Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3560 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה כותב על דירה 170 מטר שמכרת ב-2.1 מיליון שקל בפרויקט יוקרה. אתה באמת חושב שאתה משקף את האדם הממוצע? את הצעיר הממוצע? דירה 3 חדרים בי"ג עולה 1.4 מיליון שקל. דירה באשקלון באזור ללא תעסוקה עולה 1.3 מיליון. זה מחיר בר השגה? מבין שנינו, אתה המנותק מהמציאות. מנותק לגמרי.

לא רק שאתה מנותק מהמציאות, אתה דוחף מילים לפה שלי.

נכון ל 2013 אחוז הבלתי מועסקים (מקבלי הבטחת הכנסה 1.9% ומקבלי דמי אבטלה1.1% שזה כולל גם מובטליםן כרוניים מבחירה) באשקלון עמד על 3%. באותה התקופה בתל אביב שכל כך מושלמת בעיניך הוא עמד על 1.5% (0.7 ו 0.8 בהתאמה)כשההבדל העיקרי היה במקבלי הבטחת הכנסה (אתה מוזמן לבדוק נתונים בב"ל). זה ההבדל העצום בין מקום ללא עבודה לבין מקום עם עבודה בשפע?

אם אתה רוצה עיר לווין קרובה לעיר מרכזית כמו שאתה אומר לך לגור באופקים. פחות מרבה שעה בבוקר למרכז באר שבע שאתה הגדרת כמרכז.

בקיצור, כפי שאתה רואה הבעייה לא במקומות אלא בתיאום הציפיות שלך עם עצמך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 741
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
עוד הפעם אתה מתחיל לעוות נתונים כדי שיתאימו לאג'נדה שלך. קיימים נתונים באתר של מס הכנסה. אפשר לראות בכמה נמכרות דירות באזור.

אני מבין לחלוטין את המניפולציה שאתה מנסה לעשות ואתה לא תצליח לעוות את דברי. הנקודה שלי שדירות חדשות וישנות בעיר שהיא 100% פשרה לא ניתנות להשגה אפילו לאנשים שמרוויחים שכר הרבה מעל הממוצע.

כנס תבדוק המלך אמציה 20 / 19. (בניין פינתי)

ואם כבר מישהו מעוות, זה אתה. אני לא אמרתי שמכרתי ב-2.1 אמרתי שמחירה כעת כ-2.1. אני מכרתי ב1.84. אתה לא מסונכרן עם מה שאתה אומר. ואתה גם לא מבין מה אני מנסה להגיד. אני אומר ש-

א. אתה סותר את עצמך. אומר שאתה לא מחפש פאר ובעצם מלין על מחירים של פאר.

ב. "הוויכוח" הקודם היה על זמני נסיעה וכו'. שבו לדעתי טעית לגמרי.

בקיצור המסקנה שלי היא -

stock-photo-tuileries-garden-in-paris-near-louvre-a-facepalm-statue-132176021.jpg

שיהיה המון בהצלחה בחיים. מקווה רק שלא ניפגש בתור בסופר, שלא תתלונן שהתור בסופר ממול קצר יותר.

פורסם

הבעיה שאתה מנותק בדיוק כמו הבחור השני ומנסה לדחוף דרך הגרון את האג'נדה שלך. אני שמח שהצלחת למצוא תעסוקה טובה באזור אשקלון וצברת נכסים רבים, אבל אל תשלה את עצמך לרגע שככה חי האשקלוני הממוצע.

תעסוקה שלי בתל אביב. משפחה שלי באשדוד. אפשרויות תעסוקה שמתאימות לעובד ברמה שלי נמצאות בעיקר בתל אביב. מה שכחתי באופקים? מה יש לבאר שבע להציע לי?

