Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3713 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן, בשבוע הקרוב אצטרך לקבל החלטה בעניין קבלת רכב מליסינג.

הדילמה היא בין שני רכבים -

* KIA ספורטאז' החדשה (בדגם הבסיסי Urban 1.6)

* יונדאי אלנטרה החדשה (גם בדגם הבסיסי Inspire)

מבחינתי הפרמטרים הבאים אינם מהווים פקטור כלל בבחירת הרכב:

* צריכת דלק (כיוון שיש דלקן)

* ביטוח

* תיקונים/תאונות וכו'..

אלו הדברים שכן מהווים פקטור ואליהם אשמח אם תתייסחו:

* הבדל של כ-500 ש"ח בחודש בעקבות הבדלי מיסוי (משלמים יותר עבור הKIA - מסתכם בהבדל של כ-18,000 ש"ח לכל תקופת הליסינג)

* נוחות הישיבה ברכב, כולל איכות חומרי תא הנוסעים

* אבזור

* מרווח ברכב (גם במושב האחורי וגם מקדימה)

* חוויית נסיעה

* פרמטרים נוספים שלא עלו בדעתי ובעיניכם הם רלוונטיים.

בכל אופן, אשמח גם אם תוכלו לרשום עד כמה ההבדל ביתרונות/חסרונות של הרכבים אחד על השני הוא משמעותי והאם בגללו יש להעדיף רכב אחד על אחר או ששניהם מספקים.

יש לציין כי השימוש ברכב הוא יומיומי.

תודה רבה מראש!

עריכה אחרונה על ידי 0renkov
פורסם

לדעתי הספורטאז' לוקח פה בקלות- מערכות בטיחות אקטיביות *אמיתיות* ולא מובילאיי מחורבן, יותר נוח, מאובזר ומרווח יותר, מעט חזק יותר- לדעתי שווה 500 ש"ח בחודש.

האלנטרה ה"חדשה" (מה חדש בה? אותה שלדה ובסיס גלגלים, אותו מנוע [ואפילו אחד מחורבן יותר, בלי הזרקה ישירה, ועם פחות סוסים ומומנט אבל גם פחות דלק, לא שזה משנה לך בליסינג]) לא מהווה שיפור משמעותי מהדור הקודם לטעמי.

פורסם

נסעתי הן באלנטרה החדשה והן בספורטאז', לא הרגשתי הבדל משמעותי- הספורטאז' יחסית נוקשה- אבל זו לא RS3, ובשילוב עם הצמיגים גבוהי החתך (לדעתי חתל 80 או 75) הנוחות לא רעה בכלל.

יותר חסכונית- לא איכפת לו.

שתי הרכבים לא מאוד מהנים לנהיגה.

משהו רע עובר על יונדאי לאחרונה, זה התחיל ב-I20, המשיך בטוסון ועבר לאלנטרה (ואני מדבר על השילוב של מנוע/גיר+אבזור+מחיר).

אל תדאג, תן לזה קצת זמן וגם את האלנטרה תהייה מחזה נפוץ בכבישי ארצנו.

פורסם

האם הגובהה חשוב לך(גם אם זה לטובת הפוזה גם אם זה בשביל עליה או ירידה יותר נוחה מהרכב)?

מבחינת הנוחות צריך לשבת ולראות איפה יותר נוח(עניין סובייקטיבי לחלוטין).

אישית? כנראה שלא הייתי משלם 500 שקל יותר לחודש על ספורטז' ואם יש אופציות אחרות לקחת הייתי בודק אותן כנראה(שתיהן מכוניות שלא הייתי לוקח).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

תודה על התגובות.

אלו הן שתי האופציות היחידות כרגע ואלו ההפרשים במחירים.

היכן חוויית הנסיעה טובה יותר בראייתכם? (הן לנהג והן לנוסעים)

מבחינת אבזור שלא קשור לבטיחות - האם הKIA יכולה להתחרות בכלל ביונדאי?

תודה!

