Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3750 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אודי עציון פירסם ב"ידיעות אחרונות", בכותרת "דו"ח תאונה - כך נהרגה שחר אבקסיס", מעין תחקיר על לקחי התאונה שאירעה לפני כחודש וחצי.

אפשר להתווכח על המסקנות והלקחים שהוא מעלה אולם, לדעתי, יש תובנה מעשית חשובה לבאים לקנות רכב בתקציב דל של אלפים בודדים.

ניתן לראות שמדובר ברנו מגאן דור I סדאן , כזו ששוווקה עד 2003. מכוניות כאלו ניתן למצוא במחירים סביב 3-5 אלף ש"ח.

התאונה הייתה קטלנית. הרכב התהפך במהירות גבוהה בעיקול. שחר אבקסיס ז"ל קיפדה את חייה.

לכאורה, רכב זול, ישן ולא בטיחותי , מה הפלא?

בבחינה יותר מדוקדקת של הפרטים מסתבר כי המנוחה לא טרחה לחגור עצמה והועפה מהרכב ומצאה את מותה.

שלושת הנוסעים האחרים - הנהג, נוסע ונוסעת אחרת , שהיו חגורים נפצעו באורח קל בלבד.

ניתן לראות כי למרות ההתהפכות המגאן חזר על רגליה ואין נזק מבני חמור נראה לעיין. גם עצמת התאונה לא הועברה לשלושת הנוסעים , שכאמור נפצעו קל בלבד.

הכיצד?

כבר בזמנה המגאן I נחשבה לבטיחותית במיוחד עם ABS, ארבע כריות אוויר וציון NCAP מעולה לזמנה ולמול מקבילותיה.

נראה שציון הבטיחות הוכיח את עצמו.

מסקנה - גם אם אתה תפרן ומחפש רכב באלפים בודדים שווה ללכת על רכב כמו המגאן, שאולי יבלה יותר במוסכים, אך ברגע האמת ישמור על חייך הרבה יותר מפחונים יפאניים וקוריאנים מקבילים, שאף יעלו יותר.

IMG_20160325_074142.jpg726997_I.jpg68011232921186640360no.jpg

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אך ברגע האמת ישמור על חייך הרבה יותר מפחונים יפאניים וקוריאנים מקבילים, שאף יעלו יותר.

קראתי לעומק את הכתבה של עציון, לא ראיתי את המסקנה הזו, כלומר זו פרשנות שלך.

המסקנה היחידה שאני מצליח להבין מהטרגדיה הנוראית הזו היא חובת חגירת חגורת בטיחות בכל נסיעה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אבל הוא צודק.

מה לעשות שמשפחתיות יפניות וקוריאניות מאותה תקופה זכו לציון נמוך יחסית? הונדה סיביק שקיבלה 2.5/5 כוכבים? יונדאי אלנטרה שקיבלה 3/5 כוכבים? או אולי סוזוקי בלאנו שקיבלה כוכב וחצי?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
קראתי לעומק את הכתבה של עציון, לא ראיתי את המסקנה הזו, כלומר זו פרשנות שלך.

המסקנה היחידה שאני מצליח להבין מהטרגדיה הנוראית הזו היא חובת חגירת חגורת בטיחות בכל נסיעה.

^מחזק

הרכב אשם כי ישן, הכביש אשם, ההורים אשמים כי היו יותר מדי נוסעים, המהירות אשמה..

זה אולי לא הכי פופולרי ו- too soon להגיד את זה אבל האשמה הבלעדית פה היא על המנוחה שלא חגרה חגורת בטיחות, כל השאר שולי במקרה הטוב.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

המגאן 1 באמת בטוחה, שני חברים שלי עברו תאונת חזית-צד באחת ויצאו בלי פגע.

חגורת ביטוחת זה א-ב.