אתה מסתכל על חיים מנוקדת מבט צרה של רווק וזה ממש מפתיע לרעה כי אתה בעל משפחה. אם שני בני הזוג עוברים מהמרכז לתל אביב הם מאבדים את העזרה של המשפחה הקרובה. שום מסגרת לא תחזיק את הילד עד 7-8 בערב כל יום. מספיק שאחד מבני הזוג לא יצליח למצוא משרה טובה באזור אשקלון מישהו מהם יצטרך לנסוע לתל אביב כל יום ולבזבז 3-3.5 שעות ביום על נסיעות וזה אומר שאחד מבני הזוג או יצטרך לשבת בבית או יצטרך להתפשר על משרה ברמה הרבה יותר נמוכה ובשכר יותר נמוך באזור אשקלון.

לא סתם המדד החברתי כלכלי במרכז בממוצע 7-8/10 ובאשקלון הוא 5/10. אל תשלה את עצמך לרגע שאשקלון נותנת את אותן הזדמנויות ואפשרויות כמו גוש דן.

פורסם
כנס תבדוק המלך אמציה 20 / 19. (בניין פינתי)

ואם כבר מישהו מעוות, זה אתה. אני לא אמרתי שמכרתי ב-2.1 אמרתי שמחירה כעת כ-2.1. אני מכרתי ב1.84. אתה לא מסונכרן עם מה שאתה אומר. ואתה גם לא מבין מה אני מנסה להגיד. אני אומר ש-

א. אתה סותר את עצמך. אומר שאתה לא מחפש פאר ובעצם מלין על מחירים של פאר.

ב. "הוויכוח" הקודם היה על זמני נסיעה וכו'. שבו לדעתי טעית לגמרי.

בקיצור המסקנה שלי היא -

[ATTACH=CONFIG]473501[/ATTACH]

שיהיה המון בהצלחה בחיים. מקווה רק שלא ניפגש בתור בסופר, שלא תתלונן שהתור בסופר ממול קצר יותר.

אני אומר:

א. אתה לא יודע לקרוא. אני כתוב פעם אחר פעם אחר פעם אחר פעם אחר פעם שגם דירות עממיות לא נגישות אפילו לאנשים בעלי הכנסות גבוהות.

ב. הוכחתי לך שחור על גבי לבן שאתה לא מגיע מי"ג לתל אביב בפחות משעה פלוס.

עוד "מאחל בהצלחה". חוצפן.

פורסם
הבעיה שאתה מנותק בדיוק כמו הבחור השני ומנסה לדחוף דרך הגרון את האג'נדה שלך. אני שמח שהצלחת למצוא תעסוקה טובה באזור אשקלון וצברת נכסים רבים, אבל אל תשלה את עצמך לרגע שככה חי האשקלוני הממוצע.

תעסוקה שלי בתל אביב. משפחה שלי באשדוד. אפשרויות תעסוקה שמתאימות לעובד ברמה שלי נמצאות בעיקר בתל אביב. מה שכחתי באופקים? מה יש לבאר שבע להציע לי?

אתה מסתכל על חיים מנוקדת מבט צרה של רווק וזה ממש מפתיע לרעה כי אתה בעל משפחה. אם שני בני הזוג עוברים מהמרכז לתל אביב הם מאבדים את העזרה של המשפחה הקרובה. שום מסגרת לא תחזיק את הילד עד 7-8 בערב כל יום. מספיק שאחד מבני הזוג לא יצליח למצוא משרה טובה באזור אשקלון מישהו מהם יצטרך לנסוע לתל אביב כל יום ולבזבז 3-3.5 שעות ביום על נסיעות וזה אומר שאחד מבני הזוג או יצטרך לשבת בבית או יצטרך להתפשר על משרה ברמה הרבה יותר נמוכה ובשכר יותר נמוך באזור אשקלון.

לא סתם המדד החברתי כלכלי במרכז בממוצע 7-8/10 ובאשקלון הוא 5/10. אל תשלה את עצמך לרגע שאשקלון נותנת את אותן הזדמנויות ואפשרויות כמו גוש דן.

