Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה 3 בוכנות?

MikeyDN
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יצרנים עושים 3 צילינדר בשביל להראות לאחרים שהם הצליחו.

זה פשוט אידיוטי לעשות את זה.

זה בערך הגיוני כמו שדוקאטי עושים אופנועי ספורט עם מנוע 2 צילינדר בצורת V.

או ב.מ.וו עושים אופנועים עם מנועי בוקסר.

זה קטע של כבוד שיש ליצרנים.

פיאט הרי בכלל שברו את כל השיאים שהוציאו מנוע 2 צילינדר.

הם אפילו לא הצליחו להוציא את ההספק שהם תענו שיהיה למנוע.

אייל

• שנה מאוחר יותר...
  • תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מעלה שוב את הנושא לדיון עקב חיפוש רכב שני למשפחה

יתרונות של המנוע המדובר הם: צריכת דלק נמוכה, זיהום אוויר נמוך וכ״ו.

אך מה החסרונות? מישהו יכול להגיד מניסיון?

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

פורסם

החיסרון העיקרי הוא חוסר האיזון אשר מצריך הוספת גל איזון ייעודי כדי למנוע ויברציות. יש יצרנים שמצליחים יותר ויש כאלו שפחות.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

אולי אני טועה אבל

נשמע שעם כל המאמץ לאזן את המנוע כמו שצריך, אפילו ביצרניות המכובדות

זה יתקשה להחזיק לאורך תקופה ארוכה כרכב מתיישן 7-8 שנים ומעלה.

פורסם
שבר בנקודת עיגון.

משאבות שמן ומיים שנהרסות.

פילטר אויר שמשתחרר ממקומו.

סתימות שנופלות לנהג...

כל מה שיהרס מרעידות במנוע.

תקשיב, לקרוב משפחה היתה 301 1.2 עם 3 בוכנות הוחלפה דרך העבודה לקראת ה100K, אחרי שהראיתו לו את ההודעה שלך הוא כמעט נחנק מצחוק עד דמעות.

פורסם

אני אוהב שאתם הופכים למהנדסים בין לילה :)

נכון - רעידות הן סוג של רוצח שקט, כל מה שרוטט מתעייף עם הזמן ונשבר, אבל - מנועי 3 ציל' קיימים כבר שלושה עשורים בעולם, ולא שמענו על איזה משהו מיוחד בנושא האמינות שלהם, אני גם לא חושב שזה הגיוני לצפות מסוזוקי אלטו שתחזיק חצי מליון ק"מ, היא לא נבנתה ולא תוכננה לזה.

תפרידו גם ממה שאתם מרגישים בתא הנוסעים (ע"ע סוזוקי אלטו) למה שקורה בתא המנוע, יש תושבות מנוע והן בולעות את כל הרטט הזה, סוזוקי זה אוטו זול, אז שם חסכו גם בזה.

בפיג'ו 308 למשל יש תושבות מנוע בגודל של אבטיח כדי שאנחנו לא נדע אם המנוע רועד או לא.

אז יתכן שעל ההתקדמות הזאת בטכנולוגיה אנחנו נשלם יותר במוסך וזה באמת קצת מבאס, אבל בינינו - מדור לדור אנחנו משלמים יותר על חלפים, ומקריבים אמינות - ככל שיש ברכב יותר טכנולוגיה, פוטנציאל התקלות עולה.

ומי שחושב שהאלטו רןעדת, שינסה אופנוע שטח עם בוכנה אחת ומנוע שמחובר קשיח לשלדה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

תפרידו גם ממה שאתם מרגישים בתא הנוסעים (ע"ע סוזוקי אלטו) למה שקורה בתא המנוע, יש תושבות מנוע והן בולעות את כל הרטט הזה, סוזוקי זה אוטו זול, אז שם חסכו גם בזה.

בפיג'ו 308 למשל יש תושבות מנוע בגודל של אבטיח כדי שאנחנו לא נדע אם המנוע רועד או לא.

אתה לגמרי צודק.

אבל אם נישאר כרגע במה שקורה בתא המנוע ונתעלם ממה שקורה בתא הנוסעים - ששם תושבת מנוע ענקית עושה את ההבדל - האם לדעתך הרעידות המכניות העודפות שהמנוע מייצר לא מקטינות אמינות?

