Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3560 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מתמטיקה לא תמיד נכונה במציאות, בטח לא בכבישים שזו סביבה דינמית עם משתנים דינמיים שאתה לא יכול לחשב את כולם באותו מקרה. המקסימום שאתה יכול לעשות זה לעשות ממוצע של כל המצבים שאותם חישבת במודל שלך, ולהגיד שזה סטטיסטית, זמן ההגעה שלך. על סטטיסטיקות ומודלים והקשר שלהם למציאות לא ארחיב.

מדובר בנתוני מעבדה יבשים. במציאות, בסביבה דינמית, נתונים יכולים רק להחמיר - תאונה, רמזורים שהתקלקלו, פגעי מזג אוויר, חסימת כביש פתאומית. כל שנה 200,000 מכוניות חדשות עולות על הכביש והעומס בכבישים רק גדל. בזמן האחרון כל ערב יש פקק בכניסה הדרומית לאשדוד פקק שלא היה קיים לפני מספר שנים.

אני אתן לך עוד דוגמא מאז שפתחו את הביג המקולל ליד הרכבת (בבקשה, חמאס, תשרפו את המקום) זמן הנסיעה לרכבת התארך ב-10 דקות לפחות בגלל פקק ברמזור.

• תגובות 741
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בוקר 7. ערב 7.

בתקופה שנסעתי לתל אביב ברכב יצאתי מהבית גג עד 6:15 ועדיין אכלתי פקקים באזור ראשון והכניסה לתל אביב. אם אני יוצא מהבית ב-7 בבוקר ברכב אני מגיע לעזריאלי באזור 8:30 במקרה הטוב.

פורסם (נערך)
קניתי לפני 7 חודשים דירת 3 חדרים להשקעה. הדירה נמצאת בברנע באשקלון ברחוב מונטיפיורי (דירות חדשות 4 חדרים באיזור עולות 1.3-1.4 מליון). הדירה נקנתה כשיש בה שוכרים עם אופציה לעוד שנה ב 2850 שח לחודש במחיר של 765,000 ש"ח.

זו דירה שזוג צעיר יכול לגור בה בכיף כי היא באיזור טוב, ליד בתי ספר וגני ילדים טובים.

נכון שהיא יחסית מציאה אבל דירות כאלה נמכרות בסביבות 800-850.

דוגמא טובה מאוד אבל עדיין לא מייצגת.

למה טובה מאוד? עיר עם תחבורה מפותחת ומסכים עם כל מה שרשמתם לטובתה.

למה לא מייצג? הפער לדירה חדשה גדול בגלל הממ"ד. אני מניח שדירה במחיר כזה לא כוללת ממ"ד בהשוואה לדירה חדשה ולכן יש פער שהוא גדול יותר משליש.

ברור לי שגם לדירה ישנה בראשון לא יהיה ממ"ד אבל בראשון זה לא ישפיע על המחיר משמעותית כמו באשקלון.

לגבי הדיון שהתפתח פה עם הזמנים, אני חושב שהאמת נמצאת איפשהו באמצע.

רק עצוב לי נורא לקרוא פה בפורום רכב, שאמור לקדם את תרבות הנהיגה, קריאה לחתוך את הפקק, לזלזל באנשים האחרים שעומדים בתור כמו שצריך רק בשביל לחסוך כמה דקות. בהמשך אתה מוזמן גם לנסוע על השוליים, כי יש שם רווח מספיק, כנראה שהזמן שלך יותר יקר משאר העומדים בפקק.

עריכה אחרונה על ידי redroze

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

מסכים עם הקטע של הפקקים.

אין ממד בדירה וגם לא התייחסתי לזה שבאיזור כבר מתחילים פינוי בינוי ותמא 38.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
דוגמא טובה מאוד אבל עדיין לא מייצגת.

למה טובה מאוד? עיר עם תחבורה מפותחת ומסכים עם כל מה שרשמתם לטובתה.

למה לא מייצג? הפער לדירה חדשה גדול בגלל הממ"ד. אני מניח שדירה במחיר כזה לא כוללת ממ"ד בהשוואה לדירה חדשה ולכן יש פער שהוא גדול יותר משליש.

ברור לי שגם לדירה ישנה בראשון לא יהיה ממ"ד אבל בראשון זה לא ישפיע על המחיר משמעותית כמו באשקלון.

לגבי הדיון שהתפתח פה עם הזמנים, אני חושב שהאמת נמצאת איפשהו באמצע.

רק עצוב לי נורא לקרוא פה בפורום רכב, שאמור לקדם את תרבות הנהיגה, קריאה לחתוך את הפקק, לזלזל באנשים האחרים שעומדים בתור כמו שצריך רק בשביל לחסוך כמה דקות. בהמשך אתה מוזמן גם לנסוע על השוליים, כי יש שם רווח מספיק, כנראה שהזמן שלך יותר יקר משאר העומדים בפקק.

אם אני לוקח מוצרים בודדים בסופר, אני גם גם לעתים הולך לקופה הראשית ומשלם שם, האם אני מזלזל בשאר העומדים בכל הקופות?

לנסוע בשוליים מסוכן. להיכנס במרווח לא.

אני דווקא מאלה שעוברים נתיב כשמישהו משתלב, אני מאלה שתמיד עוצרים במעבר חצייה, אני מאלה שתמיד ייתנו זכות קדימה למי שמבקש גם אם לא מגיע לו, ואני מאלה שתמיד מאותת. הייתי אומר שאני נהג די תרבותי. ועדיין, לא חושב שלנסוע בנתיב ימני, להשתלב בלי הפרעה לאף אחד זה משהו רע. לא פוגע באף אחד. זה שאתה תחכה בפקק יותר, לא אומר שאני צריך לחכות בפקק. ואני לא חושב שזמנך שווה פחות משלי, אותי פשוט לא יעניין כל כך זמנך, בניגוד לזמן שלי שמאוד מעניין אותי. ועדיין למרות זאת, אני יותר תרבותי מ-90 אחוז מהנהגים בכביש.