אתה צודק כי אתה מסתכל על נקודתית על הבעיה שלך והדילמות הפרטיות שלך: לעבוד במשרה נחשקת ולגור רחוק מהמשרה. האם זה אומר שכל תושבי אשדוד מגיעים לתל אביב בגלל תעסוקה? לדעתי לא. הרבה אנשים מתפשרים בחיים (וחבל) בגלל שילוב קריירה ומשפחה.

זה הדבר שהמדינה לא רואה: פיתוח קרירה גם בפריפריה.

פורסם
. אני אומר שאתה מתלונן על מחירים של דירות שהן לא "מצרך בסיסי" אלא יותר לכיוון דירות מפוארות, בעוד שאתה מכחיש את זה וטוען שאתה מלין על מוצר בסיסי ביותר . וציינתי מחירים של דירות זולות יותר, שהן דירות טובות, כן? לא חורבה, שיש באשדוד.

הבעיה היא שכבר אין דירות חדשות שהן "מצרך בסיסי".

הכל זה "דירות יוקרה", "חלומות X", "סביוני Y" והמחירים בהתאם.

בנוסף, כיום זה שדירה היא משומשת ובמצב בינוני לא מבטיח שהיא תהיה יותר זולה.

במצב שבו אין יותר מדי אופציות, גם דירה במצב די מתפרק תעלה המון.

אין מצב שבו דירה בסיסית במליון שקל זה מצב סביר.

קל מאוד להגיד "אבל אני מסתדר אז זה בסדר לכולם".

סבבה, גם אני מסתדר ויש לי דירת 4 חדרים חדשה בפריפריה מעל מליון שקל.

זה פשוט אומר שאני עובד 16 שעות ביום וזה כבר לא סביר.

אגב, אם ההורים של אשתי לא היו עוזרים, גם לנו לא היתה דירה.

אין אפשרות לחסוך לדירה באופן ריאלי אלא אם נתקלת פתאום בסכום רציני, מעסקה ענקית או מעזרה מההורים.

פורסם
אני אומר:

א. אתה לא יודע לקרוא. אני כתוב פעם אחר פעם אחר פעם אחר פעם אחר פעם שגם דירות עממיות לא נגישות אפילו לאנשים בעלי הכנסות גבוהות.

ב. הוכחתי לך שחור על גבי לבן שאתה לא מגיע מי"ג לתל אביב בפחות משעה פלוס.

עוד "מאחל בהצלחה". חוצפן.

אני אלך הפוך -

לא הוכחת לאף אחד שום דבר, מלבד זה שאתה מסתמך על נתון מסוים ודבק בו. כשאומרים לך לא נכון, אצלי זה אחרת אתה טוען שמשקרים על מנת לנצח בוויכוח. מה שהוכחת שחור על גבי לבן זה שאתה עקשן שדובק בעמדתך ללא קשר למציאות ולהיגיון.

ולדעתי אתה הוא בעל קשיי הבנת הנקרא, כי אני לא דיברתי על נגישות הדירות לציבור, אני אמרתי דבר אחד ויחיד שאתה סותר את עצמך. אתה מלין על דירות בשווי 1.2 מ' באשקלון - כשזה דירות חדשות מקבלן יוקרתיות יותר באזורים חדשים. אתה מלין על 1.8 מ' באשדוד - זה דירות חדשות, יוקרתיות, עם luxuries שהם לא מצרך בסיסי. דירות של 130 מ"ר - 120 מ"ר.

הלנת על כך שדירה בעלת 4 חד' באשדוד עולה 1.8 מ'. שזו דירה שהיא הרבה מעבר לבסיס. על כך אני טוען שאתה סותר את עצמך בכך שאתה אומר "אני לא מחפש פאר".אני כבר מדגיש את הנקודות ואתה עדיין לא קולט. הזוי. לקרוא לי חוצפן זכותך, אבל עדיף להיות חוצפן מאשר לחשוב שכולם משקרים אותו, לדבוק באיזו מציאות עגומה שלא בהכרח נכונה לגבי כל אחד, ולהתעקש על צדקתך.

