Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Fiat & Abarth 124

Cuore Sportivo
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3535 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יכול להיות שהם לא מייצרים מכוניות ״כמו פעם״, אני לא יודע.

אני רק לא מבין למה אתה מגחך על אחרים, שמצפים או מייחסים סגולות מסוימות למוצר רק כי הוא איטלקי, בעוד שאתה בעצמך עושה בדיוק את זה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 1.1 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בגילוי נאות, חובה לצין שהרוב המוחלט של המיאטות נמכרו כמכוניות פוזה של ספרים ונשים של ולא כ"רודסטר הנעה אחורית עם התנהגות מופלאה".

מה שכן, בשיחות חולין במפגשי ה"ביאנלה לאדריכלי שיער בסאן פרנסיסקו"" סביר להניח ש"I BOUGHT A MIATA" יעשה הרבה יותר רושם מ "I BOUGHT A FIAT".

אני רק לא מבין למה אתה מגחך על אחרים, שמצפים או מייחסים סגולות מסוימות למוצר רק כי הוא איטלקי, בעוד שאתה בעצמך עושה בדיוק את זה.

כי הוא עושה את זה על בסיס בחינת העובדות בשטח ואחרים עושים את זה על בסיס סנטימנטלי.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לא הוא לא.

קודם כל הוא אולי הכותב הכי סנטימנטלי פה, אבל אני עדיין לא מבין איך 'אופי איטלקי' זה ביטוי פחות מיסטי ולא מוגדר מ'נשמה'.

שוב, בדיוק כמו האלפיסטים, הוא מצפה לסגולות מסוימות מרכבים כי הם איטלקיים. ההבדל היחיד ביניהם זה שהוא מאוכזב מהתוצאות, גם כי הוא יותר סנטימנטלי מהם.

לצורך ההשוואה, כשאני אבקש לנהוג ב124, זה סתם כי מעניין אותי לנהטג בה כמו שעניין לנהוג במיאטה. בניגוד לפאלו, אין לי ציפיות מבוססות ארץ ייצור מאף רכב.

פורסם

הבעיה היא לא הציפיה, אלא חוסר היכולת להכיר בכך כשהיא לא מתממשת.

מבין את ההבדל בין להכיר ביכולות של התעשייה האיטלקית לייצר משהו טוב יותר, לבין היכולת להודות כשזה לא קורה?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני בטוח שגם אתה מבין שהתהייה שלי היא לא על זה שאתה לא אוהב את התוצר, אלא על זה שאתה מסוגל באותו הלהט גם לרדת על חובבי האיטלקיות כאן, ולפרק לגורמים את האמונה שלהם ביחודיותה של התעשיה האיטלקית, וגם לייחס לאותה התעשיה תכונות מיסטיות משלך.

במקור נבאתי מיאטה עם מנוע ואופי איטלקים.

מפליא לקרוא אותך מדבר על ציפיה ל״אופי איטלקי״, אחרי שהסברת באריכות במגוון שרשורים שונים על זה שאותו ה״אופי״ אינו אלא קבוצה של מהנדסים שעבדו במפעלים שונים באיטליה, וככל הנראה כבר לא שם. אז אני מנסה להבין מה זה ״אופי איטלקי״. זה עובר בירושה בגנים?

פורסם

הבעיה היא לא הציפיה, אלא חוסר היכולת להכיר בכך כשהיא לא מתממשת.

מבין את ההבדל בין להכיר ביכולות של התעשייה האיטלקית לייצר משהו טוב יותר, לבין היכולת להודות כשזה לא קורה?

מפליא לקרוא אותך מדבר על ציפיה ל״אופי איטלקי״, אחרי שהסברת באריכות במגוון שרשורים שונים על זה שאותו ה״אופי״ אינו אלא קבוצה של מהנדסים שעבדו במפעלים שונים באיטליה, וככל הנראה כבר לא שם. אז אני מנסה להבין מה זה ״אופי איטלקי״. זה עובר בירושה בגנים?

בגנים אולי לא, בירושה כן.

אתה חושב שאפשר לייצר זכוכית כמו במורנו בכל מקום בעולם?

אתה חושב שפיאט יכולה לייצר רכבים עם איכות הרכבה גרמנית, רק פשוט לא רוצה?

אתה חושב שהיפנים יכולים לייצר רכב מעוצב כמו פרארי, רק פשוט לא בא להם?

היכולת לייצר מכונית מעוצבת, כמו שעושים באיטליה, היא לא טריוויאלית והיא לגמרי קשורה ליכולות ושיטות עבודה של התעשייה המקומית. זה עדיין נכון, גם בימינו, אפילו אם נדמה לך שכל דבר ניתן לפרק ולהעתיק.

ראינו מה קרה שתעשיית הרכב האמריקאית ניסתה בשנות ה-90' לייצר מכוניות "יפניות", לדוגמא.

