיישוב אחר במועצה, אגב, 40 דקות מירושלים.

===

אני הדר גלברג, ונולדתי בעיר.

לא סתם בעיר, במרכז הארץ.

עשר דקות נסיעה במונית והגעתי למדינת תל אביב.

קניונים, בתי קפה ומסעדות היו הבילוי העיקרי שלי...

ככה גדלתי.

הירוק היחיד שראיתי היה הדשא בקאנטרי, וטבע? את הטבע פגשתי כשהצטרפתי לטיולים בצופים

(רק בגלל שהיו שם חתיכים) .

יתושים לא עקצו אותי- מסתבר שהם לא ממש מחבבים קרם גוף של ויקטוריה סיקרט, ורעש מכוניות, אוטובוסים ומסיבות קריוקי היו הפסקול של חיי.

היום אני הדר גלברג רוזנבלום, תושבת מושב נעמה שבבקעת הירדן,

ואין מאושרת ממני.

להתעורר כל בוקר לנוף מדברי,

לחיות בשקט, קרובה לטבע,

עם אנשים טובים וקצב אחר לגמרי לחיים.

לבנות פה בית פרטי צמוד קרקע במחיר שפוי

להקים משפחה ולגדל ילדים במרחבים ובשדות הפתוחים...

אז נכון, אולי יש פה יותר זבובים, אבל מה זה זבובים לעומת זיהום אוויר ורעש טורדני.

אז נכון, חם פה, אבל כמה שחם פה ככה חמים גם האנשים...

אז נכון, אין לך סופר חמש דקות מהבית, אבל אתה יוצא לגינה וקוטף את ארוחת הערב שלך...

בקיצור, ככה באמצע החיים למדתי מהי איכות חיים.

אז אם משהו אחד ממה שכתבתי גרם לך לחשוב שאפשר אולי לחיות אחרת

תבואו לראות, להרגיש ולהתאהב

פורסם (נערך)
וואוו, עידן. מתלבט אם אפשר לענות לך בלי להתנשא. כנראה שלא. אתה עתיד להתנפץ אל קרקע המציאות, ואני מקווה שזה לא יהיה כואב מדי.

מקפל את הזנב וחוזר כמו גדול לממד בבית של ההורים (שתי הדירות שלי בת"א מושכרות) ומרים את עצמי מחדש.

אבל אני לא הדיון פה, אלא איך אנשים שמרוויחים ממוצע ומטה עד למינימום ולא התמזל מזלם יכולים לחסוך ולהתקדם. ומי שטוען שלא, בעיה שלו.

עידן, אתה ממש-ממש טועה. יש לא מעט שווקים שבכלליות הרווח בהם מאוד נמוך, אבל יש בודדים שמצליחים. הטענה שרוב השכר תלוי בשוק ולא בך, פשוט לא נכונה. גם בעת משברים בשוק ההון כשכל השוק מפסיד כסף, יש כאלו שעושים כסף. כנ"ל בנדל"ן, כנ"ל במסעדנות וכנ"ל בזנות. אני לא יודע במה אתה עובד (אגב מעניין במה), אבל אתה טועה.

זה בדיוק ההבדל ביננו, שאני מתייחס לממוצעים ואתה לאינדיבידואלים. כמו הדוגמא שנתת לגבי אנשים שמרוויחים 4 מליון שח בשנה, כמה כאלה יש ואיך הם רלוונטים לדיון בכלל

עריכה אחרונה על ידי עידן.
פורסם
סבבה, אבל השארתי 1,000 בחודש להוצאות בלתי צפויות כמו טיפולי שיניים. אבל אין לזה ביטוח ראוי? לא זכור לי שהורי שילמו אקסטרה משמעותית על טיפולי השיניים שלנו.

ביטוח ראוי עולה אי - אלו מאות שקלים, אם תרצה שהוא יכלול גם יישור שיניים וכו'.

בסביבתי הקרובה אני מכיר לא מעט אנשים שמשלמים הון כל שנה רק על טיפולי שורש וכתרים. בעיות גנטיות אין מה לעשות.

וכמובן, שיניים זו רק דוגמא. שכחת עוד המון סעיפי הוצאות.

רק לשם המחשה, מטפלת לפעוט עולה בין 1800 ל2500 באיזורים שהזכרת.

