Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3560 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה יכול לפמפם כמה החיים הטובים בפריפריה עד מחר, אבל לא תשנה את העובדה המוחלטת שבפריפריה היצע המשרות הרבה יותר קטן, המשכורות הרבה יותר נמוכות והמרחקים למרכזי תעסוקה במרכז יותר גדולים. אם דירה חדשה באשקלון הייתה עולה 600 אלף שקל ניחא, אבל דירה כזאת עולה 1.2 מיליון וזה פשוט פשע.

אגלה לך סוד כמעט כל יליד שנות ה-80 עובד הרבה יותר קשה ממך בסביבה הרבה יותר תחרותית, משתנה וגלובלית. מדליה לא תקבל על העבודה הקשה שלך בתור פועל ייצור ומתדלק. אפשר לחשוב אנחנו לא עבדנו בעבודות מהסוג הזה...

• תגובות 741
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

סתם קוריוז. במהלך חיפושי אחרי דירה לקנייה, הגעתי לפרויקטים בחיפה מערב. אני מדבר על לפני כשנתיים וחצי, דיברו איתי אז על החל מ1.2 לדירת 4 חדרים, חזרתי אחרי שנה וכבר לא נשארו הרבה דירות החל מ..על דירות ה4 חדרים שנשארו דיברו איתי כבר על 1.3. בשנה עלו המחירים ב100k.

פורסם

לא מחפש שום מדליות וגם היום אני עובד הרבה יותר מעבד היי טק ממוצע ועושה את זה מבחירה ובאהבה (אני היום יכול לפרוש לפנסיה ועדיין לחיות טוב).

אתה מדבר על מקומות שאתה לא מכיר וקובע עובדות מצוצות מהאצבע. נכון שהשכר בפריפריה יותר נמוך אבל אף אחד לא מחייב אותך לעבוד בפריפריה. אתה זה שמתפנק ולא מוכן לנסוע שעה לעבודה (לנרות שככל שאתה כותב יותר אני מתרשם שזה רק התירוץ והסיבה האמיתית היא שלא בכבוד שלך לגור בפריפריה) ורוצה לגור רק בצנטרום של הפיילה. אתה יכול עכשיו (והסתכלתי בית 2) למצוא דירת 3 חדרים בדרום תל אביב או ביפו בפחות ממליון אז מה אתה בוכה? לך לגור זוג צעיר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

כתבתי 30 פעמים שאין לי בעיה לנסוע שעה לעבודה. הבעיה שלי שגם במרחק שעתיים מתל אביב אין דיור במחיר שפוי.

אני מוכן לשים כסף שילדים שלך לא ימצאו תעסוקה באשקלון ולא ירצו לגור באשקלון.

לפני שאתה קובע שאני ממציא עובדות, תבדוק את הנתונים שלך. רואים שלא הוצאת את האף מהמפעל ב-20 השנים האחרונות.

בדיקה באול ג'ובס:

כלכלה וכספים (רואי חשבון, מנהלי חשבונות, כלכלנים)

אשקלון 19 משרות

תל אביב יפו 549 משרות

אשקלון והסביבה (כולל אשדוד ויבנה) 100 משרות

גוש דן 1,119 משרות

מ.ש.ל

אגב, בדירות בפחות ממיליון בדרך כלל גר דייר בדמי מפתח או שמדובר בנכס מסחרי שעבר הסבה "לדירת מגורים".

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

אתה בטוח שאתה כלכלן או רואה חשבון?

1119 משרות על איזה גודל אוכלוסייה ו 19 משרות על איזה גודל אוכלוסייה?

אם נוריד את תל אביב אז המצב בגוש דן הרבה יותר קשה.

אני עובד עם עסקים בכל הארץ (גם פרטיים, גם בורסאיים וגם מוסדות) ואני יודע כמה אנשים מחפשים עבודה. זה לא שבמרכז רק מחכים לכבודו.

