Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תאונת חניה - מה יקרה עכשיו?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
להפך מנסים להרגיע אותו , באמת לא קרה כלום.

אם הבחור נתנייתי יש לו עכשיו קארט בלאנש לקבל על הרכב מחירון (שובר אותו עם טרקטור, יש לו הודאה שלך, לך אין תמונת או עדים מהזירה)

פותח השרשור גם לי קרה לא מזמן תאונה ראשונה, לא נעים ועשיתי טעויות גם כן אבל מכל המקרה הזה יוצאים חזקים ומשופשים יותר לחיים. מקווה שזה יסגר בצורה טובה.

בנתיים שתה כוס מים, תצא לריצה, ואל תעסיק את המוח שלך כל היום בזה.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
  • תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ערב טוב לכולם,

הפתעתם אותי בכמות התגובות.

המון תודה לכל מי שהקדיש מספר רגעים, והגיב לי וניסה להרגיע אותי, ולימוד אותי - תודה לכם.

אז ככה, הבחור עוד לא התקשר.

ככל הנראה הוא לא לחוץ כ"כ. או שזה לוקח זמן.

אם הוא באמת מערב שמאי או פחח אולי דברים כאלה לוקחים זמן.

או אולי (סתם, רוצה להיות קצת אופטימי) הם החליטו בכלל לא לתקן את הנזק ולהשאירו ככה (לא חושב, אבל סתם נעים לחשוב על זה).

חזרתי לאותו מתחם, היום, סתם משהו בי רצה לחזור ורק לראות אם יש מצלמות במתחם.

רציתי רק להיות רגוע שאם חלילה העניין יתפתח ויגדל ליותר ממה שהוא אמור להיות, שיהיה לי קצת על מה להסתמך.

אז כן כמו בכל מתחם מסחרי, במיוחד במתחם הביג בעיר, יש מצלמה שמכוונת בדיוק לאזור בו קרתה התאונה.

נראה שהיא גם תפסה את הרכב של הנפגע שעצר מולה, לאחר שהזיז את רכבו בכדי לכתוב את טופס ההודאה + למלא פרטים.

ככה שאפשר לראות את התאונה פלוס את זה שאנחנו עומדים ליד מכסה המנוע שלו, והוא כותב על דף ואני חותם.

ראיתי שם גם שוטר אז שאלתי אותו אם אני יכול לקבל לדעתו את הצילום? ואם הוא יודע איפה יושבת ההנהלה במתחם.

הוא אמר לי איפה, אבל כבר היה מאוחר.

צילום הוא אמר שלא ממהרים לתת, כי אז כל אחד יטרטר אותם.

כמו שלי יש זכות לבקש, להם יש זכות לסרב. ככה הוא אמר.

בינתיים לא אבקש, כי זה סתם לעשות מנמלה פיל. הבחור עוד אפילו לא התקשר.

אני נוטה להאמין שאנשים טובים מיסודם ולא מנסים לעקוץ או לרמות, כי אחרי זה הרי הכל חוזר בחיים בסופו של דבר בחזרה.

מה שתעשה לאחרים, יעשו לך. איך שתתנהג לאחרים.

שוב תודה.

אקפיץ את הנושא כשיהיה עדכון מהבחור.

אם בשיחה הוא יציע לסגור את זה בינינו בסכום נמוך אסכים. אם הסכום יהיה גבוה מדי אני אגיד לו שאני אחזור אליו ואעדכן פה.

ד"א מישהו פה כתב שאני הנכה, אז אני לא הנכה. אלא מדובר ברכב נכים שאני הגעתי לאסוף את אחי. אני ברוך השם בריא.

אולי קצת עייף מדי ולא מרוכז, אבל ברוך השם בריא.

אגב, שמתי לב היום כשיצאתי לרכב שמלבד שפשוף שיש לפגוש (פלסטיק) אז המגן שמגן על האלקטרוניקה למטה ברכב, בצד שמאל

קצת השתחרר מהתופסנים שלו.

