Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3922 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כן, הם מוכרים יותר כאלה מ- 122. ודי בצדק, בתכל'ס. הרכב מאובזר וזריז יחסית, גם אם אני מעט התאכזבתי ממנו (זה לא אומר שלא אקנה כזה לאשתי, אגב...).

אתה צריך להוסיף למכירות ה-122 גם את המכירות ה-125 (המנוע בתקן יורו 6 החדש).

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
סליחה שאני מתערב לכם, אבל, מה הקשר בין כמה אקזמפלרים של דגם מסויים נמכרו ואיכותו/טיבו/עדיפותו על דגם אחר?

נדמה לי שזה נאמר כבר לא מעט כאן אבל הנסיון, של לא מעט אנשים, להציג את כמות המכירות של דגם מסויים כעדות לאיכותו שגויה מיסודה.

וחוץ מזה, לא נמאסו עליכם מלחמות הירדנה ארזי נגד עופרה חזה האלו.

נכון.

כמות מכירות של דגם מסויים אינה מעידה על כלום, בטח לא על איכותו.

הטבלאות האלו מעניינות על פי רוב רק את אלו שקונים בשיטת העדר, תופעה לצערנו עדיין לא נעלמה.

יותר מכל אני אוהב לראות את הכותרות הנרגשות - קאיה במוקם ראשון, הדיחה את יונדאי !

באותם רגעים ליבי מחסיר פעימה, חייב להודות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אם נתעכב על קיה - היא במקום ראשון ועד לפני כמה שנים היא היתה מקום אחרון (או בין המקומות האחרונים).

מנגד, יודעים אנו שהאיכות של המכוניות עלתה משמעותית - אז אולי יש משהו בכמות מכירת המכוניות על איכות הרכב?

אגב, גם באופל אותו סיפור.

פורסם

ג'וליטה תלתן מכרה 82 (!)

האמת שזה הנתון הכי מפתיע שם. התחושה שלי, ממה שאני מכיר, זה שהם באמת מנסים למכור, ונראה שזה אכן עובד להם. כנראה אותו דבר עם המיטו.

מעבר לזה כמובן מצחיקה האובססיה הרגילה להערות "תמימות" מצידו של מר סטיו. אני לא יודע כמה מבעלי האבארט' חושבים שמדובר ברכב הכי טוב בעולם, ויכול להניח ש-0 מהם. אני כן יודע שבעלי האבארט' יד ראשונה, שפגשתי עד היום, עשו לפחות נסיעת מבחן, לפני שהחליטו להוציא 150+ אלף שקלים חדשים על רכב. זה גם מעיד על משהו.

מומלץ לנסות מדי פעם להיות שלם ושלו עם מה שיש לך. זה מתכון לחיים בריאים יותר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
סליחה שאני מתערב לכם, אבל, מה הקשר בין כמה אקזמפלרים של דגם מסויים נמכרו ואיכותו/טיבו/עדיפותו על דגם אחר?

נדמה לי שזה נאמר כבר לא מעט כאן אבל הנסיון, של לא מעט אנשים, להציג את כמות המכירות של דגם מסויים כעדות לאיכותו שגויה מיסודה.

וחוץ מזה, לא נמאסו עליכם מלחמות הירדנה ארזי נגד עופרה חזה האלו.

הפך להיות פורום אנגלי לחלוטין הפורום הזה, האחד מתנצל מראש על פוסט חלבי לגמרי, שמא חלילה ידיר את רגלי בר שיחו מהמשך השתתפותו, השני, המצוטט כאן, מבקש סליחה שהוא מתערב בין שנים אלו והכל במין דיון קצת מגוחך שבו מספרים וכמויות משמשים כאיזו אינדיקציה למשהו שאינו יותר ממספרים וכמויות. מישהו קנה פולו GTI וכל הזמן מתאמץ לשדר את מה שנראה כבטחון מעט מעורער ברכישה הזו באמצעות "הוכחת" צידקת דרכו, כי עובדה עוד המון עשו את אותו דבר. באמת טיפה מיותר הענין הזה, האוטו הזה כנראה מוצלח מאוד, גם מחירו נכון, אפילו זול ליכולותיו, אבל באמת שאין צורך להזקק לגרף המכירות כאינדיקציה לענין הזה. יש לא מעט מכוניות מחורבנות שנמכרות כמו לחמניות ויש את ההיפך, אפשר להניח לענין.