בקשר לבנות שלי, קודם שיסיימו בית ספר, אחר כך צבא ורק אז שיחליטו קודם מה הן רוצות לעשות עם עצמן. אחר כך שיחליטו איפה לגור.

בינתיים יש לא מעט אנשים שמגיעים מהמרכז לפריפריה בעקבות העבודה מאשר הפוך.

עריכה: בקשר לדירות אתה כתבת בדרך כלל שזה אומר שיש כאלה שלא. אם רוצים ומחפשים מוצאים.

פורסם

באשקלון חיים 150,000 תושבים. 19 משרות ל-150,000 תושבים במקצוע כל כך מבוקש כמו הנהלת חשבונות מראה שאין בעיר שום פעילות. אין משרדים, אין עסקים, אין כלום.

התחלתי את דרכי בתור מנהל חשבונות. אני זוכר שחיפשתי משרה בלי ניסיון באזור אשדוד ולא היה כלום. כלום ושום דבר. בתל אביב מצאתי את המשרה הראשונה תוך מספר שבועות.

פורסם

באשקלון חיים 150,000 תושבים. 19 משרות ל-150,000 תושבים במקצוע כל כך מבוקש כמו הנהלת חשבונות הלחם והחמאה של העולם הפיננסי מראה שאין בעיר פעילות. אין משרדים, אין עסקים, אין כלום.

פורסם

אתה מוזמן לבקש מנהל חשבונות מכוח אדם. אני חיפשתי לפני שנה ולקח לי 4 חודשים למצוא מישהי.

מה שכן,רוב מי שצריך מנהלי חשבונות צריך כאלה עם ניסיון כי לא מדובר על עסקים שמחזיקים 7-8 מנהלי חשבונות אלא 1-2. הגופים היותר גדולים עושים הנה"ח מרוכזת במשרדי המטה. מה שיכולת למצוא אלה משרות של פקיד שעוזר בהנה"ח ולצמוח משם אבל לא לקבל משרה רק בהנה"ח.

אתה מסיק מהיצע המשרות על גודל הפעילות הכלכלית אבל אתה טועה. רב בריח שמעסיק קרוב ל 700 איש, קרלסברג עם יותר מ 1000, סודה סטרי8 עם כמה עשרות, פולירון עם כמה עשרות, עכביש עם כמה מאות, וולפמן עם כמה מאות ועוד כמה מנהלים את כל הכספים מחוץ למפעלים במטות המרכזיים אז אם זה אין פעילות שאני לא יודע מה זו פעילות (למשל רוב הדלתות בארץ מתוכננות, מיוצרות ומשווקות באחד מ 4 יצרני הדלתות באשקלון).

בעולם העסקים יש הרבה אאוטסורסינג בכל הקשור לכספים בדיוק כמו שיש ברכב.

פורסם

נהג לילה, לדעתי אתה נלחם במלחמה אבודה. הבן אדם משוכנע שלוקח להגיע שעה וחצי לתל-אביב, אשדוד זה פריפריה וכל זה.

הוא לא ישנה דעתו.

אגב, במרחק של שעתיים אין דירות בפחות ממיליון? בוא לשדרות, נסה בנצרת עלית, נהריה, קריית גת/מלאכי, אשדוד באזורים ישנים או, שוב כמו שאמרתי, באזור התקווה בתל-אביב. גם אני בזמנו השתגעתי על כך שעל דירת מטר על מטר מעופשת בתל-אביב, בת 70 שנה, בלי חניה ועם פריווילגיה ללחוץ לשכן את היד מהחלון, רוצים 5 אלף ש״ח בחודש. כלכלה או לא כלכלה, זה בולשיט. לדעתי מי ששוכר כזה דבר מגיע לו גם שיחייה שם, אבל זו המציאות.

פורסם
זוג צעיר יקנה בית כשההיצע יעלה על הביקוש. עד אז הוא יגור בשכירות.

פה קבור הכלב.

זה מאוד קל לרשום את זה אבל בפועל מחירי הדירות ממשיכים לעלות בזמן שאתה עומד במקום בתחנה והרכבת ממשיכה לנסוע.

