Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3560 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 741
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ושוב, כנראה שלא יצא לך לעמוד בפקקים בתל - אביב. אם זה הקריטריון שלך לפריפריה, אז תל-אביב היא גם פריפריה, לא? לי אישית יצא לעמוד בפקק ולעבור 1.4 ק"מ ב-40 דק'. סתם בגלל עומס ורמזור. נסה פעם, בשביל הספורט, לצאת מרמת החייל או לחלופין מפארק צמרת או האוניברסיטה, ב-16:00 בצהריים, סע לאשדוד. נראה אותך מתלונן על עוד 7 דק' ברכבת אח"כ.

פורסם
לא הבנתי למה אתם מתווכחים על זמנים מצומת לצומת\מחלף למחלף.

הרי אנחנו לא גרים על המחלף וגם לא עובדים בצומת (לפחות רובנו לא), המדידה צריכה להיות מהרגע שיוצאים מהבית עד הרגע שמגיעים לעבודה.

מה זה עוזר לי שממחלף למחלף לוקח לי 20 דקות (נניח) אבל עד שאני מגיע למחלף זה עוד 13 דקות ועד שאני מגיע הביתה מהמחלף השני זה עוד 16 דקות?

יש לי חבר שעושה אשדוד-תלאביב\פתח תקווה כל יום.

אם הוא לא יוצא מ-מ-ש מוקדם לוקח לו לפחות שעה וחצי להגיע לעבודה.

אני גר קצת אחרי אשדוד (לפני אשקלון) ולהגיע לאיזור תל אביב בשעות שאין עומס זה באמת משהו כמו 45 דקות, אבל מתי אין עומס? ומה עם שאר הנסיעה בתוך העיר?

אני בכלל משתדל להימנע מנסיעות לעיר הזאת, לא אוהב את המרכז, צפוף מדי.

אם אצטרך לבחור בין עבודה באיזור תל אביב עם משכורת של 15K לבין עבודה באיזור אשדוד עם משכורת של 10-11K לא הייתי חושב פעמיים ועובד קל"ב.

פשוט כי אני מעדיף לא לשרוף את הזמן הזה בכביש ולנצל אותו לדברים אחרים.

צריך בכלל לחלק את הנסיעה לשניים. עד איזור מחלף חולות וממנו. אני תמיד מתייחס לזמן דלת לדלת ומהיציה מהבית עד לראשון לוקח כ 25-30 דקות כתלות בתנועה. משם בכביש פתוח עוד 10 עד 20 דקות ליעד (תלוי איפה הוא במרכז. לעזריאלי למשל לא בשעות העומס זה 10 דקות) ובכביש עמוס זה יכול להיות עוד שעה עד שעה ועשר דקות. עכשיו אם אתה לא גר בתוך תל אביב אלא באחת מערי הלוין אז הזמן שלוקח לי מראשון הוא זהה לזמן שלך ומהיתר צריך לקזז את היציאה שלך מהעיר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

סמירו, הרעיון הוא שכשאתה גר בתל אביב, אין לך סיבה אמיתית לצאת ממנה, חוץ מנתבג או נס הרים אולי.

אין בארץ הרבה ערים שאפשר להגיד את זה עליהן.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אם כך כל ערי הלוויין שלה, כולל כל גוש דן הם פריפריה. לא? פתח תקווה פריפריה? ראשון? רעננה?

ChemGuy85 - זה אחד הקריטריונים שעליהם ביססת את הטיעון שאשדוד היא פריפריה, ואם כבר אז הקריטריון הכי משמעותי שהכי שמת עליו דגש. להכניס לך מילים לפה? לא נראה לי. לי דווקא נראה שאתה שכחת ממה הso called "ויכוח" הזה התחיל.

פורסם

הויכוח התחיל כאשר טענת שאשדוד לא פריפריה. אשדוד כן מוגדרת כפריפריה. הויכוח המשיך שטענת שאתה מגיע מאשדוד לבת ים ב-15 דקות ואני טענתי שמדובר בשטות מוחלטת. ולא, ראשון וערי לווין של תל אביב לא פריפריה. אל תעשה מעצמך ליצן.

פורסם

פתח תקווה זו חד משמעית פריפריה.

ראשון? לא יודע.

רעננה? די כן.

לא רק בגלל נושא התחבורה, אלא כל המכלול.

אני לא אומר שזה דיל ברייקר למגורים - כל אחד ומה שחשוב לו בחיים. לי אישית קשה עם הכפרים הגדולים שיש גם סביב תל אביב וגם במקומות אחרים - הם משעממים, מנותקים, השכונות החדשות בהם נבנות ב-design pattern אחד ויחיד של מגדלים וגינה ציבורית מעפנה באמצע, וכבר לא מעט חוקרים נתנו את הדעת על כך שדווקא מרחב עירוני כמו שיש במרכז תל אביב הוא בריא וטוב יותר חברתית לאדם.

