Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3696 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברגע שרון שאל אותך לגבי הטיימינג ואמרת לו שאם הגיע זמנה של הרצועה מבחינת השנים אז שיחליף, האחריות אוטומטית עוברת לרון שלא ברור לי מדוע הוא לא החליף אותה באותו הרגע שציינת זאת בפניו!

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לדעתי פותח השרשור צודק במאה אחוז.

הוא נתן יד חופשית ואמר שמה שצריך להחליף-יוחלף.

הבחור מכיר את הרכב ואת התקנות.

מהתשובה של הלקוח נראה שהוא לא חוסך על רכבו ומשקיע את מיטב כספו על מנת להחליף את כל הדברים הקטנים ביותר שדורשים החלפה (עד לרמת מיכל נוזל קרור שלא לדבר על צמיגים) ולא עושה חשבון.

לדעתי בעל המוסך צריך לקחת את התיקון על עצמו עד רמת הבורג, מה לעשות-טעויות קורות לפעמים.

הלקוח אישר לו להחליף, הבדיקה של הטיימינג לא בוצעה למרות שההוראות היו ידועות והרכב היה בטיפול שוטף אצל המוסך.

חוץ מזה-אולי בעל המוסך יפסיד כאן את עלות הטיימינג, אבל את המוניטין והאמינות שלו לא רק שלא אבד אלא יוסיף לעצמו לקוחות, שיראו איך בעל מקצוע צריך לנהוג ולקחת אחריות.

פורסם

אני לא מבין על מה אתם מסתובבים סחור סחור

שיפתחו את כל כרטיסי העבודה

במידה והיה אפילו פעם אחת שהלקוח סירב לביצוע עבודה של רצועות תזמון האחריות על הלקוח

במידה ולא האחריות על המוסך

למה אתם מסבכים כל דבר מעבר למה שהוא? יש דברים שהם שחור ולבן

(אם אין תיעוד על המוסך לקחת האחריות אחרת על הלקוח לספוג את כל הנזק)

פורסם

אותי מעניין עד כמה סומך רון על חוו''ד של בעל הרכב ואני אסביר

ייתכן מצב שלקוח שאינו מבין דבר נכנס לכל מוסך ויתנו לו איבחון מסויים ויבהירו לו שאם לא יעשה זאת הכשל יהיה באחריותו והמוסך דואג לתעד זאת.

יש לי הרגשה שבמקרה הזה בעל הרכב והמוסך מכירים היטב אחד את השני ובאיזה שהוא מקום רון הבין שמדובר בלקוח מבין עניין יותר מלקוחות אחרים ובגלל זה "הרשה" לעצמו לדחות את ההחלפה ולא לעשות טיפול מונע אם כך הדבר אז לא מדובר בלקוח תמים לחלוטין

אני לדוגמא משכתי רצועת טיימינג שנה מעבר למומלץ כאשר כל שלושה חודשים המוסכניק שלי העיף מבט עליה ועל הגלגלות ומשאבת המים והחליט שניתן עוד למשוך , ההחלטה הייתה משותפת ואם הרצועה הייתה נקרעת זה היה על אחריותי הבלעדית.

השאלה היא האם המקרה פה הוא דומה לשלי

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

לדעתי, לשני הצדדים יש פה מה להפסיד, בעלי מקצוע טובים קשה למצוא, ולקוחות נורמליים זה משהו נדיר במחוזותינו.

תמצאו את עמק השווה, אם זה רק חלפים או רק עבודה, אני בטוח שאף אחד לא יקרוס מזה, לא מדובר פה במיליונים.

אני מעריך, שעצם זה שמר לקוח פירסם את זה, משמע כבר היה דין ודברים במוסך עצמו, והפירסום פה בא אחרי כל הטררם, הלקוח הרגיש שאין פה לקיחת אחריות והצד השני לא מקבל את עמדתו או לא מוכן לשמוע, ולכן בא ופרסם פה כמוצא אחרון - אולי עצם זה שהגיע בכלל למצב שהוא מרגיש שהוא מדבר לקיר, זה משהו שצריך לחשוב עליו.

כמו בכל מערכת יחסים ארוכה, יש גם נפילות לפעמים.

