Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3563 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בתור אחד שמשוטט באתר קרוב ל 10 שנים וכחובב רכב מושבע, מבאס אותי שכל כניסה קטנה למוסך עולה לי הון, ובשל בורות מוחלטת תמיד אני יוצא בתחושה שאולי עבדו עלי, סיבנו אותי ולקחו לי יותר כסף ממה שבאמת הייתי צריך לעשות רק כי אני לא מבין גדול בתחום.

הייתי מעוניין לדעת לטפל ברכב בעצמי או לפחות להכיר את המנוע ושאר חלקי הרכב קצת יותר טוב וכך למשל לפתור תקלות פשוטות בעצמי, לדעת לעשות טיפולים בסיסיים לרכב ועל הדרך לחסוך קצת כסף ובעיקר להנות מעצם עשיית ה DO IT YOURSELF.

ואם כבר להכנס למוסך, אז להפגין קצת יותר בקיאות בנושא ולא לצאת עם ההרגשה ששוב "דפקו אותי"...

בלא מעט מן הפוסטים שאני קורא פה באתר חוזרים על אותן שאלות כמו: "הברקסים רועדים, מה עושים?", "איך מחליפים שמן?", "איך מוציאים נורת דרך שרופה? כך שקיימים בינינו חברי הפורום, לא מעט חברה שרעבים להכיר את עולם הרכב לעומקו וצמאים לקצת מידע על ידי המומחים.

האם יש עוד חברה שמרגישים כמוני ורוצים להתאגד, להרים את הכפפה ולארגן מפגש או אפילו כמה מפגשים עם בעלי מקצוע / מומחים שיעבירו לנו קצת ידע ונסיון.

האם נעשתה בעבר איזושהי סדנה כזו ע"י הפורום?

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

ראשית תתחיל להריץ סרטונים של ERIC THE CAR GUY ו- CHRISFIX, במקביל לקריאה ב- http://auto.howstuffworks.com/

אחרי שהבנת פחות או יותר את הבסיס התיאורתי, תוכל לקפוץ ליונדאי שופ ולקנות את כל החלפים לטיפול הבא ב-i30 שלך,

ומשם להצטרף לאחד מחברי הכנופיה שיעזור ויתן לך כלים והדרכה צמודה לעבודה המעשית.

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם

תודה, אבל ראיתי כבר לא מעט סירטונים כאלה, אבל עד שלא רואים בעיניים ומקבלים הסבר יעיל ומקצועי זה לא זה.

אני מדבר על מפגשים בקבוצות, לא צפייה בסרטונים... בכל זאת, מדובר פה בבטיחות של כולנו ולא הייתי סומך על סרטונים במקרה הזה.

פורסם

אסף, תודה רבה על הרצון הטוב, כמובן שאני מאריך אותך על כל העזרה שאתה נותן פה לחברי הפורום אבל אני מדבר על משהו אחר ולא רק לעצמי אלא לעוד חברה כמוני שצמאים לקצת ידע.

פורסם
שלום לכולם,

.....בלה בלה בלה.....

האם יש עוד חברה שמרגישים כמוני ורוצים להתאגד, להרים את הכפפה ולארגן מפגש או אפילו כמה מפגשים עם בעלי מקצוע / מומחים שיעבירו לנו קצת ידע ונסיון.

האם נעשתה בעבר איזושהי סדנה כזו ע"י הפורום?

נניח שנארגן סדנא שכזאת, כמה היית מוכן לשלם על 10 מפגשים למשל, של 3 שעות כל פעם?

פורסם

פעם השתעשעתי במחשבה לפתוח עסק כזה, להעביר סדנאות הכרות עם הרכב, מושגים, טיפולים ומכונאות בסיסית. יש הרבה אנשים שלא מבינים דבר וחצי דבר בתחום הרכב וסדנא כזו בהחלט יכולה להועיל ואף להיות מהנה.

ירדתי מהרעיון הזה כי הלוגיסטיקה והבירוקרטיה שמאחוריו מורכבת (אני מדבר לעשות דברים לפי הספר, לא בחאוואה).

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
תודה, אבל ראיתי כבר לא מעט סירטונים כאלה, אבל עד שלא רואים בעיניים ומקבלים הסבר יעיל ומקצועי זה לא זה.

אני מדבר על מפגשים בקבוצות, לא צפייה בסרטונים... בכל זאת, מדובר פה בבטיחות של כולנו ולא הייתי סומך על סרטונים במקרה הזה.

עד לפני שבוע, הייתי במצב כמו שלך. אבל הייתי מגיע כמה פעמים לאסף ורואה על מה מדובר. עם קצת הבנה במכניקה, תוכל לעשות דברים מדהימים לבד.

השבוע קניתי כלים בשביל לעשות טיפולים קטנים. הביטחון והניסיון מגיע עם השנים.

נ.ב.

אני מבטיח לך, שאילו לא תרצה לעשות את הטיפולים אצל אסף. אתה תוכל בוודאות לחסוך הרבה כסף במוסך עם הידע שתצבור עם הכנופיה.

ואגב, הם אחלה אנשים.

פורסם

איזה רכב יש לך?

פורסם (נערך)

אם מתארגנים אני בעניין.

אוכל לנסות לסדר מוסך וליפט ורכב הדגמה.

בתנאי שמר asafasaf היקר יהיה חלק מצוות ההוראה.:shock:

עריכה אחרונה על ידי Toyota1996
פורסם

ובינתיים עד שתהיה התאגדות שכזאת, לטובת פתיחת סדנא להכרת הרכב.. :lol:

ספרות רלוונטית תוכל לרכוש מכאן: http://mea.sifrut.co.il/index.php?id_product=54&controller=product

במקביל כדאי לך להצטרף לטיפולים של אסף והכנופיה, על-מנת לרכוש גם ידע מעשי.

אם אתה מעוניין בקורס מסודר, אז מדי פעם נפתח קורס אוטוטרוניקה לאוכלוסיה הכללית ברשת עתיד / המכללה של איגוד המוסכים וכו'.

נ.ב

הכרתי את אסף לפני כשנה (עקב פרסום פוסט דומה :wink:) ובעזרת הייעוץ של אסף, יכולת והרבה רצון, הצלחתי לעשות דברים שלא האמנתי שאעשה.

התחלתי בדברים הקטנים ולאחר מכן המשכתי לדברים היותר מורכבים.

בהצלחה!

פורסם

אשמח גם להשתתף אם יהיה משהו כזה, התחלתי עכשיו ללמוד לבד ומרגיש חוסר ביטחון בחלקים בטיחותיים ברכב. מי זה אסף? ואיך אפשר להצטרף לכנופיה או ללמוד מהם? :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

סדנה כזאת זה באמת דבר מבורך.

הייתי שמח ללמוד בעצמי איך לעשות טיפולים בסיסיים.

נניח שנארגן סדנא שכזאת, כמה היית מוכן לשלם על 10 מפגשים למשל, של 3 שעות כל פעם?

לא בטוח שחייבים 10 מפגשים, הרי המטרה היא לא להכשיר מקצוען במכונאות. לדעתי 4-5 מפגשים יספיקו. לגבי העלות נראה לי ש-80-100 ש"ח למפגש לבן אדם בקבוצה של עד 6-8 אנשים זה מחיר הוגן.

• תוכן חדש...