Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3828 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב גם שעבור נהגים צעירים יחסית כמוני, "הגה מתקשר" זה גם מושג קצת מעומם וריק מתוכן.

לי כן מפריע הגה קל או "רופס" מדי, כי זה כן עלול לשדר תחושה של חוסר יציבות, אבל מעבר לזה, אני חושב שזה באמת כבר לא פרמטר שבאמת צריך יותר מדי לחפש אותו.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 215
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני יודע שאני ממש לא קונצנזואלי במה שאני הולך להגיד, אבל אם הרכב מסוגל לביצועים המצוינים שלו, מה באמת אכפת לך אם ההגה מתקשר או לא?

אז תנהג תמיד עם כל הבקרות וזהו?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

איזה הוט האטצ' מאפשרת לך לכבות כליל את כל הבקרות (נשאל מתוך עניין, לא מתוך קנטרנות)?

בקופרה, ככל הזכור לי, הבקרות מתעוררות בנגיעה הראשונה בבלמים, מה שבהחלט מאפשר לתקוף סיבוב ספציפי ללא בקרות אבל לא ממש מאפשר סשן נהיגה ללא בקרות.

עניינית, הבקרות הופכות עם הזמן להרבה פחות מתערבות והרבה פחות מגבילות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מי שנהג ברכב עם הגה מתקשר כמו בצרפתיות של סוף שנות ה-90 יודע להעריך ומבין כמה הוא חשוב למרכיב ההנאה מנהיגה (מאוד דומה לנהיגה בקארטינג).

בכל הבלגן וההשוואות, איפה ממוקמת הפוקוס st? נדמה שהיא ״הפשרה״ בין הנאה לשימושיות, אני טועה?

פורסם

בגדול - אם הבקרות הופעלו (לא מדבר על רכב ישן, אלא רוב הספורטיביות החדשות, כולל ספורטיביות לייט כמו לאון FR או ג'ולייטה) - כנראה שביצעת טעות נהיגה. יכולה להיות טעות מכוונת, אך עדיין לא נהגת נכון. במוד טיול הדגש לרוב ממילא יהיה על קצב, ופרט לבקרת משיכה ביציאה מהפניות לא תראה הרבה את המערכות עובדות. תכל'ס - הבקרות לא מפריעות לי.

זה מעין מיינדסט שנובע ממכונית מסויימת. במכוניות ישנות יותר אני נהנה מהאתגר לנהוג את הרכב כמו שצריך - גם המגבלות צרות יותר, גם המאמץ שנדרש ממני גדול יותר. בחדשות משום-מה אני בראש אחר, ולא ההגה ולא הבקרות מפריעים לי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
מי שנהג ברכב עם הגה מתקשר כמו בצרפתיות של סוף שנות ה-90 יודע להעריך ומבין כמה הוא חשוב למרכיב ההנאה מנהיגה (מאוד דומה לנהיגה בקארטינג).

בזמנו הייתה לי AX 1.1 כרכב גישור למשהו כמו חודשיים. ההגה הכי מתקשר שהיה לי אי-פעם. לא מתוגבר, לא ארוך מדי ולא קצר מדי - פשוט מצויין. גם האוטו שיתף פעולה - משקל נוצה עד כי אפילו המנוע החלשלוש לא באמת היה מכשול. כיף של אוטו. על 3/4 מהפידבק בהגה הייתי מוותר ועדיין נהנה לא פחות.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לפי דעתי חשוב מאוד נושא ההיגוי למי שרוצה להנות מרכב ספורט ב 200K ויותר...

אני ממש לא "וותיק" בתחום אבל כן נהגתי על כמה מכוניות (BMW,רנו ספורט ועוד כמה...) וההבדל בין היגוי מדוייק לאחד כזה שהוא "חשמלי" (רוב הרכבים החדשים הם כאלו..) הוא עצום מבחינת חוויות הנהיגה ומבחינת כמה אפשר לקחת את הרכב לקצה,לא שיש בארץ איפה לעשות את זה בדיוק... אבל עדיין עדיף הגה מתקשר כי ההבדל הוא גדול, זה ברמה של בכלל לא להרגיש אם הרכב בתת היגוי או אם הכביש חלק\רטוב,הכל בהגה מרגיש אותו דבר...

פורסם

בקופרה, ככל הזכור לי, הבקרות מתעוררות בנגיעה הראשונה בבלמים

אני חושב שלא. אם כן, ממש ממש בעדינות.

אבל לא בטוח, כי הייתי צריך כביש איטי יותר כדי לבדוק.

כמה הבקרות מגבילות משתנה מיצרן ליצרן ומרכב לרכב.