זה לפני אוכל, טיטולים...

אפשר למצוא דירות 3 חדרים ב2,200 גם בשאר הפריפריה. לקחתי את ב"ש כי היא מתפתחת.

שוב, אם ההורים לא גרים בפריפריה, קשה עד בלתי אפשרי להסתדר שם.

וגם אם מישהו לקח את ההחלטה הזו, החיסכון זה לא כל ההפרש בין מחירי השכירות, כי חלקו מתקזז עם עלות נסיעה גבוהה יותר וחוסר עזרה בדברים פרקטיים.

לא אמרתי שאלה חיים דבש, אלה חיים דלים מאוד בצריכה (ניתן להתחיל דיון נפרד אם אלה למעשה חיים עשירים יותר בזמן פנוי שאותו אפשר לנצל להעשרה עצמית, רכישת מיומנויות ומקצועות שמאפשרים עבודה מרחוק והגדלת הכנסה, ספורט וכו) ואכן ולממשלה יש תפקיד קריטי בהורדה דרסטית של יוקר המחיה, אבל עד שזה יקרה ובהנחה ולא מתכוונים לקחת חלק פעיל בהורדת יוקר המחיה, אפשר לפחות לחסוך ולצבור הון לאורך עשרות שנים.

לצורך הדוגמא נניח שאותו זוג מצליח להפקיד 2,000 לחודש לאורך 30 שנה, זה יוצא תיק של 3 מליון שח

1,500 בחודש יוצא 2.2 מליון

1,000 יוצא תיק של 1.5 מליון

אז דירה רוכשים בגיל 55 וילד מביאים בגיל 35

בעידן המידע אני מצפה מאנשים בני 20 ומשהו לחפור ולהבין איך המנגנון הזה עובד ולהחליט איפה הם שמים את עצמם.

בעידן המידע הייתי מצפה ממך להבין שגם אם "מתכלבים" וחיים ברמה הכי בסיסית שיש, וזה בערך מה שאני עושה, עדיין אי אפשר לחסוך 3000 בחודש, כל חודש, כל שנה, משכר משותף של 11,000.

גם לא 2000.

גם לא 1000.

רק לשם ההמחשה, הטלפון שלי עולה 400 ש"ח.

לפני שבועיים אשתי "השתדרגה" מגלקסי 2 [אתה יכול לחשב לבד בן כמה הוא היה, וגם אותו היא ירשה מאחותה...] לטלפון סיני ב600 ש"ח.

לא היינו בחו"ל מאז החתונה [9 שנים]

הרכב שלנו הכי בסיסי שיש, הכי חסכוני בדלק שיש [דיזל], והוא בן 16...

אבל מה, בזכות הלוואה [לא מתנה] מההורים ואחים, אנחנו חיים בדירה משלנו כשבגיל 40 היא תהיה כבר נקיה ממשכנתא.

בשורה התחתונה, אם מתכלבים וחיים לפי מה שיש לנו ולא לפי מה שיש לשכנים [שעל פי רוב חיים על חשבון העתיד שלהם], אפשר בדוחק לגמור את החודש, אבל מי מדבר על חסכון של 3000?

איפה אתה חי?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
נסחפת. לא חצי שנה. אני מסכים שבין יוני לספטמבר מאוד מאוד חם. בגלל זה יש מזגנים, ועדיין, גם אני כילד וגם הילדים שלי שיחקנו כדורגל ב40 מעלות. יש מלא מעיינות, יש בריכה, ו... נכון. ממש חם.

מצד שני,עוד שישה חודשים ממש סבבה, בלי הוצאות על חימום ונעים.

שלא תבין אותי לא נכון. אני מאוד אוהב את שדמות מחולה וכל האיזור.

אין ספק שיש שם פלוסים גדולים, אבל החום זה מה ששובר אותי.

לא השקט, לא המחרק מירושלים או תל אביב, אבל החום בלתי נסבל. מזגנים לא עוזרים כל עוד הרחוב לא ממוזג.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

לבנות פה בית פרטי צמוד קרקע במחיר שפוי

או, פה התחלתי לחשוד , מה זה מחיר שפוי כאחד שנמצא בתהליך בנייה בקיבוץ בעמק הירדן.

• תוכן חדש...