פורסם

להוציא את המערכות בטיחות , לספורטאז' אין בקרת שיוט שקיימת באלנטרה , האבזור דיי דומה. היונדאי באה עם המערכת של כלמוביל ואם משהו לא השתנה מהפעם האחרונה שנתקלתי , הקיה מגיעה עם מערכת של רואדרובר.

חווית נהיגה יותר טובה (עד שכמה שאפשר להוציא משתי המכוניות האלה) לדעתי תהיה עדיפה באלנטרה. קצת זריזה יותר ושוקלת 200 קילו פחות מהספורטאז'.

פורסם

אני הייתי הולך על האלנטרה- עיצוב משמעותית יותר יפה לדעתי. (הספורטאז' נראה כמו חייזר). בנוסף הביצועים טיפה יותר טובים מהספורטאז' (הבדל קטן), לאלנטרה יש 7 כ"א לעומת 6 בספורטאז', ויש בקרת שיוט שאין בספורטאז'. אז מה אם הספורטאז' יותר גבוה ואז מה אם יש בו מערכות בטיחות מגוחכות שמי שצריך אותן עדיף שלא ינהג.

פורסם

הייתי הולך על אלנטרה, פותח תכנית חסכון ( מפקיד 500 שקלים כל חודש) ובסוף התקופה נוסע לטיול נחמד בחול.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כאחד שמסתכל כל בוקר על האלנטרה שלו ופשוט סופר את הימים לפני שהוא מעיף אותה, אני ממש רוצה לומר לך לא ללכת על זה.

אבל אם ספורטאז׳ זה האופציה היחידה, אז תלך על האלנטרה.

פורסם
אלנטרה, חסכונית ונוחה יותר, יותר מהנה לנהיגה, הסופרטא'ז נהיה רכב חרוש בכל רחוב רואים אותו , סתם פוזה שעולה על מדרכות.

לא בא לכם לתהות האם כותב הציטוט שמעלי בכלל קרא את השאלה שעל הפרק? לא אכפת לשואל שהיא חסכונית יותר, אם זה בכלל נכון, כי יש לו דלקן. לעומת זאת היא הספורטאז׳ נוחה יותר שלא כמו שאתה כותב והרבה יותר מהנה לנהיגה. וזה שיש אותה המון זה סימן שהיא שווה לא?

בקיצור לדעתי, הספורטאז׳ בגדול.

פורסם
לא בא לכם לתהות האם כותב הציטוט שמעלי בכלל קרא את השאלה שעל הפרק? לא אכפת לשואל שהיא חסכונית יותר, אם זה בכלל נכון, כי יש לו דלקן. לעומת זאת היא הספורטאז׳ נוחה יותר שלא כמו שאתה כותב והרבה יותר מהנה לנהיגה. וזה שיש אותה המון זה סימן שהיא שווה לא?

בקיצור לדעתי, הספורטאז׳ בגדול.

זה שיש מהספורטאז' המון זה לא הופך אותו לשווה. לא צריך להיות עדר. ולגבי הדלק זה לא משנה אם יש לו דלקן, זה מעצבן לתדלק בתדירות גבוהה.

פורסם

ככה על האלנטרה לא יצא לי לנהוג אך על הספורטאז כן אז אני יכול בעיקר לרשום על הספורטאז.

כאחד שנסע שנים על רכב נמוך ועבר לרכב גבוה אני חייב להגיד לך שזה שינוי שעשה לי רק טוב ( שלא נדבר על אשתי )

גם מבחינת ביטחון על הכביש ( אין מה לעשות זה פשוט מהווה ביטחון בנסיעה בכביש )

וגם מבינת נוחות הנסיעה הרבה יותר נוח לי לנסוע גבוה יותר.

מבחינת דלק וביטוח אני מבין שזה לא משנה לך, מבחינת אבזור אני חושבת שהמערכת בטיחות שיש בספורטאז היא באמת ברמה מאוד גבוה בנוסף לנוחות הנסיעה וגם רכב יותר מרווח,

אני אישית הייתי הולך על הספורטאז.

• תוכן חדש...