Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3751 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מודל 1999 מופיע ברבע השני או השלישי של 1998, אבל זו כלל לא הנקודה שלי.

הנקודה שלי היא שהרלונטיות של מבחני ה-NCAP מוגבלת, הן בגלל דגמים שונים (לעתים קרובות נבחנים דגמי האצ'בק או 3 דלתות, בעוד שבארץ נמכרים דגמי סדאן או 5 דלתות, וזה משפיע על תכונות המרכב), דרגות אבזור, כולל בטיחותי, שונות (בד"כ האבזור בארץ יותר עשיר מהבסיסי ביותר באירופה, אבל יש גם דוגמאות הפוכות), ולכן צריך לקחת את תוצאות מבחני ה-NCAP בערבון מוגבל, וגם לקרוא את הפרטים. למשל - אם הרכב משמש זוג מבוגר אין שום משמעות לציון הבטיחות לילדים, גם אם הוא נמוך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
זה בדיוק מה שאני חושב. רכב שלא פוגע במכשול לא אמור להתהפך.

אני חושב באותו כיוון.

יש מכוניות שבתנאים מכבידים אפשר להתקרב בהן מאוד לסף ההתהפכות, אבל כדי לגלגל רכב בן זמננו באמת צריך תקלה (חמורה) ברכב או בתוואי הדרך.

מה גם שנראה שהדרך רטובה, מה שרק מקשה על התהפכות כתוצאה מתמרון עצמי, כי אי אפשר להפעיל על המכונית כוח מספיק גדול.

תוואי הדרך גורם לי להאמין שאולי היתה כאן ירידה לשול הכורכר. זה יכול באמת להיות בגלל מהירות מופרזת בכניסה לעיקול (כפי שהחוקרים חושדים) או בגלל לא מעט סיבות אחרות.

כולנו כבר יודעים שבמצב כזה אם מנסים לחזור בחדות לכביש (כך שהרכב מסבסב יותר והגלגל האחורי-חיצוני הוא האחרון לעזוב את הכורכר) מהר מאוד מגיעים לתעלה בצד השני של הכביש ומתגלגלים.

אפילו המדרגה שקיימת לעתים בשול והתחפרות הגלגל בכורכר יכולה להפוך רכב כשלעצמה, אם לא חוזרים לכביש בעדינות.

אגב, ברכבים של ימינו הרבה יותר קשה להיזרק אל מחוץ לרכב עצמו כשלא חגורים. בכל אופן, זו נחמה פורתא כשמתרסקים אל תוך תעלת הדוושות וההגה...

ברור שרכב עם ציון בטיחות טוב (בלי קשר ללאום היצרן) הוא דבר שטוב שיש. המבחנים הללו כן מייצגים התנגשויות טיפוסיות ובכלל לא קלות, ורק הולכים ומשתכללים ודורשים מיצרני הרכב להשקיע יותר בבטיחות.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

חן - לא טענתי שמבחני ה-NCAP חסרי משמעות. אין ספק כי הם שיפרו את בטיחות הנסיעה כלי הרכב. אבל בכל זאת צריך להכיר במגבלותיהם, ולא להתיחס לכוכבים אלא לפרטים, ככל שאלה מפורסמים לידיעת הציבור. אני משווה אותם לערכי SAR של טלפונים ניידים - המשמעות לא תמיד ברורה, אבל אין לנו משהו יותר טוב להסתמך ליו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אצל חבר עם פג'ו 106 מאמצע שנות ה90, הייתה תאונה בסוף 2014, הכרית נפתחה. להזכירכם, רכב שנושק לגיל 20.

זה לא שהמקרה הזה מעיד על הכלל, אבל סתם ככה בכללי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני יותר מעשור הייתי בתאונה דומה מאוד לזו, רק במהירות גבוהה יותר ככל הנראה. המכונית הייתה יותר בטוחה (פורד מונדיאו) אבל בגלל המהירות והעובדה שהועפנו לשוליים הסלעיים, התהפכנו פעם אחת שלמה ונחתנו על הגלגלים. היינו חגורים כמובן ולא קרה לנו פשוט כלום. זה לחלוטין הפרש של עם או בלי חגורה, כי אם לא הייתי חגור, רוב הסיכויים שלא הייתי כאן היום.

