Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3560 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
זה נשמע פנטסטי לגור באשדוד/משגב/רמת הגולן. עזבו את ההוצאות של הדלק והטיפולים.

אתם פשוט מפספסים את הנקודה.

איך אתם מצפים שזוג צעיר בלי עזרה מההורים יקנה בית?

אני באתי מבית בלי עזרה כלכלית, כי אין.

הייתי מאבטח באל על בזמן הלימודים בטכניון וטחנתי מילואים כי גם משם אפשר לגרד עוד כמה אגורות.

למרות זאת, באותה תקופה, יכולנו לרכוש דירה קטנה.

היום?

על כל ילד אני צריך להכין חצי מיליון שקל לפחות בשביל קורת גג.

זה סכום מטורף על גבול ההזייה.

ולא, הילדים שלי לא ירקבו אצל בעלי בתים שישגעו להם את השכל כל שבוע, כי "אף אחד לא צריך לקנות דירה, אם אפשר לשכור".

בדיוק.

זה כזה מסובך להתחיל באמת לבנות פה דיור בר השגה ? מה זה... לבנות חללית למאדים ? מדע טילים ? ננו טכנולוגיה שרק פרופסורים להנדסת חומרים יכולים לדבר ?

לא.

פשוט לא רוצים לעשות את זה.

במקום זה מנסחים כל מני הצעות shit כאלו ואחרות כדי לסחוף זמנית את העמחה להצביע בקלפי

תביאו מיליארד סינים ותבנו פה מגדלים של שלושה חדרים לגובה... Its that complicated?

פשוט לא רוצים להכניס את היד לכיס, זה הכל. יש מספיק ברי מזל כדי שזה לא יקרה.

לכל מי שמשכיל בכל מקום עבודה ולכל אחד יש קרנות השתלמות? קרן השתלמות נפתחת אחת ל6 שנים ואם יש שם נגיד 60K תוך 10 שנים יהיו שם 100K*2 זה 200K. זה הון עצמי מספיק לדירה? תוך 10 שנים אם לוקחים את גיל 25 כהתחלה אותו זוג אמור להיות עם 2-3 ילדים. משמע, דירת 4 חדרים לערך, שעולה כמיליון שקלים לערך...וזה ממשכורת ממוצעת במשק וקצת למעלה מכך.

אפשר להמשיך. משכנתא של לפחות 800K שאותו זוג יצטרך להחזיר, כמה, 30 שנה?

תענוג.

עזוב נו... מי שלא מבין שזה לא ניתן כנראה שחבריו שכחו לספר לו על המזוודה מהבוידם בדירה של הסבתא. או אולי יש לו חברים שמרוויחים נטו הרבה הרבה הרבה הרבה יותר מהממוצע, או שאולי תקעו exit - גם זה אפשרי :)

כמו שנירו אומר... להכין 500K לכל ילד. פלוס מינוס.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי Alon_A

SAY MY NAME | www.alonadler.com

• תגובות 741
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא רואים את האופק.. דירה הפכה לסוג של חלום.

אני חושב שדירה זה כן משהו בסיסי, ולכל משפחה צריכה להיות דירה בשלב כלשהו בחיים.

במציאות של היום זה אומר שתהיה לך דירה משלך רק בגיל 45+ ועד אז אתה הורג את עצמך רק כדי להחזיק את הראש מעל המים.

נכון שהיא לא חייבת להיות בתל אביב (בכלל מה ההתלהבות מהעיר הזאת?) אבל גם לא בחור.

They are trying to ban me...

פורסם
בדיוק.

זה כזה מסובך להתחיל באמת לבנות פה דיור בר השגה ? מה זה... לבנות חללית למאדים ? מדע טילים ? ננו טכנולוגיה שרק פרופסורים להנדסת חומרים יכולים לדבר ?

לא.

פשוט לא רוצים לעשות את זה.

במקום זה מנסחים כל מני הצעות shit כאלו ואחרות כדי לסחוף זמנית את העמחה להצביע בקלפי

תביאו מיליארד סינים ותבנו פה מגדלים של שלושה חדרים לגובה... Its that complicated?

פשוט לא רוצים להכניס את היד לכיס, זה הכל. יש מספיק ברי מזל כדי שזה לא יקרה.

עזוב נו... מי שלא מבין שזה לא ניתן או שיש לו חברים שמרוויחים 30 נטו או שהם לא סיפרו לו על המזוודה מהבוידם בדירה של הסבתא.

