Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3560 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

תגדיר עובדים. איזה עבודה, איזה רמה, איזה שכר, איזה היצע משרות יש באותו מקום. עשרות אלפי אשדודים נוסעים כל יום למרכז. מי שעובד באזור בדרך כלל מועסק במשרות ברמה נמוכה - אבטחה, ניקיון, פועלי ייצור, הובלות, מחסנאים. וכן, המון לא עובדים. המון עובדים במשרות חלקיות כי זה כל מה שהם הצליחו למצוא באזור.

אני פשוט מסנן מילים, אבל צריך להיות **** בשביל להגיד שאזור אשקלון מציע את אותן אפשרויות תעסוקה כמו גוש דן.

מציע לך לנחות למציאות ולהבין שצריך להתפשר בחיים. בתקופה הזו דיור בר השגה הוא חלום רחוק שתקבל רק במרחק שעה ויותר מתל אביב.

מציע לך ללמוד לקרוא כתבתי ב-10 העמודים האחרונים שגם במרחק שעה ויותר מתל אביב אין דיור בר השגה.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
  • תגובות 741
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתה בכלל קורא מה שכותבים לך?

לא אומרים שמציע אותו הדבר. כתבתי כבר כמה פעמים שבתחום השירותים ההיצע הרבה יותר קטן אבל גם כתבתי שאפשר תנסוע וזה ממש לא נורא. אין לך מושג כמה אנשים נוסעים מתל אביב לחיפה, קרית גת ובאר שבע לעבודה כל יום ולא מדובר על עובדי ייצור בשכר מינימום כדבריך אז כנראה שיש עבודה במקומות האלה.

אתה בטח גם אומר שכל אותם 35,000 שהגיעו לאשקלון וקנו בה דירות בסכומים שאתה עם כל ההשכלה והכישורים שלך טוען שאתה לא יכול לעמוד בזה הם עובדי שכר מינימום או שמשהו לא מסתדר בתיאוריות שלך?

תבין, בארץ יש כמה מרכזים. ירושלים, תל אביב, חיפה ובאר שבע הם הגדולים שבהם ויש את ערי הלוין שלהם במעגלים שונים. בנוסף מתפתחים מרכזים נוספים יותר קטנים שצוברים תאוצה כמו אשדוד -אשקלון, חדרה וזכרון ועוד. אתה רוצה לחיות בקרם דלקרם אבל לא מוכן לקבל את זה שזה לא לאדם הממוצע.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
סלח לי. אבל אני בן 25, וחבריי בגילי שלומדים באקדמיה לתואר ראשון. כולנו תפרנים שמגרדים את שכר המינימום. היום גיל הממוצע לחתונה הוא 27. לפני גיל 30 אנשים חילונים עם תואר לא מביאים ילד.

הסרט הרומנטי שצעיר מסתדר בחיים כי הוא צעיר, אז זו טעות. הוא עובד קשה על כל שקל שהוא מרוויח. היום המעסיקים לדעתי דורשים יותר מפעם. אם למשל פעם מתדלק היה צריך רק לתדלק, היום הוא גם מוכרן (בשביל שבעל הבית יענה מהרווחים). פעם פועל פשוט היה קם בבוקר וחוזר בערב, היום דורשים מאותו פועל לעבוד 12 שעות ולעשות משמרות בוקר וערב.

זה מה שמפריע לך? אז תשנה את הגיל ל-28 כדי שיספק אותך.

בחרתי בגיל הזה כדי לענות לדרישות הנוקשות של נהג לילה, שלא יגדיר לי את הזוג כפרזיטים.

בגיל 21 איך שסיימו צבא ישר התחילו לעשות תואר ולא סתם תואר אלא תואר בהנדסה (4 שנים).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם (נערך)

אשדוד קרם דלקרם? אשקלון? משרד לאיכות הסביבה צריך לעשות ביקורת במפעל שלך. לדעתי יש דליפה של חומרים נדיפים.

רובם המוחלט עובד בגוש דן ולא באשקלון. אשקלון זה פרבר שינה. מצד אחד הם קיבלו דירה במחיר שפוי יחסית (לפני מספר שנים) ומצד שני הם משלמים בבזבוז של שעות ביום על נסיעות.