זוכר שראיתי תמונה של הרכב אחרי ההתהפכות,

מונדיאו דור שלישי ואחד מהכתבים היותר טובים שהיו אז (לפני שהתחום ירד לזנות..:-)) ריסק אותה.

אם אתה כבר מעלה נשכחות אז מה הייתה סיבת התאונה?

turboy

פורסם
רכיב זה לא מוחלף ולא נבדק. האם ברכבים בני 15 כריות האויר עדיין יתפקדו ברגע האמת?

מהתרשמות אישית שלי, זה מאוד טריוויאלי. לפני כמה שנים טרנזיט לבן הוריד את הרכב של אמא שלי מהכביש באיילון (ככל הנראה במזיד, וע"פ אחד החוקרים יכל להיות שזו היית פעילות חבלנית) בנסיעה של בערך 90-100 קמ"ש, וגם לאחר שהרכב התהפך כמה פעמים ונפגע ע"י רכב אחר, הכרית אוויר לא נפתחה. למזלה של אמי היא היית חגורה, ולמעט כוויות מהחגורה וכאבי אחר תאונה, הכל בסדר. מנגד בחור שהכרתי בצבא תכנן לסוע רוורס ובטעות שם הילוך קדמי, לחץ פול גז, נתקע בקיר או מעקה, לא זוכר בדיוק, והכרית נפתחה לו. אני לא עושה פה השוואה ישירה כי היה מדובר ברכבים שונים, אבל כל הקונספט הזה של כרית אוויר שנפתחת בזמן תאונה נראה לי עדיין תקוע בתחום של הרצוי מאשר מצוי.

פורסם
גם לאחר שהרכב התהפך כמה פעמים ונפגע ע"י רכב אחר, הכרית אוויר לא נפתחה. [...]נתקע בקיר או מעקה, לא זוכר בדיוק, והכרית נפתחה לו.

אתה מבין את ההבדל בין המצבים? למה שכרית אוויר תיפתח בהתהפכות הצדה? יצרן הרכב דואג שכאשר הפעלת הכרית אינה נדרשת - היא לא תיפתח.

פתיחת כרית אוויר זה לא דבר נעים!

פורסם

רק אני שמתי לב שבכתבה כתוב על איסור נהיגה ברכב מלא לנהג עד גיל 21?

עד כמה שאני יודע, האיסור בתוקף רק בתקופה בה רשום ברישיון הנהיגה של הנהג "נהג חדש", כך שלמעשה כיום כאשר גיל המינימום להוצאת רשיון הוא 16 ותשעה חודשים, יכול להיות נהג שתרם מלאו לו 19 שרשאי לנהוג ברכב מלא.

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם

גם במגאן היו תאונות עם הרוגים.

אני ראיתי במו עיניי גם סוזוקי בלנו 96 מתהפכת בתאונה בבין עירוני, מהירות תלת סיפרתית, שתי נערות יצאו שלמות ומפוחדות עד מוות, ללא שום סריטה חיצונית.

זה לא הופך את הבלנו למלכת הבטוחות, הכל עניין של זוויות, וספיגת אנרגיה.

לגבי חגורה אני בטוח שהמנוחה מתחרטת על הרעיון לוותר עליה ומקווה שיהיו אנשים שיבינו שזה לא רק נגד דוחות..

פורסם

פגשתי די מזמן בבחור שקנה לאשתו מגאן (למרות הסטיגמות ששמע מחברים וקרובים).

ביום בהיר אשתו נסעה לאנשהו, לא יודע מה קרה שם אבל היא עשתה תאונה קטלנית עם אוטובוס.

למי שהיה באותו יום וראה בלייב את התאונה, היה בטוח שאין ניצולים ברכב הנפגע, הרכב היה גמור.