כמו שנירו אומר... להכין 500K לכל ילד. פלוס מינוס.

זה לא מסובך.

הייתי במיליון ישיבות של ועדות דיור ממשלתיות, בזבזו את הזמן שלי לריק.

כולם בלבלו את הביצים ואכלו בורקסים.

אף אחד לא רוצה לטפל בזה, כי את אף אחד זה לא מעניין.

הדבר היחידי שעניין אותם, זה להדליף לגלובס.

אני ממליץ למי שקצת שוחה בחומר לבדוק כמה יחידות דיור ניתן בכלל לבנות מהתוכניות שאושרו בועדות הממשלתיות.

עובדים על אנשים כאן בעיניים.

אז כן, ממה שראיתי וחוויתי, כל האחריות היא אך ורק על הממשלה.

לגבי הסינים, אני לא יכול לפרט, אך ברגע שההצעה עלתה, תוך שניות היא ירדה מהפרק.

פורסם
זה נשמע פנטסטי לגור באשדוד/משגב/רמת הגולן. עזבו את ההוצאות של הדלק והטיפולים.

אתם פשוט מפספסים את הנקודה.

איך אתם מצפים שזוג צעיר בלי עזרה מההורים יקנה בית?

אני באתי מבית בלי עזרה כלכלית, כי אין.

הייתי מאבטח באל על בזמן הלימודים בטכניון וטחנתי מילואים כי גם משם אפשר לגרד עוד כמה אגורות.

למרות זאת, באותה תקופה, יכולנו לרכוש דירה קטנה.

היום?

על כל ילד אני צריך להכין חצי מיליון שקל לפחות בשביל קורת גג.

זה סכום מטורף על גבול ההזייה.

ולא, הילדים שלי לא ירקבו אצל בעלי בתים שישגעו להם את השכל כל שבוע, כי "אף אחד לא צריך לקנות דירה, אם אפשר לשכור".

זוג צעיר יקנה בית כשההיצע יעלה על הביקוש. עד אז הוא יגור בשכירות.

מי שחושב שמחירי הדירות ירדו ב 30% תוך שלוש שנים חי בסרט כי כל המשק יתמוטט.

אותו זוג צעיר שחסך 200k בקרנות יקנה דירה בפריפריה, ישכיר אותה לחלשים של הפריפריה וימשיך לשכור במרכז או איפה שירצה לגור. במחזור הבא של הקרן ימכור, יוסיף את הכסף ויקנה איפה שהוא רוצה. ככה העולם עובד.

ב 98 כשאני קניתי את הבית שלי היו לי 70,000 שקל שחסכנו תוך שנה וחצי. נכון שצחירי הדירות היו בערך חצי מהיום אבל בגלל הריביות הגבוהות שילמנו משכנתא דומה למה שמשלמים היום על דירה מקבילה באחוזי מימון דומים (בלי להתחשב עוד במדדים מאז).

היום המכשלה העיקרית להגיע לדירה היא לא יכולת החזר אלא הון עצמי.

עריכה: רוב מחיר הדיר היום הוא קרקע ומיסים ושניהם בידי הממשלה. עם זה ריך להוסיף מימון וכוח אדם שבעייה למצוא ותגיעו למחירים הגבוהים. הקבלנים לא מרויחים מאות אחוזים כמו שאנשים חושבים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אף אחד לא רוצה לטפל בזה, כי זה יגרום לירידה במחירי הדיור. אתמול דוד של אבא (שהוא איש השכלה והיו לו תפקידים חשובים בחברות הגדולות במשק), טען שיש ל-80% מהאוכלוסיה דירה, אם או בלי משכנתא (לא יודע מאיפה הוא הביא את הנתון), שאלתי אותו איך יתכן מצב כזה? הרי יש אנשים שמשכרים בשכר מינימום. אז לטענתו, פועל פשוט יכול להרוויח בסביבות 10,000 ש"ח כאשר הוא עובד 12 שעות משמרות בוקר/ערב. אז מה הבעיה בזה?

כלומר, לפי דבריו, אם יש להרבה מאוד אנשים שיש להם דירה, למה צריך לבנות עוד דירות? הרי בעלי הדירות לא יצביעו שוב לשר האוצר שיוריד להם את ערך הנכס (שלטענתו 80% מאוכלוסיה).

