Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3566 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כלומר, נניח, ניצור סיטואציה מוזרה שבעולם מקביל: אתה רואה את העבודה של הכנופיה, נהנה ממנה, מתרשם לטובה. עדין תהיה ספקטי לכנופיה בגלל חוסר נייר רשמי ממוסד לימוד או מהמדינה.

הבעיה היא אחרת לגמרי: אנחנו חיים במדינה (או סביבה) שבה כולם עובדים על כולם. זה נורמלי תחכם ואפילו לשקר. כשלקוח מגיע למוסך, בתוך תוכו הוא יודע שהולך להוציא הרבה כסף. כמה זה הרבה? הוא לא יודע. פתאום באמצע העבודה מתגלים כשלים בשביל שחרור הרכב מהמוסך. הלקוח נמצא שבוי בידי המוסך, ואין ללקוח אף ברירה. בגלל זה נוצרה הכנופיה, בגלל ש"חובנננים" כמה שיהיו, הם נותנים שירות טוב ומקצועי. "צריך לתקן, אז מתקנים". אף אחד מהכנופיה לא מרוויח כסף על עבודה, החבר מגיע נטו בשביל ההנאה של העבודה, כי הוא אוהב את זה. אגב, לדעתי גם זו המטרה של פות"ש, ללמוד קצת יסודות המקצוע בשביל להבין מתי עובדים עלינו ומתי לא.

ונניח כל דברי הם לא הגיונים בכלל, והכל שקר וכזב, אז הוסיף לכך שלא סתם ערוץ 2 בכיכובו של חיים הכט מציג תוכניות על בעלי מקצוע נוכלים. אבל יש אחוז גבוה מאוד כמעט בכל המקצועות של נוכלות. אחרת התוכנית הזאת לא הייתה קמה לתחיה.

עריכה אחרונה על ידי gbguy
  • תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא מבין מה הקשר בין פעילות הכנופיה לדיון פה.

הנושא הוא הדרכה ולא חסכון עלויות בתיקון מדרכה על ידי חברי כנופיה והאם זה טוב או לא, כי כבר טחנו את הנושא מכל כוון ואין טעם לחזור על הדיון.

פורסם

מה היה שאמר שעשרה מפגשים זה יותר מידי? זה אפילו לא תורת המנוע של מכונאי שלב אחד.

בעשרה מפגשים אולי קצת יותר אפשר להגיע לרמה מאוד בסיסית של הבנה של הרכב, יותר מאשר האדם החובב שעושה זאת בעצמו.

אם המיקוד זה רק טיפולים שוטפים של הרכב אולי אפשר בפחות...אך אני בספק.

אני דיברתי על 4-5 מפגשים ואני מחדד. אתה כנראה לא הבנת את הצורך ואת המטרה של פות"ש ועוד רבים כמוהו. אנחנו לא מעוניינים בסדנא להכנת מכונאים מוסמכים, לא איכפת לי מתורת המנוע, או יותר נכון, זה מעניין כשלעצמו אבל זאת לא המטרה.

המטרה היא לעבור מספר מפגשים וללמוד בצורה מעשית איך לבצע טיפולים שוטפים סטנדרטיים, בלי חלילה פתיחת ראש מנוע וכו'. הסדנא שאתה מדבר עליה - כבודה במקומה מונח, מי שרוצה להיות מכונאי רכב ולעסוק בזה לפרנסתו, ברור שצריך הדרכה רצינית מבעלי מקצוע מוסמכים בלבד, אבל זה לקהל יעד שונה.

אני (ואני מקווה עוד הרבה כמוני) רוצים משהו אחר וזאת מטרת השירשור, וזה לא משנה האם זה יהיה בחינם או בתשלום, זה לא העיקר.

מי כן ירים את הכפפה??

פורסם

רשמתי וארשום שוב.

מדובר על רעיון של הקמת סדנא בסיסית להכרת הרכב וטיפולי תחזוקה, לא מכונאי מוסמך ולא מכונאי זוטר סטאז'ר.

אם אתה ואחרים חושבים, שזה לא משהו שיכול לעניין אתכם ומסתפקים בטיפול עם הכנופיה, אז על הכיפק, לא מכופף לאף אחד את היד.

פורסם

לא צריך לעשות מזה עניין רשמי או לא רשמי.

הדרישה היית לי, לפחות, מאוד ברורה ממי שפתח את השרשור ועל רקע דברים אלו (שכדאי שתקראו בעיון שוב) העליתי רעיון ומגמה.

פורסם (נערך)

דניאל, המטרה שלי היא אכן ללמוד לבצע טיפולים ו/או תיקונים פשוטים ברכב בעצמי והכי חושב שאם להיכנס למוסך אז לדעת את מקור הבעייה ו/או החלק הבעייתי על מנת למנוע מהמוסכים לעשות לי עבודה נוספת מיותרת ומחיר שחיטה.

אז בוא נסגור את הוויכוח המיותר הזה, מי שלא רוצה ולא נראה לו אז שלא יבוא, אבל חבל סתם כך להוריד את חברי הכנופייה (שאינני מכיר אותם אך קורא פה בפורום כמה שהם עוזרים ומייעצים לחברי הפורום) שאני בטוח שיכולים ללמד לא מעט מוסכניקים ומכונאים גם אם אין בידם תעודה מקצועית.

הרי מה בסך הכל ביקשנו - להכיר קצת יותר את הרכב וחלקיו, לדעת לעשות טיפולים קטנים לרכב, להבין מה חשוב לבדוק ברכב לפני קנייה ובשביל כל זה לא נראה לי שמדען טילים צריך להיות.

וכמובן, דברים הקשורים לבטיחות כדוגמת ברקסים, היגוי וכדומה נשאיר למומחים, או לפחות נעביר לשלב המתקדם יותר; כרגע מדובר על שלב ראשון ובסיסי.

עריכה אחרונה על ידי ronaldo17
פורסם

מאור, תודה על ההצעה. בכיף הייתי מגיע ללמוד ממך בחדרה אבל אני גר באשדוד. אולי יש מישהו באזורי שיעזור ;) בכל מקרה, הייתי משתתף בכל סדנא/מפגש/הסבר אם יהיה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

אני דווקא בעד כמה מפגשים למתקדמים:

1. פירוק והרכבה של תיבת הילוכים

2. לקחת מנוע מפורק וללמוד לעשות עליו פירוק והרכבה של ראש מנוע, שסתומים, בוכנות...

3. טיימינג

גם אם אין פה מדריך שיודע לעשות זה לא בעיה, נלמד את התהליך כל אחד לבד עם ספרים ואינטרנט ונעשה את העבודה ביחד. הרבה ידע יכול לצאת מזה.

אגב לגבי המנוע - לא צריך ליפט, מוסך וכו... קונים ביחד מנוע גמור מפרוקיה. מנוע 1 ליטר הוא קטן ובכיף עובדים עליו על שולחן בחצר

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

פורסם

אני מוכן להעביר את ידעותיי לכל הרוצה ללמוד .

גם לימוד מעשי וגם עיוני .

אני זמין באזור ירושלים .

בניתי דגם של תיבת הילוכים אוטמטית על מעמד מפורקת עם יכולת הסברה ברמת הבנה טובה

בניתי על מעמד דגם של מנוע שבו חתכתי עם דיסק צילינדר ורואים את הבוכנה ואת ראש המנוע

אעלה תמונות מאוחר יותר

• תוכן חדש...