Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפוץ סוללה של לפטופ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3826 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

הגיע לידי לפטופ לנובו ישן עם סוללה גמורה.

כיצד ניתן להחזיר אותה לחיים בלי להזמין אחת חדשה?

קראתי שניתן להקפיא את הסוללה ליום על מנת להחזיר לה מעט חיים או להחליף את הקבלים בפנים.

מישהו התנסה? יכול להמליץ על קיט החלפה שכזה?

הנתונים של הסוללה הם 10.8V 4.4Ah.

תודה מראש.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

לסוללה אין קבלים, יש לה תאים.

הבנתי שאפשר להחליף אותם:

http://www.instructables.com/id/Renew-Your-Laptop-Battery/

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לפני כשנתיים הייתי במצב דומה, קניתי באיביי סוללה "סינית תואמת" שהחייתה את המחשב. בסופו של דבר היה מדובר במחשב כה ישן עד שהשימוש בו היה מינימלי. כיום המחשב זרוק בארון, אבל אם מפעילים אותו הסוללה עומדת במשימה, אם כי בשורת המשימות יש איזה סימן אדום ליד מד הטעינה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

התאים האלו הם קבלים לפי מה שידוע לי.

לא מעוניין להשקיע 200 שקל בסוללה חלופית מאיביי.

חשבתי בכיוון DIY דל תקציב.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

בסוללות יש תאים, שתאורטית אפשר להחליף אותם. בדרך כלל אלו תאים הנקראים 18650. מזכירים בגודל סוללת AA מגודלת. יש להם מתח 3.7 וולט.

כל תא עולה בערך 10-15 שקלים. בכל סוללה יש כ- 6 תאים. בדרך כלל מעטפת הפלסטיק של הסוללות מודבקת חזק ואי אפשר להוציא את התאים ממנה מבלי לעשות נזק בלתי הפיך למעטפת הסוללה. גם אם תצליח לפתוח בזהירות את הסוללה, את התאים החדשים תצטרך להלחים בסדר הנכון. חלקם בטור וחלקם במקביל.

הסיכון לעשות נזק הוא גבוה.

לדעתי ההתעסקות של החלפת תאים לא כלכלית. את רוב הסוללות ללפטופ אפשר להשיג היום (באיביי) בכ-100 שקלים.

פורסם

דגם המחשב לנובו N100.

מצאתי סוללה הכי זולה ב-200 שקל,לא יודע עד כמה איכותית.

פורסם

ברוב הסוללות, אין שום טעם בלהחליף את התאים, כי ברגע שהבקר הפנימי (שבנוי בתוך הסוללה) מזהה כשל באחד התאים, הוא משבית את הטעינה לסוללה, ולבקרים האלו אין כפתור ריסט, אז אתה יכול להחליף תאים, אבל הסוללה עדיין לא תיטען.

ומכיוון שכל מה שיש בסוללה זה התאים והבקר, אז תקנה כבר סוללה חדשה.

פורסם
בסוללות יש תאים, שתאורטית אפשר להחליף אותם. בדרך כלל אלו תאים הנקראים 18650. מזכירים בגודל סוללת AA מגודלת. יש להם מתח 3.7 וולט.

כל תא עולה בערך 10-15 שקלים. בכל סוללה יש כ- 6 תאים. בדרך כלל מעטפת הפלסטיק של הסוללות מודבקת חזק ואי אפשר להוציא את התאים ממנה מבלי לעשות נזק בלתי הפיך למעטפת הסוללה. גם אם תצליח לפתוח בזהירות את הסוללה, את התאים החדשים תצטרך להלחים בסדר הנכון. חלקם בטור וחלקם במקביל.

הסיכון לעשות נזק הוא גבוה.

לדעתי ההתעסקות של החלפת תאים לא כלכלית. את רוב הסוללות ללפטופ אפשר להשיג היום (באיביי) בכ-100 שקלים.

חשוב להוסיף אזהרה - הסוללות הללו מאד לא יציבות ועלולות להתפוצץ/להשרף תחת החום של המלחם. משתמשים בהלחמה קרה כדי לחבר אותם..

פורסם

~

אתה מדבר על "להחזיר מעט חיים" או להחליף קבלים שזה גם פתרון קצר מועד. אני מתקשה להבין מה התכניות שלך לגבי המחשב הזה. אם אתה לא זקוק לסוללה עם קיבולת נורמלית, מה בעצם עוצר אותך מלעבוד ישירות מהחשמל?

פורסם

הסתכלתי ברשת במפרט של המחשב - מדובר במחשב עם מעבד T2300, כלומר מחשב שעבר מזמן את גיל 8 שנים. יש לי מחשב מתקופה דומה (Dell Inspiron 6400-E1505) עם מעבד T2450 ושני ג"ב RAM (המכסימום בו תומך לוח האם), והמחשב כבר מזמן לא מסוגל להתחרות בצב. עד לפני מספר חודשים שימש אותי כחיבור בין הרשת הביתית למדפסת, ושוחרר מתפקידו כאשר נרכשה מדפסת עם חיבור WiFi.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אכן המחשב עתיק אך רץ מעולה עם XP.

אין לי תכנונים מיוחדים בשבילו,חשבתי להשמיש אותו למטרת דיאגנוסטיקה לרכב.

פורסם

מטען אוניברסלי משקע המצית נשמע לי כמו מוצר יקר יותר מסוללה חדשה.:roll:

• תוכן חדש...