Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3752 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא יודע אם רלוונטי לאופי התאונה , אבל מה שאתם לא רואים ( ולא מובן למי שגר שם ) שאין מעקה בטיחות בצד של התאונה ( ברובו של הכביש מהצומת ועד לחלוץ ) למרות שמדובר בנפילה לואדי, לעומת זאת בצדו השני , בו יש הר , יש מעקה בטיחות.

באותו יום יום היה גשם וראות לקוייה , לא שזה צריך להיות הסבר לתאונה , אך נהג יותר מנוסה היה ככל הנראה נוסע יותר לאט ( זה לא בא לומר שהבחור נסע במהירות מופרזת כי זהו סיבוב חד שגם ביום שטוף שמש אני נוסע בו לאט ).

יכול מאוד להיות שחוסר נסיון של הנהג וגורמים נוספים אחרים ( כמו לא לחגור חגורת בטיחות ) הם אלו שהביאו לתוצאה המזעזת.

פורסם

זה בערך כמו הבדיחה הישנה על האקוואריום וההומו. היא לא באמת מצחיקה אבל מלמדת איך שברגע שהוציאו מהמשוואה משתנה אחד זה מוביל למסקנות שגויות. אם הבחורה המסכנה היתה חגורה, לא היתה כתבה ולא היה את השרשור הזה. מכאן ועד למסקנות וקביעות נחרצות שרנו ישנה יותר בטיחותית מיפניות חדשות וכו' אין קשר.

פורסם

אני לא יודע מי הגיע למסקנה שרנו ישנה בטיחותית יותר מיפניות חדישות, אבל שיהיה לו לבריאות.

בכל אופן, התהפכות רכב, שונה מהתנגשות במובן של "בזבוז אנרגיה",

בהתנגשות רגילה, האנרגיה האגורה במערכת משוחררת תוך דפורמציה של חלקי הרכבים.

בעוד במצב של התהפכות האנרגיה מבוזבזת בצורה של תנועה, סיבובים של הרכב באויר ותוך הפעלת כולות צידיים או אנכיים על הנוסעים (בעת ה"נחיתה" למשל, ולכרית אויר בהגה אין קשר לווקטורים האלו), לעומת פגיעות חזיתיות ואחוריות (נעים מאד, ווקטורים של כרית אויר בהגה).

וכל עוד הכלוב נשאר שלם, נראה כי הפגיעות בנוסעים יחסית מצומצמות.

פורסם

מה זה ״רכב שלא פוגע במכשול לא צריך להתהפך״?

אבל רכב כמעט תמיד פוגע במכשול כי תאונות דרכים לא מתרחשות על מסלול החלקה או בואקום. זאת תיאוריה כזאת שנכונה בעיקר לשם התיאוריה.

רכב יפגע בשפת מדרכה או מחסום הפרדה או רכב אחר או סתם אבנים לצד הדרך.

פורסם (נערך)

אני חושב שהכותרת של השרשור הזה לא נכונה. זה לא תובנה לתפרנים, אלא תובנה שצריך לחגור חגורות בטיחות - תמיד. במקום לפמפם מהירות הורגת, כל הרשויות ועמותות הקשורות לעינין צריכות לפמפם דברים אמיתיים כמו חגירת חגורות הבטיחות. המשטרה צריכה לאכוף את זה בצורה מאוד מחמירה.

מה שמפתיע, יש עדיין אנשים שמזלזלים בדבר כל כך בסיסי וחשוב והוא החיים (אי חגירת חגורת הבטיחות הוא בהחלט זלזול בחיים).

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אם להיות הוגנים, הרוב המוחלט של הישראלים חוגרים, לפחות במושב הקדמי. הבעיה היא עם חגירה במושב האחורי (למרות שהיא בנורמה המערבית, וגבוהה מהמקובל בחלק ממדינות ארצות הברית למשל), באוטובוסים ובנהיגה ברכבים עם פטור כמו נהגי מוניות.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
זה בדיוק מה שאני חושב. רכב שלא פוגע במכשול לא אמור להתהפך.

כל זמן שאנחנו עוסקים במהירויות סבירות.

אחותי ראתה מגאן קופה מתהפכת באמצע סבוב תע"ש (כביש 4), בגלל תמרון חריף מדי של הנהג.

מה שאומר שעם מספיק כישרון ורצון, אפשר לעשות הכל...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

אני לא משוכנע, וקשה לי לקבוע "על פי השמועה." במכונית פרטית, תת-היגוי מגיע בשיעור ניכר לפני סף ההתהפכות, והשיעור הזה נקבע על פי כוח הצד - לא המהירות האבסולוטית.

דוגמה יפה היא כל סרטוני ה"תפחיט" (ה"דריפטינג" של מדינות המפרץ הערבי) שלכאורה מתקיימים בהם כל התנאים להתהפכות:

רכבים מוזנחים, מלאי נוסעים (שמעלים את גובה מרכז הכובד), שמבצעים תמרונים קיצונים (כולל העברות משקל מצד לצד) ובמהירויות ממש לא סבירות ולעתים בכבישים באיכות ירודה.

ועדיין - כשהם מתהפכים זה בדרך כלל כי הם פוגשים דיונה. לפעמים אפילו המפגש בדיונה או התפוצצות צמיג במהלך התמרון לא די בהם כדי להפוך את הרכב.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...