Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3562 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לולא האקלים הזוועתי השורר במקום מגוריו של צביקי, גם אני הייתי מזמן מוכר את דירת 80 המטר שלי בקומה שלישית ללא מעלית, ורוכש בית 130 מטר על שטח של 500, ונשאר עם 450,000 ש"ח ביד.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תגובות 741
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
צביקי

אם התחלת בחשיפה, ספר לנו איזה בית / דירה רכשת?

ראו איזה פלא

תוך מספר ימים רכבת ישראל מתחילה להפעיל את רכבת העמק.

מבית שאן לתחנת חוף הכרמל ( 2 דקות מאחד ממעוזי ההייטק מת"מ ) שעה ו 3 דקות!!

עוצרת גם בתחנות ביניים שיאפשרו לעבוד במגדל העמק , או באיזור התעשיה ההייטקי של יוקנעם.

לפי דברי כותבים לוקח להם מפנינת הדרום אשדוד למרכז תל אביב שעה וחצי!!

אעיר בהמשך גם על התובנות הכלכליות.

יש לי חבר שגר באשקלון ועובד בתל אביב. נסיעה פנימית בתוך אשקלון---> רכבת לתל אביב---> אוטובוס פנימי בתוך תל אביב- כולל המתנה(כי אין תמיד תחבורה ציבורית כבקשתך) -שעתיים נסיעה בדיוק לכול כיוון.

פורסם (נערך)
זה מעט או הרבה לדעתך?

זו הדוגמה, לטעמי, לבעיית מחירי הדיור בארץ.

לולא האקלים הזוועתי השורר במקום מגוריו של צביקי, גם אני הייתי מזמן מוכר את דירת 80 המטר שלי בקומה שלישית ללא מעלית, ורוכש בית 130 מטר על שטח של 500, ונשאר עם 450,000 ש"ח ביד.

גם אני הייתי קונה שם בית קרקע אם היו הרים, שדות ירוקים ואגמים ליד :wink:

לדעתי זו מציאה.

בית קרקע חדש על חצי דונם בגודל 130 מ"ר.

אלון בטח יחשוב שזה טירוף ;)

לא רואה שום סיבה פיזיבילית להתקרב לשם אלא אם כן ההורים\משפחה ואתה במקור משם.

הערים שהוזכרו פה בשרשור (אשדוד, אשקלון, רמלה) זה ניו-יורק ופרנקפורט בהשוואה לבית שאן.

הפעם האחרונה שהייתי שם זה היה כשהיה לי רובה, זה היה מזמן וגם אז זה היה חם מדי.

עריכה אחרונה על ידי Alon_A

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

ואי, אבל הבנו שיש מחירים מאוד גבוהים בארץ. זה גבוה, מאוד, מבחינה הגיונית. אבל ביחס למצב בארץ זה מחיר טוב ביחס למה שמוצע תמורתו. ברור שבית בחור לא צריך לעלות 750K, וברור שדירה מסכנה לא צריכה להיות מושכרת ב5K אבל זה המצב. לכן בית קרקע על שטח של חצי דונם, בנוי 130 מ"ר (יש זכויות בנייה להוספה אני מניח), זה מחיר טוב. כאשר סתם לצורך ההשוואה אותו בית באזור מרכזי יעלה בקלות 2.5-3 מ'. ואני לא מדבר על תל-אביב. לדעתי זה מחיר לא רע בכלל.

פורסם
יש לי חבר שגר באשקלון ועובד בתל אביב. נסיעה פנימית בתוך אשקלון---> רכבת לתל אביב---> אוטובוס פנימי בתוך תל אביב- כולל המתנה(כי אין תמיד תחבורה ציבורית כבקשתך) -שעתיים נסיעה בדיוק לכול כיוון.

שיעבור לקטנוע מנהלים ויחסוך שעתיים וחצי כל יום.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לגבי מימון דירה.

את הדירה הראשונה לזוג צעיר ( רווקים יבוא גם תורכם לכשירווח ) המדינה צריכה לסבסד, בצורה מסיבית, ולא מדובר בהוצאה תקציבית, אלא בהקטנה של הכנסה תקציבית, וזה יותר קל ליישום.

