Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3562 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שום דבר לא מונע מהמדינה לתת את הקרקעות בהנחה או בחינם.

משום מה יש לה עניין להשאיר את המחירים גבוהים, גם בגלל אינטרסים צרים של מקורבים וגם בגלל המיסים.

ההכנסות של המדינה ממכירת דירות הן אדירות.

ככל שהדירה יותר יקרה, ככה המיסוי בהתאם.

אם יירדו המחירים אז המדינה תפסיד המון.

בדיוק כמו עם הרכבים.

אתה חייב לקנות, אז אתה תקנה בכל מחיר.

אין אפשרות אמיתית להיות בלי רכב בארץ עם התחבורה הציבורית שיש לנו.

8% או 5% או 4% תשואה בשנה, עדיף מכלום.

תראה לי איפה מקבלים בטוח 4% שנתי (אחרי מיסים ו"דמי ניהול") ואני משקיע.

• תגובות 741
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא סיפרתי שאני נשוי ויש עוד משכורת במקביל. גם אשתי נקטה גישה דומה, הייתה סטודנטית, חיה עם שותפים ועבדה (כמזכירה במשרד מהנדסים בשכר 4X-5X ואח"כ במקצוע).

כשעושים את זה בזוג, זה מקצר את התקופה.

ההכנסות שלנו גדלו וההוצאות נשארו דומות לתקופת הסטודנטיות שלנו.

עבדתי במקצוע. למדתי הנדסת מכונות.

עבודות החל משרטוטים, כתיבת הוראות הרכבה למוצרים, כתיבת מסמכים טכניים לולידציה, מידול חיווטים ועוד.

כשחיפשתי סטאז' היו מקומות שהציעו לי 26-30 ש"ח/שעה (במקצוע), אז העדפתי לעשות את הסטאז' תמורת מלגה עבור בי"ח נהריה ולהישאר עם העבודה שלי.

אה.. או.. זה משנה את כללל התמונה לחלוטין.

רק שלא לכולם יש עוד בת זוג שמרוויחה 40-50 שקל לשעה, לחיי ההבדל הקטן

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם
לא נכון, זוג שמביא יחד 11 נטו וחי בצמצום יכול בקלות להפקיד כל חודש 3,000 שח לתיק מחקה מדד.

אין מה לעשות, לזוג יש עוצמה כלכלית שאין לרווק, ואני אומר את זה בתור רווק. התמזל מזלי להרוויח כמו שני זוגות כי אני עובד בשוק שיש בו הרבה כסף (עוד משהו שלא מלמדים על בחירת מקצוע- השוק בו אתה עובד יותר חשוב ממה אתה עושה בפועל) אבל זה לא הדיון.

אתה מוזמן להתווכח עם החישוב לגבי צמצום צריכה, חיסכון והשקעה לאורך זמן.

צודק. 22. מסיבה כל שהיא ראיתי 11 וחצי ולא 11.

פורסם

Smiro אני מרוויח משכורת של הייטק אתה יכול לנחש מספרים, ומוציא בחודש בממוצע 5 אלף.. אין הלוואות על מכוניות זה חוסך לי הרבה ולא גר באיזה משהו פלצני אלא כמו שסיפרתי. אני רק בן 26 אז זה מסתדר לי לגור ככה. עוד 2000 שקל למגורים נורמליים בהרצליה או תלאביב קרוב לעבודה ועדיין אני מוציא רק 7000 בחודש, אז גם אם הייתי מרווייח 8 או 9 כמו שאפשרי עם משמרות בעבודה רגילה לא הייטק, עדיין הייתי חוסך.

והשטות של העובדים הם מקורבים וחברים זה הכי שטות ששמעתי בחיים, מתחננים פה לעובדים אין אנשים, ויש מהשומרון אחד, יש דוס אחד, יש מבית שמש, יש מבוגרים, יש ילדים, רק שיבואו מתחננים שיבואו אנשים שיודעים java :lol:

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

היי טק יש 12 ויש 19 ויש גם 25. לנחש מספרים. לא מעניין אותי כמה אתה מרוויח אבל אם זה במגבלות של מה שרשמתי, שוב, דירה בירוחם אולי.

