Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3562 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
...

אני מאוד בעד להתנהל נכון ולקחת אחריות, אבל אי אפשר להסיר כל אחריות שהיא מהמדינה ולקדם אנרכיה.

מה שאני רואה זה שהמדינה הולכת מתנערת מכל אחריות שלה לאזרח בכל תחום...

מצד שני נטל המיסים לא קטן אלא ההפך ונוצר קיטוב בין מי שיש לו (דירה למשל) ובין מי שאין לו,

הדבר הזה יביא בסוף לפיצוץ אלים של אנשים שאין להם כלום ובמיוחד אין להם תקווה,

בשילוב עם חוסר דרך פוליטית ומדינית - (לא ולא ומזה אני חושש) אולי זה מה שצריך לקרות פה.

מנקודת המבט של אחד שיש לו..

בהגזמה.

יש לי משפט.. ביום שהמפקד יגיד אחרי.. והוא ממשפחה מבוססת.

והחיילים לא ילכו אחריו,(אין להם על מה להגן) מדוע להקריב עבור אין עתיד, שהוא ילך קדימה.

זה הפחד הגדול שלי, ואת זה אני מנסה להנחיל לחברה אשר סביבי.

יש לנו - אבל לא לעולם חוסן.

פעם גנב היה בא בלילה ובחשש, ובעימות היה בורח.

היום כאשר אין תקווה, זה יהיה באמצע היום ובלי חשש.

מדינה חייבת לאפשר תקווה לאזרחים - ודיור בר השגה, הוא חשוב מאוד.

אדם עם בית מחויב לחברה ולמדינה, יש לו גם מה להפסיד ומקום קבוע המזוהה אתו.

אדם ללא תקווה או בסיס, אפשר ומיאוש יפגע ..בחברה.

(יש גם הרבה.. צעירים, אשר ויתרו על מערכות יחסים, מהפחד להתחייב כאשר לא רואים בסיס לבית ומשפחה)

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תגובות 741
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שמנזר - אתה כנראה צעיר ולא יודע דבר על מה שהיה כאן.

התקופה ה"סוציאליסטית" של המדינה היתה מאופיינת בדבר שאינך מכיר - המדינה, כמדינה, היתה עניה, האזרחים הרבה פחות, כיון שהמדינה החזירה להם את מה שהיתה יכולה. כיום המדינה עשירה, אבל משתדלת להחזיר לאזרחים כמה שפחות, מטפחת את האלפיון העליון ולעזאזל שאר האזרחים. גם שחיתות שהיתה בדרך כלל לא היתה למען רווח אישי אלא למעט מטרות אלה ואחרות, וכאשר מישהו נתפס הוא הוקע מהחברה, לא קודם כמו המושחתים, אפילו המורשעים, של היום שממונים לתפקידים בכירים, כולל לתפקידי שרים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מדינה חייבת לאפשר תקווה לאזרחים - ודיור בר השגה, הוא חשוב מאוד.

אדם עם בית מחויב לחברה ולמדינה, יש לו גם מה להפסיד ומקום קבוע המזוהה אתו.

זה נכון מאד גם לא בקטע של מחויבות. מי שיש בבעלותו נדל"ן מרגיש קשור ושייך למקום אפילו אם הוא לא גר בו.

אם המדינה רוצה שהאזרחים יראו בה בית ולא מלון ארעי שלומדים בו תואר ועוברים לחו"ל, היא צריכה לשנות גישה.

ישה, כבר היו מחאות על הדיור והיוקר, מה יצא מזה בסוף? הורידו טיפה את המחיר של הקוטג'.

אני לא אוהב קוטג' בכלל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
ליאור אומר לכו ללמוד תכנות יהיה לכם על הכיפאק

אתה אומר אל תהיו שכירים תהיו עצמאיים יהיה לכם על הכיפאק

בחייאת סמירו, תסביר מה ההבדל בין הגישה של ליאור לשלך. אתה איכשהו לא קולט את זה, אבל אתה אומר לליאור כמעט 1:1 את מה שאני אמרתי לך בשרשור ההוא עם השכירים...

אתה באמת לא מבחין בהקבלה?

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

אני כן (עליתי לארץ בגיל 12 ב1996).

אבל - באתי ממדינה סוציאליסטית, איפה שהיה ביטוח בריאות חינם, וחינוך חינם מגנון ועד פרופסורה (כן, כן! שמעתם נכון).

לגבי טיב החינוך אני לא יודע, אבל רפואה הייתה כמו האינטרנט של הוט - אם אתה בריא, סבבה, אם אתה חולה - תחפש חלקה בבית קברות מעכשיו.

