Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3697 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אף מוסך לא רץ אחרי אף אחד במיקרה הזה, להיפך...הלקוח טוען שהוא מגיע בדיוק בזמן לפי הספר, שם את הרכב ונותן יד חופשית למוסך לעשות כל מה שצריך לפי הספר בלי לחסוך בכלום.

זה לא אומר שהאחריות עוברת באופן אוטומטי לבעל המוסך.

איזה כייף לי :)

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לדעתי אחריות המוסך היא לעבודה שאותה מבצע.

מעבר לזה אכן, ראוי ונכון שמוסך יעדכן את הלקוח בטיפולים הנדרשים לרכבו . (ביחוד עם הרכב מטופל שם קבוע)

אבל מכאן ועד להעביר את האחריות על ביצוע שיגרת טיפולים למוסך, לדעתי זו הגזמה.

אתה בעל הרכב - תדאג מיוזמתך להתעדכן בכל הטיפולים הנדרשים לרכב שלך ותחליט מה לבצע.

לא כאימרה "תחליף כל מה שצריך" - זה לא אמור לעבוד ככה.

תתעניין איזה טיפול בדיוק הרכב נדרש לעבור - ותחליט.

אל תפיל את האחריות איזה טיפולים לעשות ואיזה לא על בעל המוסך. זה לא ראוי.

זו דעתי בנושא

אתה נראה לי פספסת את כל העולם המודרני-מקצועי, מוסך בייחוד כזה המוגדר מתמחה לתוצרת ספציפית צריך להיות בעל הידע לתחזק רכבים כאלו באופן המוצהר על ידי היצרן, זה זכות הקיום של המוסך, זה לא רק חבורה של בעלי ידיים שמנוניות שמבצעים פקודות על ידי בעל הרכב. נראה לך שחלילה מטוס ייפול מהשמיים בגלל תקלה טכנית והמוסך יתנער בגלל שהטייס לא היה בקי בשגרת הטיפולים של המטוס?

פורסם

מרק, הרכב טופל באדיקות ובקביעות באותו המוסך.

הרצועה הוחלפה בפברואר 2009

החלפת התזמון בוצע בתאריך 1,2,2009 מעל 7 שנים

נראה לך סביר שבעל המוסך לא יודע שצריך להחליף טיימינג?!

-

פורסם

נראה לי שלא סביר לעשות משפט שדה למוסך- בלי להכיר את המצב, ואת השיחה בין השורות בין רון לבין הלקוח.

בואו נחכה ליום א' יש לי תחושה שהכל יסתדר לטובה.

פורסם
אתה נראה לי פספסת את כל העולם המודרני-מקצועי, מוסך בייחוד כזה המוגדר מתמחה לתוצרת ספציפית צריך להיות בעל הידע לתחזק רכבים כאלו באופן המוצהר על ידי היצרן, זה זכות הקיום של המוסך, זה לא רק חבורה של בעלי ידיים שמנוניות שמבצעים פקודות על ידי בעל הרכב. נראה לך שחלילה מטוס ייפול מהשמיים בגלל תקלה טכנית והמוסך יתנער בגלל שהטייס לא היה בקי בשגרת הטיפולים של המטוס?

לא פספסתי שום דבר ואל תשווה לעולם המטוסים כי אני בא משם ו

עם כל הכבוד לעולם הרכב יש הבדל גדול בין 2 העולמות. (היית פעם במוסך אחזקה של מטוסים ? )

לעצם העניין - אתה הולך לקיצון.

מבחינתך בעל הרכב נותן את הרכב למוסך ומרגע זה בעל המוסך

אחראי שהרכב יצא עם כל הטיפולים הנדרשים בהתאם לק"מ או זמן .

אז אני טוען שיש לבעל הרכב אחריות לקבל מיוזמתו מידע לגבי הטיפולים הנדרשים ברכב שלו ולאשר אותם.

אני מסכים שבסופו של דבר יש כאן אחריות משותפת , אבל בעל הרכב לא יכול להתנער מאחריותו שלו.

פורסם
עם כל הכבוד לעולם הרכב יש הבדל גדול בין 2 העולמות. (היית פעם במוסך אחזקה של מטוסים ? )

4 שנים תודה על השאלה, ההבדל היחיד ביניהם שבאחד נוטים לזלזל. מבחינת אחזקה אין הבדל בשירות שהמוסך צריך לספק.