פורסם
אה.. או.. זה משנה את כללל התמונה לחלוטין.

רק שלא לכולם יש עוד בת זוג שמרוויחה 40-50 שקל לשעה, לחיי ההבדל הקטן

כשעובדים 40-80 שעות בחודש (משרת סטודנט/ית) . 50 שקל בשעה זה לא המון.

ומשכורת גבוהה של בת הזוג מקצרת את התקופה. אם הייתי לבד, אז היה לוקח לי עוד שנתיים-שלוש. אבל עדיין הייתי מגיע לזה.

משכנתא זה קל

פורסם
Smiro אני מרוויח משכורת של הייטק אתה יכול לנחש מספרים, ומוציא בחודש בממוצע 5 אלף.. אין הלוואות על מכוניות זה חוסך לי הרבה ולא גר באיזה משהו פלצני אלא כמו שסיפרתי. אני רק בן 26 אז זה מסתדר לי לגור ככה. עוד 2000 שקל למגורים נורמליים בהרצליה או תלאביב קרוב לעבודה ועדיין אני מוציא רק 7000 בחודש, אז גם אם הייתי מרווייח 8 או 9 כמו שאפשרי עם משמרות בעבודה רגילה לא הייטק, עדיין הייתי חוסך.

והשטות של העובדים הם מקורבים וחברים זה הכי שטות ששמעתי בחיים, מתחננים פה לעובדים אין אנשים, ויש מהשומרון אחד, יש דוס אחד, יש מבית שמש, יש מבוגרים, יש ילדים, רק שיבואו מתחננים שיבואו אנשים שיודעים java :lol:

חכה שתקים משפחה. אני עם 2 בנות ורק תקציב החינוך שלהן יותר גבוה מכל ההוצאות שלך. לזה תוסיף מידור, תחבורה, דיום, חסכונות ואתה כבר עומד על בסביבות ה 16-17 בלי להשתולל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מי שרשם שחייב תואר ממוסד אקדמאי נחשב, לא לא חייב ולי אין תואר ואפילו לא שאלו על תואר, מאיפה הבאת את זה?

מי ששאל לאיפה לשלוח קורות חיים, אם אתה רציני דבר איתי בהודעה פרטית, זה בהרצליה פיתוח וכמעט תמיד מחפשים עוד מפתחי java עם ניסיון. הציעו אצלי בעבודה בונוס גדול למי שיביא מתכנת.. זה היה לפני כמה חודשים אבל אני אשמח לנסות חח

סמירו, דירה עכשיו בחיים לא הייתי קונה, במחירי בועה. אני לא משוגע. אבל לקנות דירה של מיליון וחצי עוד 10 שנים יהיה קל. ואני מקווה שאני לא אתפתה לקנות כי מיליון וחצי על מדד מניות זה הרבה כסף כל חודש.

מי שכתב על זה שהילדים עולים הרבה בלימודים, חשבתי שיש חינוך חובה חינם? לא מתיימר להבין בזה ולא רוצה להסית הדיון גם לשם, אבל לי גם אין בת זוג שמשלימה לי עוד משכורת אז זה סוג של מתאזן פחות או יותר, תמיד אפשר לחסוך משהו גם עם 2 עבודות של 8000 שקל וקצת התאמה של החיים לכסף... אם אין אפשר ללמוד לא ב5000 שקל בחודש.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם (נערך)

ליאור - אתה רווק, והעלית את שאלת החינוך. אז כמה הערות:

1. ההוצאות של זוג הן פחות מכפליים ההוצאות של רווק - למשל דירה אחת ,לא שתיים. אולי יותר גדולה מדירת רווקים, אבל עדיין שכר דירה (או הלואה) אחד, ארנונה אחת, חשבון חשמל אחד וכו'.

