Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3561 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 741
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תראו שעוד 20 שנה ברגע שיפסק גל הירושות הנוכחי המחירים יעצרו באופן יחסי.

אני לא יודע למה אתה קורא "גל ירושות".

דורות מתחלפים, ואם אין מיסי עזבון\ירושה הרכוש יעבור הלאה. כל עוד האנושותתתקיים השרשרת תמשך.

מן הסתם תקופת הריביות הנמוכות תסתיים בשלב זה או אחר, אם כי בשלב זה התחזיות לכך נדחות כל הזמן. הוסף לכך את הילודה הגבוהה יחסית בארץ ואת השטח המוגבל, והפתרון לא נראה באופק.

עריכה: מקסיזם - לקחת לי את המילים מהמקלדת. אבל נראה לי שבעוד 20 שנה אושריקו עדיין ינהג בקורולה עם מדבקות ותאורה כחולה. אולי יהיה איזה דור צעיר שיחזיק את מסורת הקיטורים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
שמנזר - עכשיו אני מבין מאיפה הטעות שלך. אתה לא הגעת ממדינה סוציאליסטית. אתה הגעת ממדינה קומוניסטית. וזה סיפור אחר לגמרי.

.

הגעתי ממדינה שהמילה "סוציאליסטי" היה חלק מהשם שלה, וקראה לצורת שלטון של עצמה "סוציאליזם מפותח".

כולם ראו לאן זה התפתח.

Sent from my ASUS_Z00A using Tapatalk

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

ברור. אף אחד לא רצה לקרוא למדימה שלו בשם המפורש "קומוניסטי".

סוציאליזם לא היה שם.

גם קוריאה הצפונית קוראת לעצמה "רפובליקה דמוקרטית של העם" איפה רפובליקה ואיפה דמוקרטיה. . והעם בקנטים - אבל משוכנע שהאיחוד עם הדרום בוא יבוא, והדרום יתקדם וישתווה לצפון.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא כל סוציאליזם נופל להיות קומוניזם ולא כל קפיטליזם נהיה פרולים שעובדים במערות הפלדה.

הבעיה שכרגע המדינה נוטה לכיוון של מדינה קפיטליסטית אבל מצד שני גובה מיסים גבוהים כמו בסוציאליזם ומתחזקת רמה של ריכוזיות ומעורבות יתר במשק כמו באני לא יודע מה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

סוציאליזם שטוב לאזרחים זה במדינות כמו שבדיה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

וזו היתה גם המגמה כאן, כמובן בגרסא של מדינה צעירה ועניה.

ד"א - כדאי שתבתדקו קצת מה נטל המיסים בסקנדינביות כחלק מהתמ"ג ותשוו לישראל. תגלו שאצלנו נטל המיסים הרבה יותר נמוך. הבעיה המרכזית היא שאצלנו המיסים האלה מפרנסים הרבה דברים מיותרים לגמרי, ואילו ליבת השירותים מוזנחת.

פורסם

לא משנה כמה כסף ייקחו מאיתנו, הבעיות לא יפתרו, פשוט כי לא מנסים לפתור אותן.

הכסף מגיע לידיים הלא נכונות ואז הוא בעצם לא משרת את המדינה והאזרחים אלא את המושחתים ורודפי הבצע.

They are trying to ban me...

פורסם
שמנזר - אתה כנראה צעיר ולא יודע דבר על מה שהיה כאן.

התקופה ה"סוציאליסטית" של המדינה היתה מאופיינת בדבר שאינך מכיר - המדינה, כמדינה, היתה עניה, האזרחים הרבה פחות, כיון שהמדינה החזירה להם את מה שהיתה יכולה. כיום המדינה עשירה, אבל משתדלת להחזיר לאזרחים כמה שפחות, מטפחת את האלפיון העליון ולעזאזל שאר האזרחים. גם שחיתות שהיתה בדרך כלל לא היתה למען רווח אישי אלא למעט מטרות אלה ואחרות, וכאשר מישהו נתפס הוא הוקע מהחברה, לא קודם כמו המושחתים, אפילו המורשעים, של היום שממונים לתפקידים בכירים, כולל לתפקידי שרים.

מדבריך ניתן בקלות להסיק לאיזה צד אתה משתייך.מלבד בעלי הפנקס האדום לרוב האזרחים היה רע מאוד בתקופה הארורה ההיא, אבל למיעוט מתנשא ומטופח היטב ישנה נוסטלגיה לזמנים בהם המדינה היתה בידיים שלהם ויכלו לחלוב אותה עד תום על חשבון השאר.