פורסם

לא, לא מבין. עדיין מחכה שתסביר לי מה זה ״אופי איטלקי״, ואיך זה שבשרשור אחד הוא פורק לגורמים ונעלם, ובשרשור אחר אתה מצפה ממנו להופיע כשלושה עשורים לאחר שאבד. למה בדיוק אתה מצפה, אם פעם אחר פעם אתה כותב באריכות על העדר ״מסורת אלפא״ או כל שם קוד כללי אחר בנושא?

כמו כן, מנסה להבין למה אתה מתחמק משאלה כל כך פשוטה: מה זה ״אופי איטלקי״, והאם הופעתו או העלמותו תלויה במצב רוח הרגעי שלך, בשרשור שבו אתה מגיב?

עריכה: ראיתי את התשובה שלך עכשיו.

אני לא חושב שום דבר. אל תעביר, בבקשה, את הבאגים בכתיבה שלך אלי.

אתה זה שיורד שרשור אחר על שרשור על אלו שמצפים למשהו מיצרנים איטלקיים, לא אני.

אז אם אתה מבין, כמו כולם כאן, בעצם, שתרבות מקרינה על תעשייה וכו׳ - מה המטרה בכל הירידות שלך?

פורסם

עריכה: ראיתי את התשובה שלך עכשיו.

אני לא חושב שום דבר. אל תעביר, בבקשה, את הבאגים בכתיבה שלך אלי.

אז אם אתה מבין, כמו כולם כאן, בעצם, שתרבות מקרינה על תעשייה וכו׳ - מה המטרה בכל הירידות שלך?

אם אני כל כך מעניין אותך, אתה מוזמן לפנות אליי בפרטי.

זה שאתה מתקשה בהבנת הנקרא, זו בעיה שלך. אני מאוד עקבי. בחיים לא טענתי כלום נגד "אופי איטלקי" כמושג. זה משהו שדמיינת.

לא טענתי פה כלום נגד אף אחד, ולא ירדתי על אף משתמש. אני מקשקש, בדיוק כמוך.

אם תחזור אחורה בדיון תראה בדיוק נגד מה אני יוצא:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?578379-Fiat-amp-Abarth-124&p=4926119&viewfull=1#post4926119

פורסם

רוצה להרגיש אופי איטלקי ?

בקש סיבוב, אם תמצא כמובן, על פיאט 131 סופר מירפיורי, לנצ'יה בטא או אפילו אלפא סוד.

בעצם על (כמעט) כל מכונית איטלקית עד סוף שנות ה 80'.

הצליל הנהדר, העלייה המהירה בסל"ד, הגיר הנוקשה משהו והתנהגות הכביש הנהדרת.

זה הלך ללא שוב.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אף אחד לא "יורד"* על אף אחד שמצפה למשהוא מיצרני הרכב האיטלקים, ההפך המוחלט, כולנו מייחלים שאלפא תחזור ליימי גדולתה ותייצר מכוניות משובחות (ועם הג'וליה היא בהחלט בכיוון הנכון).

כן "יורדים"* על מי שמוצא בצורה מאולצת, גדולה מוטורית ברכבים מאוד בינוניים (מיטו כדוגמא) רק כי יוצרו ע"י יצרן איטלקי בעל עבר מפואר והווה ועבר קרוב עלוב.

מבחן הזמן מראה שה"ירידות"* היו 100% בצדק כי פונקציונרים באלפא רומאו עצמה אמרו שה 159, מיטו,ג'ולייטה הן מכוניות שביישו את המותג אלפא רומאו ואם הם אומרים, מי אני שאחלוק עליהם.

* אני משתמש בביטוי שלך, יורדים, אבל אני לא מרגיש שיורדים פה על אף אחד, מתקיים כאן דיון, גם עם לעיתים סוער.

פורסם

אבל מדובר על הכתבה הזו:

http://www.netcar.co.il/focus.php?ix=33

,,, אהרונוביץ' הוא אחד מאילו שדעתו נחשבת בעיני,

למרות שיש הבדלים בטעם (בזמנו הוא העדיף 206GTI על קליאו ספורט Mk1,

אני העדפתי אחרת, אבל על היתרונות והחסרונות של כל אחת, לא היו ביננו אי הסכמות).

הוא מבין במכוניות, איך לנהוג בהן ואיך לנתח.

את זה אף אחד לא יכול לקחת ממנו.

הוא לא הבין בג'ולייטה, ולא שאל אחרים, לברר מדוע היא לא פתחה לו בזינוקים.

כדי להבין את הרכב צריך גישה נכונה ומספר ימים לנהוג וללמוד את המצבים השונים.

גם היום (עברו כ 3 שנים) - :wink: הג'ולייטה לא הייתה גומרת בידיים שלו, את המסלול.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?578379-Fiat-amp-Abarth-124&p=4926119&viewfull=1#post4926119

ממציאים לך איזה מותג, א-לה קרוליין למקה, שמים לך בר רפאלי, ולוקחים כפול כסף.

