Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תאונת חניה - מה יקרה עכשיו?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3650 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגעתי עם הרכב למרכז ביג בעיר לאסוף את אחי.

חניתי בחניית נכים בכדי שיוכל לרדת ולעלות ישירות אל המעלית ולרכב. איפה שהמדרכה מונמכת.

אחרי שאחי עלה, חגרתי אותו, והתחלתי לנסוע אחורה

נכנסתי ברכב מסוג רנו קונגו אני חושב, אני לא כל כך מבין ברכבים. זה מה שהבחור כתב על הדף.

הרנו היה עם הצד של הרכב לגב של הרכב שלנו, והוא נסע ואני נכנסתי בצד שמאל שלו עם החלק האחורי שלנו.

נהייה לו שקע קטן בצד שמאל בגלגל אחורי שמאלי, בדופן.

שאלתי מה עכשיו? כי זו תאונה ראשונה שלי.

הוא ביקש פרטי ביטוח.

הלכתי והוצאתי הכל. נתתי לו ביטוח + רישיון רכב.

הוא כתב הכל על דף לבן מס' פוליסה מס' ביטוח, תעודת זהות, שם שם משפחה, חברת ביטוח.

בצד השני הוא כתב "הנדון: תאונה בנסיעה לאחור" וכתב בכמה מילים "אני ככה וככה, נסעתי אחורה

בלי אבחנה נכנסתי ברכב של ככה וככה, מסוג רנו קונגו, נהייתה מכה בדופן שמאלי מעל הגלגל, על החתום - חתימה שלי"

עם תאריך בצד.

שאלתי אותו אולי אפשר לא לערב ביטוח? כי השתתפות עצמית שלי היא כמעט 3000 שקל.

הוא אמר שזה רכב של עבודה. הוא ישאל את הבעל הבית.

שאלתי מה נהוג מה יקרה עכשיו? הוא אמר שהוא בטח יקח את הרכב לשמאי ואז לפחח.

שאלתי כמה לדעתו זה יסתכם? הוא אמר לא יותר מאלף שקל. אמרתי לו שזה הרבה.

הוא אמר אולי פחות.

שאלתי אם יש מצב שבעל הבית יחליט לא לתקן? הוא אמר שאולי. הם מחליפים רכבי עבודה כל 3 שנים אז אולי.

לא צילמתי את הרכב. הייתי די לחוץ, לא יודע אם הוא שם לב לזה. ניסיתי לשדר שלא. אבל הוא ניהל את הכל.

בסוף אמרתי לו שלא רשמת את הפלאפון שלי? הוא אמר יש לי את הביטוח שלך. בכל זאת נתתי לו את הפלאפון.

לדעתכם מה יקרה עכשיו?

אין ספק שטעות שלי. אני לא שמתי לב אליו.

כמובן שאני יכול לנסות להשלות את עצמי ולספר לעצמי שאולי הוא הגיע מהר, אולי פה ושם.

אבל אני מעדיף יותר לחשוב שטעות שלי, כי ככה אני אלמד להבא ולעתיד.

יש לי רישיון משנת 2012. רכב אצלנו משנת 2013. פעם ראשונה שלי שאני עובר דבר כזה.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם כשאני אשם?

אני עמדתי לידו והסתכלתי וככה גם למדתי איך אמורים לנהוג במצב של תאונה.

הוא הבין וקלט שמדובר בבן אדם שאף פעם לא עבר דבר כזה, ושלא יודע מה אמורים לעשות.

שאלתי כמה פעמיים "מה יקרה עכשיו, ומה אנחנו אמורים לעשות"

אז הוא אמר שעכשיו צריך להחליף פרטים (רק שהוא לא נתן לי פרטים, אלא לקח את שלי, שיערתי כי אני הפוגע)

ובצד השני כמו שתיארתי הוא ניסח את אותו מכתב ואני חתמתי (למה שלא אחתום אם אני אשם?)

אם כבר אני חושב שהטעות הקריטית שלי היא שלא צילמתי את הנזק.

אבל אני רוצה להאמין שהוא לא ינסה "להלביש" לי איזה משהו שלא באמת קרה.

כי אחרי הכל קרה נזק, הוא כתב בדופן שמאל ליד גלגל שמאל, ורואים שיש שם מכה של מעיכה קטנה.

כרגע אני לומד מכל תשובה ומכל מה שתענו לי.