אבל תכלס אני מניח שבתור איש משפחה הפרמטרים היחידים שצריכים לקבוע זה מה הסיכוי שלך למצוא עבודה בסביבה, כמה זמן לוקח להגיע אליה ואיפה הילדים שלך ילמדו.

פורסם (נערך)
הויכוח התחיל כאשר טענת שאשדוד לא פריפריה. אשדוד כן מוגדרת כפריפריה. הויכוח המשיך שטענת שאתה מגיע מאשדוד לבת ים ב-15 דקות ואני טענתי שמדובר בשטות מוחלטת. ולא, ראשון וערי לווין של תל אביב לא פריפריה. אל תעשה מעצמך ליצן.

אני אמרתי שאשדוד לא פריפריה, לא מעניין אותי מה המגדר העסקי שלה.

פריפריה זה אשקלון/ שדרות/ קריית גת .

כי שם צריך תעדוף, אם תגדיר אשדוד כפריפריה וירדו מחירי הדירות ( אני אקרא לה פריפריה) .

כרגע עם 2 מיליון ל5 חדרים, זה ממש לא פריפריה.

לא מחלף למחלף - ממכללה שלי עד דלת הכניסה לבית שלי 38 דקות .

לא יודע אולי בשעות, אולי אני נהג זריז, אולי הג'טה הזאת עושה קסמים...

עריכה אחרונה על ידי Max.M
פורסם (נערך)

ChemGuy85 - מי שעושה עצמו לייצן זה אתה. הצגת טיעון שהוא לא נכון, אתה ממשיך לדבוק בו, זכותך. יש עובדות בשטח, אתה מסרב להן זכותך כנ"ל. ואם לא הבנת אותי, אז אני אומר שאם תשווה נסיעה בתוך פנים גוש דן לתל-אביב לבין הגעה מאשדוד לתל-אביב, הרבה פעמים תגלה שזה נוראי באותה מידה. יתר על כן, אני אמרתי שאשדוד איננה פריפריה. היא אף לא מוגדרת כך במוסדות תכנון, אלו אתה יודע, שבעצם מתכננים כבישים, רכבות וערים וכו'. ויותר מזה, בשום קריטריון לגיטימי שתחפש, ובלגיטימי אני מתכוון לא בגחמה של BOO HOO לוקח לי להגיע 47 דק' ברכבת ואני מחכה לאוטובוס, אלא קריטריון רשמי כלשהו, אתה תראה שאשדוד איננה מוגדרת כפריפריה, היא אף לא מתקרבת לשם. מחיריה לא קשורים לפריפריה, מרחקה מתל - אביב איננו מתאים לעיר פריפריה, ובעצם שום דבר באשדוד לא מתקשר לפריפריה. ואם אתה עדיין מתעקש שזו פריפריה (למרות שזה לא) וכל-כך לא טוב לך לגור שם, אתה תמיד יכול לעבור למקום אחר שקרוב לך, לא? מזכיר לי חבר פורום שרק מתלונן על יוקנעם אבל עדיין מתגורר שם.

אני אלך איתך עוד צעד, גם גן יבנה לא נחשבת פריפריה.

מקסים - 2 מיל'? מתי בדקת מחירים לאחרונה? דירות 5 חד' באזור חדש יעלו הרבה מעבר לזה. אני לפני כמעט שנתיים מכרתי דירת 4.5 חד' בט"ז (אם כי מפוארת) ב1.84. אז אלו היו המחירים של 5 חדרים, בערך. אני זוכר שבדקתי תקופה לאחר מכן וזה טיפס הרבה מעבר לכך.

יבגני- צר לי, אבל פתח תקווה איננה קרובה להיות פריפריה. זה חור. לגמרי חור. אבל עדיין חור מרכזי מאוד. תעשו הפרדה בין תחושה של "חור" לבין אשכרה עיר פרפריאלית. מזמין אתכם לבקר בקריית מלאכי, קריית גת, שדרות, בני עייש ואם נקצין אז נלך לקצרין וכו'.

עריכה אחרונה על ידי Smiro
פורסם (נערך)

אוקי. סבבה. אשדוד לא פריפריה. אני סתם צעיר מפונק שחי במרכז התוסס ליד מקומות עבודה ובילוי וקיים קונצנזוס לאומי שאין לצעירים זכות לדרוש דירה במרכז. לאן אני צריך ללכת?