אבל המדינה הייתה עשירה, והאזרחים עניים.

השחיתות הייתה חוגגת, וכל דבר היה צריך להשיג בקומבינה דרך מישהו שאיכשהו מקורב לצלחת.

דוגמא - כדי לקנות ספה הביתה, היית צריך לתת אקסטרה לסבל בחנות רהיטים, כדי שבכלל תקבל אותה, ולא בשביל הובלה. קו טלפון - צריך לחכות שנים בתור. מכונית - עולה הון, צריך לחכות שנים בתור, תורים בתחנות דלק, שעולה המון (במדינה שמפיקה נפט, כן?), אחזקה - לך תשיג חלפים ותור למוסך. אוכל - שעות בתור ללחם, ולבשר, שהוא בעיקר עצמות, כשכל הדברים הטובים הלכו לחברים של מנהל החנות (לא בעל החנות, החנות שייכת למדינה, סוציאליזם, זוכר?).

מיסים - הכל היה שייך למדינה, לכן היו מקבלים פשוט את המשכורת וזהו (נמוכה למדי).

אפילו בתור ילד ראיתי טוב מאוד מי היה שווה, ומי היה שווה יותר. כמה היה קשה להשיג כל דבר ( היו תלושי מזון, ממש כמו אצלכם פה בתקופת הצנע), ושהיה גם אז פער בין עשירים לעניים.

נכון שבשנת 1996 זה כבר התחיל להיעלם, אחרי שברית המועצות התפרקה, ואוקראינה נהייתה מדינה קפיטליסטית לטוב ורע, עם כל הרעות חולות של קפיטליזם (במיוחד אם בשלטון עומדים פקידי מפלגה לשעבר).

אז קצת קשה לי להאמין ב"מדינה ענייה, אזרחים פחות עניים, ולשחיתות יש מטרה נעלה".

ישה, כבר היו מחאות על הדיור והיוקר, מה יצא מזה בסוף? הורידו טיפה את המחיר של הקוטג'.

אני לא אוהב קוטג' בכלל.

אם רוצים שאשתתף במחאה הבאה, שיקראו לה "מחאת סטייק". אני אוהב סטייק.

Sent from my ASUS_Z00A using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

התקופה ה"סוציאליסטית" של המדינה היתה מאופיינת בדבר שאינך מכיר - המדינה, כמדינה, היתה עניה, האזרחים הרבה פחות, כיון שהמדינה החזירה להם את מה שהיתה יכולה. כיום המדינה עשירה, אבל משתדלת להחזיר לאזרחים כמה שפחות, מטפחת את האלפיון העליון ולעזאזל שאר האזרחים. גם שחיתות שהיתה בדרך כלל לא היתה למען רווח אישי אלא למעט מטרות אלה ואחרות, וכאשר מישהו נתפס הוא הוקע מהחברה, לא קודם כמו המושחתים, אפילו המורשעים, של היום שממונים לתפקידים בכירים, כולל לתפקידי שרים.

זה ממש, אבל ממש לא נכון. המדינה הייתה ״ענייה״ אבל בין האזרחים היו כאלה שהיו שווים יותר וכאלה ששווים פחות. אלו שמסתכלים בערגה על ישראל של מפא״י בדכ היו שייכים לחלק הראשון, והיה ברשותם פנקס מבוייל כדבעי. אל תנסה למכור לאנשים כאילו פעם היה טוב והייתה יכולה להיות להם תקווה. אלה שאין להם היום הם אלו שהיו מוצאים עצמם במצב יותר גרוע אז.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

בגדול, הכל יותר טוב מפעם.

למעט חטא היוהרה והכסף.. ומחיר דיור בלי-השגה.

פתור את בעיית הדיור, ישר את הרופאים המושחתים

(לא כולם כאלה - אבל הם המובילים את ראש החץ להסתאבות הרפואה, והקרנה לשאר האוכלוסיה בהתנהגות)

ובשאר החוליים אפשר למצוא איזונים הגיוניים.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
אני מעריך את דורין (הסולידית) ואת הבלוג שלה, אבל היא מנהלת אורח חיים קיצוני ביותר (חפש על נושא המקלחות הקרות, אכילת עדשים בלבד וכו'...) שרוב האנשים יחוו כמצוקה ולא יהיו מעוניינים בו.

אני מאוד בעד להתנהל נכון ולקחת אחריות, אבל אי אפשר להסיר כל אחריות שהיא מהמדינה ולקדם אנרכיה.