אני לא אוהב להיות במצב שאני לא שולט בעניינים ואני צריך להמתין לשיחת טלפון ממנו, אבל מה יש לעשות. אם ככה זה אז ככה זה.

פורסם

אני לא משפטן, אבל למיטב ידיעתי בכל פוליסת ביטוח, יש איסור על המבוטח להודות באשמה, גם אם הוא בטוח שהוא אשם.

באופן תיאורטי, הודאה באשמה עלולה לתת עילה לביטוח להתנער מכיסוי הנזק.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

זה ממש לא מובן לי.

אשמח אם מישהו יוכל לחדד את הנושא.

אם אני יודע שאני האשם. למה שאני אנסה לשקר או לשחק אותה?

זה שחור או לבן.

אני נסעתי רוורס. הוא היה מאחורי.

כמו שכתבתי בתחילת דבריי בהודעה הפותחת, נכון ויכול להיות שהוא אולי הגיע מהר, לא היה שם לפני וסיבות כאלה ואחרות.

אבל עדיין הייתי צריך להיות ערני. מה שאומר שאני אשם.

באמת חברות הביטוח אוסרות על המבוטח להודות? משמע מבקשות ממנו לשקר גם כשהוא יודע בוודאות שהוא האשם?

פורסם

חברת הביטוח לא מבקשת לשקר.

אבל, איך אתה יכול להיות בטוח שאתה אשם? אתה משפטן או בוחן תנועה? אולי גם לצד השני יש אשמה כלשהי?

כשאתה מודה, אתה מצמצם את יכולת חברת הביטוח להתגונן ולכן הן אוסרות את זה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

ברוב החברות יש מוקדים 24/7 שעוזרים להתנהל במקרה של תאונה, בפניקס זה נקרא "מהרגע הראשון"

(יש גם אפליקציה שמקלה על כל התהליך)

בכל אופן מה שהיית צריך לעשות זה להחליף פרטים (גם שלו), לצלם את כל הנזקים ולבדוק אם יש עדים,

מחליפים פרטים ונותנים לביטוח(ים) לטפל בזה משם ואילך.

בשום מקרה לא חותמים על שום הצהרה, וזה לא משנה עד כמה ברור לך שאתה אשם

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

עכשיו הכל מובן לי.

במיוחד מתגובתו של פינדר.

NINJMNKY, אני לא בטוח שבחברה שלי יש דבר כזה. ידוע לך אולי? 'מנורה מבטחים'.

רציתי להוציא את הפלאפון לצלם את המכה/המעיכה, אבל הרגשתי קצת לא יודע.

הייתי די לחוץ, פעם ראשונה. לא יודע מה לעשות. איך להתנהל.

הופתעתי שהבחור לא צועק, לא מתרגז.

אולי גם הצלחתי קצת להרגיע אותו. כי אמרתי המון פעמיים שזו טעות שלי, ואשמתי, ושהייתי עייף אחרי יום עמוס.

סלח לי, אבל להחליף פרטים שלו איך היה עוזר לי בדיוק? מלבד זה שהיה לי פרטים עליו.

או שאין פה שאלה של איך עוזר, וככה זה פשוט נהוג?

היו עדים. הייתה בחורה שניסתה לעזור לי (צפרה כמה פעמים לפני, ואני לא קלטתי שזה לי, רק כשיצאתי מהרכב

היא אמרה לי "צפרתי לך, אבל לא שמת לב. ניסיתי שתעצור ולא תמשיך לנסוע אחורה")

אבל לא ביקשתי ממנה פרטים לא כלום, לא ידעתי שזה נהוג ושאני יכול (מה הסיכוי שהיא הייתה מסכימה גם?

זה להכניס את עצמך לסיפור שלא בא לך כ"כ להיות קשור אליו)

אני מבין שיש כמה טעויות בהתנהלות שלי.

ממש חבל שלא מלמדים כללים בסיסים כאלה בשיעורי התאוריה.

הרי לא לכל אחד יוצא להיות עד לתאונה, או להיות ברכב עם אבא שעשה תאונה קלה, דוד, חבר, או לא יודע.

כשאתה עובר את זה פעם ראשונה, בעצמך, אתה לא יודע איך להתנהל. אתה סומך על הצד השני שהוא עם יותר ביטחון ומנהל את העניינים.

פורסם

לגבי מנורה אין לי מושג, לא הייתי מבוטח שם.