גם אתמול היה משהו מוזר, שפתאום האורות נוסעים מאחורה ברכב לא היו נכבים כשהדלתות סגורות.

אבל היום זה הסתדר. כשסוגרים - נכבה. כשפותחים - נדלק.

אני מאמין שהכל בסדר, ולא קרה כלום לרכב שלנו. הגיונית המהירות בטח לא עלתה על 5-6 קמ"ש? אני לא יודע כ"כ.

לא נתתי גז, בסה"כ שילבתי לרוורס והרמתי את הקלאץ' בכדי להתחיל נסיעה לאחור (ככה אני תמיד מתחיל, לאט).

אני כבר אעדכן כשיהיה חדש מהבחור. תודה חברים.

* אני ממליץ לכל אחד ואחד להתקין את האפליקציה שהומלצה לי פה.

כבר המלצתי למספר חברים, והם התקינו. האפליקציה מאוד מסודרת, והיא מכינה דו"ח מלא למייל.

כולל תמונות שהיא מבקשת לצלם, הכל מפורט ומובן. ממליץ בחום ומודה למי שהמליץ לי.

שלא נצטרך.

פורסם

צודק.

אני כבר מחר אנסה להיכנס להנהלה של המתחם.

לך תדע אם יתנו לי. גם השוטר אמר שלא ששים לתת.

אבל לפחות אנסה.

אני לא שוכח שעוד לא קרה כלום, והבחור אפילו עוד לא יצר קשר. יכול להיות שזה סתם לשווא.

אבל בשביל לא להצטער לאחר מכן, אם וחלילה יהיה צורך, זה באמת יהיה הכי נכון לנסות להשיג את הצילומים.

בכל אופן הכי חשוב כמו שאמרו לי פה, כמה שפחות להילחץ, וכמה שפחות לחשוב על המקרה.

כשדיברתי היום עם חבר על המקרה, הוא אמר לי עזוב אותך, תלמד מזה להבא. דברים כאלה קורים ועוד יקרו.

אי אפשר לא לטעות בחיים, וצריך לדעת להשלים עם זה ולהיות מוכן לזה ולקבל את זה בצורה בריאה ונכונה.

לרוב אני די לחוץ בחיי האישיים, אבל הפעם אני משתדל באמת שלא ישפיע עלי יותר מדי. זה לא בריא לי. משתדל.

פורסם

לפי התיאור, הבחור כניראה גם לא ייצור איתך קשר.

יש שתי אפשרויות - א. המנהל (או קצין הרכב) יעביר את הפרטים לביטוח

בדרישה לתשלום, ואז ייצרו איתך קשר מחברת הביטוח. ב. יחליטו שאין להם

רצון להתעסק בזה מסיבה כזו או אחרת, ואז לא יפנו אליך בכלל.

פורסם

קראתי את כל ההודעות פה, אני אישית למדתי המון פה ומקווה שאני לא אצטרך חס וחלילה להשתמש במידע הזה בעתיד

רוב הסיכויים שהוא יתבע את הביטוח שלך, קשה לי להאמין שהם לא יעשו כלום, בכל זאת זה רכב ליסינג ובליסינג ידוע שהם קשוחים וכל מכה הם מחייבים את בעל הלקוח.

כמו שאמרו פה, מומלץ להתקין חיישני רוורס, יש גם חיישן מקדימה וכמובן הכי חשוב מצלמות.

פורסם

אפשרות א' נראית סבירה יותר.

אם הם פונים לחברת הביטוח שלי, כשיש להם את ההודאה שהבחור ניסח, ואני חתמתי עליה

האם זה אומר שחברת הביטוח תתקן להם את הנזק, ותחייב אותי בעלות?

או שבכל מקרה חברת הביטוח לא תעשה דברי בלי אישורי?

אני לא מעוניין להפעיל ביטוח.

זה יעלה לי את הפרמיה בחידוש הבא, שממש עוד רגע אני צריך לחדש.

זה יוסיף לי תאונה לעבר הנקי שיש לי כבר גיליון של 3 שנים.

חבל שלא לקחתי את המספר שלו.

