Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3560 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתור אשדודי כבר 24 שנים,

ChemGuy25:

"תרבות - כמעט ואין

מקומות בילוי - קניונים ומרכז ביג. (לא נגישים בלי רכב)

מסעדות - כמעט ואין"

אני לא כל כך מסכים איתך, אך אולי ההגדרות וההנחות שלנו שונות. סה"כ יש מרכז תרבות די גדול, וגם

אמפיתיאטרון נחמד.

מבחינת מקומות בילוי, זה לא מסתכם רק בכך, אזורי בילוי אפשר למצוא גם ברצועות חוף (הקשתות, לידו) וגם בא"ת. כנ"ל גם למסעדות.

נכון, זו לא תל-אביב וגם לא ראשון-לציון מאותן בחינות שציינת, אבל מהיכרותי עם חבריי, מכריי וחברים של המשפחה, אשדוד גם לא מתיימרת להיות כזו. מדובר בעיר חוף, עם תכנון עירוני, באזורים החדשים, מעולה. הרבה אזורים ירוקים, פארקים ומרחבים מאוד נוחים.

אבל זו בהחלט לא פריפריה, איך הגעת למסקנה הזו?

בנוגע לזמנים להגעה לרכבת בתחבורה ציבורית, אציין תחילה שההגעה בצהריי היום הרבה יותר בעייתית (דלילות אוטובוסים ובקווים יעודיים מהשכונות הרחוקות) אך בבקרים בהגעה לאת"א, במסלול של קו 22 (מאזור יב') כ-10 דק' (והרבה פעמים הנהג מצליח ב-7 דק'), הגעה לתחנת רכבת בסמיכות גבוהה לזמן יציאת הרכבת עצמה, 55 דק' נסיעה עד לתחת האוניברסיטה ועוד כ-10 דק' הליכה לכיתה עצמה (ולמקרה שתחליט לבדוק- גוגל מפס מראה דרך ארוכה יותר, אפשר לעבור בעלייה דרך המדרגות). סה"כ כשעה ורבע.

בדרך חזור, לוקח עוד כ-10 דקות יותר באוטובוס בגלל העומס במרכז העיר, אז סה"כ שעה ו25 דק'. אני לא כל כך מכיר את השעה וחצי לפחות שציינת, אבל אולי המסלולים שלנו שונים.

בנוגע לדיון שהתחיל את השרשור, אני חושב שהעצלנות והחוסר מוטיבציה לעבוד הן לא רק נחלת משרות ה"dead-end" בתעשייה הייצור, הן בהחלט מופיעות גם בעבודות "נקיות" יותר. פגשתי ועבדתי בחיי הצעירים עם לא מעט עובדים ממורמרים, במקומות עבודה נוחים מאוד (במשרדים עם מזגן, פינת קפה מפנקת ושירותים נקיים) ש"עשו טובה" וקמו בבוקר לעבודה, למרות אופק קידום (בשכר ובתפקיד). אני לא יודע לשים את האצבע על הסיבה, אך לתחושתי אולי התנהגות זו מגיעה ממקום של "יש לי עוד אופציות, אין סיבה לתת מעצמי".

אריאל

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• תגובות 741
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

חייב לחלוק לגבי נושא תכנון עירוני באזורים החדשים - לטעמי באזורים החדשים דווקא התכנון לקוי. קח לדוגמא את יג' ואת טז'. ב-יג' הרחובות רחבים יותר, חניות בשפע ולעולם אין פקקים. בטז' לעומת זאת, תנסה לצאת מהבית לכיוון כלשהו בשעה 8 בבוקר. גיהינום. כבישים צרים מאוד. הייתי גר בפרויקט הכי חדש בטז' ועדיין, זוועה. בחגים וכו' כשיש הרבה אורחים, אנשים חוסמים כל מעבר אפשרי, כל החניות בחוץ לאורחים תפוסות בצורה מאוד-מאוד צפופה. אם מישהו רצה להחנות ליד אחד הגנים, לאורך הכביש הראשי שם, במיוחד אם מדובר בין שני רכבים, היה נוצר פקק.

קח את הסיטי למשל - אזור פקוק יחסית. לא בכולו, אבל באזור המרכזי של הכיכר - זוועה. לא כמו טז', אבל עדיין.

טו', יב', יג', י', טז', יא', אלו אזורים ישנים יותר וחסרי פקקים. הרחובות היו רחבים יותר.

בטו' רק בנקודה אחת יש פקק - ליד בית ספר רבין כשההורים מחליטים לחסום את הרחוב.

עריכה אחרונה על ידי Smiro
פורסם
המצב כרגע במדינה לא מלבלב. המחירים מזנקים בלמעלה מ10% כל שנה, מה שאומר שבשנה אחת, מי שלא רכש דירה, צריך לחסוך לפחות 10k בחודש. נטו.

תפקיד המדינה הוא לספק דיור לאזרחים.

לא לפתוח להם את ה*** במיסים ושנור כמו שיילוק, עבור 4 קירות.

אני חולק על חלק מהתגובות לעיל, מהסיבה הפשוטה שהמדינה החליטה שתהיה מדינת תל אביב. המדינה גם לא מנסה לשנות את זה.

כל המשרות הכבדות מתרכזות במרכז ולצערי, לא בצפון או בדרום.

אם יש לך אפשרות לנסות את מזלך בחו"ל, רוץ.

סיכום מעולה לשרשור הזה.