קשה לי להאמין שלוויברציות הבלתי פוסקות אין השפעה שלילית על רכיבים מכניים.

פורסם

בגדול, מנועי 3 בוכנות מיוצרים בדיוק 40 שנה, ומפגינים אמינות מצויינת, לפחות ביפניות הקטנות.

גל האיזון מפחית למינימום את הרעידות, ולפחות במכוניות החדשות די קשה לדעת שמדובר במנוע 3 בוכנות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

ומי שחושב שהאלטו רןעדת, שינסה אופנוע שטח עם בוכנה אחת ומנוע שמחובר קשיח לשלדה.

היה לי אופנוע חד בוכנתי (מנוחתו עדן) ורכבתי גם על כאלו בנפח גדול (דיוק 690). הרעידות היו מורגשות הרבה יותר באלטו ידנית.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

בדיון צריך להפריד בין הרעידות שעליהם מדברים כאן (כל מנוע רועד אלא עם כן הוא לא בעבודה) לבין הדרך שבה יצרנים בוחרים ליצור מפגש בין המרכז הגיאומטרי של סיבוב המנוע (שהוא מרכז גל הארכובה) והמרכז המשקלי שלו (שבמצב אידאלי נמצא בידיוק באותה נקודה).

כשהמרכזים הללו רחוקים מידי אחד מהשני הם נלחמים אחד בשני, שכן למסה מסתובבת יכול להיות רק מרכז אחד. לא צריך להיות מכונאי כדי לדעת מתי זה קורה.

גם מנועי ארבע בוכנות טוריים משתמשים במשקולות כדי להפגיש את מרכזי הסיבוב עליהם דיברתי. למיצובישי גאלאנט ולאלפא 156 היו מנועים בלי 4 בוכנות טוריים שעשו שימוש בציר משקולות נפרד.

מנוע ה5 בוכנות באאודי ספורט קווטרו של שנות השמונים מאוזן בצורה כמעט מושלמת, ומי ששמע/ראה/חווה אותה בפעולה היה לא פחות ממשתאה.

פורסם
היה לי אופנוע חד בוכנתי (מנוחתו עדן) ורכבתי גם על כאלו בנפח גדול (דיוק 690). הרעידות היו מורגשות הרבה יותר באלטו ידנית.

אז האלטו ידנית שנהגתה בה היתה עם תושבות מנוע גמורות, או מנוע שבור,

ידידי לפני כמה שנים נהגתי בסוזוקי אלטו בנסיעת מבחן ואכן היא יותר כמו קטנוע על 4 גלגלים מאשר אוטו וללא ספק אחד הרכבים הכי פחות מושקעים שיצא לי לנהוג בו, אך עדיין היא רחוקה שנות אור מהרעידות שהיו לי בימאהה XT600 שהיה לי עם בכונה אחת, שם היו לי נמלולים ביד בכל רכיבה.

פורסם (נערך)

בפג'ו 107 בסרק ועם מזגן עובד, הרעידות מאד מורגשות.

בידוד רעשים בתא המנוע, ובתוך הרכב קצת הפחית את הויברציות.

בנסיעה רגילה זה לא ממש מורגש. יותר מרגישים את זה בעצירות ובפקקים.

מהשיח כאן, אני חושב שזה המצב גם באלטו/מיקרה/ספייסטאר/מיי.

עריכה אחרונה על ידי Benor
פורסם
זה יתקשה להחזיק לאורך תקופה ארוכה כרכב מתיישן 7-8 שנים ומעלה.

אני בספק שזה יחזיק מעבר לתקופת האחריות.

כל השיקוצים האלה זה פתרונות ביניים עד שיגיעו רכבים חשמליים עם טווח נסיעה סביר ותשתית טעינה יעילה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

יש בעולם מכוניות מיני 3 בוכנות שסגרו 300k לאימא שלי היה 107 ליסינג שסגרה 200k ב5 שנים טרם הוחזרה עם 0 תקלות פרט לקלאץ'.

פחות מתחבר לאנשים שממציאים "בעתיד יהיו בעיות". כאילו הם מינימום מהנדסי רכב.

• תוכן חדש...