מה שאני רואה זה שהמדינה הולכת מתנערת מכל אחריות שלה לאזרח בכל תחום : חינוך, בריאות, דיור, תחבורה ציבורית, תרבות ועוד. מצד שני נטל המיסים לא קטן אלא ההפך ונוצר קיטוב בין מי שיש לו (דירה למשל) ובין מי שאין לו, הדבר הזה יביא בסוף לפיצוץ אלים של אנשים שאין להם כלום ובמיוחד אין להם תקווה, בשילוב עם חוסר דרך פוליטית ומדינית - אולי זה מה שצריך לקרות פה.

ואני מסכים איתך,

כשדיברתי על הסולידית התכוונתי לחלק של החסכון וההשקעה, לא על דברים שחוסכים אולי 5 שקל בשנה שהיא מתעקשת לחסוך בהם.

גם מסכים שהמדינה לא עושה עבודה טובה במיוחד בכל מני פרמטרים אבל זה לא רלוונטי לעובדה שבכל מצב לא משנה כמה הוא גרוע או לא גרוע צריך לשאוף להוציא מעצמך את המקסימום ולא רק להאשים אחרים. אפשר לפעול במקביל או להתלונן במקביל לפעולה בכיוון שתגדיל לך את תיק ההשקעות אבל זה לא יכול לבוא במקום כמו שהמון אנשים עושים, נכנעים לייאוש כלכלי ונשארים בו לתמיד.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם (נערך)
ליאור, אתה כולה ילד שהתמזל מזלו. אל תבלבל את השכל כאילו פיצחת את סוד החיים. והמשכורת שלך בין אם 15 או 20 (ברוטו) לא דוגמה של מתכון תעשה א, ב, ג, ד, ותחיה טוב. עדיין לא אכלת חרא בחיים. כשתאכל חרא, ואתה תאכל כי כל אחד בשלב מסוים אוכל, אתה תלמד יפה שכל העצות שלך לאחרים איך לחיות היו מטומטמות. אני ציינתי פעם שמי שהולך להיות שכיר בעוד שיכול להיות עצמאי, והוא לא עושה זאת בגלל פחד - הוא טמבל. זו דעתי. אבל יש אנשים שבוחרים בזה, אני לא מלמד אחרים איך לחיות. אני יותר צעיר ממך, עם נכס (לא דירה) ומרוויח כנראה יותר ממך, אתה לא רואה אותי בא פה ומחלק לכולם עצות איך לחיות. אז cut the bullshit.

לפי מה שאתה כותב גם אתה סוג של ילד שהתמזל מזלו וגם אתה מלמד אנשים איך לחיות ונותן להם עצות לחיים.

אם היה כל כך טוב למה הליכוד עלה לשלטון?

אני מסכים בעבר המדינה הייתה הרבה יותר ענייה והצליחה לפתור את מצוקת הדיור האדירה שהייתה בארץ בשנות ה-50 ו-60. היום המדינה הרבה יותר עשירה ואין שום פתרון למשבר הדיור מצד המדינה.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם (נערך)

שמנזר - עכשיו אני מבין מאיפה הטעות שלך. אתה לא הגעת ממדינה סוציאליסטית. אתה הגעת ממדינה קומוניסטית. וזה סיפור אחר לגמרי.

מה שהיה בישראל היה מדינת רווחה. ממש לא מה שאתה מתאר. קודם כל - המשטר היה דמוקרטי. לא דיקטטורה. שנית - לא היתה הלאמה של הרכוש. אמנם היה גוף גדול מאד של כלכלה שנוהלה על ידי ההסתדרות, במידה רבה מאד המערכת ששימשה להקמת המדינה והיתה לא מעט כלכלה ממשלתית, אבל זה מה שהיה מקובל בחלק גדול מהעולם של אותם ימים, ממש לא המצאה ישראלית. שלישית - בעשור הראשון לקיום המדינה היה מחסור, על סף רעב, לכן היה קיצוב במזון, ולא רק במזון. גם זה דרש ניהול מרכזי.

אנשים ששוים יותר? שוק שחור? שחיתות? אני לא מכיר חברה שבה זה לא קיים. מה לעשות, אין שני בני אדם זהים, לא במראה, לא ביכולות, וגם לא במה שירשו מהוריהם, אם בגנים ואם ברכוש. וגם ביכולת יצירת הקשרים הנכונים. השאלה אינה עצם קיום התופעות אלא היקפן, ובעיקר ההתיחסות אליהן. ואם בעבר מי שנתפס בשחיתות היה מורחק מהחברה אפילו כאשר היה מדובר בחשד שטרם בוסס, כיום השחיתות היא הנורמה, וגם מי שהורשע חוזר לתפקידו.