ובקשר ל "לא ללכת למסעדות כדי לחסוך לדירה בגילאי mid 30" - קשקוש.

אני לא מכיר אדם אחד מקבוצת החברים הקרובה+ שלי (כולל אני) שיש לו דירה בבעלותו (עם או בלי משכנתא) ולא קיבל עזרה של לפחות כמה מאות אלפי שקלים מההורים.

- כולם אנשים עובדים (משק בית שעובד, לא רק אחד מבני הזוג)

- כולם משכילים ועובדים בעבודות מעל השכר הממוצע (אחד מבני הזוג).

- אף אחד לא בזבזן ונהנתן.

- אף אחד לא גר במרכז תל אביב (אני מהקריות וגם הם) וממש לא בשכונות יוקרה.

יש לי חבר שקיבל +300K מההורים ולקח משכנתא, חבר אחר קיבל דירה כי אבא של הכלה קבלן, דוגמאות לא חסר... חבר מהעבודה שלי שלקח משכנתא לא מזמן וגר בדרום הארץ (אזור רחובות נדמה לי) גם סיפר לי שקיבל כמה מאות אלפי שקלים מההורים.

אז שיהיה לכולם בכיף ועל הכייפאק, רק cut the bullshit עם "שתי עבודות בלי מסעדות ותגיעו לדירה".

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

SAY MY NAME | www.alonadler.com

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

זה נכון שבלי עזרה מההורים אי אפשר לקנות דירה (אלא אם אתה חי עם בת זוגך כמו נזיר תימני במשך 20 שנה ולא מביא ילדים)

אבל שוב, כולם חייבים להיות בעלי דירות?

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

אני לא מדבר על אם או לא כולם חייבים לקנות דירות.

מה שאני אומר, שוב, שבלי מזוודה עם כמה מאות אלפי שקלים בפנים שנוחתת עליך מהחסידה, לא ניתן היום לזוג שמרוויח ממוצע וגם ממוצע פלוס פלוס (לא מדבר בכלל על השכר החציוני, זה שכר שמחזיק לך את הלב פועם ולא יותר מזה) עם הוצאות שוטפות של החיים (רווק שחי אצל ההורים זה לא הוצאות שוטפות) לחסוך לדירה.

זאת עובדה מספרית נטו, לא יעזרו כל הסיסמאות של "אל תקנו אייפון ואל תאכלו בחוץ".

מזל של אלה שההורים יכולים ורוצים לתת להם מאות אלפי שקלים כדי להגיע למצב של קניית דירה.

True

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי Alon_A

SAY MY NAME | www.alonadler.com

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

הכל נכון, מה עושים?

כלום, כי אין מה לעשות.

כל הרעיון מבחינתי לפחות בלקנות דירה... זה להשאיר משהו לילדים שלי... כדי שלא יתמרמרו ב "חלליותפורום" עוד כמה שנים.

דירה זה אחלה דבר להשאיר לילדים אבל בלי עזרה מאף אחד רוב האנשים לא יכולים להביא ילדים ולפרנס אותם תוך כדי שהם חוסכים הון עצמי לדירה.

יותר סביר שאתה תירש את הדירה של הוריך, שיזכו לחיים ארוכים וטובים, והילדים שלך ירשו אותה ממך + איזשהו חיסכון כספי שצברת עבורם.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אם שני בני הזוג משכילים אז סביר להניח שלשניהם תהיה קרן השתלמות ואז תוך 8-10 שנים יש להם את ההון העצמי לדירה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

או כמו שאומרים, יש את אלה שיש להם ויש את אלה שאין. עד כמה אכזרי, עצוב ומקולקל שזה נשמע.

וכאן חוזרים להודעה של נירו. לגבי אחריות המדינה...

פורסם

זה נשמע פנטסטי לגור באשדוד/משגב/רמת הגולן. עזבו את ההוצאות של הדלק והטיפולים.

אתם פשוט מפספסים את הנקודה.

איך אתם מצפים שזוג צעיר בלי עזרה מההורים יקנה בית?

אני באתי מבית בלי עזרה כלכלית, כי אין.

הייתי מאבטח באל על בזמן הלימודים בטכניון וטחנתי מילואים כי גם משם אפשר לגרד עוד כמה אגורות.

למרות זאת, באותה תקופה, יכולנו לרכוש דירה קטנה.

היום?

על כל ילד אני צריך להכין חצי מיליון שקל לפחות בשביל קורת גג.

זה סכום מטורף על גבול ההזייה.

ולא, הילדים שלי לא ירקבו אצל בעלי בתים שישגעו להם את השכל כל שבוע, כי "אף אחד לא צריך לקנות דירה, אם אפשר לשכור".

פורסם (נערך)

לכל מי שמשכיל בכל מקום עבודה ולכל אחד יש קרנות השתלמות? קרן השתלמות נפתחת אחת ל6 שנים ואם יש שם נגיד 60K תוך 10 שנים יהיו שם 100K*2 זה 200K. זה הון עצמי מספיק לדירה? תוך 10 שנים אם לוקחים את גיל 25 כהתחלה אותו זוג אמור להיות עם 2-3 ילדים. משמע, דירת 4 חדרים לערך, שעולה כמיליון שקלים לערך...וזה ממשכורת ממוצעת במשק וקצת למעלה מכך.

אפשר להמשיך. משכנתא של לפחות 800K שאותו זוג יצטרך להחזיר, כמה, 30 שנה?

תענוג.

עריכה אחרונה על ידי samg

• תוכן חדש...