פורסם (נערך)

הזוי. אני אדם תרבותי לחלוטין שומר חוק יותר מ 90 אחוז מהאוכלוסיה. אני לא רוצח ולא אונס אף אחד. מדי פעם אני הולך למישהו שהוציא כסף מהכספומט, מפוצץ אותו במכות ולוקח את הכסף. זה שלו אין כסף לא אומר שלי גם לא צריך להיות כסף. אני לא חושב שהכסף שלו שווה פחות משלי, זה פשוט לא כל כך מעניין אותי הכסף שלו בניגוד לכסף שלי שמעניין אותי מאוד.

עריכה אחרונה על ידי Nemesis
פורסם

א. זה שלו אין כסף לא אומר שלי צריך להיות כסף, כנראה לא המשפט שהתכוונת לרשום.

ב. יפה שאתה משווה להיכנס למרווח ריק, לרצח/אונס/שוד ואלימות. בגן עדן יש מקום שמור לאנשים במיוחד כמוכם, יפי הנפש. ברכות ושלום בעולם.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

לא משנה כמה מוגזמת ההשוואה שלו, יצאת ערס שמרשה לעצמו לבזבז זמן של אחרים לטובתו.

ונניח נפלת בהשתלבות על מישהו עקשן שלא נותן לך להשתלב, חשבת איזה עיכוב אתה עושה לאנשים שממשיכים בנתיב ממנו ניסית לעקוף את הפקק?

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

צודק, תיקנתי. אני חושב שזו השוואה לגיטימית. אתה לוקח מאדם אחד משאב מוגבל כמו זמן בצורה לא חוקית כדי שלך יהיה יותר. החלף זמן בכסף. זו נקראת עבירת בריונות ולא בכדי. אמנם לא פיזית, אבל זו גם אלימות.

פורסם
אתם פשוט לא מודעים לזמן וזורקים מספרים תלושים מהמציאות. מציגים לכם נתונים מוויז אתם בהכחשה. מציגים לכם חישוב מתמטי ואתם בהכחשה. ממכללת עתיד לא מגיעים לסיטי ב-38 דקות בין ראשון לחמישי. לא בנהיגה רגועה, לא בנהיגה גדושה ולא בליווי משטרת ישראל.

די, אני לא מסוגל. איך לעזאזל רכבת נוסעת מאשקלון לתל אביב -45 דקות?!?!?!?!?! מדובר בפאקינג אותו קו שנוסע דרך אשדוד לתל אביב ב-47 דקות!!!

למה אתה נצמד לויז כאילו זה תורה מסיני? האפליקציה הזו לא מדויקת בעליל ומפנה אותך למסלולים לא רלוונטיים בכלל. אז שתגיד גם שהנסיעה היא שבוע לתל אביב. למי אכפת? מביאים לך נתונים מהמצאות ואתה נדבק לשטות הזאת.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אתה מראש מזהה מרווח, מראש מחשב מה אתה צריך לעשות כדי להיכנס לשם, כדי שלא יהיו מקרים של מישהו שלא רוצה לתת לי להיכנס. עד כה, נסעתי שם המון (מספר דו ספרתי של פעמים לפחות), עד עכשיו לא קרה מקרה שאני עצרתי, גרמתי לפקק בנתיב שלי, לאנשים שאחריי, כדי להשתלב בנתיב אחר.

אבל בסדר, שיהיה, מכיר אנשים כמוכם, משועשע מכם מאוד. כי אני בטוח שכולם פה אנשים כל-כך טובים שדואגים לזולת. אלטרואיסטים ממש. שוב פעם, יפי נפש יש בכל מקום. פוגש לא מעט כמוכם בוועדות התנגדויות. מגוחך.

פורסם

לא הבנתי למה אתם מתווכחים על זמנים מצומת לצומת\מחלף למחלף.

הרי אנחנו לא גרים על המחלף וגם לא עובדים בצומת (לפחות רובנו לא), המדידה צריכה להיות מהרגע שיוצאים מהבית עד הרגע שמגיעים לעבודה.

מה זה עוזר לי שממחלף למחלף לוקח לי 20 דקות (נניח) אבל עד שאני מגיע למחלף זה עוד 13 דקות ועד שאני מגיע הביתה מהמחלף השני זה עוד 16 דקות?

יש לי חבר שעושה אשדוד-תלאביב\פתח תקווה כל יום.

אם הוא לא יוצא מ-מ-ש מוקדם לוקח לו לפחות שעה וחצי להגיע לעבודה.

אני גר קצת אחרי אשדוד (לפני אשקלון) ולהגיע לאיזור תל אביב בשעות שאין עומס זה באמת משהו כמו 45 דקות, אבל מתי אין עומס? ומה עם שאר הנסיעה בתוך העיר?

אני בכלל משתדל להימנע מנסיעות לעיר הזאת, לא אוהב את המרכז, צפוף מדי.

אם אצטרך לבחור בין עבודה באיזור תל אביב עם משכורת של 15K לבין עבודה באיזור אשדוד עם משכורת של 10-11K לא הייתי חושב פעמיים ועובד קל"ב.

פשוט כי אני מעדיף לא לשרוף את הזמן הזה בכביש ולנצל אותו לדברים אחרים.

They are trying to ban me...

• תוכן חדש...