מחירי הדיור עלו בממוצע של 5-7 אלף ש"ח בחודש בעשור האחרון, וזה בלי שום קשר להון העצמי ואיך הצלחת לגרד אותו.

בוא נקח לדוגמא זוג צעיר ממוצע, בני 25, עם ילד אחד (או בדרך) אשר מכניסים משכורות של 25 ברוטו (נטו יוצא 18 בערך).

שכירות עם כל ההוצאות מסביב 5 אלף ש"ח (ארנונה, מים, חשמל, גז), תחזוקה של 2 רכבים גם 5 אלף ש"ח (תיקונים, ירידת ערך, דלק, ביטוחים וכו') מסגרת לילד 3 אלף ש"ח, כרטיסי אשראי 5 אלף ש"ח (אוכל, קניות, בלת"מים וכו').

נגיד ותצליח לחסוך 2-3 אלף ש"ח מכל ההוצאות האלה, איך לדעתך זוג כזה יכול לשים בצד לפחות 10 אלף ש"ח בשביל שאיפשהו בעתיד יוכל לשים את היד על דירה?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

הזוג הזה יצטרך לעבור לדירה יותר זולה ולצמצם בעלויות. ועדיין יהיה לו קשה מאוד.

המחירים ימשיכו לעלות אם לא יבנו יותר ואם הממשלה לא תחליט שהיא רוצה להוריד את המחירים. עד אז הזוג הזה יחיה בצמצום, יחסוך מה שהוא יכול וימשיך לגור בשכירות ל 10 שנים הבאות.

אם הממשלה תרצה היא יכולה להיות היזם ולקחת קבלני ביצוע וכך לחסוך גם את עלויות היזם, השיווק והפרסום.

פורסם
פה קבור הכלב.

זה מאוד קל לרשום את זה אבל בפועל מחירי הדירות ממשיכים לעלות בזמן שאתה עומד במקום בתחנה והרכבת ממשיכה לנסוע.

מחירי הדיור עלו בממוצע של 5-7 אלף ש"ח בחודש בעשור האחרון, וזה בלי שום קשר להון העצמי ואיך הצלחת לגרד אותו.

בוא נקח לדוגמא זוג צעיר ממוצע, בני 25, עם ילד אחד (או בדרך) אשר מכניסים משכורות של 25 ברוטו (נטו יוצא 18 בערך).

שכירות עם כל ההוצאות מסביב 5 אלף ש"ח (ארנונה, מים, חשמל, גז), תחזוקה של 2 רכבים גם 5 אלף ש"ח (תיקונים, ירידת ערך, דלק, ביטוחים וכו') מסגרת לילד 3 אלף ש"ח, כרטיסי אשראי 5 אלף ש"ח (אוכל, קניות, בלת"מים וכו').

נגיד ותצליח לחסוך 2-3 אלף ש"ח מכל ההוצאות האלה, איך לדעתך זוג כזה יכול לשים בצד לפחות 10 אלף ש"ח בשביל שאיפשהו בעתיד יוכל לשים את היד על דירה?

סלח לי. אבל אני בן 25, וחבריי בגילי שלומדים באקדמיה לתואר ראשון. כולנו תפרנים שמגרדים את שכר המינימום. היום גיל הממוצע לחתונה הוא 27. לפני גיל 30 אנשים חילונים עם תואר לא מביאים ילד.

הסרט הרומנטי שצעיר מסתדר בחיים כי הוא צעיר, אז זו טעות. הוא עובד קשה על כל שקל שהוא מרוויח. היום המעסיקים לדעתי דורשים יותר מפעם. אם למשל פעם מתדלק היה צריך רק לתדלק, היום הוא גם מוכרן (בשביל שבעל הבית יענה מהרווחים). פעם פועל פשוט היה קם בבוקר וחוזר בערב, היום דורשים מאותו פועל לעבוד 12 שעות ולעשות משמרות בוקר וערב.