2. ילדים מעלים את ההוצאות בצורה מעריכית. חשוב על חינוך, מטפלת\מען\השגחה בשעות לא מקובלות, מזון, ביגוד שמתחל, כל הזמן, חיתולים בגיל הצעיר, ריהוט שצריך להתאים לגיל הילד. בקיצור, ילדים זה שמחה, אבל גם הוצאה. כמו שאמר אבא שלי כאשר שמע שאשתי בהריון (שלישי): "אתם מעלים את רמת החיים" (כמובן התכוון להוצאות).

3. חינוך "חינם" כולל מעט מאד. נתחיל בבית הספר הממלכתי, שבו אין צורך לשלם שכר לימוד. מתברר שיש תשלומי חובה (לא נורא. כמה מאות ש"ח לשנה לכל ילד). צריך ספרי וחומרי לימוד, בדרך כלל יש "תוכנית לימודים נוספת" שמשולמת על ידי ההורים. ואז מגיעות שעות אחה"צ ויש חוגים למיניהם. וכמובן שיש הוצאות נוספות - תחבורה לבית הספר וממנו, טיולים שנתיים כולל הציוד הנדרש להם, שיעורים פרטיים ועוד ועוד. וזה לא כולל משוגעים כמוני שמעבירים את הילדים דרך בית ספר פרטי, אני מעריך שרק על שכ"ל בבית הספר הזה (שני ילדים מ-ז' עד יב ואחד כבר מהיסודי) הוצאתי בערך 250,000 ש"ח (אומדן, מרבית החשבוניות הושמדו זה מכבר). ולצעירים יותר - עלויות לא נגמרות של מעונות, צהרונים וכו'.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לדעתי הישועה תגיע מחרדים. מצוקת הדיור במגזר שלהם פשוט מטורפת כי כמעט בכל משפחה יש 7 ילדים שמתתנים בגיל צעיר מאוד. כשחרדים יתחילו לשרוף יצטרכו להכניס את הצבא בשביל להשליט סדר.

פורסם

אם אתה גר לבד או עם שותפים, מחזיק רכב ומצליח להוציא רק 5,000 ש"ח בחודש, אתה פשוט יחיד סגולה. אני מכיר אנשים שיודעים לחיות על מינימום בלי להרגיש שהם חיים על מינימום. אתה שייך לאותו זן נדיר.

פורסם
מי שרשם שחייב תואר ממוסד אקדמאי נחשב, לא לא חייב ולי אין תואר ואפילו לא שאלו על תואר, מאיפה הבאת את זה?

מי ששאל לאיפה לשלוח קורות חיים, אם אתה רציני דבר איתי בהודעה פרטית, זה בהרצליה פיתוח וכמעט תמיד מחפשים עוד מפתחי java עם ניסיון. הציעו אצלי בעבודה בונוס גדול למי שיביא מתכנת.. זה היה לפני כמה חודשים אבל אני אשמח לנסות חח

.

נו, אני מנחש שאתה עובד בחברת Final או אחת דומה משוק הסחר האוטומטי במניות.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

רק אעיר שבתעשיה מחפשים אנשים שיודעים לעשות דברים (זה לא משנה אם זה פיתוח, מחקר QA או כל דבר אחר) ואף אחד לא מעניין אותו אם יש לך תואר או לא. הבעיה ש 99% מהאנשים חושבים שהם יודעים לעשות דברים - ואז כשהם מגיעים לראיון מבינים שהם לא יודעים כלום - או לחילופין נותנים להם צ'אלנג' והם מרימים ידיים.

אדגיש גם שיש הבדל עצום בין לדעת לתכנת (שזה לא קשה במיוחד) ללדעת לפתח.

יש הבדל גדול מאוד בין לדעת reverse engineering ללהיות חוקר טוב.

• תוכן חדש...