זה נגמר, לשמחתנו.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

לי אין בעיה לשלם חצי מהמשכורת שלי במיסים אם זה אומר ש:

- אני מקבל רפואה חינם

- הילדים שלי מקבלים השכלה איכותית חינם

- הרחובות נקיים

- המשטרה עושה את העבודה שלה ואין אלימות ברחוב

- אין עניים

- אני יכול להגיע לעבודה באוטובוס נוח ונקי שאני יודע שיגיע בזמן

- אני לא מרגיש שכל היום הרשויות רוצות לחלוב אותי ולא נותנות שום דבר בחזרה

- כשיהיו לי בעיות, תהיה לי רשת ביטחון ומערכת שתוכל לעזור לי לא להיות הומלס

הקטע של בלבול בין סוציאליזם לקומוניזם הוא מאוד בעייתי.

יש הבדלים אדירים בין שתי המערכות.

בפועל צריך לשלב את החלקים הטובים של סוציאליזם (מבחינת שליטת המדינה על משאבים מסוימים) וקפיטליזם (מבחינת יכולת הקמת עסקים פרטיים בלי יותר מדי סיבוכים).

יש דברים שאסור שיהיו בידיים פרטיות בלי שתהיה חלופה ממשלתית כמו מים, רפואה, ביטוחים, חינוך, תחבורה, דיור ועוד כמה דברים.

מצידן, החברות הממשלתיות צריכות להתחיל להתייעל ולעבוד כמו חברות פרטיות.

בלי קביעויות, בלי תנאים של עובד מדינה וכל מני דברים אחרים שכיום לא מאפשרים למערכת לעבוד.

אפשר לעשות את זה ולהתחיל מאפס.

אפשר אפילו לעשות תחרות בין שתיים או שלוש חברות ממשלתיות שעוסקות באותו תחום.

ככה עושים פעם בשנה סקר בין הלקוחות ואז מקצים תקציבים על פי רמת שביעות הרצון, השימוש הנכון במשאבים והיעילות.

רוצים להגדיל את התקציב?

רוצים בונוסים?

תעבדו כמו שצריך!

מי שלא עובד טוב, פשוט יעוף.

כמו בסקטור הפרטי.

זה יכול לפתור המון בעיות.

אז להגיד ש"סוציאליזם זה רע" או ש"חברות ממשלתיות זה רע" זו אמירה אידיוטית.

אפשר לעשות שמערכת כזו תעבוד.

פשוט צריך לרצות, והממשלה לא רוצה.

פורסם (נערך)

שוגיפלקס - לא ההורים שלי ולא אני השתייכנו אי פעם למעמד השליט, וגם לא משתייך אליו היום. ההיסטוריה המשפחתית שלנו היא של שכירים, אם כי מקצועיים. מעמד ביניים קלאסי.

אני גם לא מתרפק על העבר, אני מודאג מאד מהעתיד.

אני בהחלט מזדהה עם מרבית דבריו של פרנקוס, אם כי גם נושא חוסר היציבות התעסוקתית מטריד אותי מאד. לא מצדיק התנהגות אלימה של ועדים, אבל גם חוסר האפשרות של אדם להתחייב לטווח של יותר מחודש בעייתי מאד.

מכל מקום - החליבה של המדינה היא מה שמתרחש בימים אלה. לפני 3 דקות שי שטרן הביא דוגמא מצויינת - לב לבייב שעושה "תספורות" לכל עם ישראל, אבל מתגורר בארמון שלא היה מבייש רודן של איזה מדינה מרכז אסייתית.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
לא כל סוציאליזם נופל להיות קומוניזם ולא כל קפיטליזם נהיה פרולים שעובדים במערות הפלדה.

הבעיה שכרגע המדינה נוטה לכיוון של מדינה קפיטליסטית אבל מצד שני גובה מיסים גבוהים כמו בסוציאליזם ומתחזקת רמה של ריכוזיות ומעורבות יתר במשק כמו באני לא יודע מה.

זה בדיוק מה שאני חושב על הכיוון המוזר שישראל הולכת אליו. כאילו כתבת את המחשבות שלי.

המצב הזה לא יוכל להמשך יותר מידי זמן.

פורסם

אני לא רוצה לחשוב מה יקרה ברגע שיתחיל להיות מסוכן כאן, כאן אין תופעות של שוד, ברמה שאתה מפחד להוציא את הרכב מהחנייה שלא יפרצו לך לבית.

ובמדינות רבות יש את זה...

• תוכן חדש...