Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3922 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נכון שהאלטו קטנה ורועדת כמו צעצוע לנשים, אבל קנו אותה, ובסביבת הבית שלי יש לא מעט, כנראה שזה מתאים

לצרכים של אנשים.

אם הנוסעים הוא זוג נניח מבוגר שסה''כ צריך רכב קטן לסידורים בתוך העיר, לדעתי לא צריך יותר מזה.

לא נהגתי, אבל שכרנו במשפחה כזאת שבוע, וחוץ מזה שהרכב חלש לא היו תלונות מצד הנהג (הרכב היה ידני).

אם זה היה רכב מרובה תקלות הייתי שמח גם שהשיווק הופסק.

רועי

פורסם

כמעט 6 שנים אותו דגם נמכר כאן רצוף, בלי מתיחת פנים או שדרוג לאבזור, ויש מתחרים כמו השברולט ספארק שמציע חבילה טובה יותר.. אז באמת שנמאס לראות תאלטו על הכביש.

פורסם

אנשים קנו אותו כי הוא זול וכי זה סוזוקי וזה "אמין".

הרכב הזה מזעזע בכל דבר, גם הסלריו היא לא פאר היצירה והיא עלולה להמכר פחות מהאלטו בגלל שתהיה יקרה יותר ועם גיר רובוטי בעל קלאץ' אחד לפי מה שרשום ברשת.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מצד שני האלטו גם עולה בהתאם.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

האלטו מיוצרת בהודו אם אני לא טועה, אז מה הפלא? שהודים ייצרו מכוניות זה כמו ששוודים יבנו פירמידות, זה פשוט לא הולך ביחד.

פורסם

ומה הקשר?

לרובוט שבונה את הרכב משנה אם הוא נמצא ביפן או בהודו?

עובדה שאלטו נחשבת לרכב אמין ולא מתפרקת.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

היא עלתה בזמנו 60 אלף ש"ח, בתוספת של 10 אלף ש"ח יכולת לקבל מכוניות הרבה יותר טובות כמו רנו קליאו, סיאט איביזה, סקודה פאביה או פורד פיאסטה (כולן עם גיר ידני).

בתקציב דומה או חריגה קטנה יותר היה ניתן למצוא את הספארק שמרגישה איכותית יותר או יונדאי i10.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
בשלושת החודשים האחרונים (יולי עד ספטמבר) נמכרו 202 פולקסווגן גולף 150 כ"ס. מכובד.

ביוני, בחודש הראשון להשקה בארץ נמכרו 11.

כן, הם מוכרים יותר כאלה מ- 122. ודי בצדק, בתכל'ס. הרכב מאובזר וזריז יחסית, גם אם אני מעט התאכזבתי ממנו (זה לא אומר שלא אקנה כזה לאשתי, אגב...).

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
היא עלתה בזמנו 60 אלף ש"ח, בתוספת של 10 אלף ש"ח יכולת לקבל מכוניות הרבה יותר טובות כמו רנו קליאו, סיאט איביזה, סקודה פאביה או פורד פיאסטה (כולן עם גיר ידני).

בתקציב דומה או חריגה קטנה יותר היה ניתן למצוא את הספארק שמרגישה איכותית יותר או יונדאי i10.

ועדיין היא מכרה טוב יותר

פורסם

מעניין לראות שצ'מפיון מסרה כבר 39 מכוניות של הפולו GTI תוך 3 חודשים בלבד וזה עוד לפני ההגעה של מלאי הידניות וההזמנות המיוחדות של הלקוחות, בזמן שסמל"ת מכרה 38 מכוניות של פיאט 500 אבארט על שלל דגמיה במשך 9 חודשים. מובן שסמל"ת אינה אשמה אלא להפך - היא משקיעה בשירות טוב ללקוח אם לומר את האמת, אבל יכול להיות שהרכב הכי טוב בעולם (פיאט-אבארט) אינו מועדף עוד בקטגוריית הספורטיביות?

נישאר עם צ'מפיון שמכרה עוד 18 מכוניות מסוג איביזה קופרה וזה עוד לפני שהגיע הדגם החדש, איילון מוטורס מכרה פיאסטה ST אחת (מי המאושר? אחלה בחירה בעולם), לובינסקי שמוכרת 15 יחידות מה-208GTI ועוד 2 יחידות מה- 208GTI מתוחת הפנים עם 208 כ"ס.

מעניין מתי תגיע האופל אדם S שתנגוס ככל הנראה במכירת הפיאט 500 אבארט ומתי תגיע האופל קורסה OPC שתנגוס במכירת כל המכוניות גם יחד?

שמע, אני מתנצל מראש ומקווה שלא בגללי תחליט שלא לפרסם תגובות בעתיד, אבל הפיקסציה שלך קצת מגוכחת. פיג'ו לא מוכרים - נכון. הצלחת למצוא שאבארט מכרו פחות מהפולו? אני לא משוכנע בכלל שזה אותו שוק (יודע מה? זה ממש לא אותו שוק), מה גם שהפולו האלה הן אוטומטיות. ועוד לפי מה שכתבת, אפשר לחשוב כמה "הזמנות מיוחדות" כבר יש... למה שלא תשווה למשל למיטו המזדקנת? מכרה 77 תלתן (!). ג'וליטה תלתן מכרה 82 (!). וואללה, לא מאוד רחוק מה- GTI האוטומטית (85). עכשיו אני מבין למה אני לא מצליח לקבל הנחות מפליגות עליה :-)