כי אפשרות א' שכתבת נראית די סבירה, עכשיו איך אני אומר לו שאני רוצה לסגור את זה בינינו?

התרחיש הכי טוב יהיה לדעתי זה כמובן אם הם יחליטו לרדת מזה (מה שלא חושב שיקרה).

או לפחות אם יפנו אלי מחברת הביטוח, אני לא אתן אישור. חברת הביטוח תגיד להם שהמבוטח לא מאשר.

הם בטח יפנו אלי (נכון? מה עוד יהיה להם לעשות מלבד לפנות אלי?)

בכל אופן, היום זה היום השני, והוא עוד לא יצר קשר אז אני ממש מקווה שהוא לא יפנה לחברת הביטוח שלי ויהיה לי צרות אתם לאחר מכן.

אני עוד לא עדכנתי את חברת הביטוח שלי בדיוק מהסיבות האלה.

כי אני חושש שזה ייקר את הביטוח בחידוש הבא. אני די בניתי על זה שנסגור את זה בינינו בלי לערב אותם.

פורסם
צודק.

אני כבר מחר אנסה להיכנס להנהלה של המתחם.

לך תדע אם יתנו לי. גם השוטר אמר שלא ששים לתת.

אבל לפחות אנסה.

אני לא שוכח שעוד לא קרה כלום, והבחור אפילו עוד לא יצר קשר. יכול להיות שזה סתם לשווא.

אבל בשביל לא להצטער לאחר מכן, אם וחלילה יהיה צורך, זה באמת יהיה הכי נכון לנסות להשיג את הצילומים.

בכל אופן הכי חשוב כמו שאמרו לי פה, כמה שפחות להילחץ, וכמה שפחות לחשוב על המקרה.

כשדיברתי היום עם חבר על המקרה, הוא אמר לי עזוב אותך, תלמד מזה להבא. דברים כאלה קורים ועוד יקרו.

אי אפשר לא לטעות בחיים, וצריך לדעת להשלים עם זה ולהיות מוכן לזה ולקבל את זה בצורה בריאה ונכונה.

לרוב אני די לחוץ בחיי האישיים, אבל הפעם אני משתדל באמת שלא ישפיע עלי יותר מדי. זה לא בריא לי. משתדל.

הצילומים נשמרים בד"כ חמישה ימים אז אל תחכה, לך כמה שיותר מוקדם.

פורסם
אפשרות א' נראית סבירה יותר.

אם הם פונים לחברת הביטוח שלי, כשיש להם את ההודאה שהבחור ניסח, ואני חתמתי עליה

האם זה אומר שחברת הביטוח תתקן להם את הנזק, ותחייב אותי בעלות?

או שבכל מקרה חברת הביטוח לא תעשה דברי בלי אישורי?

אני לא מעוניין להפעיל ביטוח.

זה יעלה לי את הפרמיה בחידוש הבא, שממש עוד רגע אני צריך לחדש.

זה יוסיף לי תאונה לעבר הנקי שיש לי כבר גיליון של 3 שנים.

חבל שלא לקחתי את המספר שלו.

כי אפשרות א' שכתבת נראית די סבירה, עכשיו איך אני אומר לו שאני רוצה לסגור את זה בינינו?

התרחיש הכי טוב יהיה לדעתי זה כמובן אם הם יחליטו לרדת מזה (מה שלא חושב שיקרה).

או לפחות אם יפנו אלי מחברת הביטוח, אני לא אתן אישור. חברת הביטוח תגיד להם שהמבוטח לא מאשר.

הם בטח יפנו אלי (נכון? מה עוד יהיה להם לעשות מלבד לפנות אלי?)

בכל אופן, היום זה היום השני, והוא עוד לא יצר קשר אז אני ממש מקווה שהוא לא יפנה לחברת הביטוח שלי ויהיה לי צרות אתם לאחר מכן.

אני עוד לא עדכנתי את חברת הביטוח שלי בדיוק מהסיבות האלה.