לכן, אם הטענה שלו נכונה, אין למדינה שום רצון שיהיה לאזרח הצעיר דירה בגיל מוקדם. מבחינת המדינה, שהאזרח הצעיר ישכיר דירה עד שיקבל ירושה.

פורסם

ואם נחזור לנושא המקורי של השרשור:

יש המון אנשים שלא מוכנים לעבוד.

לא "לא מוכנים לעבוד בתנאים XYX" אלא "לא מוכנים לעבוד".

זה בתרבות שלהם.

זה כבר קרה לי שהעסקתי אנשים כאלו.

הם באים לעבודה, עושים פחות מהמינימום ואז הולכים כי "קשה להם מדי", למרות שהעבודה היא קלה

(עד כמה זה קשה להיות עירני במשך 5 שעות בקבלה? למה אתה צריך להגיד למלצרית "אני הולך שניה לנוח" ואז שאני אצטרך לחפש אותך עם המצלמות בכל המקום כי יש לקוחות בקבלה? :evil: )

לפעמים זה בגלל שהם ילדים בכיינים שלא לימדו אותם מוסר עבודה ולפעמים כי אין תקשורת ביניהם לבין המעסיק, והם ממורמרים.

להפיל הכל על הטלפונים ועל דור הY זה גם לא נכון לגמרי, כי בכל דור מתלוננים על הילדים של הדור שבא אחר כך.

אני באופן אישי מנצל את זה שיש אנשים בלי מוסר עבודה בשביל להיות מוערך בעבודות שלי.

כיום אני גם עצמאי וגם עובד במשרה חלקית אצל מישהו אחר.

אם לא היו אנשים עצלנים כאלו, אף אחד לא היה מעריך מישהו שעובד ונותן מעצמו הכל.

בימים אלו אני מחפש גם אנשים שיעבדו עם ידע מינימלי פעמיים-שלוש בשבוע בשעות הבוקר.

אין כאלו.

לא מצליח למצוא מישהו שיגיע בזמן.

זה לא אמור להיות קשה פשוט לקום בבוקר ולהגיע בזמן למקום עם מזגן, אוכל, כיסאות נוחים ופשוט לעבוד באווירה כיפית של הפקת סרטונים.

אבל אי אפשר למצוא מישהו שיהיה מוכן לעשות את זה.

אז אני פשוט אשב לי פה בפריפריה בצפון, במרפסת של דירת 4 חדשים חדשה שעולה רבע ממה שהיא היתה עולה בתל אביב, ואהנה מהנוף של ההרים, במקום נוף של עוד מגדלים של עיר שמריחה כמו שתן.

(גילוי נאות: גם פה צריך הון עצמי לא קטן ומעטים אלו שיכולים לגייס אותו בלי ההורים).

פורסם

הבעיה היא אחרת לגמרי.

הרוב המוחלט של הפרוייקטים בבניה ממונפים על ידי בנקים כשהנכס משמש בכטוחה. עשיו קבלן שכבר התחיל לבנות וקיבל מימון לפי שווי דירות של x פתאום נתקל בירידה של 10% במחירי השוק. באופן אוטומטי הבטחונות שלו בבנק יורדים ב 20% כי הבנק מפחד שמגמת הירידה תימשך וסוגר לו את הברז. אותו קבלן לא יכול לשלם לספקים ולא יכול לשלם משכורות. מכאן הפרוייקט נתקע, הקבלן פושט רגל, הספקים שלו מפסידים מליונים וחלקם הולכים איתו והבנקים נקלעים למשבר.

פורסם (נערך)
אז מה אתה רוצה, דירה במרכז של המרכז בשכונה מצויינת עם 3 כיווני אויר וחניה בטאבו בפחות מזה? :lol:

אני שואל שוב, אתה מרגיש שאתה חייב להיות בעל דירה וכל דבר אחר יחשב בשבילך ככישלון בחיים? אם כן, קנה באחד ה"חורים" (כהגדרתך, אני לא חושב שאשקלון, עפולה ואשדוד זה חורים) בסכום שאתה יכול להרשות לעצמך, תשלם את המשכנתא מדמי שכירות של ה"פראייר" שכן מוכן לגור שם עם המשפחה שלו ותמשיך לגור בשכירות בת"א מטר מהעבודה שלך. כשתסיים לשלם את המשכנתא תקבל מדבקה עם סמיילי וסטיקר לאוטו "גם לי יש נדל"ן בארץ הקודש".

