Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3966 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני אסביר את ההתלבטות שלי, היא טיפה קשורה לחשיבה כלכלית.

אני מעוניין לדעת אם זו חשיבה נכונה בכלל?

אני עומד היום על סף קניית רכב חדש.

קניתי לפני שנתיים מיצובישי לנסר 2010 עם 140,000 ק"מ ב - 46K ש"ח.

היום בעסקת טרייד אין יתנו לי עליו משהו כמו 30K ש"ח, ואם אני ארצה עוד אוטו עם נתונים דומים נניח מ 2011 כדי שיהיה לי לשנתיים + הקרובות אצטרך כנראה להוסיף את ה 15K. וכך חוזר חלילה כל שנה .

האפשרות השניה היא לעשות ליסינג ובכל חודש לשלם 1300 ש"ח * 36 חודשים = 46,800 ( בלי מקדמה כגון :באמריקן ליס) ובסוף ה 3 שנים פשוט לעבור לאוטו אחר חדש .

לא יודע למה אבל לי זה נראה שווה אתה מוציא בסופו של דבר את אותו סכום רק שבאפשרות השנייה אתה מקבל כל פעם אוטו חדש .

אם מישהו יעזור לי לראות צדדים אחרים שאולי לא חשבתי עליהם אני אשמח לשמוע.

תודה לכל העוזרים.

פורסם

מצטער, לא ברורה לי החשיבה שלך.

קודם כל, לדעתי רכב ישן מאבד בשוק הפרטי משהו כמו 10% בשנה, ולא 19% לפי הדוגמא שלך. אתה כמובן לא חייב למכור בטרייד, טרייד הוא תענוג שעולה כסף.

מעבר לכך, לא ברור למה אתה רוצה להחליף.

מעבר לכך, גם בתנאים שהצגת על הרכב החדש אתה משלם 15,600 ש"ח בשנה מול 8 אלף ש"ח בשנה (כמעט כפול). לסיום, אם בליסינג מדובר ברכב משפחתי מקביל, שעולה כ-125,000 ש"ח, אובדן הערך שלו בשלוש שנות הליסינג צפוי להיות בערך 40% אם אני עדין. כלומר 50,000 ש"ח. לא ברור אם לפי תנאי העסקה אתה יכול פשוט להחזיר את הרכב או שאתה צריך עוד להשלים, ואל תשכח גם שעלולים לשחוט אותך בהחזרה על כל שריטה קטנה.

כלכלית אני לא רואה איך זה משתלם בשום אופן, אפילו בתנאים הקיצוניים שחושבו כאן.

פורסם

א. שכחתי לומר שהאוטו הוא במקור מליסינג כך שיורד לו 22% מהמחירון.

ב. האוטו כרגע עם 187,000 ק"מ וכולם הציעו לי למכור אותו עכשיו לפני שהוא מגיע ל 200,000.

ג. נכון שטרייד אין זה תענוג ולכן אני בהחלט מנסה גם למכור אותו בינתיים ביד 2 ב 36K באמת. (4K מתחת למחירון)

לגבי תנאי העיסקה אני באמת לא יודע עד הסוף אני צריך לברר את זה עד הסוף.

פורסם

1. זה לא משנה מה מקורו. אם הוא ליסינג ומאבד 22%, אז גם בקנייה צריך לקבל הנחה דומה.

בכל מקרה, אם אתה רוצה לנסוע ברכב חדש, אתה מוזמן, אבל כאמור זה הולך לעלות לך הרבה יותר כסף.

פורסם

ההבדל הוא, שאיפשהו בסוף הדרך - כאשר תצא מהמעגל הזה תוכל למכור סחורה בשווי כמה עשרות אלפי שקלים, לעומת המצב בליסינג בו כשאתה מסיים הכסף הזה הלך לאיבוד.

במילים אחרות: למרות שנדמה לך שההוצאה זהה, זה וירטואלי: לא באמת הוצאת 46K במסלול הרכב הפרטי - כי יש לך ביד רכוש בשווי כמה עשרות אלפי שקלים (לעומת מצב הליסינג, שם הכסף שלך לא יחזור לעולם).

ככל שהמעגל הזה ארוך יותר, כך ההגיון בעסקת ליסינג עולה - כי אתה בעצם פורס את הפרמיה על אחזקת הרכב החדש על פני יותר זמן.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תוכן חדש...