כעסק, על מנת שהלקוח, ש10 שנים נאמן אלייך, שילם כמו שצריך, הגיע כמו שעון, לא עשה בעיות מיוחדות, ישאר מרוצה, הייתי סופג את נפילה החד פעמית - וכלקוח הייתי נושך שפתיים, מבין שהמוסך לוקח אחריות וגם אחרי הפיצוי שיהיה או לא יהיה, ממשיך להגיע אליו. מזכיר ש10 שנים הוא עשה לך עבודה טובה, 10 שנים נסעת ולא חששת לרגע מטיפול לא נכון או תקלה באמצע הדרך, ולא נכון יהיה לפסוק לרעה על התנהלותו בגלל מקרה קצה אחד, בלי קשר אם המוסך פעל נכון או לא נכון.

הייתי יושן על זה, חושב מהראש, לא מהביצים, ומגיע להסדר.

לשבור את הכלים זה מצב שבו גם הלקוח וגם המוסך יפסידו.

פורסם

כל הכבוד לפותח השרשור על חוסר ההתלהמות שנפוצה בפורום בסיפורים מסוג זה.

כל הכבוד לרון שפרסם שמדובר במוסך שלו (למרות שיכולתי לנחש באיזה מוסך מדובר) וגם הוא הביא את העובדות מצידו.

יש סיבה שרון הוא מומלץ כבר שנים בפורום ואני משוכנע ששני הצדדים יגיעו להסכמות שיתאימו לשניהם.

גילוי נאות: מעולם לא ביקרתי במוסך רון ואני לא מכיר אותם מלבד השרשורים כאן בפורום.

אני אשאר עם היפניות שלי אבל אם הייתה לי תוצרת וואג הייתי מעדיף את רון בגדול על פני היבואן עם סיפורי הזוועה שלו

פורסם

למה לא בוצעה החלפה במוסך אחרי שהמועד האחרון שהופיע הוא בפברואר 2007(7 שנים) ?

ומה נסגר באמת?

פורסם

^ 2009.

אני מניח שהמועד המדוייק להחלפה נבדק לאחרונה לאחר המקרה המצער.

דעתי אינה נוחה עם המקרה, היות ומדובר בחבר פורום וותיק וכן לקוח וותיק של מוסך רון, שאיתו (מוסך רון) אין לי שום קשר מלבד שיחה קצרה בטלפון לייעוץ לרכב של חבר.

התשובה של מוסך רון כללית מאוד, ורק מרמזת על מה שקרה כאן. בעקרון כופרת באשמה.

לדעתי השרשור נפתח מוקדם מדי, או שלא באמת הייתה הצעה של המוסך לבוא משמעותית לקראת הלקוח בתשלום התיקון (משמעותית זה לא 5-10%, אלא הנחה משמעותית על העבודה או משהו בסגנון). גם זהות המוסך נרמזה באופן מאוד מפורש מדי לטעמי.

ליבי ליבי איתך פות"ש, אבל ברור שאתה לא נהג חסר ידע. אם למי מכם יש הקלטה או תעוד של השיחה שהתקיימה לגבי הטיימינג, אז הטענות שלך כלפי המוסך יותר ממוצדקות. אף צד לא טוען שביקשת מהמוסך לבצע טיימינג והוא סרב. לדעתך התרשל, אבל לפי טענת 2009 היה צריך להחליף טיימינג כבר שלוש פעמים מאז.

ההערה "הלקוח סרב" באמת יותר מתאימה למוסך היבואן. גם אני מניח שמוסך רון יחדד את הנוהל ויתחיל לרשום כאלה דברים. אם באחד משלושת הטיפולים האחרונים יש תעוד למוסך על הצעה לטיימינג, אפילו הערה פנימית במערכת הממוחשבת (שלא חייבת להופיע על גבי החשבונית), מבחינת הסכסוך רצוי שהערה כזאת תודפס על גבי טופס כרטיס עבודה חתום על ידי הלקוח, אבל קשה להאמין שהמוסך מחזיק ניירת כזאת שנתיים אחורה.

בכל אופן אם הרכב לא עבר טיימינג מ2009, אז בכל מקרה יש לא מעט אחריות תורמת מצד הלקוח. ב2009 ביצעת טיימינג, שילמת מעל 2000 ש"ח, זה לא משהו ששוכחים כל כך מהר, במיוחד ברכב ישן.

ההמלצות היצרן להחלפה נעות בין 4-5 שנים. עברו מאז טיפולים בחמש, שש ושבע שנים.

עצם העניין של הזכרת הנסועה הנמוכה: לא סביר שהמוסך לא יבדוק מתי בוצע טיימינג במיוחד אם אישרת לבצע את הטיפול.