פורסם

מעבר לזה כמובן מצחיקה האובססיה הרגילה להערות "תמימות" מצידו של מר סטיו. אני לא יודע כמה מבעלי האבארט' חושבים שמדובר ברכב הכי טוב בעולם, ויכול להניח ש-0 מהם. אני כן יודע שבעלי האבארט' יד ראשונה, שפגשתי עד היום, עשו לפחות נסיעת מבחן, לפני שהחליטו להוציא 150+ אלף שקלים חדשים על רכב. זה גם מעיד על משהו.

מומלץ לנסות מדי פעם להיות שלם ושלו עם מה שיש לך. זה מתכון לחיים בריאים יותר.

תודה, אבל זה מה שאני עושה - אני תמיד שלם עם ההחלטות שלי ובמיוחד זו האחרונה.

על כל פנים - לא הערות ולא נעליים. מכיוון שבפורום הזה יש קהילה מגובשת של אבארט שרכשה את הרכב הזה ושעל פניו משדרת שזה רכב מעולה (ע"ע עשרות השרשורים בפורום), מצאתי לנכון לבצע השוואה פנים מול פנים עם רכב גרמני מקביל - והאיטלקייה הפסידה ובגדול.

באופן אישי מעניין גם לראות את המכירות של האופל אדם S והאופל קורסה OPC ומה יעשו למכירות של הפיאט 500 אבארט כשיגיעו - לעניות דעתי יהיו לה (לפיאט) חיים קשים מאוד.

הפך להיות פורום אנגלי לחלוטין הפורום הזה, האחד מתנצל מראש על פוסט חלבי לגמרי, שמא חלילה ידיר את רגלי בר שיחו מהמשך השתתפותו, השני, המצוטט כאן, מבקש סליחה שהוא מתערב בין שנים אלו והכל במין דיון קצת מגוחך שבו מספרים וכמויות משמשים כאיזו אינדיקציה למשהו שאינו יותר ממספרים וכמויות. מישהו קנה פולו GTI וכל הזמן מתאמץ לשדר את מה שנראה כבטחון מעט מעורער ברכישה הזו באמצעות "הוכחת" צידקת דרכו, כי עובדה עוד המון עשו את אותו דבר. באמת טיפה מיותר הענין הזה, האוטו הזה כנראה מוצלח מאוד, גם מחירו נכון, אפילו זול ליכולותיו, אבל באמת שאין צורך להזקק לגרף המכירות כאינדיקציה לענין הזה. יש לא מעט מכוניות מחורבנות שנמכרות כמו לחמניות ויש את ההיפך, אפשר להניח לענין.

לדעתי אם יש כמויות גדולות של אנשים שרוכשים משהו מסוים - ככל הנראה זה לא סתם. תופעת העדר יכולה ללמד אותנו הרבה, וכמעט אף פעם היא לא מאכזבת.

מכוניות קיה ויונדאי שנמכרות לא מעט לא אכזבו. גם מכוניות טויוטה ומאזדה ממש לא אכזבו מבחינת תקלות - יכול להיות שכולם דבילים ורוכשים מכוניות לא טובות? למה המוני עם ישראל לא רוכש נניח רנו, פיג'ו וסיטרואן? (נעזוב את פיאט ושות' כי כנראה זה עדיין נושא רגיש).

אותו דבר עשיתי כשרציתי לרכוש טלפון נייד: כולם קנו סמסונג גלאקסי אז קניתי גם.

כולם קנו טלוויזיית פיליפס אז קניתי גם.

כולם קונים מזגן של אלקטרה ואלקו בכמויות (ולא טורנדו נניח) אז קניתי גם.

