Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3456 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זרוק מבט על הפורום הטכני, נסה לספור כמה שרשורים יש על מגאן\C4 וכמה יש על לנסר\קורולה בנות 20.

מסכים עם זה שיפנית ישנה כנראה תהיה יותר אמינה, השאלה רק באיזה יחס.

אני חושב שבעל יפנית ממוצע פחות פעיל בפורומים ופחות מעניין אותו הרכב שלו. יש תקלה - הולך למוסך ומתקן. לא רץ לפורומים להתייעץ. מתקן רק את מה שצריך כדי שהאוטו יסע ויעבור טסט. כל השאר לא מתקן.

בעל צרפתיה ישנה (שבידיעה קנה אותו שנחשב כפחות אמין) יותר "בעניינים", על כל דבר ירוץ להתייעץ. הוא גם מתייחס לדברים אחרת. למשל תקלות קטנות שלא מפריעות כלל לבעל יפנית ממוצע (האוטו נוסע - אוטו אמין) משגעות את בעל הצרפתיה (תאורת מאפרה לא דולקת זה כבר סיבה לשירשור עם 10 עמודים [emoji3] ).

בגלל זה אני חושב שהפורום הטכני לא כ"כ משקף את מצב הדברים בפועל.

תראה למשל את שירשורי הסקירה על מכוניות חדשות שנפתחם כאן:

כמה שירשורי קליאו/קקטוס/208 יש לעומת שירשורי יונדאי i20, יאריס או מאזדה 2.

החלקוה ברורה, נכון?

ברור גם שחלוקה בטבלת המכירות הפוכה.

זה מחזק את התאוריה שלי.

• תגובות 113
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
במקרה גם לי יש "רכב סופר" כזה, קצת יותר צעיר מהזוג של אלצ'קו אבל זה אותו רעיון; אם אתה ו\או החבר חושבים שקונים רכב בכמה אלפי שקלים בודדים והוא נוסע כמו מלך עשרים שנה ולא דורש אגורה - אתם טועים.

מה זה "השקעה" של 2000 שח? אני הוצאתי על המיצי שלי 4K על תחזוקה כשהרכב עצמו עלה לי 4.5.

אתה חושב שאם הייתי מראש קונה רכב ב8.5 אז הוא לא היה דורש השקעה דומה?

אף אחד לא מוכר רכב שעולה גרושים, לרוב כבר ביום הראשון צריך לעשות צמיגים, פרונט, מצבר וטיפול יישור קו, הנה כבר הלכו כמה אלפים.

פה ושם איזו תושבת עייפה או גומיה - עוד כמה מאות. זה ממש לא חריג.

מה שאני אומר זה שהגישה הזאת של "קנה יד ראשונה מרוסי, הוציא 2000 שקל תחזוקה וזרק את הרכב לפח" היא פשוט לא נכונה.

לגבי מה יותר אמין - צרפתיה זקנה או יפנית - אני לא חושב שיש צורך להיגרר לדיון הזה, זרוק מבט על הפורום הטכני, נסה לספור כמה שרשורים יש על מגאן\C4 וכמה יש על לנסר\קורולה בנות 20.

אפילו לא צריך ללכת רחוק, פה בשרשור יש לך לנסר שלא טופלה כמו שצריך במשך 23 שנה (!!) והרכב נוסע, לטענת הבעלים על חלקים מקוריים.

אני ממש בספק שיש מגאן או C כלשהי בארץ שאפשר להגיד עליה את אותו הדבר.

אל תדאג אני אדם ריאלי, ובלי קשר בc5 יש פי 20 מערכות מבלנסר אז גם אם יחס התקלות למערכת יהיה אותו דבר היא עדיין תתקלקל פי 20, כל מה שהתכוונתי לומר הוא שההודעות יצרו רושם ( לפחות על כאלו שלא כ''כ מבינים) כאילו באלף ש''ח אפשר להשיג רכב שיתן לך שקט, ולא רציתי שאנשים מעוטי יכולת שיכולים לארגן לעצמם סכום כזה חד פעמי ירוצו לקנות, כי כמו שכתבת בסוף זה יסתכם ברוב הפעמים בעוד כמה אלפים.