במקרה שלי ספציפית יש שני מוקדים 24/7 האחד של Wobi והשני של הפניקס, לכל צרה שלא תהיה. (טפו טפו)

אתה צריך את הפרטים שלו כי זה משהו שצריך למסור לביטוח שלך, ככה זה נהוג.

תאר לך מקרה שבו הנהג בקנגו בכלל לא בעל רישיון בתוקף, או על שלילה, לא יודע מה, יש אלפי מקרים שונים ומשונים שבהם עורכי הדין של הביטוח (שלך) יודעים להתנער מאחריות ולהאשים את כל הנזק על הצד השני.

המטרה שלך היא לעזור להם, לא למי שתובע אותם.

אתה חף מפשע עד שיוכח אחרת בקיצור, וזה מה שאתה צריך לשדר בביטחון

זה בכלל לא בושה לעצור לרגע ולהתקשר ל"אחד שמבין" שיסביר לך דקה מה עושים

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

כשאתה רואה מישהו מתנהל, מולך / נגדך אל תסיק שהוא פועל נכון.

הוא פועל למען האינטרס שלו. לא שלך.

אסור לך לחתום על הודאה. גם אם נדמה לך שאתה אשם - תן לחברת הביטוח לנהל את זה.

כמו שענו לפניי, יכול להיות שיש לו רשלנות תורמת, או שהאשמה באחריותו.

להבא תדע:

1. אל תחתום על שום מסמך הודאה.

2. צלם או העתק הפרטים שלו. (ביטוח / רשיון רכב / ת.ז).

3. צלם את הנזק שנגרם לו. כדי שלא יוכל להגדיל אותו ולשפץ את הרכב על חשבון ההודאה שלך (דרך הביטוח שלך או בתביעות קטנות).

לגבי המקרה הזה:

תקווה שהוא אדם הוגן ולא ינצל אותך.

למרות שאין לך הפרטים שלו, עדכן את חברת הביטוח שלך בכל הפרטים.

מעבר לכך אין לך מה לעשות בשלב זה.

אם זה יתפתח עדכן פה בשרשור, ושלח לי הפ.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אני מאוד מודה לכם על הכל.

תודה רבה לכם NINJMNKY, רז, וכל החברים שהקדישו מזמנם והגיבו לי.

לא ידעתי דבר ממה שכתבתם פה. ממש. כלום.

אני מאוד מקווה לזכור את כל מה שכתוב פה, ושחס וחלילה אם זה יקרה שוב, ואני מקווה שלא

שאדע ליישם את זה בבוא היום.

יכול מאוד להיות שאני גם אדפיס את מה שכתבתם, אעשה סיכום עם ההודעה האחרונה של רז שמדריכה אותי צעד צעד

ואשים את זה ביחד עם רישיון הרכב והביטוח (ככה כשיהיה צריך, אני אראה את זה מול העיניים).

אני פשוט די מופתע, ולא העליתי בדעתי שאולי לנהג יש אשמה תורמת, רשלנות, שאולי הוא יכול לעבוד עלי, וכל מה שכתבתם.

מקווה מאוד שהוא אדם הגון. כי מהניסיון שלי בחיים רוב בני האדם הוא הגונים. אלה שלא הגונים הם בודדים.

להתקשר לחברת הביטוח שלי אני לא יודע עד כמה זה יהיה צעד נכון.

כי אנחנו משלמים להם המון, סכום חמש ספרתי (ביטוח רכב נכים זה דבר יקר), ואני די מעדיף שכרגע הם לא ידעו על כך.

כי הם עלולים לחשוב שאני נהג לא טוב ולא יוזילו לנו את הביטוח בחידוש הבא.

אולי בכלל לא יהיה צריך לערב אותם.

אני אעדכן אם זה יתפתח, וממש תודה על ההצעה לעזור לי בפרטי. מעריך את זה מאוד חבר.

כרגע כל שנותר לי הוא להמתין לשיחת טלפון מהבחור, לראות מה אמר בעל הבית שלו, ולקוות שזה יסתכם בלי לעשות דבר/לתקן בסכום קטן.

רעיון שעלה לי - כשהעניין יסתדר להחתים אותו על דף כמו שהוא החתים אותי, שהעניין בינינו נסגר, תאריך, שם שלי שלו, וחתימה של שנינו.

שחלילה לא יצא מצב שנסגור את זה בינינו, ועדיין יש לו הודאה שלי בכתב חתומה, וביום מן הימים אולי ישתמשו בזה.