מיותר לציין שאני מרוצה מכל המוצרים הללו.

בקיצור, לדעתי מתופעת העדר ניתן ללמוד הרבה - ולא בהכרח דברים רעים.

פורסם

ואם כולם יקפצו ממגדל שלום, כי יגידו שזה כיף, אתה אחריהם ?

אנשים גם קנו דאצ'יה (אתה יכול 88' !), ואפילו רבו על הזכות לקבל בהקדם את יצירת המופת הרומנייה הזו, אז מה זה אומר ?

נאמנותם של ישראלים למוצרים היא בערבון מוגבל מאד; סובארו מכרו כמויות מטורפות ממכונית בינונית לגמרי לזמנה, וכשהיתה להם מכונית טובה יחסית (האימפרזה שהוצגה ב 93') עמישראל עבר למיצובישי.

אנשים גם קנו דייהו רייסר, האמריקאית מקוריאה, אז היא היתה טובה ?

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אם כולם יקפצו ממגדל שלום כי יגידו שזה כיף כנראה שיש סיבה. אולי שמו מזרן ענק למטה ומגלשה? כי אם כן זה ממש כיף.

לא חכמה לרכוש - אנשים תמיד יקנו. מה שכן, צריך לבצע השוואה ביחס למה מבחינת כמויות. האם דאצ'יה בשנות השמונים מכרה יותר מסובארו ליאונה למשל?

סובארו ליאונה היא אינה "מכונית בינונית" (אם אליה התכוונת) אלא סוס עבודה - ואנשים רוצים מכוניות אמינות. לרוב האנשים אין כוח להיתקע בשוליים עם מנוע מתחמם או אלטרנטור תקול ולכן מחפשים מכוניות אמינות שהוכיחו את עצמן.

פורסם

תודה, אבל זה מה שאני עושה - אני תמיד שלם עם ההחלטות שלי ובמיוחד זו האחרונה.

מי ששלם עם ההחלטות שלו, בדרך כלל לא סובל מצורך אובססיבי להעלות בכל שרשור אפשרי את מה שלא קנה, "לבצע השוואות פנים מול פנים". בטח לא כשמדובר על מוצר אחר, שרצית לקנות ולא קנית, אלוהים יודע למה.

בפורום הזה יש קהילה מגובשת של אבארט שרכשה את הרכב הזה ושעל פניו משדרת שזה רכב מעולה (ע"ע עשרות השרשורים בפורום)

קהילת האבארט בפורום כוללת בערך 5 - 6 אנשים. מתוכם שלושה או ארבעה בכלל מתניידים בפונטו. רוב השרשורים שנפתחו כאן על ידי בעלי אבארט' עסקו בכלל בטיולים, או מחוות מהיבואן שמרגיזות אותך כל כך, עד שאתה מוצא לנכון לזהם שרשור אחר שרשור עם הערות בנושא.

יכול להיות שכולם דבילים ורוכשים מכוניות לא טובות?

הלוגיקה שלך מופלאה.

יש X פולו gti על הכביש.

אתה קנית את שלך בלי לנהוג בה. נחשת שתקבל מוצר טוב, וכמובן שעשיו, לא משנה מה, אתה כבר בחיים לא תודה גם עם עצמך שאולי הקנייה שלך זה לא בדיוק מה שציפית לה.

אבל.. יכול להיות שגם שאר בעלי הפולו נהגו כמוך?

אתה, עם הליך הקנייה שלך, שזכה לתיעוד מפורט כל כך בפורום, זו ה-הוכחה למה אסור להסתמך על מספרים מהסוג שיש בקובץ כדי לדעת איזה מוצר טוב ואיזה לא.

פורסם
אם כולם יקפצו ממגדל שלום כי יגידו שזה כיף כנראה שיש סיבה. אולי שמו מזרן ענק למטה ומגלשה? כי אם כן זה ממש כיף.

לא חכמה לרכוש - אנשים תמיד יקנו. מה שכן, צריך לבצע השוואה ביחס למה מבחינת כמויות. האם דאצ'יה בשנות השמונים מכרה יותר מסובארו ליאונה למשל?