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

העניין הוא שכן אפשר למצוא רכב באלפיה שייתך לך שקט לתקופה מסויימת, עם הכרת המערכות של הדגם הרכב וכמובן הרבה מזל.

האם זה מומלץ לכל אחד? בטח שלא. מצד שני, הבחור קנה אוטו באלפיה כדי שיהיה לו רכב לחלקים. הוא ידע מה הוא עושה והוא מכיר את סוג הרכב הזה.

על הדרך הוא הרוויח רכב שמיש שנוסע. מה רע?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
מסכים עם זה שיפנית ישנה כנראה תהיה יותר אמינה, השאלה רק באיזה יחס.

החלקוה ברורה, נכון?

זה מחזק את התאוריה שלי.

יש משהו במה שאתה אומר, אבל יש בפורום מספיק סיכומים של כל מני טרנטות יפניות, ובכל שרשור סיכום יותר מחצי מהתגובות בסגנון "גם לנו יש כזאת במשפחה, טפו טפו טפו 15 שנה אין תקלה אחת"

רכבים עתיקים בכל קנה מידה, מנגד יש לך צרפתיות משנתונים 2008 +- שפשוט מתפרקות, ודי הרבה כאלה.

אולי המצב בפורומים לא ממש מייצג אבל בתי הקברות המוטוריים של קרסו ולובינסקי שיש בהם מאות c4\מגאן שפשוט לא זזות לשום מקום תורמים לאימג' לא ממש חיובי על הרכבים.

כאילו, מי בכלל שמע על "מוח גיר" או "סולנואידים" ביפניות אוטומטיות בנות 20?!

לא בקטע של "יפן נגד העולם", לא רוצה להישמע בתור פאנבוי שכל היום חונק תרנגולות על רקע סקרי אמינות, הרעיון הכללי הוא פשוט - מי שמחפש רכב בכמה אלפים בודדים כדי להגיע לסופר במינימום עלויות - אין לו מה לחפש אצל הצרפתים שניתן לקנות בסכומים האלה.

הסיכוי ליפול חזק עם לאונה\לנסר\קורולה\וכו' נמוך משמעותית, לדעתי.

אל תדאג אני אדם ריאלי, ובלי קשר בc5 יש פי 20 מערכות מבלנסר אז גם אם יחס התקלות למערכת יהיה אותו דבר היא עדיין תתקלקל פי 20, כל מה שהתכוונתי לומר הוא שההודעות יצרו רושם ( לפחות על כאלו שלא כ''כ מבינים) כאילו באלף ש''ח אפשר להשיג רכב שיתן לך שקט, ולא רציתי שאנשים מעוטי יכולת שיכולים לארגן לעצמם סכום כזה חד פעמי ירוצו לקנות, כי כמו שכתבת בסוף זה יסתכם ברוב הפעמים בעוד כמה אלפים.

כל ה"פי 20" מערכות האלה שוות לישבן ברגע שהרכב לא מניע :lol:

בעלות על רכב זה אף פעם לא "סכום חד פעמי וגמרנו", במיוחד לא ברכבים ישנים יותר שנמכרים בסכומים אפסיים.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אמל"ק את כל השרשור.

רציתי רק לומר שמדובר באחת היפניות היפות ביותר לדעתי של שנות ה90, וגם הרבה אחרי.

יש למכונית הזו קסם מיוחד.

אני שמח שיש אנשים שמרגישים חיבה גם למכוניות שהן לא "מיוחדות".

בהצלחה וכל הכבוד!

פורסם

לאשתי קניתי צ'אמפ 1994 ב-1996 במחיר די מגוחך ב"הרץ" עם 40K ק"מ. שירתה אותנו בנאמנות ואח"כ עברה לבן-דודי. ב-2005 מכרתי אותה לשכן שלא הפסיק לברך אותי. הוא נסע בה 4 שנים עד שנקרע לו צינור מים - המנוע הלך והוא זרק אותה.

ב-2008 קניתי מעמית לעבודה שעשה רילוקיישן לנסר 1992 ב-1000 ש"ח חצי שנה אחרי שעשה יישור קו ב-4000 ש"ח.