בגדול - אם הבקרות הופעלו (לא מדבר על רכב ישן, אלא רוב הספורטיביות החדשות, כולל ספורטיביות לייט כמו לאון FR או ג'ולייטה) - כנראה שביצעת טעות נהיגה. יכולה להיות טעות מכוונת, אך עדיין לא נהגת נכון.

אומרים את זה הרבה, בייחוד יניב, וזה לא נכון. בלימה מאוחרת לתוך הסיבוב זו לא טעות בהכרח, ויש מכוניות שזה מדליק את הבקרה, גם אם לא צריך.

בקופרה לדוגמא, עם בקרה מנותקת לגמרי, הכניסה לסיבוב היא עם יותר טקס בישבן, וזה יותר כיף.

מעל לכך, לתת לנהג לתקן לבד את הטעות, במקום לקחת ממנו את המושכות, זה המתכון ללמידה ולכיף. זה ההבדל בין לנהוג לבין לתת למחשב לנהוג, אפילו אם המחשב נוהג יותר מהר ממך.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

השאלה היא האם קצב שבו הבקרה מתחילה לסרס את הנהיגה ו/או שבו נדרשת הפנית המכונית בפרובוקציה - הוא בכלל קצב בטוח לכביש הציבורי.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

פאלו - שים לב שיש שני מצבים שונים בפוסט שלך, והם שונים גם בהתייחס להפעלת הבקרות. בלימה מאוחרת אכן אינה תמיד טעות נהיגה. כניסה עם טקס בישבן כן - אין לה כל ערך "נהיגתי" ואפילו בראלי כבר הפסיקו כמעט כולם לנהוג כך (על אספלט לפחות). השאלה האם בלימה מאוחרת עם הפניה נכונה של ההגה תדליק את הבקרות? לא בטוח. לגבי המצב השני - בטח שהבקרה תופעל.

חן - בוודאי שלא, אבל גם קצב שלא ידגדג לבקרה הוא לא. אז?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

בכל הבלגן וההשוואות, איפה ממוקמת הפוקוס st? נדמה שהיא ״הפשרה״ בין הנאה לשימושיות, אני טועה?

נתחיל מזה שהפוקוס ST מיוצרת אך ורק עם תיבה ידנית, כך שזה לא רלוונטי לגבי כולם, אז הקופרה / GTI עדיפות.

החסרונות של הפוקוס ST אל מול הקופרה / GTI באים לידי ביטוי בתא נוסעים פחות מרווח, תא מטען קטן יותר, חוסר בתיבה אוטומטית / רובוטית (כפי שציינתי למעלה), טורק סטיר נוכח (לפחות בגרסת טרום מתיחת הפנים) וכמובן העובדה שנכון לרגע זה אין יבוא סדיר של הגרסה המעודכנת (שזכתה לעדכונים בהיגוי / כיול שלדה ומתלים ובלמים. ע"פ הביקורות יש שינוי מהותי) - לא ע"י דלק וגם לא ע"י איילון מוטורס.

לזכות הפוקוס - היגוי עדיף (מהסוג שמעביר תחושות, כפי שהרב הניכר כאן אוהבים ומחפשים), התנהגות נהדרת (זו לא מגאן CUP, אבל לא רעה בכלל) וגם נוחות הנסיעה טובה ונעימה בהחלט. גם הצלילים שמפיקה הפוקוס מתעלים על אלו שבוקעים מה-VAGיות השונות.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

לזכות הפוקוס - היגוי עדיף (מהסוג שמעביר תחושות, כפי שהרב הניכר כאן אוהבים ומחפשים)

לא כמו שהרב הניכר אלא כולם כולל כולם אוהבים ומחפשים.

הבעיה היא שאין כזה דבר כיום בנמצא ומנעד התקשורת הקיים נע בין פלייסטיישן לבין אילם מלידה.

כן, יש יוצא דופן בדמות המגאן RS אבל גרף המכירות (הארצי והעולמי) מראה לך שהגה מתקשר לא עומד בראש מעייני הקונים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

נו מה יעשו עם הגה מתקשר 99 אחוז מרוכשי החמימות? כלום. דוום דוום בקו ישר, ארעוואעןואעאו בסיבובים מבוקרי מחשב והם מינימום שומאכר.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

בגירה ונהג מתחיל, אני דווקא מ-א-ו-ד מתגעגע להיגוי של הפוקוס. טוב בעשרות מונים מזה שיש ב-VAG וגם מזה שבעקרב.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

הגה מתקשר יכול לגרום לך להנאה מנהיגה גם במהירויות מאוד נמוכות.

במכוניות של היום, כדי לקבל אנדרנלין את חייב לנהוג בהן מהר וגם אז זה מאוד שונה מהתחושות של פעם.

• תוכן חדש...