בירושלים לא הייתי הולך לגור בחיים. יש אמנם היסטריה מוגזמת לביקוש בת"א אבל אף אחד לא שורף פחים/חוסם כבישים בשבת/יורה/דורס/מתפוצץ שם כי הוא חש זיקה עמוקה לעיר שלו, וגם אם כן לא בתדירות של ירושלים.

אתה מתעקש לא לקרוא את התגובות שלי. כתבתי שחור על גבי לבן שאני לא מחפש דירה במרכז.

1.5 מיליון שקל זה מחיר של דירה ישנה באשדוד. 1 מיליון זה מחיר של דירה בעפולה.

chemguy85- אני מציע לך תעשה סקר כמה אנשים עובדים בשירותים וכמה בתעשייה. אני חושב שתהיה מופתע.

החלוקה זהה בכל מדינה מערבית:

75% שירותים

15% תעשייה

10% חקלאות

קיימת סטייה ולפה ולשם, אבל הרוב המוחלט עובדים במתן שירותים.

לא בשביל זה הממשלה נבחרה.

בהולנד האדם הממוצע לא יכול לגור במרכז אמסטרדם, בגרמניה במרכז ברלין, בארצות הברית בלב מנהטן ובארץ בלב תל אביב. ככה העולם בנוי, תמיד יהיו את האחוזים הבודדים שיגורו באיזורים הכי מב6קשים ואת פשוטי העם שיתפסרו במעגלים הרחבים יותר בהתאם ליכולתם הכלכלית והעדפותיהם.

חד משמעית הממשלה הנוכחית נבחרה בשביל לפתור את בעית הנדל"ן בישראל.

אתה צודק לא כולם גרים במרכז העיר הבירה. אבל יש להם אלטרנטיבות נגישות. בגרמניה רוב הגרמנים לא קונים דירה כי בגרמניה יש דיור להשכרה לטווח ארוך. דירות חדשות, יפות, משופצות עם מרפסת ליד תחנת מטרו בשכירות ארוכת טווח.

אני עובד במשרד עם מישהי שהגיע לארץ מגרמניה במסגרת תוכנית סבב עובדים והיא פשוט נחרדה מרמת דיור להשכרה בישראל. היא אומרת שבגרמניה לא היו מעיזים למסור דירה להשכרה במצב כזה.

בישראל יש אפס אלטרנטיבות.

דירות להשכרה לטווח ארוך - אין

דירות חדשות קטנות - אין. ב-99% מהפרויקטים החדשים בונים דירות 4 חדרים ומעלה. בדקתי במרכז ואין. בדקתי בכרמי גת ושם בנו דירות 3 חדרים בודדות בשביל לצאת מידי חובה. רק בתל אביב בונים דירות 2 חדרים בפרויקטים יקרים.

בישראל מי שלא מתחתן ומשריץ 3 ילדים פשוט לא יכול למצוא שום פיתרון לחיים נוחים. המדינה דוחפת את כולם למסלול מסוים (חתונה, ילדים, משכנתא ל-30 שנה) ומי שלא הולך בתלם נדחף לשוליים.

אני חובב תיאורית קונספרציה אולי יש איזה תוכנית על סודית של הממשלה לגרום לאנשים לחיות במודל חיים מסוים.

קופות גמל מחזיקות מאות מיליארדים. למה לא להכריח את הקופות להשקיע אחוז מסוים מכספי החסכון בדיור להשכרה לטווח ארוך? שיתנו להם הטבות מס. במקום זה קופות גמל משקיעות כסף בנדל"ן בחו"ל. טמטום. טמטום ואטימות.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
הבעיה היא אחרת לגמרי.

הרוב המוחלט של הפרוייקטים בבניה ממונפים על ידי בנקים כשהנכס משמש בכטוחה. עשיו קבלן שכבר התחיל לבנות וקיבל מימון לפי שווי דירות של x פתאום נתקל בירידה של 10% במחירי השוק. באופן אוטומטי הבטחונות שלו בבנק יורדים ב 20% כי הבנק מפחד שמגמת הירידה תימשך וסוגר לו את הברז. אותו קבלן לא יכול לשלם לספקים ולא יכול לשלם משכורות. מכאן הפרוייקט נתקע, הקבלן פושט רגל, הספקים שלו מפסידים מליונים וחלקם הולכים איתו והבנקים נקלעים למשבר.