והפלא, למעט טראומה וכאבים, הבחורה יצאה מזה ללא נזק. הרכב ספג את כול הפגיעה.

הוא אמר לי שמאז אותו מקרה, הוא לא מוכן לשמוע על שום רכב אחר.

אני יכול להבין אותו למה הוא בוחר רק ברנו.

בזכות בטיחות הרכב, היקר לו מכול נמצאת בבית ולא חס וחלילה מתה\ משותקת\ מצב קשה.

ואין מה להתווכח על רכבים אחרים ורמת הבטיחות שלהם.

בשרשור הזה מדובר על רכב צרפתי וההתייחסות היא לרכב צרפתי.

פורסם
גם במגאן היו תאונות עם הרוגים. אני ראיתי במו עיניי גם סוזוקי בלנו 96 מתהפכת בתאונה בבין עירוני, מהירות תלת סיפרתית, שתי נערות יצאו שלמות ומפוחדות עד מוות, ללא שום שריטה חיצונית. זה לא הופך את הבלנו למלכת הבטוחות, הכל עניין של זוויות, וספיגת אנרגיה.

דווקא התהפכות על הכביש עצמו, גם ממהירות גבוהה, הרבה פעמים נגמרת בלא כלום. כי אם הרכב לא מתהפך לתוך תעלה (כך שהוא נופל מגובה על הגג ואולי נוחת על איזה סלע) אז כל מה שקורה זה שהרכב מחליק על הגג. אין באמת "מכה" רצינית.

זו דוגמה להתנגשות קלה מאוד, שבה גם רכב שאינו בטיחותי במיוחד יוציא את נוסעיו (אם הם מרוסנים) ללא פגע. מצד שני, ניתן לתת דוגמאות להתנגשויות כל כך קשות, שבהן גם הרכב הבטיחותי לא יציל את נוסעיו.

כיום מבחני ריסוק מכסה את כל ה"זוויות" העיקריות להתנגשות וסוגי העצמים שעמם ניתן להתנגש: עצמים רחבים כמו מכונית או צרים וחודרניים כמו עמוד, ובמהירויות יחסית גבוהות.

התרחיש היחידי שלא ממש נבחן הוא פגיעה מאחור בעוצמה גבוהה והתוצאה היא שכל המכוניות די גרועות בהיבט הזה, קצת כמו פגיעה בעצם מוגבה וכדומה.

התוצאה היא שאם רכב מסוים הוא בעל ציונים טובים במבחנים השונים, הוא יהיה טוב באופן שיטתי מרכב בעל ציונים נמוכים.

פורסם
רק אני שמתי לב שבכתבה כתוב על איסור נהיגה ברכב מלא לנהג עד גיל 21?

עד כמה שאני יודע, האיסור בתוקף רק בתקופה בה רשום ברישיון הנהיגה של הנהג "נהג חדש", כך שלמעשה כיום כאשר גיל המינימום להוצאת רשיון הוא 16 ותשעה חודשים, יכול להיות נהג שתרם מלאו לו 19 שרשאי לנהוג ברכב מלא.

כנראה שאתה לא יודע

[TABLE]

[TR]

[TD][TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD]הגבלת מספר נוסעים לנהג חדש

(תיקון מס' 77) תשס"ז-2006

(תיקון מס' 104) תשע"ב-2012

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

12א2. נהג חדש שטרם מלאו לו 21 שנים וחלפה לגביו התקופה שבה חלה עליו חובת הליווי האמורה בסעיף 12א1, לא יסיע ברכב מנועי יותר משני נוסעים עד שימלאו לו 21 שנים, אלא אם כן יושב, במושב שלצדו, מלווה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ישה ,

שוב , שים לב שהתקנה שאתה מצטט תקפה לגבי "נהג חדש" , אבל לאחר שנתיים מיום הוצאת הרישיון הנהג כבר אינו "נהג חדש", נשלח לביתו רישיון "פלסטיק" עם תוקף ל5 שנים שהסעיף "נהג חדש" כבר לא מופיע בו.

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

• תוכן חדש...