פורסם

יסלחו לי המנהלים על כפל ההודעות, אם אני בעל צי של כלי רכב והמוסך שלך זוכה במכרז לשירותי אחזקה כוללים לצי שלי למשך עשור שלם ובשנה השישית "על הבוקר" אני מקבל הודעה ש-30 כלי רכב תקועים עם רצועת טיימינג קרועה... מי אשם? אני? או אולי בעל המוסך האמון לספק שירותי אחזקה לרכב על פי דרישות היצרן המינימליות (לפחות).

פורסם
בלי קשר לסיטואציה הזאת ירון- מה לגבי בלמים?גם עליי להזכיר למוסך לבדוק?

טוב, אתה מתחכם או לפחות מנסה אבל אתה מטעה שאתם משווה מערכת בלמים לטיימיג.

אם אתה מגיע למוסך לטיפול תקופתי נדרש מבעל המוסך לבדוק את הבלמים - כמערכת בטיחותית

כי זו הנחיה ממשלתית של משרד התחבורה למוסכים.

(זה עדין לא מסיר את אחריות של בעל הרכב לשאול מה מצבם ואם נדרש להחליף)

לא כך הדבר לגבי טיימינג , לגבי פילטר דלק, לגבי פלגים ,לגבי מסנן מנוע.

פורסם (נערך)
יסלחו לי המנהלים על כפל ההודעות, אם אני בעל צי של כלי רכב והמוסך שלך זוכה במכרז לשירותי אחזקה כוללים לצי שלי למשך עשור שלם ובשנה השישית "על הבוקר" אני מקבל הודעה ש-30 כלי רכב תקועים עם רצועת טיימינג קרועה... מי אשם? אני? או אולי בעל המוסך האמון לספק שירותי אחזקה לרכב על פי דרישות היצרן המינימליות (לפחות).

ידידי יש לך חלק גדול באשמה

דאג לעקוב אחר שיגרת הטיפולים הנדרשים לרכבים שלך, תוודא ישומם בפועל.

ברכבים שהיו לי ושיש לי עכשיו אני לעולם זה שיוודא שרצועת הטיימיג תוחלף בזמן (בטח לגבי מי שיש לו קצת ידע טכני כמו פותח השירשור)

ולא הטיל את האחריות על המוסך, לפחות לא את כולה.

עריכה אחרונה על ידי yaron gr
פורסם (נערך)

yaron gr, אל תתגאה בזה שאתה עוקב אחרי שגרת הטיפולים שלך,

מכיוון שזה לא הופך את זה לדבר הנכון וההגיוני בסיפור הזה.

רוב האנשים משלמים כסף למוסך, כדי לקבל שירות.

השירות המצופה מהמוסך כולל גם תזכורות לפני כל טיפול נדרש.

תשים לב כי הרכב מטופל במוסך הספציפי כבר 9 שנים ברציפות, פות"ש ציין זאת:

הרכב מטופל בתשע שנים האחרונות בקביעות באותו מוסך, מומחה לנושא VAGיות

פות"ש היה לקוח נאמן ועקבי במשך 10 שנים, והמשיך להגיע אליו מכל רחבי הארץ:

אני מטפל במוסך הזה כבר מעל עשר שנים, למרות שהוא בתל אביב ואני מגיע אליו בתחבורה ציבורית כשהאוטו בטיפול, לאור ההמלצות שהוא קיבל בפורום, הייתי מגיע אליו מכל מקום בו גרתי - מירושלים, ועד חיפה. הצער היותר גדול שלי הוא שזה קרה לבעל המוסך הזה שאני מעריך מאוד ושמרתי לו נאמנות עד היום, ושלחתי אליו בני משפחה וחברים רבים.

אתה לא חושב שהמוסך צריך לעדכן את הלקוח בטיפולים הנדרשים לרכב?

עריכה אחרונה על ידי BEEKER

-

• אחראי פורום
פורסם

ירון, לדעתי אתה טועה ונותן יותר מדי קרדיט לבעל הרכב המצוי,

כזה שתשאל אותו "מתי צריך החלפת טיימינג?" וסביר שהתשובה תהיה "מה זה טיימינג?".