מה שאני לא קונה, זאת הסיבה להתהפכות. רכב נוסעים שיוצר לפחות ב-25-30 השנים האחרונות לא יתהפך, ככלל, ממהירות מופרזת, אלא יחליק - אלא אם יפגע במכשול, כך לפחות לימדו אותי בזמנו בקורסי נהיגה מתקדמת. אם יש עודף מהירות - יש תת-היגוי. הפניה נוספת של ההגה תחריף תת-היגוי, לא תביא להתהפכות. ככל הנראה הרכב התהפך לאחר שירד מהכביש.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לפני יותר מעשור הייתי בתאונה דומה מאוד לזו, רק במהירות גבוהה יותר ככל הנראה. המכונית הייתה יותר בטוחה (פורד מונדיאו) אבל בגלל המהירות והעובדה שהועפנו לשוליים הסלעיים, התהפכנו פעם אחת שלמה ונחתנו על הגלגלים. היינו חגורים כמובן ולא קרה לנו פשוט כלום. זה לחלוטין הפרש של עם או בלי חגורה, כי אם לא הייתי חגור, רוב הסיכויים שלא הייתי כאן היום.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם (נערך)

קשה להסיק מסקנו מחקירת תאונה בודדת.

אבא שלי התהפך עם פיאט 600 גלגול של 720 מעלות, נעמד על הגלגלים, פנה 180 מעלות ונהג למוסך. כל זה בשנת 1964, לפני שחגורות בטיחות הפכו לסטנדרד. האם זו הוכחה שפיאט 600 היא רכב בטיחותי?

עניין מבחני ה-NCAP בעייתי מאד. אניתמיד חוזר לבאלנו, כיון שכאן אוהבים להשמיץ אותה ומצד שני הכרתי אותה היטב (למה לא משמיצים את ה-BMW סדרה 3? היא קיבלה ציון דומה). הבאלנו שנבחנה ב-EuroNCAP היתה ללא כריות אויר כלל, בעוד שהדגם שנמכר בארץ היה בעל שתי כריות. המגאן נבחנה עם כל 4 או 6 כריות האויר.

עוד עניין הוא הנפילה בציוני מבחני הריסוק האמריקאיים אם הכנסת מבחן של ריסוק בחפיפה חלקית. נראה כי היצרנים בונים מכוניות שנועדו לעמוד במבחנים וזה אכן משפר את עמידתן בריסוק. אבל לא במידה מלאה, וריסוק בתנאים אחרים גורם הפתעות שליליות.

בסופו של דבר ככל הנראה שבתאונה האמורה מה שהיה חשוב היה חגורות הבטיחות ולא ציון ה-NCAP של המכונית, שלא כל כך רלוונטי בהתהפכות, שכן פגיעה מסוג זה כלל לא נבחנה במבחן הריסוק. דומני שהאמריקאים הכניסו פגיעת גג או התהפכות למבחנים שלהם בשנים האחרונות, האירופים עדיין לא (אבל לא קראתי את התקן החדש).

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
Sperial,

הבאלנו הידנית של חמי נטולת כריות אויר.

וכן, חגורות בטיחות זה מאסט.

הבאלנו שהיתה לי (אוטומטית, 1996) היתה עם 2 כ"א ואאל"ט גם ABS. אבל חלפו כבר קרוב ל-10 שנים מאז שמכרתי אותה. מאיזה שנה הבלנו של חמך? אולי מהנגלה הראשונה בתחילת 1995. מבדיקת ה-NCAP נערכה ב-1998, אני חושב שאחרי מתיחת הפנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

המסקנה היא אכן שצריך לחגור. חבל שיש אנשים שעדיין לא מבינים את זה.

רומן, אולי הרכב התהפך בגלל התעלה \ סלעיים בצדיי הכביש? קשה לנחש מכאן.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
רומן, אולי הרכב התהפך בגלל התעלה \ סלעיים בצדיי הכביש? קשה לנחש מכאן.

זה בדיוק מה שאני חושב. רכב שלא פוגע במכשול לא אמור להתהפך.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...