סובארו ליאונה היא אינה "מכונית בינונית" (אם אליה התכוונת) אלא סוס עבודה - ואנשים רוצים מכוניות אמינות. לרוב האנשים אין כוח להיתקע בשוליים עם מנוע מתחמם או אלטרנטור תקול ולכן מחפשים מכוניות אמינות שהוכיחו את עצמן.

לקנות מכונית בלי לנהוג בה מראש זה מאוד מקובל ומאוד חבל, אבל זה בדרך כלל מאפיין מי שנהיגה לא ממש מעניינת אותו.

לקנות מכונית ספורטיבית בלי לנהוג בה מראש, מעלה הרבה סימני שאלה מה באמת מעניין אותך במכונית.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

יבגני, "צורך אובססיבי" זה אתה כתבת, לא אני - אבל כן, מאוד מעניין אותי לבצע השוואה בין מה שקניתי לבין מותגים אחרים וזה לגיטימי לחלוטין.

מה שכן, אף פעם לא התעניינתי בפיאט 500 אבארט (כאמור ביצעתי את ההשוואה אליה כי זה מה שמוכרים כעת) אלא בפונטו אבארט, ולכן התיאוריה שלך מופרכת לחלוטין.

ה- 500 אף פעם לא עניינה אותי, ולו לדקה אחת. הפונטו כבר לא נמכרת יותר (וחבל - טעות של היצרן) והיא עולם אחר לגמרי.

אני קניתי בלי לנהוג (נהגתי מעט אח"כ) כי ידעתי מה אני רוצה. זה או שהייתי רוכש את הפולו - או שלא הייתי רוכש כלום. כעת הבנת את השיקולים שלי?

שוב: או הפולו - או כלום. רק הפולו עונה על הדרישות שהצבתי. קורה.

לפולו יש חסרונות: היא קופצנית (הוספתי מתלים לאחר נסיעת המבחן), אין לה חיישנים (הוספתי מקוריים לאחר הנסיעה), יש לה תא מטען קטן ועוד ועוד - אולם שוב אכתוב: זה או הפולו או כלום.

הטבלה הזו רק מחזקת את הבחירה שלי ואפילו באופן ניכר, כי לתפיסתי המכוניות שנמכרות יותר עלולות להיות איכותיות יותר מאחרות.

זכותך לא להסכים (זה גם לגיטימי), אך להתווכח עם דעתו האישית של אדם זה הזוי.

פורסם

מאוד מעניין אותי לבצע השוואה בין מה שקניתי לבין מותגים אחרים וזה לגיטימי לחלוטין.

יש בפדף איזה מותג קטן שנקרא "מיני קופר". משום מה שכחת מקיומו. מעניין למה.

התיאוריה שלך מופרכת לחלוטין.

לא היא לא. יש לך איזה זעם "נסתר" על היבואן, שבא לידי ביטוי כמעט בכל שרשור שאתה מגיב בו, ונראה לך מתאים לדחוף איזה משפט בנושא. ואתה גם, מה לעשות, לא מספיק מתוחכם עם האירוניה שלך, כדי שזה לפחות יראה תמים.

כעת הבנת את השיקולים שלי?

לא תהיתי לגבי השיקולים שלך, אבל הבנתי, בהחלט כן. רצית פולו, כי רצית פולו.

זכותך לא להסכים (זה גם לגיטימי), אך להתווכח עם דעתו האישית של אדם זה הזוי

אתה מסלף את הדברים. אני לא מתווכח עם דעתך האישית. אני יכול לטעון שהדעה שלך לא הייתה מבוססת על כלום, כשקבעת שאתה רוצה פולו או כלום, אבל זה לא רלוונטי. זכותך לדיעה ריקה מתוכן.

אני כן מעיר על האובססיה שלך לקשט כל שרשור במשפטים חסרי ערך כמו "פיאט אבארט המכונית הטובה בעולם" או "לפחו יקבלו עוד בקבוק בירה מהיבואן לחג" או "גם הפולו אוחזת למרות שלא מדובר באבארט".