כי אני חושש שזה ייקר את הביטוח בחידוש הבא. אני די בניתי על זה שנסגור את זה בינינו בלי לערב אותם.

אני מציע לך לפנות לסוכן הביטוח שלך ולשאול אותו. תסביר לסוכן שחתמת על טופס ההודאה

מפאת לחץ וחוסר ניסיון.

אינני בקיא באפשרויות של סירוב להפעיל ביטוח במידה וכבר יש בידיו את מספר הפוליסה והודאה באשמה,

אני מניח שתכף אחד מחברי הפורום יוכל לענות תשובה מדויקת.

קח בחשבון שאם מעורב שמאי - רק עלות שירותו בצירוף ירידת הערך יעברו בקלות את האלף ש"ח

וזה עוד לפני עלות התיקון.

במקרה הזה, בו אין לך איך ליצור קשר עם הבחור, האפשרות של להמתין ולראות אם ומה ידרוש

הנפגע היא העדיפה לטעמי.

אתה כבר יודע מה יקרה באפשרות הגרועה - תידרש לשלם את ההשתתפות ואת ירידת הערך.

מכאן אתה יכול להירגע, יכול להיות רק יותר טוב.

פורסם (נערך)

זה לא מרגיע אותי.

כי אני חשבתי אחרת.

הייתי בטוח שאין אפשרות כזאת שחברת הביטוח שלי תעשה משהו בלי אישורי.

אני אנסה תכף לראות אם יש לי את המספר של הסוכן שלי ולשאול אותו.

אין לי אפילו מושג מי הסוכן שלי. אני אתקשר למנורה.

עדכון:

התקשרתי לסוכן שלי.

אחלה של בן אדם. אמר לי שהכול בסדר.

תאונה ראשונה שלי. אל תהיה לחוץ, קח את זה בקלות.

אמר לי גם שאין משמעות להודאה שחתמתי, כי מדבריי נשמעו לי שאני האשם. אז זה לא משנה.

אמר שמהניסיון שלי במקרים קטנים לרוב אנשים סוגרים ביניהם / שוכחים לא מתקנים.

אבל אם יהיה משהו הוא אמר שהוא יעדכן בכל דבר.

אולי הוא אפילו יתערב וינסה לסגור את זה בינינו. בשביל שאני לא אשלם 3,000 שקל השתתפות עצמית.

הוא אמר לי שבכל דבר הכי קטן הוא צריך לעדכן אותי ואי אפשר להפעיל ביטוח שלי האישור שלי.

לא רציתי להתקשר, אבל זה לא כזה נורא.

וכמו שכתב פה הבחור 2-3 תגובות למעלה, חבר'ה צעירים רק צריכים ללמוד מהמקרה שלי.

בכדי לא לעשות את הטעויות שאני עשיתי.

בחיים אי אפשר בלי לטעות, אבל אפשר לפחות לנסות ללמוד מטעויות של אחרים להבא.

וכמות המידע שיש פה בנושא, והחברים שהגיבו וייעצו יכולה לעזור לנהגים חדשים ולא מנוסים במצבים כאלה.

עריכה אחרונה על ידי super-man
פורסם
תידרש לשלם את ההשתתפות ואת ירידת הערך.

הוא יאלץ לשלם השתתפות עצמית ויאבד את "הנחת העדר התביעות" שלו. אין לו שום נגיעה לירידת הערך באף אחד מהרכבים שנפגעו.

פות"ש-

חברות הביטוח מתדיינות רק אחת עם השניה. ברגע שיש ביד החברה התובעת מס' פוליסה- היא פונה לחברה השניה. לא אליך ישירות.

מכאן, שאם הנפגע פנה לסוכן שלו, אתה תשמע רק מחברת הביטוח שלך.

אם תרצה, תוכל לומר לחברת הביטוח שלך שאתה נושא במלוא הנזק, ולא מפעיל את הפוליסה, וכך לא תאבד לך הנחת העדר התביעות.

אם בעלי הרכב יפנו אליך בעצמם, זה סיפור אחר.