הדברים שכתבת מדויקים.

יחד עם זאת, כולם לוקחים סיכונים ושמים את האגוזים על השולחן. גם הבנק המלווה וגם הקבלן.

ירידה לא תהיה, אך יש צורך בבלימה חזקה של מחירי הדיור אחרת אתה משמיד דור שלם שלא תהיה לו אפשרות לרכוש קרטון למגורים בדימונה.

אני קורא כאן כל הזמן על עובדים "מפונקים". מה זה מפונקים?

ניהלתי בתקופת ההיי טק מעל 200 עובדים, היום יש לי עסק עם עובדים ומעולם לא נתקלתי במושגים האלו.

הכל מתחיל ונגמר ביחס לעובד.

אין דבר כזה עובד מפונק. לנהל עובד זו תורה שלמה.

מנהל טוב הוא זה שמסתובב בפס היצור וקורע את עצמו כמו כולם כשצריך.

פורסם

ניר, אני נמצא ברצפת הייצור, אין דבר כזה שאבקש מעובד שלי לעשות משהו שלא עשיתי ואני לא עושה בעצמי (כולל לנקות את השירותים או לטאטא. רק לפני ראש השנה התלבשנו כולנו עם המנרץקה לניקיון יסודי למשרד) ועם זאת קשה מאוד למצוא עובדים.

אלה שמתחילים יותר קל לשמר אבל לקלוט חדשים זו קריעת ים סוף.

פורסם

כאחד ששואף לקנות דירת 3 חד' בשנתיים הקרובות אני באמת לא מצליח להבין איך זוג צעיר אמור לחסוך.

אני עובד כמפתח תוך כדי לימודים בשכר גבוהה בהרבה מהממוצע במשק, גר עם אמא ושם בצד כל חודש סכום נכבד, וזה עדיין לוקח המון המון המון זמן להגיע להון ההתחלתי הדרוש - וכל חודש אני רואה את מחירי הדיור עולים.

לדוגמה לפני שנה פרויקטים של דירות 3 חדרים באזור נמכרו ב 1.3M והיום זה לא פחות מ 1.5M (אני מתבסס על "דירות שנמכרו" בלבד, ולא על מחיר מבוקש או משהו דומה). מתקבלת ההרגשה שגם כשיהיה לי את ההון העצמי שחשבתי שאני צריך כדי לקנות דירה במרחק סביר מהמרכז - המחירים יעלו ואצטרך הון עצמי גדול יותר!

אני לא מצליח להבין איך זוגות שלא יכולים לגור עם ההורים או לחילופים מרוויחים שכר ממוצע אמורים להגיע אי פעם להון העצמי הנדרש.

פורסם
ניר, אני נמצא ברצפת הייצור, אין דבר כזה שאבקש מעובד שלי לעשות משהו שלא עשיתי ואני לא עושה בעצמי (כולל לנקות את השירותים או לטאטא. רק לפני ראש השנה התלבשנו כולנו עם המנרץקה לניקיון יסודי למשרד) ועם זאת קשה מאוד למצוא עובדים.

אלה שמתחילים יותר קל לשמר אבל לקלוט חדשים זו קריעת ים סוף.

הדברים שכתבתי כוונו אליך, כי הבנתי בין השורות שגם אתה מנהל מהסוג שכתבתי.

ראיינתי בימי חיי מאות אנשים לעבודה, וגם קיבלתי אותם לעבודה.

נדירים מאוד, אם בכלל, המקרים שנפלתי עם עובד.

הקפדתי תמיד, גם היום, להיות צמוד אליהם בשבועיים הראשונים ולענות על כל פיפס.

גם שטעו ואף גרמו לנזק, קיבלתי את זה בהבנה וחיוך.

בזמנו, בסופי רבעון ובתקופות לחוצות, הקפדתי לעזוב את החדר ולעבוד ביחד עם העובדים את העבודות הכי מתסכלות שיש.

כך שלדעתי, הכל תלוי במעסיק ובגישה שלו לעובדים.

פורסם

כזאני בחרתי איפה להתמקם היה ברור לי שזה יהיה במרחב בין ראשון לאשקלון כי מקום העבודה שלי באשקלון.

אמרת הכל

ברור שבחרת לגור באזור אשקלון...