אני לא מסכים שהמדינה צריכה לסבסד דירות לזוגות צעירים. אתה יוצר פה העדפה של סוג אוכלוסיה מסויים (זוגות צעירים) על השאר. מה עם אלה שרווקים עד גיל מאוחר ? מה עם אלה שלא רוצים להתחתן ? וכו'

אבל מה שיותר הפריע לי במה שאמרת זה איך אתה מתכוון לסבסד ושזו תהיה פגיעה רק בצד ההכנסה ?

בנוסף אם אתה מסבסד שכירות מחירי השכירות יעלו כי אם נגיד אני כזוג מוכן לשלם 3000 על שכירות ואתה מסבסד לי סתם נגיד 1000 ש"ח מהשכירות אני כבר אהיה מוכן להוציא על השכירות 4000 ש"ח. א'-ב' בכלכלה.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם (נערך)

אלון, תקרא את התגובה של שי.

מי שקנה בזול פעם בצהלה, זו לא הייתה צהלה אלא חול וחול.

כך גם בית שאן. היום אתה קונה חצי דונם עם 130 מ"ר.

מחר יש לשם רכבת.

האזור מתפתח.

המחירים עולים.

מדינת ישראל נשארת באותו גודל עם סיכוי להקטנה. האוכלוסיה פה גדלה בקצב של בערך 120K איש בשנה. מתישהו הם יגיעו גם לנגב, וגם לבית שאן.

[אני אישית אקנה בבית שאן הרבה לפני שאקנה בקציר נגיד]

עריכה אחרונה על ידי Fitch

משכנתא זה קל

פורסם
750 אלף שקל לבית במקום שלוקח ממנו 20 דקות נסיעה להגיע לבית שאן.

אני ארשום את זה שוב כדי להיות בטוח :)

750 אלף שקל לבית במקום שלוקח ממנו 20 דקות נסיעה להגיע לבית שאן.

מדהים.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

ומצד שני

שעה ורבע לחיפה, שעה ורבע לירושלים, 45 דקות מהכינרת ושעה וחצי לתא.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

פורסם
אני לא מתנשא, וסליחה אם הרגשת שלא בנוח.

אני רק רוצה להסביר לך בצורה הכי פשוטה, שזה פשוט לא נכון.

"שכחת" לא מעט דברים ברשימה שלך [טיפולי שיניים? מכשירי חשמל? ריהוט? אפילו דברים פשוטים לכאורה כמו אופניים או טיול לעין גדי, פה בארץ, פעם בשנה, לא נלקח בחשבון בתחשיב שלך].

בשורה התחתונה, האמן לי שההתנהלות הכלכלית שלי היא בכיוון שאתה מנסה לתאר, ותעיד על כך העובדה שלמרות שאני ואשתי מכניסים בערך את הסכום אותו הזכרת, יש לנו דירה ששווה 1.2M, כשמתוכה 300K משכנתא ועוד 150K חובות להורים.

ועדיין, לחסוך לאורך זמן 3K מתוך 11K

זה לא מציאותי

נ.ב. החלטת שכל זוג יכול לגור בבאר שבע. ומה אם שני ההורים ממודיעין למשל? עולה ליסוע אליהם לביקורים ולשבתות? עולה. מפסידים עזרה שלהם עם הילדים [שלעיתים היא הכרחית כדי ששני בני הזוג יוכלו לעבוד במשרה מלאה]? מפסידים.

סבבה, אבל השארתי 1,000 בחודש להוצאות בלתי צפויות כמו טיפולי שיניים. אבל אין לזה ביטוח ראוי? לא זכור לי שהורי שילמו אקסטרה משמעותית על טיפולי השיניים שלנו.

אפשר למצוא דירות 3 חדרים ב2,200 גם בשאר הפריפריה. לקחתי את ב"ש כי היא מתפתחת.

