Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תקציב כ60,000 רכב מיני ידני חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3773 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

החלטתי שמאסתי בשוק היד 2, ולכן במחיר של רכישת רכב מיני ולא רכב סופר מיני החלטתי לרכוש רכב חדש.

כרגע ביצעתי הזמנה של סיטרואן C1, מנוע מבית טיוטה 1.0 69 כ"ס רמת גימור FEEL "על הכביש" ב57,500 הרכב אמור להמסר באמצע מרץ.

אבל היום ראיתי שלובינסקי יצאו במבצע על הפיג'ו 108 בגרסה הידנית מנוע מיצור עצמי 1.2 82 כ"ס ברמת גימור ACTIVE ב59,990 ז"א כ61,500 "על הכביש"

הנסיעות שלי רובן בבין עירוני, כ15,000 ק"מ בשנה.

רובן נעשות בכבישים של 90-100 קמ"ש, לא מעבר.

לרוב אני נוסע לבד, לעיתים חריגות אני נוסע עם אדם נוסף.

המטרה להחזיק ברכב כ3-5 שנים.

השאלה היא האם שווה להוסיף עוד 4,000 ש"ח בשביל מנוע חזק יותר במחיר של תצרוכת דלק קצת פחות טובה?

והאם בתקציב של 61,500 יש משהו יותר משתלם? (כמובן עדיין בגבולות הרכב החדש ולא יד1 0 ק"מ וכו')

תודה מראש!

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני בהחלט הייתי מוסיף למנוע החזק יותר,גם לא בטוח עד כמה הוא יהיה פחות חיסכוני,מה שכן משמעותית זריז ומאובזר יותר,מחיר מצוין לפיגו.

ב55 יש לך גם את הדאציה,היא כניראה תהיה פחות זריזה אך מרווחת יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני מבין שההעדפה היא אירופית (כלומר לא יונדאי/קיה שיתרונן העיקרי הוא שמירת ערך/ביקוש).מצטרף לדברי יוליאן, המנוע החזק עדיף גם אם יצרוך עוד 10 ליטר בחודש... לי אישית חבל שמנוע ה-82 כ"ס לא מגיע ב-C1 שלדעתי יפה (הרבה) יותר מה-108...אם הדצ'יה מדברת אליך, היא נותנת תמורה טובה למחיר, בעיקר בכל הנוגע למרווח פנימי ואבזור.בין לבין ממוצבת הפנדה שמניסיון, עושה עבודה טובה מאד בנסיעה בינעירונית, מנוע 1250 אמין ומוכח, עיצוב רענן ותפעול נוח מאד של המצמד והגיר הידני. גם המזגן (4 פתחים) עדיף.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

שקלתי את הדצ'יה, אבל לשימושים שלי אין לי צורך רכב יותר "גדול" על חשבון טכנולוגיה יותר מיושנת ושוק יותר מפוקפק (לפחות כרגע, אני לא יכול לצפות איך השוק יהיה בעוד 3-5 שנים)

השאלה האם בשיוט על 90-100 ההפרש יורגש ההבדל בכוח, אני לא מחפש רכב מהיר במיוחד, אני גם ככה נוהג כמו סבתא אז 15 ש' ל100 או 20 ש'.

מבחינת ביטוח הוא זהה לשני הרכבים, אבזור זהה למעט מראות חשמל וכיסוי הגה מעור שיש בC1 ובפיג'ו אין.

אין לי העדפה עקרונית לצרפתיות, זה פשוט שיקולי מחיר.

פורסם

עדיין הייתי הולך על המנוע החזק יותר קח בחשבון שפה הרכב גם מאובזר עם מולטימדיה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ברמת גימור שלקחתי וציינתי (FEEL) מגיע עם מולטימדיה מובנית הכוללת דיבורית ומסך 7'' לעומת רמת הגימר LIVE שמגיעה עם אבזור בסיסי.

מהדגמים הקוראנים שראיתי (קיה/I10) המחיר מתחיל מ60,000 לפני רישוי לדגמים החלשים והפחות מאובזרים.

פורסם

צודק לא שמתי לב,אך המנוע יעשה הבדל גדול מאוד.

פורסם

התקשרתי לסוכנות, נראה אם יהיה שיפור בזמני הספקה.

ואגב לגבי המנוע- ראיתי שיצא ריקול לדגם הזה (Puretech 1.2) ואני יודע שמנוע ה1.0 של טיוטה נחשב אמין מאוד, השאלה אם המנוע של פיג'ו יפגין אותה אמינות?

פורסם

מנוע הליטר אכן ידוע כאמין מאד אם כי פעולתו מחוספסת מאד.אי אפשר לנבא מה אמינות מנוע ה-1.2, ריקול איננו מעיד בהכרח על אמינות לקויה, לא שעמעתי על בעיה עם מנוע זה (אך הרבה תשבוחות-בעיקר ביחס לגרסת הטורבו שלו שאיננה רלבנטית כאן).מכל מקום, עם הנסועה שלך (רוב בינעירוני ובמהירויות 90-100) הסיכוי לבלאי נמוך ומדובר בצורת נסיעה כמעט אידיאלית.מנוע 1.2 עדיף, מצד שני אם דרישותיך "אינן בשמיים" ייתכן מאד שההזמנה שעשית מספקת בהחלט, מקל וחומר אם עשית זאת לאחר נסיעת מבחן הכוללת בינעירוני לפחות כמה עשרות דקות.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

בינעירוני במכונית מיני? לא מומלץ - לא לאוטו, אלא לך.

אתה צריך רכב עם מינימום NVH וכמובן נוחות\יציבות כיוונית. לדאצ'יה יתרון בזה האחרון אך, כנראה, חסרון בראשון. בכל זאת שווה לבדוק אותה ובנוסף את ה-i10 והפנדה, שמציעות איזון נאה בין עידון לאבזור ועשויות להיות טובות מהדאצ'יה ב-NVH על אף מימדיהן.

בקיצור, בדוק לעומק.

:idea:
פורסם

^

מה זה NVH? כבר כמה שרשורים שאתה רושם את זה ועד עכשיו אני לא מבין מה אתה מנסה להגיד.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בשלוש שנים האחרונות עשיתי את הנסיעה הזאת עם קטנוע 250 (xevo) ובכמה חודשים אחרונים אני עושה את הנסועה הזאת עם 206 מזדקנת,

ככה שאני מאמין שרכב מיני חדש אמור לעמוד בה בכבוד.

לגבי הפנדה- נסעתי בדור הקודם ולא ממש התחברתי, והI10 חלשה אפילו מהC1 ככה שאני לא בהכרח רואה למה היא ממולצת יותר?

אשמח להסבר.

וד"א, מה הכוונה בNVH?

פורסם

היא מומלצת יותר כי היא נותנת תחושה בוגרת יותר. בכל מקרה, במקומך הייתי רץ לבדוק את הסנדרו. הצעה מאד מעניינית ומסקרנת.

NVH = רעשים ורעידות, בגדול. זהו מונח הנדסי נפוץ יותר לשימוש באמריקה הצפונית, פחות באירופה ולכן כנראה לא עשה עלייה לארץ.

:idea:
פורסם
אתה ברוגז עם גוגל? :)

אני עצלן.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...