וגם אם נעזוב את זה - אם אתה מייצג את הקונה הממוצע של הרכב, אז אי אפשר להסיק מזה האם מדובר במוצר טוב או לא, בטח לא כשנזכרים שמדובר ברכב שאמור גם לתת חוויה ספורטיבית, מכיוון שאתה ספציפית קנית אותו בלי לחוות אותו באספקט החשוב היחיד בהקשר הזה... נהיגה. באנלוגיות שלך, זה כמו שכולם יקנו פיליפס, מבלי להפעיל את הטלויזיה בחנות בכלל. סתם, כולם יסמכו על זה שאולי מישהו אחר פעם עשה את זה, והטלויזיה בטוח טובה, אה וגם יש לה שלט נח ממש, אה וגם כי זה או פיליפס או כלום.

פורסם (נערך)

**** נמחקה תגובה על דברים פוגעניים שנכתבו על הכותב - אנא הקפידו לכתוב לגופו של עניין ולא לגופו של אדם - תודה, ההנהלה ***

יש בפדף איזה מותג קטן שנקרא "מיני קופר". משום מה שכחת מקיומו. מעניין למה.

בוא נחשוב ביחד. אולי בגלל המחיר?

לא היא לא. יש לך איזה זעם "נסתר" על היבואן, שבא לידי ביטוי כמעט בכל שרשור שאתה מגיב בו, ונראה לך מתאים לדחוף איזה משפט בנושא. ואתה גם, מה לעשות, לא מספיק מתוחכם עם האירוניה שלך, כדי שזה לפחות יראה תמים.

נחמד שאתה מוצא פרשנות לכל משפט, ונחמד שהגעתם בניכם להבנה שיש לי "זעם" כלפיהם - אבל את זה אתם כתבתם.

אין פה שום אירוניה - אני כותב בפירוש: היבואן מוכר יותר בגלל טקטיקת שירות טוב ללקוח (בקבוקי בירה וטיולים) ובכך מכסה על החסרונות של המכוניות הללו.

מבלי השירות המצוין המצב היה נראה אחרת. חד וחלק.

לא תהיתי לגבי השיקולים שלך, אבל הבנתי, בהחלט כן. רצית פולו, כי רצית פולו.

אתה מסלף את הדברים. אני לא מתווכח עם דעתך האישית. אני יכול לטעון שהדעה שלך לא הייתה מבוססת על כלום, כשקבעת שאתה רוצה פולו או כלום, אבל זה לא רלוונטי. זכותך לדיעה ריקה מתוכן.

אני כן מעיר על האובססיה שלך לקשט כל שרשור במשפטים חסרי ערך כמו "פיאט אבארט המכונית הטובה בעולם" או "לפחו יקבלו עוד בקבוק בירה מהיבואן לחג" או "גם הפולו אוחזת למרות שלא מדובר באבארט".

וגם אם נעזוב את זה - אם אתה מייצג את הקונה הממוצע של הרכב, אז אי אפשר להסיק מזה האם מדובר במוצר טוב או לא, בטח לא כשנזכרים שמדובר ברכב שאמור גם לתת חוויה ספורטיבית, מכיוון שאתה ספציפית קנית אותו בלי לחוות אותו באספקט החשוב היחיד בהקשר הזה... נהיגה. באנלוגיות שלך, זה כמו שכולם יקנו פיליפס, מבלי להפעיל את הטלויזיה בחנות בכלל. סתם, כולם יסמכו על זה שאולי מישהו אחר פעם עשה את זה, והטלויזיה בטוח טובה, אה וגם יש לה שלט נח ממש, אה וגם כי זה או פיליפס או כלום.

אם כך, אז אני מייצג את הקונה הממוצע. שיהיה.

לתפיסתי, כמות מכירות עלולה להעיד על איכותו של הרכב. אם ברצונך להמשיך להתווכח אתה מוזמן - דעתי לא תשתנה.

עריכה אחרונה על ידי stio

• תוכן חדש...