לא אמרתי שאלה חיים דבש, אלה חיים דלים מאוד בצריכה (ניתן להתחיל דיון נפרד אם אלה למעשה חיים עשירים יותר בזמן פנוי שאותו אפשר לנצל להעשרה עצמית, רכישת מיומנויות ומקצועות שמאפשרים עבודה מרחוק והגדלת הכנסה, ספורט וכו) ואכן ולממשלה יש תפקיד קריטי בהורדה דרסטית של יוקר המחיה, אבל עד שזה יקרה ובהנחה ולא מתכוונים לקחת חלק פעיל בהורדת יוקר המחיה, אפשר לפחות לחסוך ולצבור הון לאורך עשרות שנים.

לצורך הדוגמא נניח שאותו זוג מצליח להפקיד 2,000 לחודש לאורך 30 שנה, זה יוצא תיק של 3 מליון שח

1,500 בחודש יוצא 2.2 מליון

1,000 יוצא תיק של 1.5 מליון

אז דירה רוכשים בגיל 55 וילד מביאים בגיל 35

בעידן המידע אני מצפה מאנשים בני 20 ומשהו לחפור ולהבין איך המנגנון הזה עובד ולהחליט איפה הם שמים את עצמם.

פורסם

עידן, אתה מסתכל על המספרים האלה בצורה מאוד-מאוד-מאוד אופטימית. אתה משתמש במושג של "תיק". ומה קורה כשה"תיק" נופל? לאורך 30 שנה נראה לך שלא יהיו קריסות בבורסה? נראה לך שאי-אפשר להפסיד סכום ענק? איך אתה מגיע למספרים יפים כאלה. זה בתנאי מעבדה. במבחן המציאות זה ממש לא חייב לעמוד.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
slowride- ומה תעשה שבעוד מספר שנים, שכירות תעלה ותעלה ותגיע למחירים עוד יותר מטורפים

מעכשיו?

יש ביקוש לשכירות לא רק לקנייה וגם בשוק השכירות המחירים עולים כול הזמן והשכר לא עולה מי יודע מה.

כנ"ל גם מוצרי היסוד מזון ועוד דברים נוספים.

השכירות לא תגיע למחירים מטורפים אחרת לא יהיה מי שיוכל לשלם ולשכור כי מי שיהיה לו סכומים "מטורפים" יעדיף כבר לקנות דירה או להגר מהארץ. כרגע זה לא המצב ועובדה שאנשים מסתדרים. אם המצב הכלכלי הכללי לא מאפשר לרוב האנשים לקנות דירה כרגע ולחיות כמו בני אדם, עושים חישוב מסלול מחדש. אנחנו לא צריכים לחקות את ההורים, להתחתן ולהביא ילדים בגיל 21 ועל הדרך לקרוע את התחת בעבודות בשביל דירה. זה לא מתאים לתקופה שלנו. המדינה אשמה בזה וזה ברור. אבל מה זה עוזר לנו כאנשים שמחפשים דיור?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
השכירות לא תגיע למחירים מטורפים אחרת לא יהיה מי שיוכל לשלם ולשכור כי מי שיהיה לו סכומים "מטורפים" יעדיף כבר לקנות דירה או להגר מהארץ. כרגע זה לא המצב ועובדה שאנשים מסתדרים. אם המצב הכלכלי הכללי לא מאפשר לרוב האנשים לקנות דירה כרגע ולחיות כמו בני אדם, עושים חישוב מסלול מחדש. אנחנו לא צריכים לחקות את ההורים, להתחתן ולהביא ילדים בגיל 21 ועל הדרך לקרוע את התחת בעבודות בשביל דירה. זה לא מתאים לתקופה שלנו. המדינה אשמה בזה וזה ברור. אבל מה זה עוזר לנו כאנשים שמחפשים דיור?

המשפט המודגש איננו נכון. יש בארץ חבר'ה שמרוויחים הרבה, יכולים להרשות לעצמם לשלם שכירות של 7-8-9 אלף אבל לא יכולים לקנות דירה כי אין להם הון ראשוני.

פורסם (נערך)

מדינת ישראל נשארת באותו גודל עם סיכוי להקטנה. האוכלוסיה פה גדלה בקצב של בערך 120K איש בשנה. מתישהו הם יגיעו גם לנגב, וגם לבית שאן.