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אני לא אומר שזה דיל ברייקר למגורים - כל אחד ומה שחשוב לו בחיים. לי אישית קשה עם הכפרים הגדולים שיש גם סביב תל אביב וגם במקומות אחרים - הם משעממים, מנותקים, השכונות החדשות בהם נבנות ב-design pattern אחד ויחיד של מגדלים וגינה ציבורית מעפנה באמצע, וכבר לא מעט חוקרים נתנו את הדעת על כך שדווקא מרחב עירוני כמו שיש במרכז תל אביב הוא בריא וטוב יותר חברתית לאדם.

בדיוק בגלל זה ת"א יקרה משמעותית משאר המדינה, היא העיר האמיתית היחידה בארץ. המונח "עיר" זה לא מספר תושבים וצפיפות, זה הרבה מעבר לזה. לצערנו בישראל לא מתכננים ערים, מתכננים מגדלי שינה "טובלים בירק" עם כמה בתי ספר ומתנ"סים מסביב כדי לענות על דרישות מינימליות. למה? כי זה הכי רווחי.

ובדיוק בגלל זה לא הגיוני שלכל אחד יהיה סיכוי לקנות נכס בת"א.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אתה מראש מזהה מרווח, מראש מחשב מה אתה צריך לעשות כדי להיכנס לשם, כדי שלא יהיו מקרים של מישהו שלא רוצה לתת לי להיכנס. עד כה, נסעתי שם המון (מספר דו ספרתי של פעמים לפחות), עד עכשיו לא קרה מקרה שאני עצרתי, גרמתי לפקק בנתיב שלי, לאנשים שאחריי, כדי להשתלב בנתיב אחר.

אבל בסדר, שיהיה, מכיר אנשים כמוכם, משועשע מכם מאוד. כי אני בטוח שכולם פה אנשים כל-כך טובים שדואגים לזולת. אלטרואיסטים ממש. שוב פעם, יפי נפש יש בכל מקום. פוגש לא מעט כמוכם בוועדות התנגדויות. מגוחך.

גם אני מכיר נהגים כמוכך. חושבים שהם הכי חכמים בכביש.

ואולי אתה באמת כזה,

חושב, מחשב, מתכנן ומבצע.

למה שתעמוד בפקק אם אפשר לעקוף אותו, להצביע על כל הנהגים הפחות טובים ממך ולגכח עליהם.

מילא לעשות את זה ולשתוק, אבל לבוא לכאן ולהתגאות בהישגך? כל הכבוד.

כמובן שבדרך חזרה, תחנת דלק סיירים זה עוד קיצור בשבילך.

אז אתה מבצע את התרגיל שלך יום יום, עם הזמן נהגים אחרים מתחילים לעשות את אותו הדבר. "למה שאני אחכה עם המעפנים אם אפשר לחתוך כמו האליטה?"

אז חלק מצליחים לחתוך בלי לעכב, אבל הרוב נדחפים. נדחפים ודופקים ברקסים כי נכנסו מהר מידי, וגורמים לאחרים להאט ולהאריך את העומס.

ואז המעפנים מתחילים להתעצבן, ולא לאפשר לנדחפים לחתוך, מה שגורם לבלימות פתאומיות וחסימת נתיב לאלה שכן צריכים ימינה, לראשל"צ.

אז כן, תודה רבה לך!

פורסם (נערך)

סמירו, אין לי בעיה עם המינוח. "חור" זה גם מקובל לחלוטין.

ובהחלט יש חורים סביב תל אביב שהם לא עדיפים על אשדוד או כל עיר מרוחקת קצת יותר, אם כי פה בכל זאת כנראה יש קצת יותר אפשרויות תעסוקה.

אה, סמירו, פספסתי את זה שאתה מאלו שעוקפים בפקקים.

אני לא דואג לזולת, ולא אלטרואיסט. אפשר לא להיות אלטרואיסט וגם לא להיות דושבאג. משהו באמצע כזה.

סלואורייד, מאמין שגם חיפה וירושלים הן בסדר, אבל כן.

אגב, לא יודע אם זו "בעייה" ישראלית. גם במקומות אחרים בעולם יש המון כפרים כאלו, שחלקם אפילו נורא קרובים לעיר הגדולה.

זה לא שבארה"ב כולם חיים במרכז מנהטן. אבל חבל גם עליהם, משעמם :)

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
פורסם (נערך)

Guy85 ,

מה רע ברחובות? יש תעסוקה, יש בילויים?

מי הבטיח לך דירה במרכז?

למה ההוא נוסע על פרארי? וההוא על אונו?

ככה.

עריכה אחרונה על ידי Max.M

• תוכן חדש...