פורסם
אתה צודק כי אתה מסתכל על נקודתית על הבעיה שלך והדילמות הפרטיות שלך: לעבוד במשרה נחשקת ולגור רחוק מהמשרה. האם זה אומר שכל תושבי אשדוד מגיעים לתל אביב בגלל תעסוקה? לדעתי לא. הרבה אנשים מתפשרים בחיים (וחבל) בגלל שילוב קריירה ומשפחה.

זה הדבר שהמדינה לא רואה: פיתוח קרירה גם בפריפריה.

מבחינתם הפיתרון הוא לזרוק מאות אלפי צעירים לעיירת פיתוח שכוחת אל. אין שום בעיות תעסוקה כי אפשר לעבוד במפעל. כולם צריכים לעבוד במפעל. במקרה הכי גרוע נוסעים 4 שעות ביום למרכז וחוזרים הביתה רק בשביל לישון. לא נורא. ילדים יגדלו לבד כמו עשב בשדה. איכות חיים לא חשובה. לא חשוב שמשפחה נמצאת במרחק 100 ק"מ ולא יכולה לעזור. הכי חושב אפשר לקנות דירה במחיר "שפוי" של מיליון שקל בדימונה.

פורסם
אני אלך הפוך -

לא הוכחת לאף אחד שום דבר, מלבד זה שאתה מסתמך על נתון מסוים ודבק בו. כשאומרים לך לא נכון, אצלי זה אחרת אתה טוען שמשקרים על מנת לנצח בוויכוח. מה שהוכחת שחור על גבי לבן זה שאתה עקשן שדובק בעמדתך ללא קשר למציאות ולהיגיון.

ולדעתי אתה הוא בעל קשיי הבנת הנקרא, כי אני לא דיברתי על נגישות הדירות לציבור, אני אמרתי דבר אחד ויחיד שאתה סותר את עצמך. אתה מלין על דירות בשווי 1.2 מ' באשקלון - כשזה דירות חדשות מקבלן יוקרתיות יותר באזורים חדשים. אתה מלין על 1.8 מ' באשדוד - זה דירות חדשות, יוקרתיות, עם luxuries שהם לא מצרך בסיסי. דירות של 130 מ"ר - 120 מ"ר.

הלנת על כך שדירה בעלת 4 חד' באשדוד עולה 1.8 מ'. שזו דירה שהיא הרבה מעבר לבסיס. על כך אני טוען שאתה סותר את עצמך בכך שאתה אומר "אני לא מחפש פאר".אני כבר מדגיש את הנקודות ואתה עדיין לא קולט. הזוי. לקרוא לי חוצפן זכותך, אבל עדיף להיות חוצפן מאשר לחשוב שכולם משקרים אותו, לדבוק באיזו מציאות עגומה שלא בהכרח נכונה לגבי כל אחד, ולהתעקש על צדקתך.

הכל מתועד. תקרא שוב. אין לי כוח לויכוח הזה יותר. אני מלין על מחיר הדיור באופן כללי שהם אינם נגישים גם לעובד שמרוויח הרבה מעל הממוצע בעיר שהיא 100% פשרה. אתה זה שנתפסת על זה שאני מלין שדירת פאר עולה 1.8 (אפשר לחשוב איזה פאר יש בדירת 4 חדרים סטנדרטית) כי כאילו "תפסת" שאני מפונק ומציב דרישות לא הגיוניות.

אם רכבת נוסעת 47 דקות מאשדוד איך לעזאזל אתה מגיע לעבודה בתל אביב פחות משעה. תסביר לי. אני מתחנן.

http://www.rail.co.il

תעשה חישוב.

פורסם

כל המדדים מדברים על ממוצעים וחבל שאין מדדים לפי שכונות. אין ספק שבמרכז יש אוכלוסייה חזקה מאוד אבל יש גם אוכלוסייה חלשה ורוב האוכלוסייה בכלל ממוצעת (הרי אם אתה מרויח 100,000 לחודש ואני אפס אז אנחנו מרויחים בממוצע 50,000 אבל עדיין לי לא יהיה מה לאכול).