הרכב נסע שש שנים ללא תקלות מיוחדות. ב-2014 השאלתי אותו לחבר, ובסופו של דבר הרכב נגרר ע"י העיריה כגרוטאה למרות שעוד היה לו טסט בתוקף. החלטתי לא להתעסק עם זה, בשום שהמנוע היה כבר במצב די סופני.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מי שלא מכין לעצמו לפחות 400 שקל בחודש על אחזקה, אין לו מה לחפש בקניית רכב.

אני בחרתי לקנות "טרנטה" יפנית ב 9 אלף, כי אני מוכן נפשית אולי להוציא כמה אלפים בשנה על אחזקה מאשר בוודאת להוציא אותם על ירידת ערך(ואולי גם על אחזקה).

והסיבה דווקא לבחירה יפנית היא בגלל ההיסטוריה הטובה שיש למכרים עם הרכבים האלה. מה שאי אפשר כול כך לומר על רכבים אחרים לצערי.

פורסם

הרכב נסע שש שנים ללא תקלות מיוחדות. ב-2014 השאלתי אותו לחבר, ובסופו של דבר הרכב נגרר ע"י העיריה כגרוטאה למרות שעוד היה לו טסט בתוקף. החלטתי לא להתעסק עם זה, בשום שהמנוע היה כבר במצב די סופני.

יש לעיריה זכות לגרור רכב עם טסט?

פורסם

ממש לא, אבל מכיוון שממילא לא היה לי מה לעשות איתה, ולא רציתי לבזבז יום עבודה שהיה עולה יותר ממה שהייתי מקבל עליה - שחררתי.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מקפיץ ..

היום למיצי יום הולדת...בן 24

עבר יום שחור היום...אחרי כל מילה הייתי צריך לכתוב טפו טפו בשרשור הזה.. טעות שלא כתבתי.

בבוקר אישתי מתקשרת ואומרת שרכב בחניה עם דפיקה מאחורה ופנס שבור...מי זה הזבל שעשה את זה לא יודעים:evil:

ודבר נוסף גם היום נדלקה מנורה של מצבר..זאת אומרת שמת אלטרנטור..

פירקתי אותו לגורמים וכאן השאלה איפה רוכשים פחמים ?

20160911_193010.jpg

פורסם

קודם כל מי שחושב שמכוניות יפניות לא מתקלקלות אף פעם הוא פאנבוי ואני הייתי כזה פעם.

מצד שני, זה ידוע שהן שורדות יותר טוב, במיוחד בדגמים הישנים!

קחו את הקורולה שלי ואת הקורולות החדשות, זה 20-0 באמינות לטובתי מק"מ יחסית גבוה...

בכל מקרה, לי יש נסיון לא רע עם לנסר הרבה מאוד זמן ובמשך יום יומי, אמנם זה רכב עובד אבל היא עשתה צרות לא מעט.

בגלל שזה רכב עבודה ועם ק"מ גבוה מאוד יחסית אז אולי זה בגלל זה אבל כבר שמעתי שהמנועים והגירים של הלנסרים האלו מאוד עדינים וזה חבל.

פורסם
מקפיץ ..

היום למיצי יום הולדת...בן 24

עבר יום שחור היום...אחרי כל מילה הייתי צריך לכתוב טפו טפו בשרשור הזה.. טעות שלא כתבתי.

בבוקר אישתי מתקשרת ואומרת שרכב בחניה עם דפיקה מאחורה ופנס שבור...מי זה הזבל שעשה את זה לא יודעים:evil:

ודבר נוסף גם היום נדלקה מנורה של מצבר..זאת אומרת שמת אלטרנטור..

פירקתי אותו לגורמים וכאן השאלה איפה רוכשים פחמים ?

[ATTACH=CONFIG]471568[/ATTACH]

תנסה אצלם אני מאמין שלהם יש.

http://www.greenvald.co.il/alternator/

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם
הסתובבה בארץ לנסר כזאת 5 דלתות שמישהו הביא ביבוא אישי. לדעתי זה דגם בו הבדל עיצובי בין גירסאות 4 ל 5 דלתות הוא הקטן ביותר, עד שבקושי אפשר לשים לב.

וגם צולמה לשרשור ענתיקות בדרכים

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?328599-ענתיקות-בדרכים-ובחצרות-יולי-אוקטובר-2010-הנחיות-בהודעה-הראשונה&p=2723354&viewfull=1#post2723354

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• תוכן חדש...