הפיאזדא הזו, זה אותו הדבר.

באוף טופיק קל, פאקין רווח גולמי של 72% :shock::shock::shock:

במחצית הראשונה של שנת 2016 רשמה קרולינה למקה הכנסות של 68.8 מיליון שקל, ורווח גולמי של 49.6 מיליון שקל, המהווים שיעור של 72% מההכנסות

http://www.calcalist.co.il/markets/articles/0,7340,L-3696526,00.html

פורסם

מכל הדיונים פה ,לא הבנתי,רגע היא מבצעת או לא? לא נותנת עבודה? (לא קראתי מבחנים).

אם לא מספיק טוב או בינוני מידי,אז שישאר משהו למשפרים.

כמה שקלים על מערכת בולמים טובה,כמה שקלים על מנוע הפי קטן חסכן וחמוד...

הכי טוב שיש!

מרכב וגיר יפני,מנוע איטלקי חסכן וגודש,צליל נחמד ומרעיש,מה עוד צריך?

גג פתוח 2 מושבים.

פורסם
אני מאוד עקבי. בחיים לא טענתי כלום נגד "אופי איטלקי" כמושג.

אין לי ספק שאתה עקבי. השאלה רק במה.

חזרתי אחורה, לא רק לדיון הזה. בדיונים קודמים טענת פעם אחר פעם דברים כמו:

החברה הזו מתה. ה-DNA שלה נמוג.

(...)

אותי אתה לא צריך לשכנע, כי זה לגמרי לא מעניין אותי מי מייצר את המכונית או מה ההיסטוריה שלו.

אז עכשיו אני, עם בעיות הבנת הנקרא שלי, מבין שבעצם ה-DNA הוא בכלל איטלקי, כי "ביפן לא היו מצליחים לייצר פרארי", וכי מפיאט אתה מצפה לא לאופי "פיאטי" אלא "איטלקי" ושלא מעניין אותך מי מייצר מכוניות, אבל מהגרמנים אתה מצפה ל-X, מאיטלקיים ל-Y ומיפנים ל-Z.

כלומר, אנחנו מגיעים למסקנה הבלתי נמנעת שטענתך החוזרת נגד הפאנבויז ש-"מי שלוגו יוצר לו את חווית השימוש, החוויה, לדעתי, דלה מאוד. המודעות העצמית, עוד יותר." בעצם לא ממש מבוססת, כי אתה עצמך מבין (ומצפה בהתאם!) ש"מותג" זה מושג בעל אסוציאציות שונות, שכרוכות לא רק במפעל או מהנדס, אלא גם תרבות במובן קצת יותר רחב של המושג. יופי.

ואין צורך שתכתוב בפעם החמישית שבניגוד ל-CS אתה שופט את התוצאה ולא רק את הלוגו. הכל טוב ויפה. רק שזה לא משנה את העובדה שגם אתה שופט את התוצאה בהתאם לתכונות שאתה מייחס ללוגו, ולא כמוצר העומד בפני עצמו.

בגירה, נעזוב את "יורדים" מול "מתווכחים". אני מבין טוב מאוד את רוח הדברים בויכוח כאן ובעשרות ויכוחים דומים שיהו בעבר. זה סתם אירוני שלעולם אל מול פאנבואיזם או פאנבואיזם לכאורה, תמיד יש את ה"אובייקטיבים", שמושא ההערצה של הפאנבואיז מעורר בהם רגשות עזים לא פחות מאלו של המעריצים השרופים ביותר.

פורסם

כלומר, אנחנו מגיעים למסקנה הבלתי נמנעת שטענתך החוזרת נגד הפאנבויז ש-"מי שלוגו יוצר לו את חווית השימוש, החוויה, לדעתי, דלה מאוד. המודעות העצמית, עוד יותר." בעצם לא ממש מבוססת, כי אתה עצמך מבין (ומצפה בהתאם!) ש"מותג" זה מושג בעל אסוציאציות שונות, שכרוכות לא רק במפעל או מהנדס, אלא גם תרבות במובן קצת יותר רחב של המושג. יופי.

אתה עוד פעם מבלבל בין ציפייה למציאות.

בטח שאני מצפה ממכונית ספורטיבית שתהיה ספורטיבית, בין אם היא אלפא או GTI. כשאין כיסוי למיתוג, זה מרגיז. לשם יש משמעות.

זה שכתוב GTI, לא הופך את הרכב לנחשק. הוא יכול להיות מחורבן, אבל עדיין יש ציפייה שהרכב יהיה הוט-האצ', לא?!

אני גם לא מבין מה גררת את אלפא רומיאו לדיון הזה, אבל אני עומד מאחורי מה שכתבתי אז, רק את הקשר לדיון הזה אני לא מבין.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3535 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...