לקוח בא למוסך, פותחים ביחד היסטוריה, המוסך אומר "צריך להחליף XY". פה הלקוח מאשר או שלא ואז האחריות עוברת אליו.

שים את עצמך בתחום שאתה לא מבין בו (נגיד, מחשבים), יש לך תקלה ומפה הסיטיואציה ממשיכה אותו דבר.

מה אתה מצפה שיקרה?

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם (נערך)

ירון, אולי כדאי שתענה לשאלה ששאל iDaNm:

אם אני בעל צי של כלי רכב והמוסך שלך זוכה במכרז לשירותי אחזקה כוללים לצי שלי למשך עשור שלם ובשנה השישית "על הבוקר" אני מקבל הודעה ש-30 כלי רכב תקועים עם רצועת טיימינג קרועה... מי אשם? אני? או אולי בעל המוסך האמון לספק שירותי אחזקה לרכב על פי דרישות היצרן המינימליות (לפחות).

ולאחר מכן תקרא את התגובה למעלה של itaysamurai.

אנ מקווה שזה יעזור לך להבין את הטעות הבסיסית שלך.

עריכה אחרונה על ידי BEEKER

-

פורסם
ידידי יש לך חלק גדול באשמה

דאג לעקוב אחר שיגרת הטיפולים הנדרשים לרכבים שלך, תוודא ישומם בפועל.

ברכבים שהיו לי ושיש לי עכשיו אני לעולם זה שיוודא שרצועת הטיימיג תוחלף בזמן (בטח לגבי מי שיש לו קצת ידע טכני כמו פותח השירשור)

ולא הטיל את האחריות על המוסך, לפחות לא את כולה.

אני מתחכם? כשמנוע נכבה בגלל כשל בטיימינג בירידות של ירושלים זה התחכמות?

בחייך .

זה נקרא כאילו אתה באת להציג את עצמל כמומחה לשגרת טיפולים.

ואם רק נניח, שלאשתך יש רכב... והיא נכנסת למוסך?

אם ירון לא יעקוב אז טבעי שיקרע הטיימינג?

צריך לקחת דברים במבחן המציאות, לא במבחן ירון או מקס או דני שיודעים מה לבצע ברכב .

פורסם (נערך)

הבהרות:

כמה מילים עלי כלקוח, מציג עובדות נטו ולא פרשנות - בטיפול האחרון בו הרכב התחמם, עשיתי שיחת הבהרה עם רון (כל הכבוד לו שלקח אחריות והגיב כאן, לא רציתי להזכיר את שמומטעמי צנעת הפרט שלו והיות שאני מעריך אותו ולא רציתי שיינזק ברמת הפרנסה הכללית שלו)

בשיחת ההבהרה הסברתי שאומנם הרכב שלי מעט ישן (2003) ונראה חיצונית לא חדש (צבע מיטלי שרוף וקצת משופשף) אבל מיכנית אני מקפיד על 150% טיפולים ובטיחות. ציינתי בפניו שאני מעוניין בטיפול שלם ושיחליף כל מה שהוא רואה לנכון ושצריך החלפה בגדר תחזוקה מונעת כולל כל צינור ואטם, אני אוהב את הרכב ולא מתכוון להחליפו.

במסגרת זו, כשהחליף את התרמוסטט העיר (כפי שציינתי) רון שהמיכל עיבוי שברשותי מסוג סיני (אני החלפתי לבד שהקודם נזל) ונוטה לפתח נזילות, למרות שהוא חדש. אמרתי אין בעיה, אם אתה ממליץ - תבצע, ואכן החליף באותו רגע בעלות של כ 170 ש"ח למיכל מקורי חדש.

הרכב משמש את אישתי וילדי ואין מחיר מבחינתי לבטיחותם.

דוגמא - הצמיגים ברכב זה חדשים (מוחלפים כל שלוש שנים) ועלו מעל 2000 ש"ח (PIRELLI).

דוגמא נוספת - בהמלצת רון התקנתי ברכב מצנן שמן גיר חיצוני במקום הפנימי כדי למנוע בעיות צפויות בגיר.

זה שהרכב ישן זה לא משנה מבחינתי, הוא עושה את העבודה, ואני לא מחפש את ה"יוקרה" אלא את הפרקטיקה, ובפרקטיקה הוא עושה את העבודה בצורה מצויינת, ובהרבה יותר הנאה מנהיגה מאשר היונדאי ליסינג החדשה שהייתה לי.