אין ספק שהשכבה החזקה באשקלון יותר קטנה ביחס לאוכלוסייה ואף אחד לא טען אחרת אפילו לא לררגע אבל זה לא אומר שהחציון שונה. אי אפשר לקחת נהתון סטטיסטי אחד שהוא הממוצע ולהתיחס אליו בלי נתוני שונות והתפלגות.

אני מנחש שעדיין אין לך ילדים. כשיהיו אתה תראה שלא משנה איפה תגור צריך להתפשר כי ילדים מגודלים על ידי ההורים ולא על ידי סבים/סבתות. הם יכולים לעזור במקום מטפלת או צהרון אבל בטח לא עד 7-8 בערב על בסיס קבוע.

כשהבנות שלי היו קטנות לא היתה לי משפחה שיכלה לסייע ולכן מהגן בשעה 4 הן היו עוברות למטפלת עד חמש כשאשתי היתה באה לקחת אותן. הילדים שלי הם שלי ובאחריותי לגדל אותם.

אתה גם משליך מזה שאתה לא הצלחת למצוא עבודה עם 0 ניסיון על כל תושבי האיזור. יש לא מעט אנשים שחיים ועובדים פה שמרויחים הרבה מעל לממוצע במשק. כל בעלי הוילות, דירות הגן והפנטהאוזים פה (בין אם בבעלות ובין אם בשכירות) חייבים להרויח לא רע כדי לתחזק את רמת החיים הזו.

גם את כל המרצדסים, הפורשה והיגוארים שמסתובבים פה מישהו קנה והיה צריך לשלם בכסף שהרויח.

אני בטוח שאם היום כשאתה עם כמה שנות ניסיון תנסה למצוא שוב עבודה באיזור תגלה תמונה שונה לחלוטין ממה שאתה מדמיין.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
הכל מתועד. תקרא שוב. אין לי כוח לויכוח הזה יותר. אני מלין על מחיר הדיור באופן כללי שהם אינם נגישים גם לעובד שמרוויח הרבה מעל הממוצע בעיר שהיא 100% פשרה. אתה זה שנתפסת על זה שאני מלין שדירת פאר עולה 1.8 (אפשר לחשוב איזה פאר יש בדירת 4 חדרים סטנדרטית) כי כאילו "תפסת" שאני מפונק ומציב דרישות לא הגיוניות.

אם רכבת נוסעת 47 דקות מאשדוד איך לעזאזל אתה מגיע לעבודה בתל אביב פחות משעה. תסביר לי. אני מתחנן.

www.rail.co.il

תעשה חישוב.

פאר? יש דירות 4 חדרים בבניין שהתגוררתי בו עם חניה תת-קרקעית, מרפסות גדולות (18 מ"ר), חדר כושר בבניין, לובי דו קומתי עם אזורי המתנה עם ספות, ניקיון כל יום, עיצוב חזית מגונן עם עצי זית. לא מדבר על נוף לים וכאלה שזה גם יש שם.

איך אני הייתי מגיע לתל -אביב בפחות משעה? לא הייתי. טענתי שההגעה לקחה בערך שעה (כ20 דק' עניין האוטובוס + כ40 דק' עניין הרכבת). נעגל את זה לשעה ו-10 דק'. עדיין 20 דק' פחות ממה שציינת. והקצנתי את זה ואמרתי , בשעה ורבע לקח לי להגיע לתחנה המרכזית בתל-אביב, על קו 321. מהרגע שיצאתי לתחנה (1.5 דק' הליכה לתחנה) ועד הרגע שאני יורד באוטובוס בתחנה המרכזית. זה בשיא הפקקים.

