Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3456 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום פורום.

החלטתי לחלוק חוויה איתכם ולספר מה רכשתי לפני מספר חודשיים...

יש לי רכב מאוד אוהב אלי ששייך לאבא שלי משנת 92 -מיצי ידנית והוא אצלי כבר 15 שנים ומאז שהסתיימה אחריות הוא לא היה במוסך כמעט חוץ טיפולים מורכבים כמו החלפת קלאץ עושה הכל לבד..האמת לדגם הזה אין מה לעשות חוץ מטיפולים בסיסי :-P.

כמובן זמן עושה את שלו וחלקים מתיישנים -מפסקים לא מתפקדים טוב,מזגן נחלש , הדשבורד וגם פנסים קיבלו סדקים פנמיים בגלל נהגים דפוקים אבל בגדול הכל מקורי ברכב חוץ מרדיאטור ומזגן(מדחס)+ פעם קרה שמת ברגע אחת מפלג שעלה לי 250 שייח מפירוק ועד שמצאתי אחת שהוא היה תקין :twisted:...

בקיצור, רוצה לשמור על רכב של אבי (למרות שהוא לא רוצה אותו) ולהמשיך איתו ואז עלה רעיון לקנות רכב נוסף לפירוק ולחלקים ,כי אי אפשר לדעת מה התקלה שיכולה לקראות וגם מזגן וגם צינור של מזגן עושה בעיות .חיפשתי רכב ביד 2 ומצאתי משהו מעניין בעיניי -אותו רכב משנת 93 אבל לצערי אוטומטית.

מה לעשות- אין כבר מבחר גדול וגם לי אין הרבה זמן וסבלנות לכלום.הגעתי לרכב ,בדקתי אותו ,עשיתי סיבוב והחלטתי שאני קונה, הרי חיפשתי רכב לפירוק בשביל החלקים בלבד .רכב יד ראשונה כאשר במקור היה שייך לאיש מבוגר אחת ואז עבר מספר ידיים באותה משפחה.

בהתלה היה קצת סיפור עם המוכר שלא התחיל טוב אבל בסופו של דבר הסתיים ממש טוב.

מוכר קנה רכב חדש מליסינג ולזה הייתה תקלה שגיליתי אותה מיד לאחר התנעה של מנוע - נזילת מים חזקה ממשאבת המים אבל לי זה לא היה חשוב בכלל.טוב שילמתי ,החלפתי בעלות ,בדרך חזרה הביתה לא יודע מה עבר אלי...:roll: הסתכלתי בצדדים והתחלתי לחשוב...:wink:

למעשה רכשתי רכב במצב מכאני טוב,חיצוני שלם לגמרי ...יש מכות קטנות אבל בפנים הכל נקי ושלם ! אין סדקים בפלסטיקה !

רכב נוסע סביר מאוד בהשוואה לידנית (אין כמו ידנית) אפילו מזגן קירר קצת ..

ידידים ,חשבתי וחשבתי :roll:ולבסוף החלטתי להשאיר רכב הזה על הכביש :-P,שילמתי עבורו 1000 שקל למוכר ,רכב עם 88000 על השעון כולל טסט למספר חודשים ובנוסף חצי מיכל דלק,4ליטר שמן חדש עם בקבוק נוזל קירור, 4 צמיגים מ 2015 ביטוח חובה לחודשיים,לפי דעתי עסקה טובה8).

הגיעה זמן לעשות טיפול לרכב שלי ואז החלטתי לתקן גם את "החדש" במינימום האפשרי.רכשתי משאבה יפנית JMB רצועת טימינג פלוס וסט של כל הרצועות וגם זוג מחזרי שמן הכל עלה 218 שקל.הכל הוחלף ולפני שבועיים על ידי ועוד חבר טוב ורכב עבר טסט.

אולי כבר מאוחר אבל ממליץ לרכוש רכב כזה לחיילים, סטודנטים או נהגים חדשים .

