Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3911 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כמעט בכל הרכבים החדשים אין מחוג, יש נורה שנדלקת כשהמנוע מתחמם מעבר לנורמה..

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם

אין צורך בזה מבחינת חום יתר.

לגבי האם התרמוסטט נתפס, האמת שאלה מעניינת.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

או שתתקין שעון חום, אני כמעט עשיתי את זה באיביזה שלי ואז החלטתי שזה מיותר לחלוטין...תשתמש בנוזל קירור G13 וכל זמן שאין לך נזילות והרכב מטופל כראוי אין סיבה שהוא יתחמם.

פורסם (נערך)
או שתתקין שעון חום, אני כמעט עשיתי את זה באיביזה שלי ואז החלטתי שזה מיותר לחלוטין...תשתמש בנוזל קירור G13 וכל זמן שאין לך נזילות והרכב מטופל כראוי אין סיבה שהוא יתחמם.

אם אין נזילות הרכב לא יתחמם ? הנה כמה תקלות שלא קשורות לנזילות, שיכולות לקרות גם אם הרכב מטופל כראוי :

תקלת משאבת מים

רדיאטור רקוב/סתום

מאורר לא נכנס לפעולה

פקק רדיאטור פגום

כניסת אויר לצינור שמחבר את הרדיאטור למיכל העודפים

טרמוסטט תקול

עריכה אחרונה על ידי martines
פורסם

כמו שאמרתי, רכב צריך להיות מטופל כראוי כדי להמשיך לתפקד.

משאבת מים - בדרך כלל מחליפים עם טיימינג מה שאומר כל כמה שנים מחליפים אותה.

רדיאטור רקוב - אם אתה מגיע למצב כזה, הבעיה היא אצלך.

כל השאר זה באמת עניין של מזל אבל בשביל זה קיימת המנורה שבדרך כלל מלווה בצפצוף כדי להתריע לך.

פורסם (נערך)

טימינג מחליפים אצלי לא לפי זמן אלא כל 100K ק"מ הרבה דברים יכולים לקרות בזמן הזה.

ומה זאת אומרת "אם אתה מגיע למצב כזה הבעייה אצלך" ? זה בלאי, כמו מצבר, אתה מחליף מצבר לפני שהוא מראה סימנים סוף חיים ?

רדיאטור שהתבלה עם השנים מתחיל לקרר פחות טוב את הנוזל וזה מתבטא בטמפרטורה גבוהה יותר בשלבים המוקדמים של הריקבון, אצלי השעון עבר את החצי במקצת והתקרב ל 3/4 , זה היה הסימן הראשון שמשהו לא טוב קורה. למי שאין שעון ויש רק נורה, היא נדלקת בשלבים המאוחרים יותר של ההתחממות, כשכבר הסוף קרוב,

ככל שאתה יודע מוקדם יותר על בעיית חום , הסיכויים שיקרה אסון למנוע קטנים.

וציפצוף עד היום לא ראיתי בשום רכב רק שמעתי שזה קיים רק ברכבים היקרים יותר שממילא מתקינים בהם את שעון החום.

עריכה אחרונה על ידי martines
פורסם

אז מה בדיוק הטעם של כל החפירה הזו? אם לא מתאים לך רכב בלי שעון של חום מנוע יש לך שתי אופציות.

או להתקין אחד ברכב או לקנות רכב אחר.

פורסם

בדרך כלל, תקנו אותי אם אני טועה, רוב התקלות מגיעות אחרי כמה שנים טובות שמחזיקים באוטו. יכול להיות שפשוט זה לא קריטי מבחינת החברות שנותנות אחריות לכמה שנים ו"מצפות" שהאוטו יוחלף לאחר תקופה קצרה. או שלא אכפת להן שהלקוח ישלם מתישהו על החלפת ראש מנוע :-P

פורסם

תגיד מר פות"ש, איזה רכב היה לך עד עכשיו שאתה כזה לחוץ על חום המנוע? יצא לי בחיי לנסוע ברכב אחד שהתחמם וזו הייתה פיאט ישנה שעברה אונס ברוטאלי.

טרמוסטט תקול? ברוב הרכבים הוא ישאר תקוע במצב פתוח והרכב מקסימום יעבוד קר יותר, על הדרך זה גם יקפיץ תקלה במחשב ואתה תקבל התרעה על הצג.

המכוניות של היום קצת יותר חכמות, יש שלל חיישנים ומחשבים, לרוב, כשתהיה בעיה מהסוג הנ"ל אתה תקבל התרעה על על הצג, אם הרכב יתחמם - הוא ידליק לך אורגן אורות ויורה לך לעצור בצד.

חוץ מזה, מתי פעם אחרונה ראית רכב מודרני בבעלות פרטית (ולא ליסינג) מתחמם בנסיעה?

ולגבי ההערה על הרדיאטור, הוא לא נרקב ביומיים - רכב שמבקר במוסך פעם בשנה ומחליפים לו נוזל קירור פעם בשנתיים - הסבירות שיגיע למצב של רדיאטור רקוב או סתום נמוכה עד אפסית.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

מי שרוצה לרכוש רכב ללא שעון חום מנוע ומוכן להסתכן בהרס המנוע לאחר אי אילו שנים (אם וכאשר) - שייבושם לו. אני ביליתי בשוליים מספיק עם אפוד זוהר ואיתות חירום עובד.

למי שחושב מחוץ לקופסה מומלץ לרכוש רכב עם שעון חום מנוע, ולא חסרות מכוניות כאלו.

• תוכן חדש...