[אני אישית אקנה בבית שאן הרבה לפני שאקנה בקציר נגיד]

נכון, מה שמתהווה פה בקצב מהיר הוא פיצוץ אוכלוסין, המצב בעוד 10-20 שנה בהנחה ולא יביאו את אותם סינים שיבנו מגדלים לגובה יהיה קטסטרופלי, ולא - רכבת של מסילה אחת לבית שאן לא תעזור.

ראית את הסרט "אני הייתי שם בצבע" של אבישי כפיר מסנימטק חיפה ? אני מניח שלא, זה לא סרט כל כך מוכר:

תקציר:

סיפור בלשי מרתק של ארכיון סרטים צבעוני נדיר שהתגלה בנס. אוצר מרתק של עשרות שעות נחשף לראשונה ומציג באיכות נדירה את ימי טרום הקמת המדינה החל מ 1945 ושני העשורים הראשונים: השואה, ההעפלה, המאבק בבריטים, הקמת המדינה וכל מנהיגי הישוב מצולמים בצבע ומספרים סיפור אהבה אפי בין הצלם, איש העסקים האמריקאי פרד מונוסון למדינת ישראל הצעירה.

ממליץ לך מאוד לראות אותו, יש לי איפשהו עותק DVD מקורי שלו ואשמח להשאיל. אתה מבין מהסרט מאוד מהר שזו תמיד היתה ותמיד תהיה מדינת תל-אביב רבתי.

ולא, בית שאן זה לא כמו לגור בפאתי פרנקפורט (סתם עיר שקפצה לי לראש כי לאשתי יש משפחה משם), באר שבע זה מדבר צחיח. אני אישית לא אהיה מסוגל לצאת שם בקיץ, בקריות אני בקושי מצליח :lol:

כמובן שאני מבין לגמרי את צביקי, המשפחה שלו משם, גם אני ואשתי חזרנו לקריות כדי להיות בחיק המשפחה עם הילדה (עברתי לסניף חיפה במקום בו אני עובד - אבל כנראה שגם במידה והייתי נשאר בסניף במרכז היינו עוברים, גם ככה אני בסביבות פעמיים בשבוע במרכז), אין דבר שמסב לי כרגע אושר יותר גדול מזה.

עריכה אחרונה על ידי Alon_A

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
עידן, אתה מסתכל על המספרים האלה בצורה מאוד-מאוד-מאוד אופטימית. אתה משתמש במושג של "תיק". ומה קורה כשה"תיק" נופל? לאורך 30 שנה נראה לך שלא יהיו קריסות בבורסה? נראה לך שאי-אפשר להפסיד סכום ענק? איך אתה מגיע למספרים יפים כאלה. זה בתנאי מעבדה. במבחן המציאות זה ממש לא חייב לעמוד.

"מבחן המציאות", "קריסות" אלה כותרות נחמדות שמשחררות את הפרט מאחריות למצבו הכלכלי.

יש לך זכויות תנועה, תעסוקה, ביטוי, בחירה, קנין, ביטחון, התאגדות, הגנה משפטית וכו. לא זכות יסוד לילדים, אוטו, או טיול.

בפועל, תשואה נומינלית שנתית של תיק "טיפש" מחקה מדד במאה שנה האחרונות עומדת על 10%. בלי לבחור מניות, בלי לנסות להכות את השוק. זה אומר משבר 1929, מלחמות שלאחריהן באה צמיחה ומשבר 2008.

גם אם תחתוך את התשואה בחצי, תפקיד 2,000 ש"ח לחודש (זוג יכול להפקיד 3,000, אבל נגיד) בתשואה נומינלית של 5% לאורך 30 שנה, תגיע לתיק של 1.6 בגיל 55.

תראה לי זוג בגיל 55 שלא יחתום עכשיו על 1.6 מליון שח תמורת ויתור על קניונים ושאר מותרות צריכה.

אתה מרוויח מינימום או שווה מינימום? תחיה מינימום אבל לפחות תוציא את המיטב ממה שיש.

אני לא מקבל את הטענה שאי אפשר לחסוך ולהשקיע לאורך עשרות שנות חיים, עובדתית זה לא נכון אלא אם כן אתה מכונת צריכה מודרנית נטולת שיקול דעת.

• תוכן חדש...