מדגיש שוב - בטיפול האחרון שאל רון מה עם הטיימינג, הסברתי לו שלא עברתי הק"מ הדרוש, והוא הסביר שכל כמה שנים צריך להחליף. אמרתי בתגובה שאני לא זוכר מתי הוא החליף לאחרונה, אבל מבחינתי שיגיד אם צריך.

אני מסכים שיש אחריות אישית ללקוח - שמסתכמת בהגעה לטיפול שנתי והתרעה בפני מנהל העבודה / מוסך אודות נקודות שיש לטפל שעלו במהלך השימוש השוטף (למשל שהרכב מתחמם).

אני מסכים למשל, שאם הייתי יודע שהרכב מתחמם, ולא מספר לבעל המוסך ומצפה שיגלה זאת לבד, במצב כזה אין מה להיתמם ולהגיד לא ידעתי שלא טיפלת ואם היה קורה נזק לראש מנוע כתוצאה מהתחממות, להפיל זאת על המוסך. אבל כן ציינתי זאת, ויעידו שלושה טיפולים ממוקדים בנושא עד שהבעיה נפתרה.

בנוגע לטיימינג - מדגיש באופן הכי ברור בעולם - לא קיימנו שום שיחת "חיסכון" ולא הייתי מסרב בחיים להחלפה במידה והוא היה מציין זאת. ואף אמרתי לו בשיחתנו לאחר שנקרעה, שאין מצב בעולם שאם היה אומר שצריך להחליף והייתי אומר עזוב לא צריך.

כפי שאמרתי, מצטער שקרה לי הסיפור הזה דווקא אצל רון, אבל בכנות, ממה שאני רואה בהודעות כאן עם הדוגמא להערות שמקבלים במוסך מורשה יבואן בדבר הערות הבוחן - לקוח סירב לטפל, טעויות כאלו לא היו קורות במוסך יבואן - כנראה יש מחיר לסדר, לארגון ולשיטה.

דוגמא להערות בוחן ממוסך המציין ליקויים שלא קיבלו אישור עבודה בחשבונית[ATTACH=CONFIG]461534[/ATTACH]

לסיכום נזק של 7000 ש"ח היה יכול להימנע באמצעות צ'קליסט פשוט והערה בקבלה. חבל.

נקודה נוספת לסיום, לטובת פותחי שירשור עתידיים (לא שאני מתכוון לעשות שימוש בנושא), מכיוון ויש לי וותק של כעשר שנים כעובד משרד התחבורה, ואני מכיר את התקנות מעבר לאדם הממוצע, אציין כי יש נושא של אתיקה מקצועית בקרב בעלי מוסכים ובעלי מקצוע בתחום הרכב.

ישנה וועדת אתיקה המבררת את תלונת הלקוח, מבקשת את חוות הדעת המקצועית של בעל המוסך / בעל המקצוע ושולחת מפקח מטעמה למוסך וללקוח לבדוק את הטענות.

המפקח מטעם הוועדה, לאחר שבדק את הטענות יחליט האם הוא דוחה את טענת הלקוח, מקבל טענת הלקוח ומסתפק באזהרה לבעל המוסך, או מעביר את התלונה לוועדת האתיקה.

כפי שאמרתי, מלבד כסף לא קרה כל נזק ברוך ה'. אני מודה לה' שמדובר ברצועת תיזמון ושהרכב נתקע במהירות אפס במישור, אם היה צריך להחליף נוזל בילום או לבדוק ברקסים וחס וחלילה ואישתי עם הילדים בירידות מירושלים הייתה מאבדת בלמים או נכבה המנוע, השיחה הייתה אחרת לגמרי.

אגב, אולי גם את זה הייתי צריך לבדוק בספר רכב ולציין מראש היות ואני מבין עניין ? לא מקובלת עלי האמירה. כלקוח וותיק - אני מצפה שלא יתנו לי לעזוב לפני שווידאו שאני מבין שאני עושה שטות שכזו כמו לנסוע עם חגורת טיימינג בת שש שנים.. (גם אם זה בעל פה ולא כתוב בקבלה)

עריכה אחרונה על ידי yosefus

• תוכן חדש...