אני אומר שמטורף לשלם 1.2 מיליון שקל על דירה באשקלון ולבזבז שעות כל יום בדרכים.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם (נערך)
זה מה שמפריע לך? אז תשנה את הגיל ל-28 כדי שיספק אותך.

בחרתי בגיל הזה כדי לענות לדרישות הנוקשות של נהג לילה, שלא יגדיר לי את הזוג כפרזיטים.

בגיל 21 איך שסיימו צבא ישר התחילו לעשות תואר ולא סתם תואר אלא תואר בהנדסה (4 שנים).

א. זה כן משנה. כי בעבר לא הייתה דרישה לאקדמיה כמו היום. החבר'ה המבוגרים (ואף הזקנים) לא רואה את הנתון הזה ואומר שאנחנו פרזיטים.

ב. החבר סיים את הצבא. כל מה שיש לו בחייו זה בערך 13,000 ש"ח מענק שחרור + 19,000 ש"ח פיקדון צבאי. החבר הזה התחיל ללמוד לפסיכומטרי, לקח קורס זול או יקר (החבר הוציא כסף), בזבז קצת זמן והתחיל ללמוד נניח בגיל 22. תוך כדאי השנה הוא עבד וקצת חסך (כמה הוא חסך אם הוא צריך גם לשבת בבית ללמוד). התחיל בגיל 22 עבודה מעודפת וקיבל מביטוח לאומי עוד 9500 ש"ח, התחיל בגיל 23 אקדמיה בלימודי בוקר (כי רוב המוסדות מלמדים רק בבוקר), הבחור הסטודנט המסכן מצא עבודה בשביל לשלם על לימודים, הסעה וקצת בילויים (הרי איפה תמצא משרה סטודנט שמתחילים לעבוד בשעה 16:00 אם לא אבטחה). חסך חסך חסך, וכמה יש לו בכיס כשהוא עם תואר? כמה עשרות שקלים (אם בכלל).

כל התיאוריה הזאת, הבחור הזה צריך להתגלגל בתחבורה הציבורית הלא הגיונית שיש בארץ (שאף אחד לא רוצה ויודע לפתור אותה), הבחור גר אצל ההורים. מה קורה לסטודנט שלומד רחוק (BGU לצורך הענין) וצריך להשכיר דירה? אז אני טוען שעדין הוא יוציא יותר.

אני לא טוען שכל אזרח צריך דירה שרשומה על שמו. יש לדעתי מספיק דירות שאפשר להשכיר בתחילת החיים. אבל להגיד "משבר דיור", אני לא רואה משבר, כי המדינה לא רוצה לכל האזרחים יהיו דירות (במיוחד לצעירים).

בנוסף בלי עזרה מההורים, אי אפשר להתקיים לפי התסריט שתיארתי.

עריכה אחרונה על ידי gbguy
פורסם
אשדוד קרם דלקרם? אשקלון? משרד לאיכות הסביבה צריך לעשות ביקורת במפעל שלך. לדעתי יש דליפה של חומרים נדיפים.

הבנת הנקרא: אתה רוצה לגור בתל אביב=>תל אביב היא הקרם דלקרם. הרי כל מקום שהוא יותר מ 30 קילומטר מתל אביב זה ביב שופכין מדברי.

פורסם (נערך)
הזוג הזה יצטרך לעבור לדירה יותר זולה ולצמצם בעלויות. ועדיין יהיה לו קשה מאוד.

המחירים ימשיכו לעלות אם לא יבנו יותר ואם הממשלה לא תחליט שהיא רוצה להוריד את המחירים. עד אז הזוג הזה יחיה בצמצום, יחסוך מה שהוא יכול וימשיך לגור בשכירות ל 10 שנים הבאות.

אם הממשלה תרצה היא יכולה להיות היזם ולקחת קבלני ביצוע וכך לחסוך גם את עלויות היזם, השיווק והפרסום.

שמע, אני מעריך את דעתך.

אבל מה זה קשה?

אם הייתי נולד בשנת 85 עם אותם נתוני הפתיחה הגרועים שהיו לי לפני יותר מעשרים שנים, למרות 2 התארים מהטכניון, הייתי מקבל אצבע משולשת כמו כל הדור הזה, ונתקע בשכירות עם הילדים ובעל בית מטורלל.

ההודעה להלן מאוד חדה ונכונה -

בוא נקח לדוגמא זוג צעיר ממוצע, בני 25, עם ילד אחד (או בדרך) אשר מכניסים משכורות של 25 ברוטו (נטו יוצא 18 בערך).