פורסם
נהג לילה, לדעתי אתה נלחם במלחמה אבודה. הבן אדם משוכנע שלוקח להגיע שעה וחצי לתל-אביב, אשדוד זה פריפריה וכל זה.

הוא לא ישנה דעתו.

אגב, במרחק של שעתיים אין דירות בפחות ממיליון? בוא לשדרות, נסה בנצרת עלית, נהריה, קריית גת/מלאכי, אשדוד באזורים ישנים או, שוב כמו שאמרתי, באזור התקווה בתל-אביב. גם אני בזמנו השתגעתי על כך שעל דירת מטר על מטר מעופשת בתל-אביב, בת 70 שנה, בלי חניה ועם פריווילגיה ללחוץ לשכן את היד מהחלון, רוצים 5 אלף ש״ח בחודש. כלכלה או לא כלכלה, זה בולשיט. לדעתי מי ששוכר כזה דבר מגיע לו גם שיחייה שם, אבל זו המציאות.

עזוב! למה שדרות? מה כל כך קרוב? אתה מפונק? אתה ילד של אמא? בוא נגור בירוחם, דימונה, מצפה רמון. למה לא. אתה יודע מה? אילת! כלום זמן. 4 שעות לעבודה, 11 שעות בעבודה ועוד 4 שעות חזרה הביתה. זה כלום.

אתם פשוט חבורה של ליצנים. מרוב שאתם מנסים לצאת "צודקים" אתם רק יוצאים יותר עלובים. אתה יודע? דירה באשקלון שווה 1.2 מיליון שקל. אשקלון עיר פאקינג מדהימה. זה כלום לצאת מהבית ב-7 בבוקר ולחזור ב-9 בערב במשך 30 שנה בשביל לקנות 4 קירות בישראל. זה בסדר שאנשים שמרוויחים פי 3-4 משכר המינימום במשק בנטו לא מסוגלים לקנות קורת גג או נאלצים להתפשר על שכונות עוני מטונפות או נאלצים לחזור הביתה רק בשביל לישון.

פורסם
עזוב! למה שדרות? מה כל כך קרוב? אתה מפונק? אתה ילד של אמא? בוא נגור בירוחם, דימונה, מצפה רמון. למה לא. אתה יודע מה? אילת! כלום זמן. 4 שעות לעבודה, 11 שעות בעבודה ועוד 4 שעות חזרה הביתה. זה כלום.

אתם פשוט חבורה של ליצנים. מרוב שאתם מנסים לצאת "צודקים" אתם רק יוצאים יותר עלובים. אתה יודע? דירה באשקלון שווה 1.2 מיליון שקל. אשקלון עיר פאקינג מדהימה. זה כלום לצאת מהבית ב-7 בבוקר ולחזור ב-9 בערב במשך 30 שנה בשביל לקנות 4 קירות בישראל. זה בסדר שאנשים שמרוויחים פי 3-4 משכר המינימום במשק בנטו לא מסוגלים לקנות קורת גג או נאלצים להתפשר על שכונות עוני מטונפות או נאלצים לחזור הביתה רק בשביל לישון.

אתה שוכח את הנקודה: מי שגר בדרום באזור ירוחם, דימונה ערד, קרית גת, או היישובים שסובבים את ב"ש, הם אנשים שעובדים באזור ב"ש. אתה לא תראה אנשים מב"ש שעובדים בת"א למרות ששם התחבורה הציבורית מצויינת.

האם כל השכנים שלך באשדוד עובדים בת"א או במרכז הארץ? אין אנשים שעובדים גם בעיר או בערים קרובות?

פורסם

אני אגלה לך סוד קטן.

99% מאלה שמרויחים פי 4-3 משכר המינימום נטו לא רואים את הבית והמשפחה גם אם הם עובדים מעבר לכביש.

מציע לך לנחות למציאות ולהבין שצריך להתפשר בחיים. בתקופה הזו דיור בר השגה הוא חלום רחוק שתקבל רק במרחק שעה ויותר מתל אביב.

• תוכן חדש...