אמרתי את זה גם ליניב (בגירה) בשרשור דומה- הוא, בתור עצמאי, ״בחר״ לעצמו את מקום עבודתו הפיזי (זכרון יעקב), וכשאין ילדים החיים גם הרבה יותר פשוטים, ומכאן הדרך לקנות בקציר/ חריש/ פרדס חנה כרכור קצרה מאוד.

מה יעשה זוג שכירים במקצועות חופשיים, שלהם רוב ההיצע אם לא כולו נמצא בגוש דן, וכבול לשעות של המסגרות של הילדים?

אולי יגור באור עקיבא או בעפולה ו״יבלה״ בפקקים הבלתי אפשריים או בתחב״צ הבלתי נסבלת?

נסו קצת להבין למה אנחנו ״חייבים לגור בצנטרום של הפיילה״

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

לא אמרתי שקל אבל רואה החשבון שלי יושב בעזריאלי (זה לא שאנחנו אימפריה. הגענו עם אחד המשרדים שהתאחדו למפלצת הזו ובגלל זה אנינו גם בקשר אישי וטוב איתו) והרוב המכריע של העיבדים כולל השותפים מגיע מחוץ לגוש דן.

עם כל הכבוד רופאים, רואי חשבון, עורכי דין ובעלי מקצועות חופשיים אחרים עובדים גם בבאר שבע, אשקלון ועפולה. מספיק לי להסתכל על ההורים בכיתות של הבנות שלי כדי לראות כמה הץבעלי מקצועות חופשיים מאוד מצליחים יש שם.

פה אנחנו גם חוזרים לפינוק. כשהתחלתי את חיי המקצועיים (וזה היה כבר בחופשות מבית הספר) עבדתי בעבודות הכי םשוטות. אחרי הצבא עבדתי 2 משרות מלאות (מתדלק ועובד ייצור) במשך שנה כולל נסיעות בתחבורה ציבורית, כסטודנט עבדתי כאיש שירות שדה לפי קריאה ובנוסף כעוזר בית ועבודות נוספות ואחרי הלימודים יצא לי לא פעם לעבוד גם 36 שעות רצוף אז לנסוע שעה לעבודה זה הסיפור?

תתחיל בעבודה קשה גם אם זה אומר לעבוד באיזה חור בשכר נמוך יחסית ואחרי שתצבור קצת ידע וניסיון תעל למשרדים הגדולים יותר עם שכר שיאפשר לך להשכיר את מה שקנית בפריפריה ולשכור במרכז. עם הזמן תתקדם, תמכור ותקנה. כשאנחנו היינו ילדים בשנות ה 70 הסתדרנו יופי 2 ילדים בחדר בבית לתא מעלית ולא גדלנו רע. אצל רובנו ההורים החליפו דירה או שתיים במהלך השנים כשמצבם הכלכלי איפשר.

ולסיום, לא בחרתי שכאן תהיה העבודה שלי. המפעל ישב בראשון עד שנת 91 כשפינו את איזור התעשייה הישן לטובת מגורים. אז עברנו עם המפעל לאשקלון. עד 94 כולנו נסענו מראשון לאשקלון יום יום ורק אחר כך ההורים שלי עברו ואני עברתי ב פ6 אחרי שסיימתי את הלימודים אז אני יודע טוב מאוד מה זה לנסועהף שעה לעבודה, לעבוד 12 שעות עבודה פיזית ולנסוע שעה חזרה.

פורסם

נו אז מה ? אתה חושב שהחברים שלי ואני לא עבדנו ?

במהלך הלימודים שלי עבדתי באבטחה של מעונות הסטודנטים ולפני הלימודים כנציג שירות לקוחות בחברת סלולר. את כספי השחרור שלי (שהיו יחסית גבוהים כי שירתתי בקרבי) ניצלתי לפסיכומטרי ושיפור ציון ב 5 יחידות מתמטיקה וקצת להתחלת הלימודים ביחד עם עזרה מההורים. החבר עם הצ׳ק 300K מההורים עבד במהלך הלימודים כנציג שירות טלפוני בבנק הפועלים והחבר עם בת הקבלן עבד באריזה בסופרמארקט ועוד כמה עבודות פה ושם.

כמו שאמרתי, כולם עובדים, כולם חברה טובים ולא קופצים מעל שום פופיק.

הסיפור הוא הקפיצה האסטרונומיט במכירי הדיור, לא העצלנות של האנשים, דחילאק.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

• תוכן חדש...