Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתכון להכנת חומוס בבית .

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3872 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב , אני מעוניין להכין חומוס בבית .

עד כמה שאני יודע - אני משרה את גרגרי החומוס במים לכל הלילה , לאחר מכן מסנן את המים ושוטף את גרגרי החומוס .

לאחר מכן מבשל בסיר לחץ את גרגירי החומוס עד שהם נהיים רכים , לאחר מכן טוחן במעבד מזון או בלנדר את גרגרי החומוס - מוסיף להם קצת ממי הבישול , טחינה גולמית , שמן זית , מיץ לימון , פלפל שחור , מלח .

שאלותי הן האם צריך להוסיף עוד משהו ? .

האם מישהו יכול לתת כמויות מדויקות ? .

תודה ושבוע טוב .

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם (נערך)

לא יכול לייעץ בעניין כמויות. תבלינים אפשר תמיד להתחיל בקטן ולהוסיף עד התוצאה רצוייה.

בכל זאת כמה טיפים קטנים:

במהלך ההשריה החומוס סופח נוזלים ומתנפח לכן רצוי לבחור כלי גדול בהרבה מהנפח הראשוני של החומוס. להוסיף הרבה מים, אפשר גם להחליף מים לאחר כמה שעות.

בישול גרגירי החומוס (לאחר השריית לילה במים) בסיר לחץ צריך לקחת באזור ה 40 דק'.

חסר לדעתי במתכון שום שהוא מוסיף המון. אני הייתי מוסיף גם כמון.

ניתן להקפיא את גרגרי החומוס לטובת צריכה מאוחרת יותר. כלומר כדאי להתחיל עם כמות קטנה, מכיוון שחומוס ביתי לא מחזיק הרבה זמן (אין חומרים משמרים כמו בחומוס תעשייתי) ויש לצרוך אותו תוך יום-יומיים.

עריכה אחרונה על ידי FARM
פורסם

כל מה שפארם כתב. אני מכין בדיוק ככה. אבל עם סיר רגיל ולא סיר לחץ. מבשל על אש קטנה שעתיים פלוס.

דגש - רצוי מאוד להחליף מים בהשריה כל כמה שעות.

אפשר גם להוסיף להשריה קצת סודה לשתיה. זה מקצר מעט את זמן הבישול.

מה שמאוד משפיע על הטעם זה הטחינה.

אז חשוב לבחור טחינה איכותית ולא מרה.

אפשר גם להוסיף לתיבול זעתר.

עוד דבר שלפעמים יכול להוסיף זה טיפה דבש או סילאן. שובר את המרירות של הטחינה.

פורסם

כמון.

על חצי קילו חומוס לא מבושל 3-4 כפות של טחינה גולמית וכפית של כמון, חצי כוס מים מהבישול (בערך), מיץ מלימון אחד בינוני.

משם תצתרך להוסיף עוד לפי הטעם (אני לדוגמא אוהב יותר טחינה ופחות לימון)

אפשר להוסיף לבישול כפית של סודה.

תוך כדי הבישול תוציא את הקליפות של החומוס. אפשר לערבב את החומוס במים (תוך כדי הבישול) קצת באלימות כדי להוריד את הקליפות

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

לי אין סבלנות לבשל את החומוס,אני לא עומד בזה.

המתכון שלי הרבה יותר פשוט, לא דורש בישול ולוקח 5 דקות בהגזמה.

קופסת שימורים של חומוס, משאירים קצת מהנוזל בקופסה ושופכים אותה לבלנדר, מוסיפים 4 כפות טחינה גולמית, וזהו. טוחנים הכל משך 3 דקות. מפזרים פפריקה ושמן זית ואוכלים.

רצוי לחמם מספור שניות במקרו ממש לפני האכילה.

את השימורים אפשר להחליף בחומוס קפוא שהופשר ולהוסיף מעט מלח.

פורסם

כמה טיפים, ראשית אין בעיה שהקליפות יטחנו יחד עם החומוס, שנית, רצוי להשתמש במי הבישול לצורך טחינת החומוס בבלנדר, לא ממליץ על סודה לשתיה, מתאים לצרכים תעשייתיים, כמות הטחינה בניסוי וטעיה, אני אוהב הרבה טחינה בחומוס שלי.

פורסם
לי אין סבלנות לבשל את החומוס,אני לא עומד בזה.

המתכון שלי הרבה יותר פשוט, לא דורש בישול ולוקח 5 דקות בהגזמה.

קופסת שימורים של חומוס, משאירים קצת מהנוזל בקופסה ושופכים אותה לבלנדר, מוסיפים 4 כפות טחינה גולמית, וזהו. טוחנים הכל משך 3 דקות. מפזרים פפריקה ושמן זית ואוכלים.

רצוי לחמם מספור שניות במקרו ממש לפני האכילה.

את השימורים אפשר להחליף בחומוס קפוא שהופשר ולהוסיף מעט מלח.

גם אני עצלן.

אם אתה כמוני ומרגיש מתי אוכל חומם במיקרו ומתי בדרכים "נורמליות", אז את אותה קופסת השימורים תבשל 5 דקות במים רותחים ואז תעשה את מה שאתה עושה. זה יוצא הרבה יותר טרי. חימום של מיקרו מקנה לי תחושת תעשייה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

טחינה ירושליים/אל ארז/הר ברכה, הינן טחינות מתוקות (לא ממותקות) וחסרות מרירות.

מה שיכול להקפיץ לכם את החומוס בכמה רמות

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

גם אני מחובבי החומוס הביתי ובד"כ גם גרגירים מקופסאות שימורים ויוצא מעולה!.

כמה טיפים כמו שכבר אמרו, תוסיף כמון (שים לב הכמון הוא תבלין מריר ויש לשים בזהירות וכל פעם בכמות קטנה) ושום. טחינה מומלצת זו האל ארז, יש הבדל ממשי בטעם כאשר משתמשים באל ארז.

במקום להשתמש במיץ לימון משומר תשתמש בלימון טרי.

פורסם

1. חומוס מהזן הקטן.

2. השרייה לילית במים + סודה לשתייה (הערה נכונה מעליי, אגב, החומוס סופח המון, לשים בכלי המתאים).

3. בישול רגיל, כ-45 דקות, עד שנמעך בקלילות בין האצבעות.

4. טחינה ב-bamix ידני, תוך כדי הוספת:

- מים

- טחינה (אל ג׳מאל / ירושלים, שתי תוצאות שונות לגמרי) בנדיבות

- מיץ לימון במשורה

- מלח לימון (כן, כן) במשורה

- כמון בנדיבות

- מלח

כלל האצבע שלי: אם נדמה לך שבישלת יותר מדי והחומוס רך מדי, אז תבשל עוד 5 דקות.

שום ושאר דברים שלא קיימים ב״שטח״ - לא אצלי.

נ.ב.: יש יתרון קל למרקם אם מסלקים לגמרי את הקליפות, אבל ההשקעה מוגזמת לטעמי. ניסיתי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...