Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תאונת חניה - מה יקרה עכשיו?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרבה זמן שלא יצא לנו לדבר Eily.

תודה רבה על התגובה המפורטת.

מאמין שביצעתי את רוב הדברים שכתבת. במיוחד תודות לחברים שייעצו לי ואמרו לי מה לעשות.

כעת נמתין ונחכה לראות איך העניין יסתיים. אם אני אפצה את הנהג - מה שאני מעדיף. או שהוא בכלל לא יתקן - הלוואי, אבל לא סביר.

או שבכל זאת הוא יחליט שנערב ביטוח - פה כבר בטח הסוכן ייעץ לי, אני מאמין שהוא ירצה בטובתי ויעזור לי.

בנוגע לביטוח:

ביטוח לאומי מחייב את הנכה לבטח את רכבו, שנרכש בסיוע הביטוח לאומי, ללא מיסים, בביטוח מקיף.

כי הרכב הוא לא של הנכה. אלא משועבד לביטוח לאומי.

אתה רק משתמש ברכב, ובסוף תקופה שצריך להחליפו אתה מוכר אותו, ואת הכסף מעביר לביטוח לאומי וכך רוכש רכב חדש.

ביטוח מקיף - יקר מאוד.

כי מדובר בשילוב של נהג חדש, נהג צעיר, ללא ניסיון, רכב ראשון, אצל נכים כמעט תמיד 99% מדובר ברכב חדש מהסוכנות

לכן זה גם מייקר את הביטוח.

בנוסף צריך לבטח את האבזור המיוחד שיש ברכב (מעגן לכיסא גלגלים, מעלית, כל מה שהותקן).

אני לא זוכר את הנוסחה, אבל זה אחוז מסוים משהו כזה.

אתה גם חייב לשלם לאיתוראן על שירותיים, לרכוש מכשיר איתוראן, להתקין, ושיהיה איתוראן פעיל ברכב.

השוק נשלט על ידי 4 חברות. שלהן יש פוליסות מיוחדות לרכבי נכים והן מבטחות רכבי נכים.

אין תחרות גדולה כמו בשוק הביטוחים הרגיל, ואתה מוגבל למיקוח ולסקר שוק שאתה יכול לעשות.

לכן גם חשוב לשמור על קשר טוב עם חברות הביטוח. יש בסה"כ 4 או אולי 5. לא יותר.

כמובן שאני מדבר על נכים בכיסא גלגלים ורכב עם מעלון, כשמדובר ברכב נכים רגיל אני מאמין הכל אחרת.

והכי חשוב: הביטוח לאומי עוזר למשפחה לשלם, קוראים לזה "קצבת ניידות".

אבל כל הנכים אומרים ובצדק, שכמו שהקצבאות של הביטוח לאומי נמוכות, גם פה זה לא מכסה הכל.

זה כן מכסה את הרוב, אבל כמובן שצריך להיות חכם ולנסות לתמרן עם קצבת הנכות הכללית ומדי פעם לנסות לחסוך קצת

כי אם להסתמך רק על קצבת הניידות - במצבים כאלה למשל כמו עכשיו אם חלילה אצטרך לשלם 3000 שקל, זה כאילו קצבה

של חודש שלם הלכה בין רגע.

זה כל מה שאני יכול לספר ממה שידוע לי.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הרבה זמן רציתי להתקשר ולא הגעתי לכך, אבל נשאיר את הדיון בפורום לעניינים כלליים:

את רוב התגובה כתבתי לפני שקראתי על ההתפתחויות האחרונות, חלק לא רלוונטי הורדתי בעריכה.

אם הביטוח הלאומי גם דורש וגם משתתף (בעליויות הביטוח), אז המצב יותר טוב. יכלו אולי להוזיל יותר את העניין באמצעות מכרז מרוכז, אבל לא חשבתי על זה עד הסוף. כן צריך להיות סכום השתתפות עצמית, שיעודד את הנהגים להימנע מתאונות. בשוק החופשי כאמור, הסכומים הרבה יותר נמוכים. גם אם כן מוגשת תביעה אחת. אבל גם עלות הרכבים נמוכה הרבה יותר.

רציתי לכתוב, ולא ראיתי שאף אחד ציין:

אם המעלון מאפשר את זה, עדיף לתרגל ולחנות עם הפנים לכוון היציאה. אני מאמין שלפחות התאונה הזאת הייתה נמנעת, אבל כאמור תאונות עלולות לבוא לא עלינו בכל מקרה. נוהגים וטועים.

יוצא לי לראות חניות במקומות מסודרים לרכבי נכים דומים, רק עם כניסה מהצד, שסובלים מכך שמחנים ונצמדים אליהם (יכול להיות גם רכב אחר של נכים) אז פשוט מחנים באלכסון, שלא יאפשר חנייה לידם. זה אמנם לא רלוונטי לרכב שלך עם כניסה מאחור, אבל לפעמים החנייה של רכבים עם מעלון הן חניות רחבות יותר. אולי אפשר לנצל אותן כן שתוכל לחנות ברוורס וגם תהיה גישה למעלון.

• תוכן חדש...