Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3644 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעל הרכב התחייב בפניי על גיר מנוע שילדה וכן שהרכב למיטב ידיעתו לא עבר תאונה. הבחור היה הגון מספיק כדי לקחת על עצמו את עלות הבדיקה, אך לא השתכנע במצבו הרכב, אשמח לכמה חוות דעת על טופס הבדיקה הנ"ל.

תודה

IMG_20160626_105555_1466929589260.jpg

פורסם

לפי מה שאני מבין הרכב עבר תיקון מאחור - רצפת תא מטען. קשה לדעת עד כמה הנזק חמור מבלי לראות דוח שמאי. מעבר לכך יש עוד דברים שצריך לתקן ולהחליף.

כמה ק"מ יש לרכב, איזה יד והאם יש הסטוריית טיפולים?

עוד פרט חשוב: מה מחיר המחירון ומה המחיר המבוקש?.

פורסם

הרכב יד 2, 104,000 ק"מ עם היסטוריית טיפולים במוסך מורשה. התיקון ברצפת תא נוסעים נגרם לטענתו מהרמת של ג'ק שלא מוקם נכון, ותוקן. השאלה מה משמעות הדלתות שהוחלפו לדברי הבודק, כלומר מה חומרת התאונה שעבר?

• ספונסר פורום
פורסם

היי

המחיר המבוקש עליו הוא נתון חשוב למתן התשובה במקרה זה.

עדי

מרכז שירות שי לי - מורשה יבואן לרכבי פורד ומאזדה. רחוב היוזמים 12 אור יהודה, טלפון: 03-5333082
מוסך הסדר לחברות הביטוח מגדל, מנורה, ביטוח ישיר, 9 מליון, איילון, שירביט וליברה.
לחנות האונליין של שי לי עם הנחות ומבצעים לחצו כאן

פורסם

המחיר עליו סוכם הוא מחירון יצחק לוי (29300₪) בניכוי טסט שצריך לבצע בעוד חודש, תיקוני פחחות רבים שיש לבצע, וכן הורדות נוספות עבור ליקויים שיתגלו בבדיקה עם משמעות בטיחותית. אך המחיר פה הוא לא העניין, אלא העובדה שהרכב עבר תאונה שחייבה החלפת דלתות ואיך זה משפיע על ירידת הערך, ובכלל אולי טופס הבדיקה חמור דיו כדי שאחפש רכב אחר?

פורסם

אני קבלתי פעם מכה בצד והוחלפו 2 דלתות . בדוח השמאי לא נקבעה ירידת ערך . הרכב אצלי כבר 6 שנים מאז ואין בעייה עם הדלתות כך שלא הייתי פוסל באופן גורף מסיבה זו.

פורסם (נערך)
המחיר עליו סוכם הוא מחירון יצחק לוי (29300₪) בניכוי טסט שצריך לבצע בעוד חודש, תיקוני פחחות רבים שיש לבצע, וכן הורדות נוספות עבור ליקויים שיתגלו בבדיקה עם משמעות בטיחותית. אך המחיר פה הוא לא העניין, אלא העובדה שהרכב עבר תאונה שחייבה החלפת דלתות ואיך זה משפיע על ירידת הערך, ובכלל אולי טופס הבדיקה חמור דיו כדי שאחפש רכב אחר?

הרכב אוטוטו 10 שנים על הכביש. רכב שהוא 10 שנים על הכביש, לא תמצא משהו מושלם. השאלה אם אתה מתעקש דווקא על מאזדה 3...כי אולי אפשר להתאמץ קצת ולקנות קיה פורטה צעירה יותר, למרות שהק"מ שציינת דיי נמוך והעובדה שהוא מטפל במורשה יבואן בצורה מסודרת מוסיפה לו קצת נקודות זכות. השאלה לכמה הוא מוכן לרדת? כשאתה אומר תיקוני פחחות רבים, תיקונים מכניים, טסט....ויש לך גם צמיגים להחליף לפי מה שאני רואה...

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

שים לב - יש כאן ליקויי שלדה במשמעות גבוהה (תיקון רצפת תא נוסעים).

בדר"כ לא רושמים את זה סתם.

יש גם בעייה כלשהי בפנסים (אולי דהויים, צרובים מהשמש).

הרכב כן עבר תאונה כלשהי - רשום בפירוש בדופן ימין + הליקוי ברצפה = תתרחק מהרכב (יש הרבה רכבים בשוק ואני מאמין שתמצא במצב יותר טוב מזה הנוכחי).

alfa 156 2.5.

פורסם

יש לי אחת בדיוק כזו עם מנוע 1.6. הרכב הזה נראה לא משהו בבדיקה. שלי עם יותר מ245 אלף ק"מ ולא נראית ככה בבדיקה.

אני מראש לא הייתי נוגע, בטח לא ברכב כל כך נפוץ, עם ליקויים במשמעות גבוהה. אבל זה אני.

אם בכל זאת אתה נעול על הפרט הזה ואם אתה פדנט ובאמת מתכנן לסדר הכל, אז שתקבל הערכת סדר גודל:

תושבת מנוע זה 600 שקל לעליונה מקורית.

קורוזיה ונזילה במערכת קירור צריך לאתר ואולי להחליף צינורות. אם נזילה ממיכל עיבוי זה 300 שקלים למיכל מקורי. נוזל קירור זה גם סד"ג של 300 להחלפה חלקית.

משולשים מאיכות טובה וכיוון פרונט יכולים להגיע בקלות לאזור ה1000 שקלים.

בולמי זעזועים זה מתחיל מאזור ה1200 שקלים כולל עבודה [וצריך כיוון פרונט אחרי] ויכול להגיע ליותר, תלוי באיזה בולמים תרצה. אולי זה כסת"ח אבל זה יגיע במוקדם או במאוחר.

שמן גיר זה עוד 200. מצבר זה עוד 500.

בינתיים, ללא פנסים, ללא מיכל עיבוי ועם החלפת תושבת מנוע עליונה בלבד, אנחנו כבר באזור ה-3800 שקלים.

על זה תוסיף טסט והחלפת שמן + פילטר ואתה כבר ב-5000 ש"ח יישור קו.

בקיצור, לדעתי חפש משהו שמור יותר או תוריד אותו במחיר הרבה הרבה הרבה.

יש לי אחת כזו ואני אומר לך שלא קונים אותן במחיר מחירון אלא אם מדובר בפרט מאוד מאוד מאוד שמור. זה לא רכב נדיר.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אם אתה דווקא רוצה את הרכב המסוים הזה - כמו שאמרו לך יש כאן לפחות 5K יישור קו ויתכן שימצאו עוד משהו על הדרך אבל קודם כל גש לפחח אמין שיחווה דעתו על חומרת התאונה . אם אין לך פחח שאתה מכיר - עבור הלאה

פורסם

תודה לכולכם על העצות, אכן ויתרתי על הרכב וזו כבר פעם שניה שאני לוקח לבדיקה רכב כזה (מאזדה 3 האצ'בק) ומתגלה שהרכב עבר תאונה לא קלה שחייבה החלפת דלתות ואולי גם נזקים לשילדה..

בשני המקרים בעל הרכב התחייב שלא היו דברים מעולם אך רק בפעם הזו היה הגון מספיק לשלם את עלות הבדיקה. פשוט אי אפשר להאמין לאף אחד.

פורסם

אתה צודק, כמעט כולם שקרנים ורמאים. גם אני בימים אלה מחפש רכב דומה בתקציב המדובר, רק שבמקרה שלי את הרמאות אני כבר מבין בשיחת הטלפון ולכן מראש מוותר...

• תוכן חדש...