אם מישהו ירצה לנסח לי משהו קצר וברור - אודה לו מאוד. או שזה בכלל רעיון לא טוב ולא כדאי לעשות את זה.

פורסם

מצאתי לך עוד משהו

מסתבר שמדינת ישראל טרחה לפתח אפליקציה לא רעה בכלל בדיוק למקרים כאלה: http://mof.gov.il/about/Articles/Pages/RoadInsuranceApp.aspx

פורסם (נערך)

תודה.

חבל שרק בדיעבד אני יודע על זה.

אשתדל גם לשתף את חבריי. בכדי שאנשים שלא מנוסים במצבים כאלה כמוני ידעו איך לנהוג.

לדעתי האישית היה צריך להשקיע קצת בפרסום האפליקציה לציבור או לשלוח בדואר עלון פרסומי לבעלי רישיון נהיגה.

עריכה: ברשותכם, כמה שאלות בעקבות המקרה שהייתי רוצה לדעת את התשובות עליהן בבקשה

1. אם הנהג / בעל הבית שלו בכל זאת מחליטים לפנות לחברת הביטוח שלי/שלהם

האם חברת הביטוח שלי יכולה לחייב אותי להפעיל ביטוח?

או שיש לי את הזכות להגיד להם שאני מבקש מהם שלא יתערבו?

2. יש לו בכלל סיבה לרצות לעשות דבר כזה?

כי הוא יודע שהנזק קטן בהרבה מההשתתפות העצמית שלי (3,000) ושאני לא מעוניין להשתמש בביטוח.

3. יש סיכוי כל שהוא שאם חברת הביטוח שלי תדע על מה שקרה הביטוח שלי יתייקר / לא יוזל בחידוש הבא?

4. כשאני נפגש עם הבחור (אם נפגש) עלי לדרוש לקבל לידי את אותו דף שהוא כתב בו את פרטיי + ההודאה החתומה שלי?

כי בהודעתי הקודמת כתבתי לבקש ממנו שיחתום על דף שאני אנסח שהעניין נסגר.

אבל לי נשמע יותר הגיוני גם שיחתום על דף שאני אנסח מראש + לבקש את הדף המקורי שלו.

אם הוא לא יסכים להביא אותו, אני אומר לו שזה די מחשיד, כי אין סיבה שלא בעצם.

עריכה אחרונה על ידי super-man
פורסם

הדף הזה שווה לו כרגע כ-1000 שח (בזכותו לא ישלם השתתפות עצמית) וכסף בעתיד (הפרמיה שלו לא תתייקר להבא).

הוא לא יחזיר לך אותו, גם אם תגיד לו שזה ״מחשיד״.

למדת להבא ותקווה שהוא לא ינצל זאת הפעם (להגדיל הנזק שלא צילמת).

סלח לי שהפעם אינני אופטימי.

תודיע לסוכן שלך, ותקווה שהוא יתקשר, ושהנזק קטן יותר מההשתתתפות העצמית שלך ותסגרו את זה בינכם.

אם כך - בשום מקרה אל תשלם לו בלי לראות חשבונית ממוסך.

שניכם לא שמאים או פחחים, ויכול להיות שהנזק יותר מ-״פחות מאלף שקל״.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אני חושב שהכוונה הייתה לבקש את "דף ההודאה" בתמורה להחזר על תיקון הנזק + חתימה על כך שאין דרישות נוספות.

אם המסמך (אין דרישות נוספות) מנוסח היטב, אני לא חושב שיש משמעות למסמך ההודאה באשמה.

לחברת הביטוח לא משנה אם עשית תאונה או לא, רק אם הגשת תביעה, או הוגשה תביעה על הפוליסה שלך.

אפשר להתייעץ עם הסוכן, כדאי לעדכן את חברת הביטוח במקרה.

ידידי, יש לפניקס הסבר כללי כיצד כדאי לנהוג במקרה של תאונה, עם הסברים. לא קרה שום אסון עם מה שחתמת עליו. חברת הביטוח לא מתנערת כל כך מהר, למרות כל הסיפורים פה בפורום.

http://www.fnx.co.il/insurance/car-insurance/service/what-to-do-in-case-of-car-accident.aspx

אולי גם לחברה שאתה מבוטח בה יש מדריך. יש גם פתקים קטנים עם הפרטים שצריך, שסוכני ביטוח מחלקים. אפשר להדפיס.

אני מקווה שיצא סכום נמוך מהשתתפות העצמית (המוגזמת) של הפוליסה שלך.

• תוכן חדש...