לגבי למה הליכוד עלה לשלטון: שלושה דברים. האחד היה הסתאבות השלטון הקיים. אין ספק בכך. השני היה הנושא העדתי שחלקו היה אמיתי וילק גדול ממנו הסתה של בגין. והשלישי, החשוב ביותר, הכשלון במלחמת יום הכיפורים והמשבר הכלכלי שאחריו.

מה שמדהים אינו החלפת השלטון ב-1977, אלא שמזה 39 שנים השלטון לא הוחלף, למעט התקופה הקצרה של ממשלת רבין. השלטון הנוכחי מסואב ביותר, אבל הפתיים נוהים אחרי ה"מנהיג" (ואני שם את הביטוי במרכאות, כיון שנתניהו אינו מנהיג אלא נסחף ברוח) ונותנים לשיטה שהוא מוביל לפגוע בהם, למשל משבר הדיור. במדינה מתוקנת השלטון היה מתחלף כל 2-3 קדנציות. אצלנו זה לא קורה. למרות שלטון הליכוד ושלוחותיו (אריק שרון היה איש ליכוד בכל רמ"ח אבריו ופרש ממנו בגלל פליטיקה פנימית של המפלגה) עדיין מאשימים כאן את "המערך" בכל תחלואי המדינה, למרות שהתפרק לפני למעלה מ-30 שנה.

הערת אגב לשמנזר - "פרופסור" אינו תואר אקדמי. התואר הגבוה ביותר הוא "דוקטור". פרופסור פירושו "מורה", וכיום המילה משמשת כדרגה במינויים האקדמיים. יש מדינות בהן עבר התואר ניתן גם למורים בכירים בבתי ספר תיכוניים (תואר במובן תאור תפקיד, לא במובן תעודה מקצועית).

ליין מן - דווקא בנושא הרופאים המושחתים נעשתה עבודה לא רעה, אנשים הודחו ואף נכלאו בגלל שחיתות במערכת. שוב, כפי שכתבתי קודם, אים מערכת שאין בה שחיתות, אבל הרושם שלי הוא שהרופאים נזהרים היום הרבה יותר מבעבר בנושאי הרפואה השחורה והאפורה. שוב, אזרחי ישראל סובלים מאד מהגישה שרוצה להפריט כל דבר שזז וגורמת לייבוש הרפואה הציבורית. דווקא בנושא הזה הפרטה גורמת להעלאה קיצונית של מחירים. ראה פרשת ה-epipen בארה"ב בחודשים האחרונים, ופרשות של ביצוע פעולות רפואיות מיותרות שם. במערכת ציבורית הדברים קורים הרבה פחות כיון שלרופאים יש אינטרס פחות בהרבה לבצע פעולות מיותרות, וכיון שמערכת ציבורית גדולה וחזקה יכולה להלחם על עלויות השירותים והציוד שהיא קונה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לדבר כל אחד יודע.

להגיד שצריך לפתור את משבר הדיור זה קל.

מה שאותי מעניין זה איך?, מה המדינה עושה לא נכון ולמה היא ממשיכה לעשות ככה?

מי מרוויח ממשבר הדיור ומה בעצם מונע מהמדינה לפתור את הבעיה הזו?

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

אתה כותב תעמולה ומתעלם מעובדות היסטוריות.

מפלגת העבודה (מפא"י) לא התנדפה באוויר אחרי מהפך ב-1977. מפלגת העבודה נשארה המפלגה השנייה בכוחה בכנסת עם בסיס אלקטורלי ענק. חלק עצום מהבעיות במדינה מגיעות מתקופת מפא"י.

פורסם (נערך)

מפלגת העבודה חיה וקיימת, עם לא מעט בעיות

ה"מערך" התפרק ב-1984. (7 שנים אחרי ה"מהפך", מפ"מ פרשה בגלל הקמת ממשלת הרוטציה) ועדיין אתה שומע את תלונות על כך שהוא האשם במצב הנוכחי.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

רוצים לפתור בעיית דיור? מה אתם באמת לא מבינים שהדור ההוא הולך ונעלם? ומשאיר ירושות? ומה עושים עם הירושות? קונים דירות .

ולכן יש ביקוש גבוה, ומחירים גבוהים .

תראו שעוד 20 שנה ברגע שיפסק גל הירושות הנוכחי המחירים יעצרו באופן יחסי.

אם מישהו יזכור להכנס לשרשור הזה עוד 20 שנה.

• תוכן חדש...