שכירות עם כל ההוצאות מסביב 5 אלף ש"ח (ארנונה, מים, חשמל, גז), תחזוקה של 2 רכבים גם 5 אלף ש"ח (תיקונים, ירידת ערך, דלק, ביטוחים וכו') מסגרת לילד 3 אלף ש"ח, כרטיסי אשראי 5 אלף ש"ח (אוכל, קניות, בלת"מים וכו').

נגיד ותצליח לחסוך 2-3 אלף ש"ח מכל ההוצאות האלה, איך לדעתך זוג כזה יכול לשים בצד לפחות 10 אלף ש"ח בשביל שאיפשהו בעתיד יוכל לשים את היד על דירה?

עריכה אחרונה על ידי NirLevi
פורסם

הבנת הנקרא: אני לא מתעקש לגור בתל אביב, אבל אני גם לא רוצה לשלם 1.2 מיליון שקל על דירה באשקלון ולבזבז לפחות 3שעות ביום על נסיעות לתל אביב. אני מסביר לך פעם אחר פעם שגם אם מתרחקים 50 ק"מ מתל אביב לא ניתן למצוא דיור בר השגה.

פורסם (נערך)

נהג לילה, יש לי חבר טוב, מכונאי רכב במקצועו, בחור נהדר, באמת.

לא מכיר עובד חרוץ ממנו, מכונאי בחסד, לא מפחד משום עבודה קשה ותמיד תמיד הצליח בכל מקום שהיה.

איפה הוא גר ? בקומה חמישית באחת השכונות העניות של קריית חיים. אומנם הבית שלו נחמד, שמח ומטופך מבפנים (ויש לו משפחה וילדים מקסימים ומחונכים), אבל מבחוץ זה שיכון מוזנח ושכונה עם אוכלוסיה לא פשוטה.

הוא גר שם בשכירות ואפילו לא חושב בכיוון של קניית דירה.

למה ?

הוא עצלן ? הוא בכיין ? הוא האחרון בעולם שמתאים לו התואר הזה.

אולי בזבזן ? הצחקת אותי... נסע בדייהו לאנוס והשתדרג לפני כמה שנים לסיוויק שנת 2000 ומשהו.

הוא פשוט עולה חדש (היה פעם) ואין לו ירושה או מזוודה עם 300 אלף מההורים.

הוא גם לא עובד הייטק שמרוויח פי 2 או 3 מהממוצע. אז מה ? למה לא מגיע לאחד כזה בעלות על דירה מתישהו בחיים שלו ?

אלו האנשים שצריכים דיור בר השגה מהמדינה כדי שלא יחיו כל חייהם עם בעל בית שדופק בראש כמו שנירו אמר. מה לעשות שאלו האנשים שהמדינה לא עושה כלום בשבילם (מילואים ד"א הוא עושה יפה מאוד).

שוב, לא מגיע לאיש עבודה כזה בית משלו ? לא אומר לגור בפאר, בצנטרום של הפיילה... תאמין לי זה לא מעניין אותו.

לגור בכבוד בדירה שלו כדי שיהיה לילדים שלו עם מה להתחיל בעוד 20 שנה.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי Alon_A

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
נהג לילה, יש לי חבר טוב, מכונאי רכב במקצועו, בחור נהדר, באמת.

לא מכיר עובד חרוץ ממנו, מכונאי בחסד, לא מפחד משום עבודה קשה ותמיד תמיד הצליח בכל מקום שהיה.

איפה הוא גר ? באחת השכונות העניות של קריית חיים. אומנם הבית שלו נחמד, שמח ומטופך מבפנים (ויש לו משפחה וילדים מקסימים ומחונכים), אבל מבחוץ זה שיכון מוזנח ושכונה עם אוכלוסיה לא פשוטה.

הוא גר שם בשכירות ואפילו לא חושב בכיוון של קניית דירה.

למה ?

הוא עצלן ? הוא בכיין ? הוא האחרון בעולם שמתאים לו התואר הזה.

אולי בזבזן ? הצחקת אותי... נסע בדייהו לאנוס והשתדרג לפני כמה שנים לסיוויק 2000 ומשהו.

הוא פשוט עולה חדש (היה פעם) ואין לו ירושה או מזוודה עם 300 אלף מההורים.