וזה רכב היום לאחר השחרת חלונות (25 שקל מסין) וגם התקנתי נעילה מרכזית עם שלט (47 שקל מסין)+קצת קוסמטיקה :-P...

puzi.jpg

שמה "פוצי " והיא חברה או חבר ל"מיצי"...:lol:

באותה הזדמנות אכתוב כמה מילים על מיצי שלי ,יש כאן חברי הפורום וצוחקים על מחירים של פילטר דלק ב 5שקל.

היום עשיתי טיפול למיצי - החלפתי 4 פלגים ,שמן,פילטר שמן,פילטר אוויר,דיסקיות בלמים קדמים,פקק ריקון של שמן ,2 בקבוקים של נוזל בלמים (לכל המערכת).קניתי חלקים משתי חנויות, חשבון סופי יצא - 100 + 120 = 220 שקל .

20160902_131912.jpg

20160903_192902.jpg

20160903_192946.jpg

שבת שלום לכולם.

• תגובות 113
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מה הקטע הזה של רוסים ומיצובישים ישנים :lol:

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תתחדש על האוטו. בקושי יש כאלה שנוסעות היום.

במקומך לא הייתי מחזיק 2 מכוניות. מפרק הכל מהאוטומטית ומוכר את הגוף לברזל, אם יש לך מקום לשים את החלקים כמובן.

ואז מתחיל להעביר את החלקים הטובים לידנית (פלסטיקים, פנסים, דשבורד)

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

תתחדש.

לדעתי זאת בחירה גרועה לנהג חדש, לנהג חדש הייתי מחפש את הרכב הבטיחותי ביותר שניתן לרכוש בתקציב, שכן יש להם מעורבות גבוהה יותר בתאונות מאשר נהגים ותיקים.

אחותי עברה טסט לאחרונה ולא הייתי נותן לה לנהוג ברכב כזה גם אם היו משלמים לי. (ואם נלך יותר רחוק? גם אני לא הייתי רוצה לנהוג בזה)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

לפותח השירשור שלום לך, גילוי נאות קצר. אני עוסק בתחום השמנים. אסור לך להשתמש בשמן מנוע הזה למנוע שלך. למרות שהוא שמן מעולה ומיוצר על ידי חברה מכובדת השמן הזה לא מתאים למנוע שלך כלל וכלל. השמן בתקן API SF ובהגדרת היצרן שלו, השמן הזה מיועד למנועים משנת 1984 ומטה. אם אתה משתמש בשמן כזה למנוע משנת 1993 אזי השמן הזה, למרות שהוא מעולה, הוא לא יספק את ההגנה למנוע ולחלקים הנעים. בשימוש בשמן זה אתה מגביר שחיקה ובלאי של המנוע על שלל מרכיביו.

אם הינו נתקלים במצב הפוך בו אתה שם שמן חדש מהמילה האחרונה ברכב שנת 93 אולי עוד איך שהוא היו ספקות. אבל כאשר אתה שם שמן מיושן במנוע חדיש המנוע פשוט לא מקבל את "הוויטמינים" להם הוא נחוץ.

ממליץ לך לעבור לשמן בתקן API SH או SG. אם אתה מתקשה למצוא אותם פנה אליי ואני אוכל לעזור לך בוודאות.

בברכה.

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
מה הקטע הזה של רוסים ומיצובישים ישנים :lol:

הבעיה היא כשאתה קונה מיצובישי לנסר לא חושבים שאתה רוסי אלא בחור מרמאללה...

:wink:

הדגם הזה היה מאוד מאוד פופולרי (לדעתי מקום 1) אצל עולים מברית המועצות שרכשו מכוניות עם זכויות עולה בשנים 1990-1993. לרובם לא היה כסף לאוטו חדש אבל את הזכות אפשר היה לנצל רק במהלך 3 שנים ראשונות בארץ, אז גירדו כסף וקנו בשביל לא להפסיד את הזכות.