מעניין אותי מה קורה לך כשהוויז מראה 40 דק' הגעה למקום כל שהוא, ואז משנה את הזמן. האם אתה נכנס לעומס יתר וקורסות מערכות? אתה מסתמך על הנתונים האלה כאילו זה תורה מסיני, כאילו אתה מחשב. החיים הם לא רק שחור-לבן. תתפלא שלעתים הוויז לא מדייק על הדקה, וקיימות סטיות של 20 דק' ואף יותר. לא יודע לגבי האתר של הרכבת, אבל למשל באתר של האוטובוסים רשום שזמני ההגעה לא מדויקים. וכן, לי קרה שהייתי מגיע ממש-ממש מהר ליעדים שלי גם באוטובוסים וגם במוניות שירות, תלוי בנהג. אז או שיש נהגים קבועים בזמן שלך שנוסעים לאט, או שאתה הולך לאט מדי, או שיש תמיד את אותם כמה שמעכבים את הרכבת מסיבה כל שהיא בצורה כל שהיא, או הכול ביחד. מה אתה מנסה להגיד? שאני משקר? שהשעון שלי זז לאט יותר?

הרכב שלי עושה בבין עירוני 14.5 ק"מ לליטר. בעירוני 11.5 לליטר. אף אחד ממי שאני מכיר עם רכב כזה, לא התקרב לנתון כזה. זה אומר שאני משקר? שהמציאות שלי שונה? לא. שמשהו בהתנהלות שלהם מונע מהם להגיע לכזה נתון.

כבן-אדם שמתעסק במספרים בשביל אנשים אחרים, הייתי מצפה ממך להסתכל על התמונה הרחבה יותר, לקחת בחשבון עוד אפשרויות ולא להיות מקובע על או 1 או 0.

אתה בא לאנשים פה בשרשור ואתה אומר להם שהם חיים אם חייהם בשקר. שהם במציאות מדומה כל שהיא. שהם משקרים לעצמם. שאתה הוא החי נכון ואתה הצודק. הזמנים שלך הם המדויקים ומה שאני חוויתי זה VOID. העיקר לי אתה קורא הזוי וחוצפן.

פורסם

זה באמת נהיה שיח חרשים והגיע הזמן לסיימו. כל אחד מאיתנו דוחף את המציאות המסוימת שלו ומכליל אותה על כולם.

לא משנה אם למקום העבודה שלך בתל אביב לוקח 1:15 להגיע ולמקום העבודה שלי לוקח 1:30. הנקודה שנוסעים הרבה וזמן הנסיעה מתארך ככל שמתרחקים מתל אביב. הנקודה הנוספת שאתה לא יכול להכחיש לא משנה איך תסובב את הנתונים שדירה אפילו בשכונה חלשה באשדוד הפכה ללא נגישה לרוב האוכלוסיה. (עכשיו בטח שתגיד שאני מחפש יוקרה ופאר)

המציאות במדינה שאפילו אם מתרחקים לפריפריה הרחוקה לא מוצאים דיור במחיר סביר ומשלמים מחיר כבד באפשרויות תעסוקה, זמני נסיעה, איכות חיים ומרחק מהמשפחה.

אפשר לצאת לפריפריה ולשלם את המחיר בשביל קורת גג. אפשר להתלונן באינטרנט (מישהי התלוננה באינטרנט והוציאה מאות אלפים לרחובות) או לעשות מחאה ואפשר לחפש מציאות אחרת במדינה זרה.

פורסם

יש לנו זוג חברים שגר באשקלון ואת האמת זה די מפתה לנסות לגור שם כי באמת יותר זול, אבל זה לא באמת חסכוני.

האשה הסתדרה עם מקום העבודה שלה אז היא יוצאת מוקדם להספיק לרכבת הבעל קיבל רכב מהעבודה והוא עובד באיזור בעבודה עם שכר ממוצע שהרכב בקושי עולה לו. המטפלת עולה מאוד זול בהשוואה לת"א. והדירה חדשה עם נוף לים (ולטילים) במחיר מפתה של 3500 ש"ח.

בפועל אני לא חושב שזה כ"כ משתלם...

פורסם
הוציאה מאות אלפים לרחובות שעשו מה? עישנו פייסלים באוהלים והעלו פילוסופיות לחיים.

אל תעלה את המחאה הזאת.

בגלל שהם לא התחילו לשרוף מכוניות ובנקים.

• תוכן חדש...