תוכל לשמוע את ההצעה שלהם ולהחליט אם אתה שולח אותם לחב' הביטוח או משלם וסוגר את הסיפור (אל תשכח להחתים אותם שבתשלום הם משחררים אותך מכל טענה עתידית לגבי התאונה שבנדון).

אני יודע שזה מטריף את השכל, אבל כרגע עדיף שתמתין בסבלנות שהם יעשו צעד.

לא תרוויח כלום מליצור איתם קשר בעצמך. רק תצא "סחיט ולחיץ". :-P

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

זה באמת מטריף את השכל!

כי אני בן אדם שאוהב לסיים עם דברים כאלה כמה שיותר מהר.

אם קרה משהו, בוא פשוט נדאג להביא אותו למצב שהוא צריך להיות. נתקן, ונסיים עם זה.

לא אוהב להיות תלוי באוויר. אי וודאות.

מאמין שזה אופי ושיש סוגי אנשים.

לצערי, אני משתייך לסוג הזה. אולי אם הזמן אלמד לשחרר יותר דברים.

פורסם
הוא יאלץ לשלם השתתפות עצמית ויאבד את "הנחת העדר התביעות" שלו. אין לו שום נגיעה לירידת הערך באף אחד מהרכבים שנפגעו.

אתה צודק, משום מה בטעות במקום 'עליית הפרמיה' כתבתי 'ירידת הערך'.

כמובן שאת ירידת הערך משלמת חברת הביטוח הנתבעת (של האשם),

האשם משלם את ההשתתפות העצמית ונרשמת לחובו תביעת ביטוח בגינה הוא

מאבד את היעדר התביעות (יש לכך משמעות בפרמיית הביטוח לשלוש שנים הבאות).

פורסם (נערך)

אפשר להגיד לחברת הביטוח שזאת פגיעה קטנה ואתה מעוניין לבדוק את האפשרות לפצות את הצד הנפגע בעצמך. לבקש נהם את פרטי הקשר במידת הצורך.

חברת הביטוח תשמח מאוד אם אתה תפצה את הצד הנפגע (בסכום הנמוך מההשתתפות העצמית הגבוהה מאוד אצלך).

העבר הביטוחי שלך לא יפגע, לא תוגש תביעה.

על פי חוק, לא משנה לחברת הביטוח אם פגעת במישהו, או בעמוד, או אם אתה נהג גרוע או נהג מצויין וזהיר. רק אם הוגשה תביעה וניתן פיצוי או לא ניתן פיצוי, ואז התביעה לא נספרת בעבר הביטוחי שלך.

מה שכן, ברגע שמערבים שמאי/פחח אז עלות התיקון עלולה להיות גבוהה יותר ממה שרואים בעין, במיוחד אם נדרש להחליף טמבון. אני כותב את זה כדי שתדע שיש אפשרות שבסוף כן תרצה לתת לחברת הביטוח לטפל בעניין הזה (ואז תשלם השתתפות עצמית והפרמייה לא תוזל בשנה הבאה) זאת לא האפשרות הכי טובה, אבל בדיוק בשביל זה משלמים לביטוח, לפצות את הצד הנפגע.

הכי טוב להתייעץ עם סוכן הביטוח, בידיו הפרטים.

בהזדמנות הזאת אשאל את חברי הפורום למה הביטוח כל כך יקר, כי אני לא מכיר את התחום:

איזה ביטוח מחייב הביטוח הלאומי לרכב מסחרי עם התקן מעלית, האם יש אפשרות לחברת ביטוח אחרת עם סכום פרמייה פחות שערורייתי, והשתתפות עצמית סבירה יותר?

ממה שאני מבין חובה + מקיף מעל 10,000. כבר לא נהג חדש.

לפי מה שאני יודע, לפחות ביטוח חובה השנה יוזל מאוד עבורך, בחברת הפול (לברר ב"מחשבון ביטוח" של משרד האוצר). בכל מקרה התביעה שלך, אם תהיה נחשבת תביעת רכוש ולא מייקרת את ביטוח החובה.

עריכה אחרונה על ידי Eily

• תוכן חדש...