אחרי שקנו לא מיהרו למכור. גם 10 ו 15 שנים אחרי היו הרבה מכוניות כאלה יד ראשונה או שערבו במשפחה.

ושנית, המיצוביש הזו עשתה סוג של מהפכה בשוק הרכב בארץ.

היא הורידה את סובארו לאונה למקום שני בטבלת המכירות והיא הייתה המכונית היפנית המודרנית הראשונה בארץ, מאובזרת בכל האיבזור החשמלי ועם 3 שנות אחריות.

פורסם

לדעתי זאת בחירה גרועה לנהג חדש, לנהג חדש הייתי מחפש את הרכב הבטיחותי ביותר שניתן לרכוש בתקציב

לפני כ9 שנים עברתי תאונה במהלך נהיגה ברכב כזה. רכב מהנתיב הנגדי איבד שליטה והתנגש ברכב שלי. רק אציין שקורת A התעוותה לצורה של גלים, הדש בורד לחץ על הברכיים שלי מקדימה, דלת הנהג לחצה על ברך שמאל מהצד. הצלחתי לחלץ מהרכב רק דרך החלון לאחר שהתנפץ וגרם לחתכים. היעדר כרית האוויר תרמה רבות לפציעות שנגרמו ולזמן ההחלמה.

המהירות שבה הרכב מהנתיב הנגדי התנגש לא היית כ"כ גבוה, הרכב השני איבד טמבון וקיבל עיקום קל בקורת רוחב קדמית ובמכסה המנוע.

קח בחשבון את נושא הבטיחות.

פורסם

הלאנסר הגיעה לארץ בסוף 88' בעיתוי מושלם; בשנת 87' המכוניות הנמכרות ביותר בארץ היו הסיטרואן BX, סובארו ליאונה ואוסטין מונטגו.

לאחר שנוכחו הלקוחות לדעת שרמת האיכות של זוג האירופאיות נמוכה, צללו המכירות בסוף 88', ואז הגיעה הלאנסר.

היפנית החדשה הציעה עיצוב מודרני ונאה, תא נוסעים נאה ומהודר שכלל את כל האיבזור החשמלי (לא מאד רחוק מהסטנדרטים של ימינו, אגב), איכות גימור גבוהה והחשוב מכל - לראשונה הוצעו 3 שנות אחריות מלאה, מה שתרם לאמון במותג החדש.

כמכונית, הלאנסר היתה די בינונית; הביצועים היו בינוניים בשל המנוע החלש (75 כ"ס), נוחות הנסיעה כנ"ל ותא המטען היה קטן יחסית.

למרות זאת, הפכה הלאנסר ללהיט, והדיחה את הסובארו מראשות טבלת המכירות.

לקראת שנת הדגם 91' קיבלה הלאנסר ראש מנוע בעל 3 שסתומים לבוכנה, מה ששיפר את הביצועים והביא אותם לרמה מקובלת.

בסוף 92' הוצגה היורשת שלה, זו שמוכרת לנו כסופר לאנסר, שהיתה אמורה להיות יקרה יותר.

כלמוביל לא האמינו שהמכונית תצליח, ולכן יבאו כמות גדולה מהדגם היוצא.

אולם עד מהרה הסתבר להם שקהל הלקוחות מוכן לשלם יותר עבור מנוע חדש ומוזרק ועיצוב מודרני, ולכן הציעו את הדגם היוצא במחירי מבצע, ורק בסוף 93' סיימו למכור את כל המלאי הגדול, כך שתקופה לא קצרה שווקו שתי המכוניות יחד.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לדעתי שווה לבדוק אם המדינה עדיין "קונה" רכבים ישנים. יש לך 2 רכבים ישנים עם טסט. אתה יכול לקבל על אחת מהן או שתיהן יחד 6 אלף ולרכוש משהו יותר בטיחותי וחסכוני כדוגמת הקליאו b

עד מתי ספטמבר 08.:(

• תוכן חדש...