הוא גם לא עובד הייטק שמרוויח פי 2 או 3 מהממוצע.

אלו האנשים שצריכים דיור בר השגה מהמדינה כדי שלא יחיו כל חייהם עם בעל בית שדופק בראש כמו שנירו אמר. מה לעשות שאלו האנשים שהמדינה לא עושה כלום בשבילם (מילואים ד"א הוא עושה יפה מאוד).

לא מגיע לאיש עבודה כזה בית משלו ? לא אומר לגור בפאר, בצנטרום של הפיילה... תאמין לי זה לא מעניין אותו.

לגור בכבוד בדירה שלו כדי שיהיה לילדים שלו מה להתחיל בעוד 20 שנה.

אין מספיק אנשים כאלה שהפוליטיקאים יעשו משהו למענם. כי נניח המדינה תעזור להם, הם יגרמו לבעלי הדירות לא להצביע לאותם פוליטיקאים בבחירות.

אם אתה רוצה צדק, אתה לא בכוכב הנכון לגור בו.

פורסם
אין מספיק אנשים כאלה שהפוליטיקאים יעשו משהו למענם. כי נניח המדינה תעזור להם, הם יגרמו לבעלי הדירות לא להצביע לאותם פוליטיקאים בבחירות.

אם אתה רוצה צדק, אתה לא בכוכב הנכון לגור בו.

זה בדיוק מה שכתבתי לפני כמה הודעות.

מי שחוזר על המנטרה הזו שאין שום בעיית דיור אלא רק בכיינים שקונים אייפון והולכים למסעדות כל היום... הוא זה שחי בכוכב אחר.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

אני ממש לא נגד דיור בר השגה. פשוט זה לא יקרה ב 10 שנים הקרובות לפחות.

אני מכיר גם אנשים צעירים בלי מזוודות של כסף שקונים דירות. לדוגמא, בחור שעבד אצלי לפני כמה שנים הוא נהג משאית והוא בן 39 עם 3 ילדים. לפני 3 שנים קנה דירה בזבל של מקום באשקלון ב 450,000 שקל, השכיר אותה ושכר במקום טוב. אז קודם כל יש לו נכס שמצמיד את ההון העצמי שלו למחירי הדיור ובמקביל ממשיך לחסוך להגדלת איתו הון עצמי. עוד כמה שנים הוא ימכור ויקנה משהו כדי לגור בו ולא כדי להשכיר.

נכון שזה לא אידיאלי אבל זה סוג של פיתרון כדי לצאת מהמעגל. זוג צעיר בלי הורים עשירים יכול לשכוח מלהגיע לדירה בדרך אחרת.

ועכשיו שאלה קצת שונה לחסרי הדירות. אם היום היו אומרים לכם שתקבלו משכנתא של 90% אבל הריבית תהיה 1.5% יותר גבוהה הייתם הולכים על זה?

פורסם
אני ממש לא נגד דיור בר השגה. פשוט זה לא יקרה ב 10 שנים הקרובות לפחות.

אני מכיר גם אנשים צעירים בלי מזוודות של כסף שקונים דירות. לדוגמא, בחור שעבד אצלי לפני כמה שנים הוא נהג משאית והוא בן 39 עם 3 ילדים. לפני 3 שנים קנה דירה בזבל של מקום באשקלון ב 450,000 שקל, השכיר אותה ושכר במקום טוב. אז קודם כל יש לו נכס שמצמיד את ההון העצמי שלו למחירי הדיור ובמקביל ממשיך לחסוך להגדלת איתו הון עצמי. עוד כמה שנים הוא ימכור ויקנה משהו כדי לגור בו ולא כדי להשכיר.

נכון שזה לא אידיאלי אבל זה סוג של פיתרון כדי לצאת מהמעגל. זוג צעיר בלי הורים עשירים יכול לשכוח מלהגיע לדירה בדרך אחרת.

ועכשיו שאלה קצת שונה לחסרי הדירות. אם היום היו אומרים לכם שתקבלו משכנתא של 90% אבל הריבית תהיה 1.5% יותר גבוהה הייתם הולכים על זה?

יתכן שכן. אם ההורים שלי קיבלו תנאים יותר גרועים בהלוואה, אבל הון העצמי היה יותר נמוך והצליחו לעמוד, אין סיבה שגם אני לא.

• תוכן חדש...