אז נכון, פולו GTI מכרה יפה יחסית לתקופה, אבל הבה נראה כיצד זה ימשיך, ועוד יותר מזה - אל תשכח שאין לה ממש מתחרות. איזה עוד רכ סופר מיני עם ניחוח ספורטיבי יש לך בחמש דלתות ואוטומט? זה בדיוק כמו המשבצת של הגולף 150/לאון 180/אוקטביה 180, אין להן ממש מתחרות במה שהן מציעות מבחינת מנוע (אם אתה מוכן לקבל את היבואן, שאצל פולקסווגן לפחות נותן אחריות של שלוש שנים אז אולי זה קל יותר), ולכן למדוד אותן מול מתחרות לא רלבנטיות זה קצת מצחיק. במיוחד להשוות כזו פולו 5ד אוטומט ל- 208 3ד ידנית... קהל שונה לחלוטין. ממש שונה לחלוטין. אבל, אם זה גורם לך להרגיש שבחרת נכון, אשרך.

פורסם
שמע, אני מתנצל מראש ומקווה שלא בגללי תחליט שלא לפרסם תגובות בעתיד, אבל הפיקסציה שלך קצת מגוכחת. פיג'ו לא מוכרים - נכון. הצלחת למצוא שאבארט מכרו פחות מהפולו? אני לא משוכנע בכלל שזה אותו שוק (יודע מה? זה ממש לא אותו שוק), מה גם שהפולו האלה הן אוטומטיות. ועוד לפי מה שכתבת, אפשר לחשוב כמה "הזמנות מיוחדות" כבר יש... למה שלא תשווה למשל למיטו המזדקנת? מכרה 77 תלתן (!). ג'וליטה תלתן מכרה 82 (!). וואללה, לא מאוד רחוק מה- GTI האוטומטית (85). עכשיו אני מבין למה אני לא מצליח לקבל הנחות מפליגות עליה :-)

אז נכון, פולו GTI מכרה יפה יחסית לתקופה, אבל הבה נראה כיצד זה ימשיך, ועוד יותר מזה - אל תשכח שאין לה ממש מתחרות. איזה עוד רכ סופר מיני עם ניחוח ספורטיבי יש לך בחמש דלתות ואוטומט? זה בדיוק כמו המשבצת של הגולף 150/לאון 180/אוקטביה 180, אין להן ממש מתחרות במה שהן מציעות מבחינת מנוע (אם אתה מוכן לקבל את היבואן, שאצל פולקסווגן לפחות נותן אחריות של שלוש שנים אז אולי זה קל יותר), ולכן למדוד אותן מול מתחרות לא רלבנטיות זה קצת מצחיק. במיוחד להשוות כזו פולו 5ד אוטומט ל- 208 3ד ידנית... קהל שונה לחלוטין. ממש שונה לחלוטין. אבל, אם זה גורם לך להרגיש שבחרת נכון, אשרך.

אני לא דוגמה לכלום - ידעתי בדיוק מה אני רוצה, שיגעתי את היבואן וקיימתי את ההבטחה שלי שעה אחת לאחר שקיבלתי את הטלפון שאני יכול להזמין.

אבל בוא באמת נשווה את הפולו GTI האוטומטית למיטו QV האוטומטית:

39 פולו נמכרו בתקופה של 3 חודשים.

77 מיטו נמכרו בתקופה של 9 חודשים.

בחישוב מתמטי פשוט מכירה/פר חודש:

פולו: 39 לחלק ל- 3 שווה 13 מכוניות בממוצע לחודש.

מיטו: 77 לחלק ל- 9 שווה 8.5 מכוניות בממוצע לחודש.

מסקנה: גם בהשוואה הזאת הפולו מכרה יותר - גם עם ה"תקלות" בגיר ה- DSG7. כשכתבתי באחד השרשורים שבמחיר הזה הפולו תימכר יותר, צחקו עליי... אבל נראה באמת מה יהיה הלאה.

פורסם (נערך)

אבל לא התכחשתי לזה שהפולו מכרה יותר באופן יחסי. תאמין או לא, את החישוב המורכב שלך רובנו פה מסוגלים לעשות.

ציינתי שלושה דברים:

א. המיטו מזדקנת... כבר די מאוד מזדקנת אפילו, ועדיין היא איכשהו רלבנטית להשוואה משום שהיא אוטומטית. אגב, להבדיל מהפולו, אין בכלל אפשרות להזמין ידני.

ב. ועדיין זו לא השוואה 1:1 כמו נניח GTI מול ג'ולייטה, משום שיש לה חמש דלתות.

ג. אלה הזמנות ראשנות, אין לדעת מה יקרה לאחר גל ההזמנות הראשון, אם כי ברור שסביר שהפולו תמכור יותר, מהסיבות 1+2. רק מה, רכב חדש שמוכר ב- 50% יותר מרכב שנמכר כבר מעל חצי עשור, ומציע שימושיות נחותה, זה לא איזה שוס. בכל מקרה - ככל שירבו - הרי זה משובח.

עריכה אחרונה על ידי bar72

פורסם

סליחה שאני מתערב לכם, אבל, מה הקשר בין כמה אקזמפלרים של דגם מסויים נמכרו ואיכותו/טיבו/עדיפותו על דגם אחר?

נדמה לי שזה נאמר כבר לא מעט כאן אבל הנסיון, של לא מעט אנשים, להציג את כמות המכירות של דגם מסויים כעדות לאיכותו שגויה מיסודה.

וחוץ מזה, לא נמאסו עליכם מלחמות הירדנה ארזי נגד עופרה חזה האלו.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

• תוכן חדש...