התרחיש שרון מציג הוא כן סביר, אבל כאמור אני רק קורא בין השורות ואם יש לך הוכחה יותר מוצקה לטענות שאישרת את הטיפול והמוסך התרשל בבדיקה אז אני מתנצל אלפי סליחות ובאמת למוסך אשמה מלאה בעניין הזה והוגן שישא בעלות חריטת הראש וכל מה שנפגע בדרך, כולל עבודה, ואתה תשלם על החלפת טיימינג כולל קיט ללא הנחה.

רק אעיר שנדיר מאוד שאני נוטה לצד המוסך כפי שאני נוטה בהודעה הזאת, ולכן מאוד קשה לי. הגבתי כבר פעמיים מבלי לשלוח.

פורסם

אני חייב לציין לגבי שירשורים שהיו ,איך ניתן לבדוק את רצועת הטיימינג ועל פי זה להחליט אם להחליף (לדעתי קשקוש).

יש דברים שעדיף להצמד להוראות יצרן או להחמיר זה דוגמה מצוינת.

על פניו האחריות פה משותפת מצד אחד חבר ותיק אכן אמור לדעת ולעקוב ואפילו לדרוש החלפת טיימינג( אני משוכנע שהוא מכיר את ההוראות ההחלפה)

מצד שני רון באמת, צריך לחדד נהלים ולציין בחשבונית שהלקוח סרב להחלפה.

פורסם

אחרית דבר,

היום קיבלתי בחזרה את הרכב, אתחיל מהסוף - נוסע מצויין והכל מרגיש חזק ובמקום.

לאחר שסיים את הטיפול, ישבנו רון ואני ללבן דברים כמו שני חברים ולא מעל דפי הפורום.

רון הסביר לי כי הוא מכיר אותי כלקוח ותיק וכאחד שמתעמק בצד הטכני, ועל כן כשהוא שאל אותי - "מה עם הטיימינג ?" וכזכור עניתי לו לו לגבי הק"מ הנמוך.

היום הבנתי, שמבחינתו - הוא שואל מה עם הטיימינג - כדי לדעת האם אני מעוניין להיכנס להוצאה הזו כרגע או שאני לוקח אחריות וממשיך.

מבחינתי - הבנתי ששואל - מתייעץ האם הגיע הזמן לידיעתי או לא - ולכן עניתי מה שעניתי.

מבחינתי, מראש היה מקובל עלי היה לשלם טיפול טיימינג מלא כולל משאבת מים וכל העבודות הנלוות.

נוסף על כך, ליבנו את סוגיית הדו שיח שלנו והסכמנו ששנינו הבנו לא נכון האחד את השני - ועל כך הוא מוכן להתחלק באחריות ושאני אשא רק בחלק מעלות התיקון ולא כולו.

בסופו של יום, לאחר שהבנתי שייתכן ואני למעשה בתשובתי הטעיתי את רון, ולאחר שרון הסביר את עמדתו, אני חוזר בי מכל האשמה שייתכן ועלתה בפוסטים שלי, ומודיע שאנו נשאר חברים ואמשיך להגיע אליו לטיפולים.

לקח לעתיד - להכניס ליומן האישי תזכורת על החלפות נדרשות של מכלולים קריטיים, ולשאול ארבע פעמים כדי לוודא שהובנתי נכון.

שבת שלום לכולם ותודה על השיח, התמיכה והדיון הער.

פורסם
סחתיין על הגילוי הנאות. באמת. בוא נגיד שהדבר הזה שנקרא טימינג זה יותר ברכה מצרה למוסכים.

בלי שום קשר למקרה הספציפי כאן אלא בהתייחסות לשורה הזאת בלבד.

אין במה להתבייש, זכותו של כל עסק להתפרנס בכבוד ולהרוויח. כל עוד הוא מיידע את הלקוח לגבי העלות והלקוח מסכים זכותו של כל עסק להרוויח כראות עיניו.

להתפרנס בצורה מלוכלכת זה לגבות סכום על עבודה שלא נעשתה כראוי או שלא נעשתה בכלל.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

ככה נראה שיח בין ״אנשים״ ועם ״אנשים״ כאלו שווה לעבוד.

יפה שהדברים נסגרו ברוח טובה, כל אחד רוצה להבין את השני ולהתגמש לדרך האמצע.

כנראה שאין הרבה מוסכים (ובעל רכב) שכך הדברים היו נסגרים.

• תוכן חדש...